Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 580

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 4

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 25 maja 2011, 15:43

A to Young nie ma bliżej na Anfield? Przydałby się jak cholera, ale z informacji wynika że to Liverpool prowadzi w wyścigu po jego podpis. Pożyjemy zobaczymy.
Informacja z De Gea oczywiście fenomenalna. Bardzo się cieszę że jednak Szkot postanowił trochę sypnąć - i wydaje się że jest to najbardziej odpowiednia inwestycja. Pytanie do ludzi którzy oglądają Hiszpana na co dzień - myślicie że z miejsca będzie godnym następcą Edwina, czy będzie potrzebować na to trochę czasu? Boję się sytuacji jaka była po pewnym Duńczyku... :? Bo co do tego że w przeciągu 2 lat będzie to światowy top to wątpliwości nie mam. Nie oglądam go regularnie, ale z tego co widziałem to papiery na wielkie bronienie ma.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 maja 2011, 16:00

Pytanie do ludzi którzy oglądają Hiszpana na co dzień - myślicie że z miejsca będzie godnym następcą Edwina, czy będzie potrzebować na to trochę czasu? Boję się sytuacji jaka była po pewnym Duńczyku...
Oczywiscie,ze jest gotowy na pierwszy sklad MU. Przytocze slowa Waszego bylego bramkarza Ricardo:

- De Gea gra bez nerwów. Hiszpania produkuje najlepszych bramkarzy na świecie, jak Iker Casillas, Victor Valdes, Pepe Reina, Cesar - i teraz De Gea.
- Jestem przekonany, że De Gea jest wystarczająco dobry, aby grać dla Manchesteru. Jest wysoki, szybki, a także gra na bardzo wysokim poziomie.
- Nie martwi się, gdy gra przeciwko Barcelonie lub Realowi Madryt. To dobry znak, bo bramkarze trochę się denerwują, gdy grają przed tłumami na największych stadionach jak Old Trafford. Istnieje bardzo niewiele bramkarzy, którzy mogą sobie z tym poradzić.
- Niektórzy bramkarze muszą czuć zaufanie menedżera. De Gea jest typem bramkarza, który może dać pewność.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 25 maja 2011, 16:54

Przydałby się jak cholera
Swoją drogą to dlaczego? Jest 3 dobrych skrzydłowych w klubie. Nie jestem na 100% przekonany do tego transferu. Chcę go głównie dlatego, bo obawiam się LFC.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 maja 2011, 17:01

Za rok Giggs pewnie zakonczy kariere,a Young to okazja jakich mało, Angol,cenia w miare,ograny w prem, za rok pewnie nie bedzie podobnego zawodnika.4 skrzydłowych to dobra liczna, w Obertana czy Bebe raczej nie ma w co wierzyc.Young zagra na prawej,lewej,idealnie pasuje do kontry,swietne rozne niezle dogrania z wolnych-przyda sie.Ciekawe co tam SAF wymysli z rozgrywajacym....

Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 25 maja 2011, 17:04

Powiem rzecz która jest powtarzana przez ostanie pół roku, Giggs młody nie jest. Wiem że nie gra aż tyle co kiedyś, a jak nawet to częściej obserwujemy go w środku pola, ale nie widzę dla niego naturalnego następcy. Zakładamy że Valencia wypada znowu na pół roku, Ashley będzie jak znalazł (Nani prawa, on lewa). Nie narzekam na poziom naszych skrzydłowych, ale zdrowa rywalizacja o miejsce w składzie jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Przypominam że Park typowym skrzydłowym nie jest. Do tego jest to Anglik, ograny, myślę że byłby doskonałym wyborem. Może też grać za napastnikiem, albo od biedy na napadzie. Jeśli jego by zwędził Liverpool (a tam to tak naprawdę nie ma żadnego skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia :wink: ) do nas wraca Tom Cleverley z którym wiąże bardzo duże nadzieje. Z nim to jest jeszcze jeden problem, bo ma już 22 lata. Nie wiem czy jest sens na kolejne wypożyczenie, chyba czas zacząć dawać mu szanse w drużynie.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 25 maja 2011, 17:14

Tyle, że my tę rywalizację już mamy. Owszem Young to okazja ale akurat on nie powinien być naszym priorytetem. Skrzydła to akurat miejsce gdzie nasza kadra jest dobrze obsadzona i nie potrzebujemy wzmocnień na teraz. Jest Valencia, Nani, Park i Giggs, z wypożyczenia wraca Cleverley, który dobrze sobie poczynał w Wigan i zasługuje na szansę, do tego Fabio też może tam grać. Opcje są. Jeśli już mielibyśmy kupować na tę pozycję to tu można zainwestować w kogoś perspektywicznego, Young to fajny piłkarz i ograny na Wyspach ale pewnego poziomu nie przeskoczy, wolałbym gdybyśmy tę kasę włożyli w Hazarda, który ma papiery na wielką gwiazdę piłki. W przypadku transferu Ashleya płakać jednak nie będę.

Jeśli dopniemy transfer De Gei to musimy kupić kogoś do środka, mówi się o Modricu, Sneijderze i Nasrim (!?) ale ja skupiam się na dwóch pierwszych kandydaturach. Holender to lepszy piłkarz ale Chorwat bardziej by pasował do naszej taktyki, w dodatku jest już ograny na Wyspach. Fajnie by było gdyby udało się zrealizować transfer środkowego pomocnika jak najszybciej. Mam tylko nadzieję, że nie sprawdzi się scenariusz, że zapowiedzianymi transferami poza bramkarzem okażą się stoper i skrzydłowy bo to nie tam potrzebujemy wzmocnień.

Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 25 maja 2011, 17:26

Pamiętasz co było z VdV czy Sneijderem? Okazje przeszły koło nosa, a teraz chcemy płacić 30mln za tego drugiego. Nie chce żebyśmy skończyli z ręką w nocniku jak wtedy. Ashley jak mówisz pewnego poziomu nie przeskoczy, ale też poniżej pewnego nie spadnie. A jest to gracz który od razu może wskoczyć do pierwszego składu i grać od 1min. Jak dla mnie dodatkowy skrzyłoby by się przydał, będziemy mieli spokojną przyszłość po Giggsie. Bardziej mnie zastanawia po co rozglądamy się za kolejnym obrońcą. Rio-Vida to pewniacy, sprawa oczywista. Anglik większość sezonu miał problemy zdrowotne i świetnie spisywał się Smalling. Evans ostatnio odbił się od dna i tragedii nie ma. Naprawdę musimy sprowadzać kolejnego obrońce? Sam Fergi mówi że jest zadowolony z Evansa, bo znowu może mu ufać. A kwestia Nasriego to już teraz można włożyć miedzy bajki.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 25 maja 2011, 21:58

MGiggs
Za rok Giggs pewnie zakonczy kariere,
Giggsa w ogóle nie rozpatruję w kontekście skrzydłowego.

3 świetnych - Nani, Park i Valencia. 4-ym Cleverley. Do tego bracia da Silva. My nie potrzebujemy skrzydłowego.

Forsty
Zakładamy że Valencia wypada znowu na pół roku,
Czemu mamy o zakładać? Tak czy inaczej trzeba mieć 2 zawodników na każdą pozycję, nie 3, a my po dwóch na skrzydła mamy.
Nani na prawej jest IMO lepszy niż Valencia, więc jeśli Young miałby grać na lewej, to Nani na prawej. Ale czy to lepsze wyjście niż Nani-Valencia? Mam duże wątpliwości.
Pamiętasz co było z VdV czy Sneijderem?
Tylko, że obaj, a przede wszystkim Sneijder byli nam potrzebni już wtedy. Young teraz tak naprawdę nie jest.

Wszyscy się cieszymy bo to dobry zawodnik, za małą cenę i zwinięty LFC i City sprzed nosa. To nam wszystkim podbija.

Ale to samo byłoby dziś z Aguero gdyby był tańszy, a przecież nie jest nam potrzebny. Poza tym wychodzi na to że te 3 transfery to będzie De Gea, Young i Varane. I dupa z rozgrywającego. Co oznacza że na wyższy poziom się w przyszłym sezonie nie wbijemy. Dobrze że CFC straciła Ancelottiego, bo pewien jestem że przy obecnym składzie prędzej by nam było do sezonu 2010, niż 2011.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 25 maja 2011, 22:35

Nie wiem co macie z tym Van der Vaartem. To dobry zawodnik i cena była bardzo fajna ale zupełnie niepasujący do naszej taktyki. Już przy Sneijderze są wątpliwości, przy Rafaelu trzeba byłoby zmienić całe ustawienie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 maja 2011, 2:05

Niezłe jaja z tym De Geą. Powiedział prawnikom że do 30 czerwca nic nie będzie rozpatrywał, więc jeszcze miesiąc nie będzie wiadomo najwyraźniej :lol:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 maja 2011, 2:10

Jakoś ciężko mi w to uwierzyć, to zupełnie nie w stylu Fergusona żeby mówić głośno o transferze jeśli nie jest on pewny.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 maja 2011, 2:19

:D

Moze jeszcze nie wszystko stracone. David na pewno mial watpliwosci,w koncu to wychowanek. Byc moze po deklaracji Kuna wladze zdecydowaly sie przedstawic mu nowe,korzystniejsze warunki kontraktu ? Obyyyyy :pray:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 26 maja 2011, 7:43

Doktorku prawda jest taka że jeśli sam sir Alex przyznaje że wszystko już jest na finiszu to na 99% tak jest. Szkot transfery przeważnie cichaczem załatwiał więc jeśli teraz się deklaruje to najprawdopodobniej tak jest ;)

Nawet jak dostał korzystniejsze warunki to wątpię by przebiły one propozycję jaką dostał od nas :P

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 26 maja 2011, 8:47

Atleti jest w dość delikatnym momencie, może to zagrywka mająca chociaż trochę uspokoić kibiców,którym Kun właśnie łamie serca.

Liso
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liso » 26 maja 2011, 10:40

Morrow pisze: :angry2:

Co Ty bredzisz człowieku... Jaki rezerwowy? Jakie kontuzje? De Gea to nasz nowy numer 1, najdroższy bramkarz na Wyspach. Edwin kończy karierę, Kuszczak odchodzi. Na ławce będzie Lindegaard, trzecim będzie Amos ze szkółki o ile nie pójdzie na wypożyczenie.
W żadnym momencie nie napisałem, że De Gea będzie rezerwowym. Napisałem jedynie, że dwóch dobrych bramkarzy (De Gea i Lindegaard) może spowodować, iz jeden po jakimś czasi "strzeli przysłowiowego focha". Obaj są ambitni, chcą grać i posiadają nie lada umiejętności. To, że ten pierwszy będzie podstawowym to raczej ukryć się nie da....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”