El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 156

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 kwie 2011, 12:13

Żadnej 100% hm..rozumiem że strzał wyjście Xaviego po podaniu Messiego był przypadkiem w pierwszej połowie...
To była setka Twoim zdaniem? :shock:

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 28 kwie 2011, 12:14

Podanie Messiego do Xaviego gdzie ten drugi znalazł się sam na sam z Casillasem? tak, to 100% sytuacja.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 28 kwie 2011, 12:17

DNA Barcy :D

Adebayor
Gramy w grę dla mężczyzn, a za każdym razem, gdy grasz przeciwko Barcelonie, to przy każdym dotknięciu kładą się na murawę i płaczą jak dzieci. Grałem przeciwko nim trzy razy i za każdym razem w kończyliśmy w dziesiątkę. Wszyscy mówią o fair play Barcelony, ale sądzę, że oni są daleko od fair play. Przy każdym kontakcie bark w bark lub przy stykowej piłce, oni się kładą na ziemię i płaczą, do tego zakrywają dłońmi twarz. Ich trener, ich kibice i piłkarze z ławki zawsze płaczą. Barça to fantastyczny klub, który gra fantastyczny futbol, ale muszą z tym skończyć - powiedział po meczu Emmanuel Adebayor.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 28 kwie 2011, 12:21

To akurat, co robi Busquets, jest faktycznie żałosne. O ile w pierwszym sezonie u nas brylował w tym Alves to teraz spuścił znacznie z tonu a pałeczkę przejął właśnie młody Hiiszpan. My niestety nie mamy an to wpływu, trzeba liczyć, że zarząd, sztab coś na to poradzi.

A co do cytatu wyżej, to co może więcej powiedzieć Afrykaniec bez techniki :lol: ?

taki z niego duży, silny człowiek i tak upada w polu karnym? niieeee...
tego z kolei nie powstydziłby się sam Busi

martin83
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: martin83 » 28 kwie 2011, 12:25

Babel tylko Guardiola nie narzekał na sędziego po pierwszym meczu 1/2 z Interem, przyznasz chyba że Barcelona została skrzywdzona. spalony Milito był wiekszy niż spalony Pedro w finale CDR. Mourinho to inteligentny facet i manipuluje przecietnymi kibicami. ciągle wspomina półfinał Liverpool-Chelsea " odpadłem po brmace, której nie było".... fakt, nie było jej ale w takim razie powinien być karny dla Liverpoolu i czerwo dla Cech-a. On wie co powiedzieć a naiwni kibice uwierzą mu we wszystko.
piszecie, że z tą Barcą nie da sie inaczej grać niż murować... dlaczego ? nie grał Iniesta, połowa składu bez formy. czy Pelegrini bronił się ? grał jak równy z równym a o wynikach decydowały detale.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 28 kwie 2011, 12:28

w sumei na miejscu Mourinho też bym się wstydził zdobytego Pucharu europy

ciekawe gdzie dzisiaj byłby Portugalczyk gdyby odpadł w 1/8 z ManU :think:

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 28 kwie 2011, 12:35

pamietajcie! klub milionlecia gdy gra brutalnie to znaczy ze trenerem jest geniusz, ktory umie zneutralizowac przeciwnika. Gdy rywal stosuje rozne techniki wyprowadzajace pilkarzy klubu milionlecia z rownowagi, to znaczy ze oszukuje!

HALA KLUB MILIONLECIA!

Awatar użytkownika
Loczki
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczki » 28 kwie 2011, 12:47

Jak ktos mowi, ze tam nie bylo kontaktu, bo oglada jakies zmontowane fotki z asa czy tam marci, albo filmik w [ch**] jakosci to jest z deka smieszny.

Faul byl, ale na zoltko, to fakt. Gdybym to ja byl sedzia, dalbym pepkowi czerwo, za to ze jest szuja (taki skurwiel i oszolom w jednym), wiem ze gra nieczysto i podejrzewalbym, ze zrobil to specjalnie. No i pamietam sytuacje z anglikami jak robil kopy w glowe, ale sedziowie uznali ze to taki zamach na pilke.. No ale ja jestem nieobiektywny.

Troche mi nieswojo, poniewaz jakis miesiac temu smialem sie z kibicow angielskiej pilki, ze klasyki czelsi manu to szachy. Po wczorajszym meczu moge smialo powiedziec, ze dzieki boskiemu Mou, Gran Derbi stoi na nizszym poziomie.

Czerwo faktycznie zbyt duzy wymiar kary. Jednak trzeba tez na to popatrzec pod wzgledem finansowym. TU COS DLA ZWOLENNIKOW TEORII SPISKOWYCH:

Fifa i Uefa nie zarobi na pilce prezentowanej przez murarzy i szachistow. Taka pilka jest brzydka i do dupy i ludzie przestana ja ogladac. Stad tez moze wynikac wczorajsze czerwo.

Pozdro.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 28 kwie 2011, 12:50

zgadzam sie z ironią miguela! wszakże mou to wielki taktyk!

bo kto inny by wpadł na taką, wyprzedzającą swoją epokę, taktykę? :olaboga:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 94

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 28 kwie 2011, 12:51

Jak dla mnie czerwo w 100% zasłużone. Gdyby Alves nie cofnął nogi na tyle na ile dał radę to Pepe zrobiłby mu bankowo drugie kolano na piszczelu.

Awatar użytkownika
Loczki
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczki » 28 kwie 2011, 12:53

Mi sie wydaje, ze on nie cofal nogi.
Ale fakt faktem takie wejscia moga zlamac piszczel. Dlatego lysy oszolom niech zdupcza ;) w ogole ten typ juz dawno powinien byc zawieszony chocby za wspomniane przeze mnie wczesniej kopniaki w glowe. Ale o tym fani RM nie mowia, bo po co ;)

Jak dla mnie czerwo w 50% zasluzone, a drugie 50% dopelnia napis na koszulce i lysy leb.
No ale niestety, sedzie nie powinien dac zoltka.. no chyba ze jest kibicem Barcy to w takim razie rozumiem go w 100% ;))

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 kwie 2011, 12:58

Mi się zarzuca rzekome manipulowanie faktami, to co dopiero powiedzieć o was kłamczuszki. Wydawało mi się wczoraj, że tak było, ale nie chciało mi się sprawdzać, teraz to zrobiłem. Przy golu Bojana była ręka jak w MORDE STRZELIŁ Toure. Prawidłowo nie uznana bramka, więc o czym wy znowu pieprzycie? Co za rasa... prosimy jeszcze o jakiś filmik, ze to was przekręcono w starciu z Chelsea.

I możecie sobie dalej pisać o rzekomych kompleksach, spiskowych teoriach dziejów czy Bóg wie co. Fakty są takie, że w ostatnich latach żaden inny klub nie dostał tyle korzystnych decyzji sędziowskich jak wy. Fakty są takie, że przy każdym z ostatnich Pucharów Europy w drodze do niego był wał na waszą korzyść, jak zdobędziecie w tym sezonie to i będzie kolejna raz.
Muszę chyba obczaić sobie waszą drogę do finału w 1992 roku, bo to chyba niemożliwe, żeby tam żadnego wała nie było? :think:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 kwie 2011, 12:59

tylerdurden pisze:btw SAF nazwal taktyke Interu sprzed roku na CN swietna, idealna do gry z FCB, czy SAF tez nalezy do tych "zabijajacyh futbol", zdecydowanie nie :)
Nie wiem jak Ferguson nazwał taktykę Interu na CN sprzed roku wiem za to, że tam Inter tydzień wcześniej u siebie zagrał kapitalne spotkanie, nie dość, że neutralizując Barcelonę to jeszcze grając naprawdę fajnie i groźnie z przodu od początku do końca. Potencjał z przodu Realu nie jest gorszy od zeszłorocznego Interu a ile mogli wczoraj strzelić bramek? Zresztą mówimy o graniu z Barcą u siebie i na wyjeździe a to zupełnie różne zjawiska. Gdyby Real wczoraj wygrał to podejrzewam, że nikt by się nie dziwił poza kibicami Barcelony murarce na CN. Możemy sobie gdybać co by było gdyby, ja oceniam to co widziałem a wczoraj widziałem Real murujący się na swoim stadionie niczym Polska Janasa z Niemcami na MŚ.

stary rupieć pisze:tak przejrzałem wątek i szkoda, że Daniel "symulant" Alves nie dał się wysłać do szpitala, może wtedy ktoś uznałby że jakiś tam faul jednak był
Ta, za to dał się już wysłać na nosze jakby stracił nogę ale za linią końcową cudownie ozdrowiał i wstał równie szybko co się złożył.

Pepe to gracz grający brutalnie ale jak mamy go wyrzucać za etykietkę to może niech przed meczem już dostanie czerwo. Atakował piłkę i czerwo tu to było nadużycie.
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2011, 13:03 przez Morrow, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 28 kwie 2011, 13:01

Czy istnieje jakaś wypowiedź Pepe w której twierdzi, że nie DOTKNĄŁ Alvesa ?

Awatar użytkownika
EuGeniusz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EuGeniusz » 28 kwie 2011, 13:09

Być może Adebayor i Marcelo zasłużyli na czerwone kartki, ale dla każdego rozumnego kibica jest oczywiste, że była to frustracja spowodowana wyrzuceniem Pepe.

Widzę że napinka idzie ostro ,ale moze już wyluzujmy .Jest 0:2 i za tydzień rewanż ,chociaż tak naprawdę to raczej w następnej edycji CL.
Po co znowu wracacie do tego co było 1 czy 2 lata temu.I tak każdy zostanie przy swoim zdaniu.
Jako kibic bezstronny -lubię Hiszpanów ,kogo nie lubię to mam "pod spodem w opisie" - w tym meczu kibicowałem Realowi ,ale na zasadzie "bij mistrza".Tylko to bij to zawodnicy Realu potraktowali chyba dosłownie ;) .Kiedyś jak dominowali słynni "galacticos" to zawsze trzymałem kciuki za Barcą aby im utarła nosa.
A teraz do meczu ,już na spokojnie.
Real:Kibicowałem im wczoraj ,ale w miarę upływu meczu moja sympatia szła w drugą stronę.Dziwię się fanom Realu o tę zajadłość.O kartce dla Pepe zawsze będą kontrowersje ,nie ma już co gadać.Tylko jakie miał wczoraj Real atuty aby wygrać cokolwiek? Jako ktoś kto nie jest fanem Realu a jest fanem piłki ,NIE CHCĘ OGLĄDAĆ takiego Realu!!! Po to ściaga sie do drużyny za ciężkie pieniądze takich zawodników jak CR ,Benzema,Ozil,di Maria,Adebayor i innych ,aby potem ustawiać w bramce autobus? I to piętrowy? To można było kupić sobie Gattuso,van Bommela,Ambrosiniego ,Ibrahimovica i jeszcze paru i by kopali po nogach i bili łokciami.Rozumiem jak taki Szachtar się broni z Barcą ,czy inne Getafe lub Bilbao.Ale Real?
Czerwo dla Pepe ustawiło mecz? Błysk geniuszu Messiego? A z Pepe Messi nie miałby tego błysku? Myślę że tak.Marcelo dobrze grał? W co? Na tym temacie forum zobaczcie stronę ,bodaj 152 ,tam juz pisałem jako pierwszą wzmiankę co to będzie za mecz.Marcelo pierwszy zaczął "pajacowanie" po faulu -oczwistym!! -bodaj Villi.Także wiwijał nogą jakby miał złamaną,a guzik mu było.A przy bramce (1) się pośliznął? Wkręcił go Affelay że korki zgubił .Tak to każdy obrońca by się wytłumaczył.Dudek także kiedyś się ślizgał a nie puszczał Babole ;)
Barca: Gratulacje!!Dobry wynik bo miała paru graczy którzy chcieli grać w piłkę.Paru ,niestety. Dlatego są takie krzyki bo niektórzy za bardzo poszli w aktorstwo i gwiazdorstwo!Oczywiście pierwszy Alves.Zwracałem już uwagę tutaj na forum dwa lata temu przy okazji meczu że Sttutgartem.Chleb robił z nim co chciał ale sędzia....On zamiast pracować nad poprawą umiejętności pracuje nad udawaniem fauli.Kiedyś za mistrzów padliniarstwa uważałem Włochów,teraz zaczynają ich prześcigać Alves i nieobecny wczoraj Iniesta. Ale tak jak powiedziałem jest paru którzy chcieli,ZAWSZE CHCĄ grać w piłkę!!
Wiadomo MESSI ,Xavi,Pedro,Pique... Barca gra dobrze pięknie i nie potrzebuje pomocy sędziego!!! Tak więc jeśli są tutaj fani Barcy ;) .Zrozumcie ,chcemy Barcy Messiego i Xaviego.Nie chcemy Barcy Alvesa ,Busqetsa czy Valdesa który biega na środek boiska by wymachiwać CR pięścią przed nosem.Tzn. niech on sobie biega ,niech Alves symuluje ...ale za takie zachowanie należy się kartka!!!Dlaczego oni jej nigdy nie dostają?(tak samo jak powinien dostać Evra z MU za brutalne wejście!!!- ale to jest MU) Dlatego jest taka napinka o sędziów zawsze w meczach z Barcą.Ale powtarzam - Barca pomocy sędziów w tym meczu nie potrzebowała.Była lepsza i chciała grać w piłkę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”