Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1343

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 06 cze 2011, 21:23

Ozil ma świetne statystyki. Wspaniale wypełni lukę po Gutim, który też miewał świetne statsy. Za dobry na leszczy a za słaby by być crackiem.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2410
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 cze 2011, 22:44

I to wszystko tylko dlatego, że nie pozamiatał Barcelony, bo jak wiadomo jakiekolwiek inne mecze nie mają żadnego znaczenia w nazywaniu kogoś crackiem. :(

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 06 cze 2011, 22:47

Król asyst Ligi Mistrzów tez potwierdza ze dobry tylko na leszczy, smutne :(

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 07 cze 2011, 9:51

Janio pisze:
tylerdurden pisze:no ale i tak liczy sie głownie liczba podan, wiec dokonania Mesuta nie imponuja :lol:
trzeba byc mocno ograniczonym zeby nie przyjmowac do wiadomosci, ze mecz mozna zdominowac na wiele sposobow,
Zabawne, ze dopisales sie do ironii (nieświadomie?) i podsumowałes bardzo szczerze postawe jaką w ogromnej wiekszosci prezentuja twoi koledzy po szalu, dla ktorych klepanie podan jest jedynym sposobem dominacji na boisku, a inne sposoby uznaja za: "antyfutbol", "granie na pałe", "nie granie w piłke" (z głownym przedstawiecielem tej szkoly czapim hernandezem creusem, ktory uznaje jednoczesnie pajacowanie i symulowanie swoich kolegow na boisku za "czesc futbolu") itd itp.

cruel
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 07 cze 2011, 13:24

Garay podobno bliski odejscia, Lyon albo Benfica... ktos jest w stanie wytlumaczyc w jakis rozsadny sposob ostatnie ruchy transferowe? Chodzi mi tutaj o transfer Coentrao i oddanie Garaya z jednoczesnym trzymaniem Albiola, ktory chyba wyspecjalizowal sie juz w asystowaniu przy bramkach w meczach z Barcelona? Czy tylko dla mnie Garay > Albiol?

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 07 cze 2011, 13:57

Moim zdaniem również zła decyzja w kwestii sprzedaży Ezequiela. Może i grał mało, ale jak już grał to był pewny w obronie w przeciwieństwie do Albiola.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 07 cze 2011, 15:08

cru pisze:Garay podobno bliski odejscia, Lyon albo Benfica... ktos jest w stanie wytlumaczyc w jakis rozsadny sposob ostatnie ruchy transferowe? Chodzi mi tutaj o transfer Coentrao i oddanie Garaya z jednoczesnym trzymaniem Albiola, ktory chyba wyspecjalizowal sie juz w asystowaniu przy bramkach w meczach z Barcelona? Czy tylko dla mnie Garay > Albiol?
To bardzo proste, to Mou jest trenerem, a dla niego Albiol>Garay :) Agent Garaya powiedzial, ze z Benfiki zadnej oferty nie dostali, a zawodnik moze byc sprzedany lub wypozyczony. Wczesniej był nius o tym, Real odrzucil oferty za Garaya i Albiola, wiec jak zwykle nie ma w tej sprawie konsensusu w "mediach madryckich" :), dzisiejszy AS donióśl chyba tylko, ze Garay jest gotowy na odejscie, bo chce wiecej grac, choc w Realu jest szcześliwy.
A kupno Coentrao przy takim ruchu akurat ma sens, bo wtedy Arbeloa bedzie zabezpieczal juz jako druga opcja tylko prawa strone, a Ramos bedzie tym opcjonalnym czwartym stoperem (w razie kontuzji), zreszta Arbeloa tez moze na środku zagrac, bo akurat na tej pozycji grał głownie w Castilli przed odejsciem do Depor.
Obiecali ci, że cię puszczą tego lata?
Jak już mówiłeś, tym zajmuje się Mendes. Ja stawiam sprawę jasno - chcę odejść do Realu Madryt.
Z wywiadu (nie tylko tej wypowiedzi) w ynika, ze trasnfer Coentra to tylko kwestia czasu i pieniedzy.

cruel
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 07 cze 2011, 15:54

Zastanawia mnie, czy transfer Coentrao nie oznacza, ze juz na stale do srodka Ramos, a Portugalczyk na prawa obrone - ale to jednak nie jego pozyzja, jakby nie patrzec... mimo to ciezko mi sobie wyobrazic zakup gracza za ~30mln na lawke.

W sumie smieszne, na ta chwile: Casillas - Marcelo, Carvalho, Pepe, Ramos - Lass, Xabi - Di Maria, Oezil, Ronaldo - Higuain; Adan - Coentrao (?), Albiol, Garay, Arbeloa - Khedira, Sahin - Callejon, Kaka, Altintop - Benzema. Fajne dwie 11tki, a i tak nigdzie nie zmiescilem Canalesa, Leona i Adebayora :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 cze 2011, 15:59

Coentrao od jakiegoś czasu mówi otwarcie, gdzie chce grać. Jakby wszyscy zawodnicy tak robili, to transfery przeprowadzałoby się o wiele łatwiej. :) Z drugiej strony te wszystkie deklaracje Coentrao miały trochę zdenerwować Benficę, która planuje wszczęcie wobec niego postępowania dyscyplinarnego.

Jak Mourinho woli Albiola od Garaya, co poprzedni sezon pokazał wyraźnie, to nie ma co nad Ezequielem płakać. Dobry z niego zawodnik, pogra sobie regularnie w mniejszym klubie. W Realu już się nie przebije. A niewykluczone, że jeszcze Mateos pozostanie w drużynie zamiast ponownego wypożyczenia.

Dla Canalesa miejsce będzie, gdy odejdzie Kaka. Brazylijczyk powinien dostać jeszcze rok na to, by w końcu przepracować okres letni i nie mieć kontuzji przez pół sezonu. Statystyki pokazują jasno, że zdrowy Kaka może jeszcze dużo dać. Canales się ogra i będzie idealnym następcą za rok lub dwa.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 07 cze 2011, 19:05

tylerdurden pisze:Zabawne, ze dopisales sie do ironii (nieświadomie?) i podsumowałes bardzo szczerze postawe jaką w ogromnej wiekszosci prezentuja twoi koledzy po szalu, dla ktorych klepanie podan jest jedynym sposobem dominacji na boisku, a inne sposoby uznaja za: "antyfutbol", "granie na pałe", "nie granie w piłke" (z głownym przedstawiecielem tej szkoly czapim hernandezem creusem, ktory uznaje jednoczesnie pajacowanie i symulowanie swoich kolegow na boisku za "czesc futbolu") itd itp.
Nie znam nikogo kto twierdzi, ze klepanie jest jedynym sposobem dominacji na boisku, ty za to z pewnoscia znasz mase takich osob, (jakos mnie to nie dziwi nawet...)
Czytanie ze zrozumieniem musi byc dla ciebie sporym wyzwaniem skoro na moje slowa:
Janio pisze:trzeba byc mocno ograniczonym zeby nie przyjmowac do wiadomosci, ze mecz mozna zdominowac na wiele sposobow, miedzy innymi rowniez poprzez utrzymywanie sie przy pilce i zmuszanie rywala do frustrujacego ganiania za nia.
odpisujesz:
tylerdurden pisze:podsumowałes bardzo szczerze postawe jaką w ogromnej wiekszosci prezentuja twoi koledzy po szalu, dla ktorych klepanie podan jest jedynym sposobem dominacji na boisku, a inne sposoby uznaja za: "antyfutbol", "granie na pałe", "nie granie w piłke"
Co do antyfutbolu to z pewnoscia mozna nazwac tak styl oparty na prowokacji, odwracaniu uwagi od pilki a skupianiu sie na brudnych gierkach, niedomowieniach, insynuacjach, robieniu z siebie ofiary - sa to metody waszego nowegu guru Mou, w nich jest najlepszy na swiecie. 10-latkowi bez problemu wyjasnic mozna logiczny zwiazek pomiedzy agresja w grze (zalecona jak rozumiem jako remedium na techniczna gre Barcelony i bedaca elementem taktyki wygrania z nią) a czerwonymi kartkami lapanymi przez zawodnikow druzyn prowadzonych przez Mou. Portugalczyk woli szukac wyjasnienia w tajemniczych spiskach sedziow, uefy, unicefu i kogo tam jeszcze... Dziwne ze ta prawidlowosc w forowaniu Barcelony nie dala o sobie znac rok temu kiedy po bledach sedziow odpadala ona z LM...

Liso
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liso » 07 cze 2011, 20:38

cru pisze:Zastanawia mnie, czy transfer Coentrao nie oznacza, ze juz na stale do srodka Ramos, a Portugalczyk na prawa obrone - ale to jednak nie jego pozyzja, jakby nie patrzec... mimo to ciezko mi sobie wyobrazic zakup gracza za ~30mln na lawke.

W sumie smieszne, na ta chwile: Casillas - Marcelo, Carvalho, Pepe, Ramos - Lass, Xabi - Di Maria, Oezil, Ronaldo - Higuain; Adan - Coentrao (?), Albiol, Garay, Arbeloa - Khedira, Sahin - Callejon, Kaka, Altintop - Benzema. Fajne dwie 11tki, a i tak nigdzie nie zmiescilem Canalesa, Leona i Adebayora :)
Ciągle mnie zastanawia ściągniecie Portugalczyka. Nie umiejszam jego talentu ale...jaką koncepcję ma Mourinho? S. Ramos na środku to ciekawy pomysł, ale tak jak twierdzisz - nie do końca dla niego.

Ciekawe czemu tylko RFC nie do końca stawia na zdolną młodzież, którą na pewno ma w swoich szkółkach. Wydawanie po 30 baniek na kreatywnych i młodych graczy rozumiem....ale kolejny "dream team" x 2 się rodzi. Dwie solidne jedenastki to ciekawa koncepcja tworzenia zespołu - tym bardziej, iż nikt nie chce siedziećna ławce .

Douglas
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Douglas » 07 cze 2011, 21:24

Na początku okienka transferowego wydawało się, że raczej wielkiego nazwiska w ataku nie będzie, ba, mnie się to wydawało wręcz pewne, myślałem, że Negredo, może Adebayor. Marca czy As z uporem maniaka nam wciskają Aguero czy Neymara. I teraz - która opcja lepsza? Bo Aguero, o ile nie pasuje do koncepcji poszukiwanego (czyt. wysoki, dobra głowa) napastnika, jednak to jest crack...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 cze 2011, 18:50

W końcu już oficjalnie zaprezentowano stroje Realu na nowy sezon.

http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/ ... 880353.htm

Nie wiadomo tylko jak będzie wyglądał trzeci komplet.

Całkiem ładna jest nowa czcionka, a sam kolor złoty wygląda lepiej niż się spodziewałem.

Niepotrzebny jest tylko ten pasek na boku pod pachą i IMO również kołnierzyk przy pierwszym komplecie, bo mogłoby to wyglądać jeszcze lepiej.

Strój bramkarski prosty i wszystko byłoby ok, gdyby nie ten poprzeczny pasek, który jak dla mnie trochę psuje efekt.

Generalnie jednak na plus.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 09 cze 2011, 19:34

Mnie tam kołnierzyk a'la polo się podoba. Pasek pod pachą rzeczywiście trochę psuje efekt ale to właściwie jedyna rzecz, do której bym się przyczepił.
Złoto na koszulkach iście królewskie :wink:

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 09 cze 2011, 19:44

Obrazek

Zakochałem się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”