Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 852

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 cze 2011, 19:50

Ferguson kiedyś się uparł, że nie odda Heinze do Liverpoolu i swojego dopiął. Myślę, że Wenger ma na tyle mocną pozycję w klubie, że taki transfer nie wchodzi w rachubę. Zresztą nie widzi mi się akurat Nasri jako piłkarz, którego potrzebujemy. Jest świetnym piłkarzem i osłabienie Arsenalu też wydaje się kuszące( :wink: ), ale charakterystyką nie odpowiada chyba temu czego szukamy obecnie. Tak mi się przynajmniej wydaje i myślę, że Fergie myśli podobnie. Nie wiadomo nawet czy w ogóle jest jakakolwiek oferta z naszej strony. Ale swoją drogą dziwna ta wypowiedź Samira. Na waszym miejscu wkurzyłbym się trochę jego postawą.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 05 cze 2011, 20:02

Cris7 pisze:Ale swoją drogą dziwna ta wypowiedź Samira. Na waszym miejscu wkurzyłbym się trochę jego postawą
Ja w pierwszej chwili odczytałem tytuł news na SkySports jako "Nasri wyklucza transfer do United". Dopiero po chwili kapnąłem się, że moja pomyłka była duża i nie ukrywam, że trochę mnie to zdziwiło. Reakcję wśród kibiców są różne. Jedni nie chcą już oglądać Samira w barwach Arsenalu, a inni z bólem, ale w sumie go rozumieją. Jeśli to był jego sposób by sprowokować Wengera do przystania na jego warunki finansowe to raczej dość kiepsko sobie to wykoncypował.

Myślę, że najbliższe dni będę decydujące w sprawie, ale w żaden transfer do United nie wierzę.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 cze 2011, 22:00

Duch pisze:ale w sumie go rozumieją
tzn. ja rozumiem to, że chce więcej zarabiać. Może sobie przecież życzyć ile mu się podoba, jego święte prawo i nikomu nic do tego. W tym aspekcie ok. Ale odejść akurat do United to już brak skrupułów. Oczywiście na razie jest to tylko wypowiedź, a nie żaden transfer, ale już sama taka wypowiedź jest okazaniem braku szacunku do swojego klubu i kibiców.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 06 cze 2011, 17:48

Nasri za...10-12 mln € :shock: ? Chyba cała czołówka europejska złoży wam oferty za Algierczyka (taki z niego Francuz jak i np. z Zidana) :lol:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 06 cze 2011, 17:51

Duch pisze:Ile za Duńczyka dostaniemy, 10-12 milionów funtów? Mam nadzieję, że niżej Wenger nie zejdzie.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 06 cze 2011, 18:18

:rotfl: Bez przesady...dziś gruchnęła wieść po forach tematycznych,że Arsene się mocno zdenerwował na Samira (6 baniek na rok...niezły koleś) i zaoferował go komu popadnie za właśnie 10-12 baniek (w sumie logiczne - został mu rok kontraktu).Wenger uczy się na błędach vide Falms...

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2317
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 cze 2011, 19:51

Wenger uczy się na błędach vide Falms...
Tak, Wenger zdecydowanie pod koniec sezonu powiedzial, ze nie powtorzy sie taka sytuacja. To rzeczywiscie oznacza, ze jesli Clichy i Nasri nie podpisza kontraktow, zostana sprzedani w tym sezonie. I wyglada na to, ze rzeczywiscie pojda.

Co do 6 baniek za rok - no wlasnie, takie sa powszechne informacje. To daje 115k funtow (!) na tydzien czego nawet Cesc czy Robin nie zarabiaja. Oczywiscie nie mamy stuprocentowej pewnosci czy chodzi o takie kwoty, ale jesli chodzi o takie cos to coz.. jesli nie zadowoli sie np 90k na tydzien po pol dobrego sezonu to przykro nam, ale trzeba sie pozegnac.

Jak mowie jednak, ja sie nie mam zamiaru okreslac na pewno bo nie wiem jak wyglada sytuacja - to wszystko to medialne spekulacje. Dopoki niczego nie dowiemy sie oficjalnie, po prostu poczekam na rozwoj wydarzen.

Jak donosi the Goon Blog, podobno we srode mamy oglosic transfer Gervihno. To nic pewnego, ale dobrze by bylo. :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 cze 2011, 19:57

A potem pójdzie do innego klubu, gdzie będzie zarabiał mniej niż tu niby oczekuje. Jeśli Nasri odejdzie to nie z powodu pieniędzy. To byłaby tylko tania wymówka.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 06 cze 2011, 20:01

zaciąg z Francji czyli nic nowego w Arsenalu. Ja myślę, że można by było jakoś inteligentnie skonstruować umowę, że np teraz 90k, jak będą trofea to 100k od następnego sezonu (wtedy cesca juz nie powinno być i to on będzie mózgiem zespołu). Coś w ten deseń. Swoją drogą... Jakim trzeba być człowiekiem, żeby proponowano wcale nie najlepszemu piłkarzowi na świecie, moim zdaniem jest dobry i nic po za tym, takie pieniądze, ok pół miliona złotych tygodniowo. Nam to sie w głowie taka kasa nie mieści. Przeciętny Polak musi robić 200 miesięcy (16 i pół roku jeśli dobrze w głowie liczę), żeby zarobić pół miliona (założyłem, że przeciętny Polak zarabia 2 500 zł). A tu taki Nasri mówi, że dziękuje bardzo, za mało :shock:

Tydzień Nasriego = zaokrąglmy 15 lat pracy
MASAKRA

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 cze 2011, 20:19

Widzisz Aker, mogłeś zostać piłkokopaczem.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 06 cze 2011, 21:29

Magnum pisze:jesli nie zadowoli sie np 90k na tydzien po pol dobrego sezonu to przykro nam, ale trzeba sie pozegnac.
Jak dla mnie to jest całkowicie mylny tok rozumowania. Podpisując nową umowę z Samirem będziemy mieć go na kolejne lata i trzeba to potraktować jako inwestycję. Miał dobre pół roku, liderował Arsenalowi przez długi czas i jak dla mnie w pełni zasłużył sobie na taką kasę. No do cholery... to absolutnie kluczowy zawodnik czołowej drużyny Premier League. Nie widzę powodów, dla których nie mógłby liczyć na takie zarobki. Tym bardziej, że przyszłość Fabregasa jest dość mglista i w tym kontekście strata Samira będzie totalną katastrofą.

Wolałbym żeby Wenger uczył się na błędach, ale w całkowicie odmienny sposób niż. Co to w ogóle za akcja, że jak gracz nie przystanie na nasze warunki to go opchniemy za drobne, bez względu na to jak dobry i ważny on jest dla naszego zespołu. Debilizm :badziewie: Tak straciliśmy Flaminiego i tak straciliśmy Gallasa, który nadal mógł śmiało stanowić o sile naszej defensywy. Jak w ten sam sposób Wenger wytnie Nasriego to bardzo mi przykro, ale będzie skończonym... no, bo się zbulwersowałem.

Całkowicie inną sprawą jest to, że Nasri stanowczo nie zaprzeczył, że gra w United go nie interesuje. Takie słowa w ogóle nie powinny paść z jego ust, nawet jeśli była to marna i zaplanowana prowokacja zmierzająca w kierunku pobudzenia Wengera w trakcie negocjacji. Nie tędy droga.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 06 cze 2011, 21:34

Widzisz Aker, mogłeś zostać piłkokopaczem.
Popieram aluzję.

Poza tym cyrk z Nasrim przypomina mi ten z Rooney'em u nas. Jeden chce pucharów, drugi transferów, ale obaj za odpowiednie pieniądze odpuszczą przejście do największych rywali i co ciekawe obaj mają swoje racje.

Różnica jest taka, że prędzej AFC może sobie pozwolić na odpuszczenie Nasriego niż MU Rooneya.

Jeśli AFC sprzeda Bentdnera,Nasriego, Fabregasa i Clichy'ego, odpuści sobie bramkarza, dołoży Sambę, Hazarda/Parkera/Adama i np. Downinga i Bojana z Bainsem, to będzie to lepiej wyglądać niż teraz. Szczególnie że na każdego z wymienionych ofensywnych i Sambę ma ogromne szanse.

Szczerze mówiąc Parker kosztowałby ok. 10 mln funtów, więc kasa z Nasriego spokojnie by go pokryła. To samo Bojan i Bentdner, biorąc pod uwagę Cesca. Za Clichy'ego AFC weżmie więcej niż da za Sambę. I IMO Fabregas będzie droższy niż Downing i Baines razem wzięci więc Aresnal nawet na pieniądzach nie byłby w plecy. A skończyłyby się smutki co niektórych, zbrytizowaliby się trochę i poprawili atmosferę w szatni.

Liso
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liso » 06 cze 2011, 21:41

Wszystko winna marketingu, biznesu i wielkich pieniędzy jakie dostają drużyny. Otrzymywać kilkadziesiąt milionów euro za prawa do transmisji to też przesadza... później jest tak, że LM jest tylko w kodowanych kanałach. To nakręca spiralę ceny, transferów i wynagrodzeń :)

Niech Nasri zarabia ile chce...i tak zawsze będzie mało :)

Myślicie, że Gervihno do dobry punkt transferowy? Jakoś zawodnik ten nie do końca mnie przekonuje swoimi umiejętnościami... może w Kanonierach by rozkwitł ale... póki co jestem dość spetyczny (pewnie pojawi się dziesięciu co powie "gadasz bzdury" ;) )

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 06 cze 2011, 21:44

Jeśli chodzi o Gervinho:

Obrazek

Fotka z twittera Kalou :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2317
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 cze 2011, 21:50

Się wydaje, że jeśli Gervihno do nas przyjdzie to za Nasriego. Bo mamy na skrzydło Arszawina, Nasriego, Walcotta, może tam też grać Van Persie.. a za taką sumę to raczej właśnie odejście Nasriego się szykuje. :| Ale no jak mowilem, nie wiem, poczekamy. Zobaczymy jak to sie rozwinie wszystko.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”