El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 183

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2454

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 maja 2011, 11:11

Alves zapomniał o zraszaczach? :haha: :rotfl: :rotfl: :boruta:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 04 maja 2011, 11:43

Bramka Higuaina zostala prawidlowo nieuznana.

Zasluzony awans i widzimy sie na Wembley

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 04 maja 2011, 11:58

Widać że w żadnym meczu nie może obejść się bez kontrowersji. Tak to już z Barceloną.

Awatar użytkownika
pepe00
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 04 maja 2011, 12:13

odnośnie tej nieuznanej bramki po upadku mascherano.

dzis w porannym dzienniku w tv jakiś mądry inaczej dziennikarzyna wypalił: "znów pomógł sędzia nieuznając prawidłowo strzelonej bramki" brrr :evil:

co do meczu, barca bez wielkiego ciśnienia bo z taką zaliczką mogli sobie na to pozwolić, choć wygląda że wysoka forma wraca.

genialne zagranie iniesty, pedro w końcu sie przełamał.

jak milej się oglądało mecz gdy nie było na stadionie wielkiego MOU. jakoś tak bardziej "zdrowo sportowo"

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 maja 2011, 12:17

Każdy zna moją opinię o Ramosie czy Pepe. O Marcelo specjalnie wielkich zachwytów nigdy nie pisałem jego wygłupy pasują jak ulał do małpy. Niech się chłop potrzyma za jaja i poskacze bo to uwielbia. Broń Boże niech specjalnie nie depcze po nogach. On takie zagrania ma po prostu w repertuarze, pamiętam 0-5 i jak sfaulował Pedro. Na całe szczęście ten 10-15 sekund później go za to skarcił jak przedszkolaka. Nie szanowałem go jako obrońcy i dalej to robię. To jest moja opinia i staram się tego trzymać, albo po prostu mam ku temu powody.
Alonso wspomniał o przyjaźniach w reprezentacji. Każdy kto orientuje się w kwestii La Roja wie dobrze, że Alonso powinien dziękować kontuzjom i formie Torresa, bo Sergio wygryzł go po 1 czy 2 występach z podstawowej 11.
Zresztą jedni i drudzy zrobili sporo w ostatnich spotkaniach, żeby nie darzyć się sympatią. Dziwię się, że tylko takie historię ktoś wyciąga przez media. Przedszkole. Niech jeszcze napisze protest do UEFA.
Ja nie staram się bronić Alvesa czy Sergio, ale jak ktoś jedzie po nich ich krytykując niech spojrzy także na drugą stronę. np. Di Maria fajnie pada, chyba ma także to wyuczone na treningach.
Udawanie, symulowanie zdarza się wszędzie wystarczyło zobaczyć co np. w finale PP zrobił Vrdoljak. Nie popieram tego i mnie to denerwuje, ale skupianie się na jednej stronie nie jest OK.

Awatar użytkownika
pepe00
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 04 maja 2011, 12:21

Mirek15 pisze:Dobra, gol Igły prawidłowy. Jestem pewny, że przy upadku CR nie dotknął Mascherano.

wpadł mu na noge i wytrącił z równowagi. widać to na powtórkach. więc nie wiem skąd twoja "pewność" :boruta:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 04 maja 2011, 12:30

pepe00 pisze:
Mirek15 pisze:Dobra, gol Igły prawidłowy. Jestem pewny, że przy upadku CR nie dotknął Mascherano.

wpadł mu na noge i wytrącił z równowagi. widać to na powtórkach. więc nie wiem skąd twoja "pewność" :boruta:
Nie zapominaj, że dodatkowo urwał mu nogę :rotfl:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 04 maja 2011, 12:30

Każdy zna moją opinię o Ramosie czy Pepe. O Marcelo specjalnie wielkich zachwytów nigdy nie pisałem jego wygłupy pasują jak ulał do małpy. Niech się chłop potrzyma za jaja i poskacze bo to uwielbia
Co za prostactwo i chamstwo. I nie mówię tutaj o wyczynach Marcelo wbrew pozorom.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 maja 2011, 12:32

Wielki Szu chyba najlepiej oddaje to co sie dzialo w GD w LM

ja oszukiwałem, ty oszukiwałeś - wygrał lepszy.
Dla mnie te GD to byla duza zalosc ze strony Realu- brutalna i chamska gra oraz Barcelony- symulacja i aktorstwo. Chce wierzyc ze nasze aktorstwo bylo odpowiedzia na brutalna gre Realu.
Niestety teraz w oczach duzej czesci sympatykow Madrytu bedzie istniec przekonanie ze sa moralnymi zwyciezcami i przez bledy sedziego odpadli. Niestety nic bardziej mylnego. W tym dwumeczu byli druzyna ewidentnie gorsza. To Barcelona grala i kontrolowala wynik. Tak bylo na SB gdzie grano na zero. I tak bylo teraz gdzie grano na remis.
Czesc kibicow cos tam wspominala po CdR ze Barca nie ma godnosci i nie potrafi gratulowac. To co zrobil Real przebil wszystkich.
Alonso wspomniał o przyjaźniach w reprezentacji. Każdy kto orientuje się w kwestii La Roja wie dobrze, że Alonso powinien dziękować kontuzjom i formie Torresa, bo Sergio wygryzł go po 1 czy 2 występach z podstawowej 11.
kim jest Xabi? ten rezerwowy? Przeciez nawet laik jak zobaczy sklad na MS a tym bardziej pierwsza jedenastke oraz dyrygentow gry reprezentacji to widzi kto rzadzi w kadrze. Osmiesza sie chlopak.

Awatar użytkownika
Internacjonalistyczny
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internacjonalistyczny » 04 maja 2011, 12:34

Arwin, zrywam boki ze śmiechu, bez kitu. Nie trzeba wyrywać komuś nogi, żeby wytrącić kogoś z równowagi. To nie Mortal Kombat, a tobie się tak chyba wydaje.

Awatar użytkownika
pepe00
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 04 maja 2011, 12:40

mieszkam w irlandii i mam dostęp do prasy z anglii również, wszyscy trąbią o tym że murinho się skompromitował tymi teoriami spiskowymi, gdzie łączy uefa, unicef ( !) , sędziów i barce. że takim zachowaniem zamyka mu sie furtka w man u ...
miał gość iść do Manu U po fergusonie, ale teraz zwyczajnie się go boją, niczym znajomego wariata, którego unikamy, bo następnym razem gotów nam powiedzieć że jest napoleonem. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Internacjonalistyczny
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internacjonalistyczny » 04 maja 2011, 12:48

Hitzfeld i Hiddink też jadą po Mourinho.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 maja 2011, 13:16

To smutne, że liczni kibice Barcelony nawet teraz usiłują zakłamać rzeczywistość na swoją stronę. Każdy obiektywny kibic piłki nożnej widział, co wyprawiali sędziowie. Po pierwszym meczu nawet były profesjonalny sędzia zajmujący się analizami pracy arbitrów przyznał, że Pepe powinien dostać żółtą kartkę. Wczorajsza sytuacja w ogóle nie podlega dyskusji. Jak dla kogoś gola nie było, to można go tylko pogłaskać i życzyć więcej obiektywizmu na przyszłość.

Nie wiem czemu na to ciągnące się od kilku stron obrażanie Marcelo jeszcze nie posypały się liczne WP. Może powyzywamy Alvesa, Valdesa albo innych pasiastych?

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 04 maja 2011, 13:20

Internacjonalistyczny pisze:Arwin, zrywam boki ze śmiechu, bez kitu. Nie trzeba wyrywać komuś nogi, żeby wytrącić kogoś z równowagi. To nie Mortal Kombat, a tobie się tak chyba wydaje.
To chyba dokładnie nie oglądałeś meczu, bo co Mascherano lądował na ziemi to trzymał się za nogę, a grymas na jego twarzy wskazywał, że doznał ciężkiego złamania z przemieszczeniem, zresztą nie tylko on, aktor Alves, Pedro i Busquets także (przy czym Ci dwaj ostatni za każdym razem uderzani byli w twarz :rotfl, a Alvesa bolał sam fakt, że kilka centymetrów i dalej i doznałby kontuzji zwaliło go to z nóg i potrzebne były nosze ).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”