Liverpool (zbiorczy) - Strona 305

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 maja 2011, 18:01

W ostatnim dniu okienka i tak nie wyciągnęlibyśmy lepszego napastnika, a tą pozycję zarząd chciał koniecznie wzmocnić po odejściu Torresa. Grubo przepłaciliśmy za Andy'ego, co do tego nie ma najmniejszych wątpliwości, ale tak na dobrą sprawę innej opcji nie było. Ponoć klub składał również ofertę za Llorente, ale Athletic od raz ją odrzucił. Myślisz, że była jakaś szansa na wyrwanie Benzemy czy Aguero w ostatnim dniu okienka? Zdecydowanie nie. Newcastle musiało zaakceptować ofertę, bo ona była po prostu nie do odrzucenia. Osobiście żałuję, że klub zdecydował się na taki ruch, ale już nie ma od tego odwrotu i pozostaje mi trzymać kciuki za Carrolla i liczyć na jego dobrą grę. Gdyby Torres nie zdecydował się na odejście na kilka dni przed końcem okienka, tylko zaraz po jego otwarciu, to niewykluczone, że teraz w czerwonej koszulce biegałby chociażby Dżeko, który w styczniu zmienił otoczenie.

Zlatan w tej chwili jest za stary na Liverpool. :P

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 maja 2011, 18:57

BTW - co nie zmienia faktu,że Suareza zazdrości wam teraz praktycznie każdy klub na świecie ;)
No, nie bardzo bo ja go ani troche nie zazdroszczę :lol:

I deczko chyba przesadzacie z tymi komplementami, poza rewelacyjnym meczem z nami, to już takiego występu genialnego nie miał, żeby gościowi cukrować jakby był Messim :roll:
A najlepszym transferem sezonu jest Hernandez.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 maja 2011, 19:21

Jasne, że Hernandez. Ale co to ma do rzeczy?

Jeśli zaś chodzi o Suareza, to jestem przekonany, że Luis miałby w tej chwili miejsce w wyjściowej jedenastce każdej drużyny w Premier League. Prawdę mówiąc na początku obawiałem się, że Urugwajczyk może mieć problem z przystosowaniem się do gry w lidze angielskiej, ale jak widać zupełnie niesłusznie. Luis kapitalnie się przystosował do wymogów panujących w Premier League i z miejsca stał się gwiazdą ligi. Może nie strzela bramek w każdym meczu, ale jego wkład w grę Liverpoolu Kenny'ego jest ogromny. Wypracowuje mnóstwo sytuacji bramkowych, potrafi utrzymać drużynę przy piłce, minąć kilku rywali, zagrać dokładną piłkę, uderzyć z wolnego (oprócz Gerrarda i Aurelio raczej specjalistów od wolnych w Liverpoolu nie było), a to wciąż początku tego, co może dać Liverpoolowi.
Takiego napastnika? Niech mi ktoś wymieni 5 dobrych drużyn przeciwko którym Suarez zagrał dobry mecz i strzelił bramke nie z karnego.
Jak czytam forum Liverpoolu to zatsnawiam sie czy nie kupiliscie Teveza.Jakis silny znakomicie techniczny waleczny napastnik :rotfl:

Już sie nie mogę doczekać jak bedzie się wywracał przy jazdym kontakcie z rywalem.Doskonale ze przeszedł do Prem, ta liga udowodni jak słabym jest grajkiem.
Pamiętacie kto to napisał? :wink:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 maja 2011, 19:27

Jeśli zaś chodzi o Suareza, to jestem przekonany, że Luis miałby w tej chwili miejsce w wyjściowej jedenastce każdej drużyny w Premier League
Ta, u nas za kogo by grał? Za Roo czy za Hernadeza?
Luis kapitalnie się przystosował do wymogów panujących w Premier League i z miejsca stał się gwiazdą ligi. Może nie strzela bramek w każdym meczu, ale jego wkład w grę Liverpoolu Kenny'ego jest ogromny. Wypracowuje mnóstwo sytuacji bramkowych, potrafi utrzymać drużynę przy piłce, minąć kilku rywali, zagrać dokładną piłkę, uderzyć z wolnego (oprócz Gerrarda i Aurelio raczej specjalistów od wolnych w Liverpoolu nie było), a to wciąż początku tego, co może dać Liverpoolowi.
12 meczów 4 gole 3 asysty, to jest gwiazda ligi? Oglądałem pare spotkań LFC i poza meczem z nami to mnie facet na kolana nie rzucił, żeby go nazywać jednym z najlepszych graczy w Premiership. Zdecydowanie za mało pokazał i to jaranie się nim i wynoszenie go pod niebiosa to chyba fakt, że w końcu po paru latach macie jakiegoś konkretnego gracza prócz Gerrarda i Torresa.
Potencjał ma i go pokazał, ale jednym z najlepszych graczy w PL na pewno jeszcze? nie jest.

Jasne, że Hernandez. Ale co to ma do rzeczy?
Mazur coś pisał o jakimś transferze roku przy Zlatanie.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 17 maja 2011, 19:27

Takiego napastnika? Niech mi ktoś wymieni 5 dobrych drużyn przeciwko którym Suarez zagrał dobry mecz i strzelił bramke nie z karnego.
Jak czytam forum Liverpoolu to zatsnawiam sie czy nie kupiliscie Teveza.Jakis silny znakomicie techniczny waleczny napastnik :rotfl:

Już sie nie mogę doczekać jak bedzie się wywracał przy jazdym kontakcie z rywalem.Doskonale ze przeszedł do Prem, ta liga udowodni jak słabym jest grajkiem.
to na pewno napisał Mgiggs :lol:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 maja 2011, 19:33

Kamil pisze:Mazur coś pisał o jakimś transferze roku przy Zlatanie.
No tak.
Kamil pisze:Za Roo czy za Hernadeza?
Mniej więcej czegoś takiego się spodziewałem. Oczywiście u Was Saurez siedziałby na ławce.

Paweł, brawo! :wink:

Awatar użytkownika
cycu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cycu » 17 maja 2011, 19:44

Poza tym co pisał Damian, Suarez w większości spotkań w tym roku był najlepszym, a na pewno jednym z trzech najlepszych zawodników (głosem fanów, oficalnej strony czy prasy). Jak zapewne Kamil wiesz LFC w tej części sezonu grał w większości same świetne mecze, a skoro ktoś gra najlepiej z bardzo dobrze grającej drużyny to jego umiejętności muszą być bardzo wysokie.
A Hernandez, zgadam się, świetny transfer..

Poza tym jeszcze chciałem o nastawieniu części kibiców do LE.
W momencie kiedy ta dość ciężka droga przez sezon poprzez strefę spadkową zbliżała się już do końca w pucharach może się okazać (i jest to bardzo prawdopodobne), że zakończy się na 6 nic nie dającym miejscu.
Nie mogę się zgodzić z częścią kibiców, że to nawet dobrze:
- co prawda, fakt w tym roku nasze mecze w Europie wiały nudą i odpadliśmy z tych Pucharów w kiepskim stylu, ale brak takiego klubu jak LFC w Europejskich pucharach to: spadek prestiżu i brak możliwości zdobycia kolejnego wielkiego trofeum, a wiadomo, że będąc w tych rozgrywkach bylibyśmy faworytem, zaś gra o puchary zawsze była celem Livepoolu.
- inna sprawa jest o zawsze dodatkowy mecz o stawkę na sprawdzenie części młodych zawodników - w tym sezonie w LE pewności nabrali Kelly, Shelvey czy Spearing - każdy z nich zagrał kilka spotkań.
-poza tym sugerowanie, że LFC odpuścił jest głupie- to nie jakaś polska III liga to Liverpool - chłopakom ewidentnie gra nie szła, zaś Tottenham wszedł świetnie w mecz i tyle.

Pozdro

Awatar użytkownika
cycu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cycu » 17 maja 2011, 19:46

Myślę, że za Hernandeza:) Roo to jednak wyjadacz

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 maja 2011, 19:56

Jak zapewne Kamil wiesz LFC w tej części sezonu grał w większości same świetne mecze, a skoro ktoś gra najlepiej z bardzo dobrze grającej drużyny to jego umiejętności muszą być bardzo wysokie.
Ale ja nie neguje jego umiejętności, tylko apeluje by jeszcze się wstrzymać z takmi słowami jak , ze w każdym klubie PL by miał pewne miejsce w składzie i że zazdrości go wam każdy klub na świecie. No dla mnie w tym momencie to jest przesadza.
Być może w przyszłym sezonie swoją grą mi zamknie usta i rzeczywiście takie słowa będą adekwatne czego wam i sobie nie życze :lol:
Myślę, że za Hernandeza:)
Chyba jednak Suarez gra cofniętego napastnika, więc rywalizowałby z Roo. Poza tym Emdżej który śledził jego karierę przez pare lat jak i sami fani LFC przyznają, że z wykańczaniem akcji u niego nie jest najlepiej, a to jest głównie zadanie Hernandeza, także ja n ie mam wątpliwości, żeby Meksykanin go na ławce posadził jak to zrobił z Berba.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 maja 2011, 20:14

Hernandez posadziłby go na ławie (co dziwić nie powinno, bo - jak wspomniał Kamil - to gracze o zupełnie innej charakterystyce), ale Rooney? Miałbym tutaj wątpliwości, bo Anglik w tym sezonie nie gra na swoim optymalnym poziomie. Niech będzie, że tylko w United nie miałby miejsca w pierwszym składzie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 maja 2011, 20:18

Kolejna sprawa jesli chodzi o gre w pucharach jest coefficient - brak nowych punktow to spadek w rankingu i jak wrocicie do LM to bedziecie zaczynac od drugiego koszyka gdzie mozliwa jest gra z Barcelona w jednej grupie czy innymi europejskimi mocarzami, co oczywiscie jest nieoptymalne.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 maja 2011, 20:25

ale Rooney? Miałbym tutaj wątpliwości, bo Anglik w tym sezonie nie gra na swoim optymalnym poziomie
2 częśc sezonu ma świetną. Litości Suarez posadziłby na ławce Roo? No tak już kiedyś słyszałem, że Kuyt jest lepszy od niego, a Babel od C. Ronaldo czy tam od Naniego,ale pamiętam, że ktoś tam z LFC od CR tez miałby być niby lepszy . Nihil novi w końcu wiadomo w jakim jesteśmy temacie :)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 maja 2011, 20:39

Prawdę mówiąc nie wiem jak grał Rooney w drugiej części sezonu, bo w tym okresie byłem raczej skupiony na nauce, niż na oglądaniu wszystkich meczów Premier League. Jednak Rooney'a z pierwszej części sezonu posadziłby bez większego problemu, bo Wayne grał straszny piach.

Babel lepszy od Nani'ego lub Ronaldo, a Kuyt lepszy od Rooney'a? Nigdy czegoś podobnego nie czytałem, a już na pewno nie napisałem.

Nic nowego? W temacie o United można było przeczytać o tym, że Evans jest lepszy od Pique, a Owen może być bardziej pożyteczny niż Tevez. :wink:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 maja 2011, 20:46

Babel lepszy od Nani'ego lub Ronaldo, a Kuyt lepszy od Rooney'a? Nigdy czegoś podobnego nie czytałem, a już na pewno nie napisałem.
Jak się to wasze forum nazywa angielskie, nie pamiętam tam takie kwiatki leciały :)

Co do Roo z pierwszej częsci sezonu ok tutaj zgoda, ale w Roo w formie nie ma takiej możliwości by został posadzony na ławce przez Suareza :]
Nic nowego? W temacie o United można było przeczytać o tym, że Evans jest lepszy od Pique, a Owen może być bardziej pożyteczny niż Tevez. :wink:
Jeśli chodzi o Evansa no to każdy kto śledził nasze poczynania w sezonach w którym obaj u nas byli, coś takiego by powiedział, Ty również :wink: Evans świetnie spisywał się na wypożyczeniu w Sunderalndzie kiedy Pique odstawiał straszną kaszanę kiedy tylko dostał szansę vide. zawalony mecz z Boltonem. Poza tym czy Pique równie by wymiatał w naszych barwach jak w barwach Barcelony? To temat na inną dyskusję.

Natomiast co do drugiej części to cóż udana kontra z Twojej strony :P

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 maja 2011, 20:53

Pewnie o RAWK Ci chodzi. Zgoda, tam masę dziwnych rzeczy można przeczytać, ale myślę, że nie miałbym problemu ze znalezieniem podobnych kwiatków na jakimś forum poświęconym United.

Rooney'a w formie nie wygryzie ze składu żaden piłkarz grający w Premier League (mógłbym nie dodawać, że z Premier League, ale chyba sam wiesz, czym by to poskutkowało).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”