Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1339

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 28 maja 2011, 14:37

RealFan pisze:Mimo to o ile nie zabraknie konsekwencji w trwaniu w tym modelu także po Mourinho bez względu na to, ile jeszcze lat będzie pracował w Madrycie, to może być naprawdę dobrze i sytuacja w klubie może się wreszcie ustabilizować na dobre.
Od kiedy mówi się o ustabilizowaniu się sytuacji w Realu? Stabilizacja miała nadejść wraz z Calderonem, potem tak miało być z Perezem. Potem były transfery Kaki, Cristiano Ronaldo i świat stał przed Realem otworem. Nic to nie dało, bo wiadomo, że stabilizacja w Realu to nie dwa tytuły Mistrza. Tak samo było z Barcą za van Gaala, też były mistrzostwa, ba!, były dublety, ale stabilizacji nie było. Nie o to chodziło. Były niesnaski, kłótnie. To samo jest teraz w Realu. Oczywiście jeżeli Mourinho będzie miał wpływ już na wszystko, cała chwała spłynie potem na niego. Ale Mourinho nie zostanie w Realu na lata. Tego jestem pewien na 100%. Jeżeli zdobędzie Ligę Mistrzów, nic go nie będzie trzymać w Realu. To pokazuje cała jego kariera, tzn. Mourinho chce wyzwań, tak właśnie traktuje futbol (nie oceniam jego podejścia, stwierdzam tylko fakt), on jest świadom swojej wielkiej klasy, jest w stanie poprawić multum trenerskich rekordów.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2426
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 maja 2011, 15:34

Generalnie nie widzę tutaj sensu w pisaniu czegokolwiek, bo wszystko napisałem w poprzednim poście. Ba, na znaczną część odpowiada to, co zacytowałeś, tylko trzeba uważnie przeczytać. Nie wiem ile czasu zostanie Mourinho, ma jeszcze 3 lata kontraktu. Jak dotąd najdłużej siedział w Chelsea i gdyby nie pewne okoliczności, siedziałby tam dłużej. To nie jest aż tak bardzo istotne. Dlaczego i jakie warunki muszą być ku temu spełnione, już napisałem. Dla Realu patrząc na ostatnie x lat, dużą stabilizacją będzie już nieprzeprowadzanie zbyt wielkich zmian przez 2-3 sezonu z rzędu. :lol: Jeśli Mourinho osiągnie duże sukcesy w Madrycie, to nikt nie będzie pamiętał o Valdano, a szumu zrobiono co niemiara. Porównania do Hitlera po prostu pozwalają tylko na śmiech i politowanie dla autorów takich wypowiedzi.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 31 maja 2011, 9:55

Z tego co dziś piszą madryckie gazety Coentrao ma być wzmocnieniem w przypadku odejścia Lassa, w środku grałby czasem Altintop, a w tych ważniejszych meczach Pepe,Fabio miałby wzmocnić boki obrony oraz skrzydła, Ramos stopera.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 31 maja 2011, 10:14

Odejscie Lassa wymuszaloby raczej kupno klasowego DMa, to logiczne i pismaki tez o tym pisaly, Coentrao to rywal dla Marcelo i opcja na skrzydlo, zreszta w druga strone tez, bo Marcelo potrafi zagrac w pomocy (u Mou gral chyba z dwa razy, a u Ramosa gdzie gral tak przez wiekszosc wystepow zanotowal jakies 8 asyst).
Obecnie za duzo mowi sie o Coentrao i sam to zawodnik to potwierdza, by traktowac to jeszcze jako plotki, teraz wszystko chyba zalezy od ceny.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2426
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 maja 2011, 10:39

Ach ten sezon ogórkowy... Nie spodziewałbym się już pomocnika, nawet jeśli Lass odejdzie, czego oczywiście nikt nie chce, ale dużo na to wskazuje.

Nawet bez Lassa będą tam Xabi, Khedira, Sahin i Granero, a gdyby zaszła potrzeba, to zagrają Altintop lub Pepe. Jakiś czas temu media pisały o jakimś pivocie z Ligue 1, lecz w tym momencie nie traktowałbym tego typu opcji poważnie, bo wtedy jeszcze nie było Altintopa i nikt nie pisał o Coentrao. Gdyby nie było transferu Altintopa to bardziej brałbym to pod uwagę, w tej chwili nie bardzo.

Mi również wydaje się, że zainteresowanie Portugalczykiem jest już poważne. Zarówno on, jak i Marcelo mogą grać na skrzydle, co nie znaczy, że któryś z nich będzie tam często grał (jak już to na pewno częściej Marcelo), gdyby do transferu faktycznie doszło. To raczej taka taktyka na Barcę - Coentrao i Marcelo razem na lewej stronie. :lol: Ich gra razem mogłaby być częsta, ale przyszli już Altintop i Callejon na skrzydło i przynajmniej jeden z nich nie powinien być drugim Leonem od podgrzewania siedzeń w loży.

Bardziej widzę to tak, jak Pelart napisał - gdy będzie niezbędny pewien poziom na DM, a nie będzie Khediry (do trivote Sahin powinien się nadawać, bo z tego co piszą lepiej go znający umie pracować w defensywie), to w roli strażaka znów wystąpi Pepe. Przecież gra tam super, a Ramos zajmie miejsce na środku, bo Arbeloa już nie musiałby zapychać luk na lewej obronie. Obecnie jednak ani Lass nie odszedł, ani Coentrao nie ma, więc jeszcze wypadałoby się wstrzymać z prognozami.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 31 maja 2011, 13:34

Lassa szkoda ale on już tak ma, widzi,że Mourinho sprowadził już 2 zawodników na jego pozycję, nie jest mimo wszystko liderem tego zespołu ale bardzo dobrym jego elementem, trochę pracy wykona agent i Francuz wyląduje w Anglii lub Włoszech, byle za rozsądne pieniądze. Nie oglądałem zbyt wielu meczy Portugalczyka, może te na MŚ, CIEKAW JESTEM JAK U NIEGO PRAWA NOGA. Ramos i Arbeloa są przeciętni w ofensywie jak na ten moment,szczególnie Sergio jakoś przystopował, kiedyś był najlepszym prawym obrońcą świata, teraz gwarantuje jakiś poziom w defensywie ale z przodu taki Alves go zjada. Bywały mecze, gdzie przy dużym tłoku w środku przydałby nam się właśnie taki drugi Marcelo po przeciwnej stronie boiska. Cóż zobaczymy,Dużo się mówi o Aguero, szalone są te plotki, jak na razie chyba żaden poważny klub ie złożył oferty.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 31 maja 2011, 13:40

Cóż zobaczymy,Dużo się mówi o Aguero, szalone są te plotki, jak na razie chyba żaden poważny klub ie złożył oferty.
Nie. Enrique Cerezo potwierdzil,ze jak na razie ani Juventus,ani zaden inny klub nie zlozyl oferty za Kuna.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 31 maja 2011, 14:20

JUVE wysłał faks z prośbą o rozpoczęcie negocjacji. W tym tygodniu mają złożyć ofertę. Ostatnia plota: 25 mln + Melo.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 31 maja 2011, 14:33

Atleti nie zgodzi się na wymiany, chcą gotówki.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 31 maja 2011, 14:36

Pelart pisze:Atleti nie zgodzi się na wymiany, chcą gotówki.
Chyba,ze na Chielliniego :lol:

Ja rowniez w zadne wymiany nie wierze. Nowy dyrektor sportowy Caminero zapowiada walke o Kuna,wiec kazdy zainteresowany klub bedzie musial zaplacic sume rowna klauzuli,czyli 45 mln euro.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 31 maja 2011, 14:37

To jasne. Czy JUVE planuje wydać 45 mln tego nie wiem, ale nawet jeśli tak to się im nie dziwię, że nie rzucają od razu na stół bisko 50 mln tylko starają się o bardziej korzystną operację.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 31 maja 2011, 19:16

Pelart pisze:CIEKAW JESTEM JAK U NIEGO PRAWA NOGA.
Przeciętna, właściwie z tego co widziałem to zawsze szuka lewej i unika gry prawą.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 01 cze 2011, 11:39

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=34584

Widzisz Sammyy, tak jak przypuszczałem,Mou widzi w rodaku prawego obrońce, będziemy powtarzać wariant tej mocnej Sevilli, 3 ofensywnych, mocno obsadzony środek pola plus dwóch skrajnych obrońców skrzydłowych.

Plotki o odejściu Higuaina i zastąpieniu go Aguero wydają mi się policzkiem dla każdego kibica królewskich. Chętniej pożegnałbym Kakę i w jego miejsce materaca.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 01 cze 2011, 13:19

Szlag mnie juz trafia jak widze te plotki, Real ma dwoch zajebistych napastnikow - jednego ktory juz mocno puka do swiatowego topu (Higuain), drugiego ktory jest materialem na top; plany kupienia kogokolwiek na napad innego niz typowego 'zadaniowca', ktory zaakceptuje lawke, sa idiotyzmem. Jeszcze jak slysze o sprzedaniu Higuaina do Juventusu i wzieciu Aguero to ['] Moglaby Chelsea ruszyc tylek i kupic Kuna, byloby po sprawie.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 01 cze 2011, 13:31

Pelart pisze:http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=34584

Widzisz Sammyy, tak jak przypuszczałem,Mou widzi w rodaku prawego obrońce, będziemy powtarzać wariant tej mocnej Sevilli, 3 ofensywnych, mocno obsadzony środek pola plus dwóch skrajnych obrońców skrzydłowych.
To jest... dziwne :D
Naturalna pozycja Fabio to skrzydło, został przesunięty na lewą obronę podczas jakiejś kontuzji (Peixoto chyba, ale nie jestem pewien) z tego co pamiętam gdy po skrzydle biegał Di Maria którego nie miał szans wygryźć. Tam grał przyzwoicie/dobrze (Benfika grała ultra ofensywnie i cały czas tak gra więc on więcej czasu spędza w ataku niż obronie) plus rozegrał bardzo dobre MŚ (inna sprawa, że Portugalia nie miała innej opcji za bardzo poza nim). Ten sezon miał dobry, przyzwyczaił się już do lewej obrony i teraz nagle miałby wylądować na prawej ? Dość mocno ryzykowane jak dla mnie.

Fabio to ciągle młody chłopak i być może by dał radę (w takim wypadku chyba Pepe częściej by grał na DM), ale póki co on nie ustabilizował równego poziomu na bardziej odpowiedniej dla niego pozycji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”