The Championship (zbiorczy) - Strona 8

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Interesuje ci? Division I ?

Tak
50
63%
Nie
30
38%
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Re: The Championship (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 21 sie 2010, 13:54

No nic, nie ma to jak dobra promocja swojego produktu :lol:

Póki co w szlagierze, dwaj beniaminkowie mierzą się na Ellan Road.
Millwall prowadzi z Leeds po samobójczej bramce Naylora z 15 minuty :)

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 23 sie 2010, 12:02

Portman pisze:Zanim zaczniesz mi wmawiac, jak to nie mam pojecia i bym sobie poczytal o tych wszystkich swietych wojnach na stronach internetowych to moze podasz linki dla forumowiczow, bo chyba nikomu nie bedzie sie chcialo szukac tego jak Anglia zyje meczem Coventry - Derby. Vader wlasnie widze ten elektryzujacy wszystkich spektakl Coventry - Derby.
Trybuny pekaja w szwach
Walka do upadlego na murawie
Kibicow Derby tyle, ze pewnie wystarczyly im dwie taksowki na dojazd
Cóż nie będę się z Tobą kłócić-szkoda mi na to czasu.Niemam wpływu na frekwencję na trybunach podczas meczu Coventry-Derby.

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 29 kwie 2011, 9:40

Można w zasadzie już pogratulować Queens Park Rangers awansu po wielu latach wałęsania się na zapleczu Premiership powrotu do elity na dwie kolejki przed końcem rozgrywek!!!! (QPR mają obecnie sześć punktów przewagi nad trzecim Cardiff City. Formalnie muszą zdobyć więc jeszcze punkt, ale mają na tyle dobry bilans bramkowy, że musieliby ponieść dwie wysokie porażki, przy jednoczesnych wysokich zwycięstwach The Bluebirds oraz dwóch wygranych Norwich City co jest oczywiście możliwe, ale nie wierzę by ekipa z Loftus Road strzeliła sobie "samobója"). Ten team zasłużył jak nikt inny na grę na Loftus Road przeciwko takim zespołom jak Liverpool, Man.United czy też Chelsea co będzie prawdziwym Świętem dla kibiców - wszak to WIELKIE DERBY ZACHODNIEGO LONDYNU. QPR nie grało z Chelsea od 1996 roku. I tutaj paradoks ekipa The Super Hoops ma więcej kibiców niż Fulham i Brentford (które też mieszczą się w tej samej części miasta) razem wzięte. Widać było od pewnego czasu, że QPR z roku na rok dokręcali śrubę, by mieć możność rywalizacji z najlepszymi. Skrupulatna polityka transferowa, klubowa i marketingowa przyniosła niemal QPR w końcu upragniony awans. Ich trener Neil Warnock znany z "ciężkiej ręki" scementował ten team, który w tym kończącym się sezonie na zapleczu Premiership pokazał prawdziwego pazura.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 03 maja 2011, 0:46

QPR i Norwich mają już pewny awans. Swoją drogą Norwich przebyło ciekawą drogę. Z Championship do Premier League, później znowu Championship, po kilku latach League One i wspinaczka do Premier League :lol: . Zostają jeszcze baraże, w których chyba jeszcze ma szanse zagrać Leeds, które bardzo chciałbym ujrzeć w Premier League :wink: A jeżeli nie ich to Swansea ze względu na sentyment do Sinclaira (i Boriniego :mrgreen: )

Nurtuje mnie jedna kwestia, ale nie mająca nic wspólnego z Championship. Dlaczego Southampton, których domowym strojem zawsze był pasiak, w tym sezonie grali z jednym czerwonym skośnym paskiem? Nawiązanie do tradycji? (ich też wyczekuje spowrotem w EPL :mrgreen: )

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 maja 2011, 2:44

Pawel875 pisze: Zostają jeszcze baraże, w których chyba jeszcze ma szanse zagrać Leeds, które bardzo chciałbym ujrzeć w Premier League
Leeds szans praktycznie nie ma, w zasadzie tylko matematyczne. Grają na wyjeździe z QPR i tylko przy baaardzo wysokiej wygranej i przegranej Nottingham wskakują na ich miejsce ale IMO nie ma na to żadnych szans. Z racji stosunków z MU nie będę za nimi płakał choć w PL mecze z Leeds przyjemnie byłoby zobaczyć.

Z drużyn barażowych będę kibicował Nottingham, mniejsza z Majewskim, tak uznany i zasłużony klub dla angielskiej piłki powinien grać w najwyższej klasie rozgrywkowej.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 maja 2011, 2:50

Zostają jeszcze baraże, w których chyba jeszcze ma szanse zagrać Leeds, które bardzo chciałbym ujrzeć w Premier League
A ja nie. Niech spadają jak najniżej. Przy okazji naszej trzeciej rundy FA Cup z nimi miałem (nie)przyjemność dyskutowania z różnymi kibicami Leeds. Tak nieprzyjemnie jak tam jest to nawet na Red Cafe nie ma. Po prostu arogancja, buractwo i ogólne.. już nic nie powiem, bo dostanę WP, ale ogólnie - niech spadają jak najniżej, ot co! :P

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 maja 2011, 2:54

A jeszcze rok temu grali w League One razem z Norwich i Millwall, które też było o włos od baraży. .. :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 maja 2011, 7:59

a ja właśnie chciałbym zobaczyć Foerst w PL ze względu na Radka. Na zapleczu radzi sobie nie najgorzej, ciekaw jestem jakby sobie poradził Polak w PL w polu, bo bramkarzy mamy okazje oglądać często. Rasiak trafił do takiego klubu jakiego trafił, to i grał jak grał :lol: Forest byłoby beniaminkiem, a tacy przeważnie zaskakują pozytywnie, przynajmniej do grudnia :D Chciałbym zobaczyć pojedynki np. Majewski - Essien ...

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 maja 2011, 11:16

Niestety ale wydaje mi się, że NF kolejny raz odpadną w barażach, nie chciałbym tego ale jakoś tak to dla mnie wygląda. Zgadzam się, fajnie byłoby zobaczyć jakiegoś naszego zawodnika z pola regularnie grającego w swoim klubie, mam tylko wątpliwości czy Majewski równie szybko nie siadłby na trybunach. Mimo wszystko życzę Radkowi jak najlepiej, gra w PL to może być dla niego jedyna szansa na Euro.

Z drugiej strony w Championship może w przyszłym sezonie znaleźć się kolejna uznana marka. WHU ostatnio cieniują i ciężko będzie się im utrzymać. Za 10 dni zagrają mecz z Wigan, któremu też spadek zagląda w oczy i to może być świetne widowisko. Ciekawy jestem też za ile i gdzie pójdzie Charlie Adam jak Blackpool spadnie a na to się zanosi bo mają najgorszą rozpiskę.

Awatar użytkownika
josey_wales
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: josey_wales » 03 maja 2011, 12:08

nie wiem dlaczego, ale jakims sentymentem w CCC szczególnie darzę MIllwall :D A jeszcze jak spadnie WHU to dopiero będzie się działo w przyszłym sezonie w Londynie :boruta:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 03 maja 2011, 12:45

Jeszcze do niedawna Nottm Forest miało duży kryzys, obecnie z niego można powiedzieć wyszli, też bym chciał Radka w Premier League, ale tak jak Morrow, jakoś nie wierzę w awans Forest. Kiedyś chciałem Cardiff w Premier League, ale w tym sezonie duży sentyment mam właśnie do Swansea. Co do Swansea to ciekawi mnie kto to ten Ashley Williams, który był wybierany przez piłkarzy 2 razy z rzędu do jedenastki Championship, no cóż, jeżeli awansują to się zapewne okaże :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 maja 2011, 0:22

Pewnie ci, co siedzą w temacie wiedzą ale i tak wruzce.
Innym ważnym ogniwem jest Alejandro Faurlin. Argentyńczyk, który najczęściej wystawiany jest na pozycji defensywnego pomocnika, trafił na Loftus Road w 2009 roku z argentyńskiego Instituto i kosztował 3,5 miliona funtów.

To właśnie ten zawodnik jest również powodem największych kłopotów klubu. Przy jego transferze oraz przy podpisywaniu nowego kontraktu dziennikarze "The Sun" dopatrzyli się niezgodności. Sprawą ma się zająć specjalna komisja, a wyrok w tej sprawie ma zapaść 3 maja. Według najczarniejszych doniesień, "R's" mogą nawet zostać ukarani ujemnymi punktami. Zdaniem brukowca miałoby to być aż 15 "oczek"!

- Musimy poczekać na decyzję. Jestem jednak zadowolony z tego, co przekazał mi nasz adwokat. Zostałem sprowadzony tutaj po to, żeby uzyskać awans. To zostało spełnione i tego będę się trzymał - powiedział Warnock.

Nie jest tajemnicą, że skład Queens Park Rangers przed nowym sezonem będzie wymagał wzmocnień. Jednym z współwłaścicieli jest Bernie Ecclestone, znany głównie z Formuły 1. Ma on swoje zdanie na temat "zakupów"...

- Jest wiele przykładów w piłkarskim świecie, które są dowodem na to, że wcale nie trzeba wydawać szalonych pieniędzy na transfery, aby pokonać czołowe drużyny - stwierdził Ecclestone.

Obecnie Ecclestone posiada 62 procent udziałów, jednak w poprzednim tygodniu pojawiła się informacja o chęci ich sprzedania.
Wygląda na to, że raczej na pewno stracą punkty. FA może im dać tyle, że nie załapią się do awansu. Wielka szkoda by była, bo byli zdecydowanie najlepszą drużyną w lidze w tym sezonie i zasługują na awans.

Artykul troszke starszy (sprzed tygodnia) wiec troche nieaktualne informacje. Decyzja zapadnie prawdopodobnie w nastepnym tygodniu.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 maja 2011, 16:54

Ktoś ogląda finał? :P
Swansea do przerwy 3-0 po bramkach Sinclaira najpierw z karnego a potem po kontrze w ciągu dwóch minut. Khizanishvili to jest łeb, kompletnie idiotyczny faul w polu karnym.. powinien wylecieć, ale sędzia go oszczędził - wcześniej dostał żółtą za popchnięcie piłkarza Swansea. Szkoda Reading, dla Arsenalu wolałbym jednak krótką wycieczkę za miasto, niż do Walii, no ale co zrobić. :P Teraz tylko cud może ich uratować, chociaż pod koniec połowy było blisko, ale napastnik Reading nie trafił w piłkę.

Mam też wrażenie, że po 10 minutach w Premier League nie byłoby już dwóch piłkarzy - Dowd zmienił surowość ze względu może na finał a może i na ligę. :think:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 30 maja 2011, 17:19

Ja ogladam na sportklubie. Chcialem juz wylaczyc po pierwsze polowie i przelaczyc na RG, ale nagle zmienilem zdanie. :lol:

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 30 maja 2011, 17:40

cholera myślałem że finał o 20.30 patrze a tu już prawie po meczu :maruda: Ładne gole chociaż były ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”