FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1374

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 08 cze 2011, 12:53

Mentor ty chyba masz problemy z logicznym myśleniem :twisted:

OFICJALNIE zainteresowanie Fabregasem w tym okienku przejawiają:

- Barca (a to ci nowość),
- Milan (Giallani mówi,że Cesc jest za drogi - nasza standardowa taktyka na zbicie ceny,a Riaola coś tam kombinuje od wiosny w Londynie),
- Inter (ciągle maja kompleks ACM,więc tam gdzie Milan tam i Moratti).
Nieoficjalnie drużyny typu Real (tylko co wtedy np. z Sahinem) etc...

Rozumiem,że od tego przehypowania w mediach (typu najlepsiejsi w historii etc.) wam odbija,ale Milan czy Inter to raczej nie 'nic'.

Fabregas obecnie ma szanse na wygryzienie Xaviego mniej więcej takie jak w reprezentacji...Niekwestionowana gwiazda w Milanie (z aspiracjami i składem na LM) lub Interze (to samo) czy ławka i ogony w FCB,w perspektywie 2-3 sezonów być może (kto zagwarantuje Cescowi,że wygra rywalizację z tym wysypem waszych utalentowanych pomocników,hmm?) pierwszy skład?Poza tym Wenger to nie kretyn.Nie ma bata,by dopuścił do odejścia Hiszpana za darmo czy poniżej ceny rynkowej.Szczególnie do Katalonii.Prędzej wyobrażam sobie zesłanie dyscyplinarne Cesca do rezerw i zmuszenie go do transferu np. do City niż czekanie aż stacja rozwinie się po myśli Barcelony.Zważywszy na napięte stosunki miedzy klubami (podbieranie młodzików,niesmaczna szopka z udziałem Cesca i graczy Barcelony w poprzednim lecie) - 30 baniek + Thiago lub za rok dwa podebranie go za półdarmo to jakieś SF.Jeszcze raz - Wenger to nie kretyn,a Wilshere już teraz pokazuje,że jest w stanie Cesca zastąpić (tak jak ten poprzednio Vieirę).

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 cze 2011, 12:56

kaczy pisze:
MazurXIII pisze:Mentor...Xavi ma z 31 lat
Jeszcze 4 lub 5 lat gry na najwyższym poziomie przed nim.
Rola jaką pełni na boisku w dużej mierze jest zależna od myślenia i techniki aniżeli sprawności fizycznej.
W tym wieku bardziej bym się martwił o Inieste
Niestety to nieprawda kaczy. Zresztą już fieldy słusznie Ci odpowiedział przytaczając przykład Scholesa. Już nawet abstrahując od różnic między PL a PD(co do wpływu warunków fizycznych) to Xavi nie ma szans grać na tym samym poziomie, a zwłaszcza tak regularnie. Nie mówię oczywiście, że na gwałt potrzebny jest następca dla Hiszpana, bo chyba nie jest. Ale z drugiej strony nie mogę się z Tobą zgodzić co do tych 4-5 lat. Skróciłbym je do 2, maksymalnie 3 sezonów. Później niestety jeśli chcecie utrzymać poziom, to musi być już ktoś równorzędny Xaviemu(o ile takie coś jest realne, bo piłkarze pokroju Xaviego nie rodzą się codziennie :wink: )

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 08 cze 2011, 13:00

Mentor pisze: Bardzo chce przyjść? Tak samo 'chce' jak Rossi i wielu innych. To, że media napisały o jego marzeniu gry w Barcelonie to nic nie oznacza. Tym bardziej, że w mediach włoskich można przeczytać o chęci pozostania w Serie A.
Skoro już oficjalnie dogadał się z Barceloną w sprawie warunków kontraktu indywidualnego - to uważam, że naprawdę chce tutaj grać. Media to druga sprawa.
Mentor pisze: Cena najniższa? No nie wiem czy Udinese puści go taniej niż Villarreal Rossiego
Dlatego napisałem "prawdopodobnie". Moim zdaniem jest trochę niżej ceniony niż Włoch.

Uważam, że było mnóstwo okazji w trakcie sezonu żeby Xavi sobie jedną kolejkę odpuścił. O ile na samym początku czasem grywał niepełne mecze, czy nawet jakiś odpuścił, o tyle od końcówki października grał już dosłownie wszystko.
Messi sam chciał grać w każdym meczu, a Pep niepotrzebnie się tak na to zawsze godził.
Oczywiście w pełni się zgadzam, że ani Bojan, ani Jeffren, ani Thiago, ani Milito, ani Maxwell, ani Afellay, ani Keita, ani Adriano, ani cała reszta nie są piłkarzami mogącymi wypełnić lukę w składzie, bez osłabiania jej, bo naprawdę ciężko zastąpić takich piłkarzy jakich ma Barca w szeregach pierwszej drużyny, ale są wystarczająco dobrzy na połowę zespołów La Liga, ba pewnie w większości z nich mogliby oni wszyscy być absolutnie kluczowymi zawodnikami i dlatego uważam że było mnóstwo meczów, w których Pep mógł dać co niektórym graczom odpocząć.
Oczywiście fajnie byłoby mieć na ławce same gwiazdy, ale to se ne da.
fieldy pisze: Poważnie nie chciałbyś wymienić Bojana na Ceska ?
nie z dopłatą 30 czy 40 mln :P Bojan jeszcze będzie wielki, zobaczycie.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 08 cze 2011, 13:03

Bojan jeszcze będzie wielki, zobaczycie.
No to lepiej już zacznijcie mu dawać hormony wzrostu, bo później to już będzie za późno.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 cze 2011, 13:04

MazurXIII pisze:Mentor ty chyba masz problemy z logicznym myśleniem :twisted:

OFICJALNIE zainteresowanie Fabregasem w tym okienku przejawiają:

- Barca (a to ci nowość),
- Milan (Giallani mówi,że Cesc jest za drogi - nasza standardowa taktyka na zbicie ceny,a Riaola coś tam kombinuje od wiosny w Londynie),
- Inter (ciągle maja kompleks ACM,więc tam gdzie Milan tam i Moratti).
Nieoficjalnie drużyny typu Real (tylko co wtedy np. z Sahinem) etc...

Rozumiem,że od tego przehypowania w mediach (typu najlepsiejsi w historii etc.) wam odbija,ale Milan czy Inter to raczej nie 'nic'.
Ty wciąż mnie nie rozumiesz albo nie chcesz zaakceptować tego, że Cesc jeżeli zechce odejść z Arsenalu to raczej na rzecz Barcelony. Tyle. Nie twierdzę, że jego odejście do innego klubu (z wyjątkiem Realu) jest niemożliwe, ale dalece mniej prawdopodobne.
MazurXIII pisze:Fabregas obecnie ma szanse na wygryzienie Xaviego mniej więcej takie jak w reprezentacji...Niekwestionowana gwiazda w Milanie (z aspiracjami i składem na LM) lub Interze (to samo) czy ławka i ogony w FCB,w perspektywie 2-3 sezonów być może (kto zagwarantuje Cescowi,że wygra rywalizację z tym wysypem waszych utalentowanych pomocników,hmm?) pierwszy skład?Poza tym Wenger to nie kretyn.Nie ma bata,by dopuścił do odejścia Hiszpana za darmo czy poniżej ceny rynkowej.Szczególnie do Katalonii.Prędzej wyobrażam sobie zesłanie dyscyplinarne Cesca do rezerw i zmuszenie go do transferu np. do City niż czekanie aż stacja rozwinie się po myśli Barcelony.Zważywszy na napięte stosunki miedzy klubami (podbieranie młodzików,niesmaczna szopka z udziałem Cesca i graczy Barcelony w poprzednim lecie) - 30 baniek + Thiago lub za rok dwa podebranie go za półdarmo to jakieś SF.
:hahaha:

Pękłem.
BarcaQzYN pisze:Skoro już oficjalnie dogadał się z Barceloną w sprawie warunków kontraktu indywidualnego - to uważam, że naprawdę chce tutaj grać. Media to druga sprawa.
Rossi też się dogadał podobno. Tak samo jak Sanchez bo nie wiem o jakich oficjalnych dogadaniach się mówisz :>
BarcaQzYN pisze:Dlatego napisałem "prawdopodobnie". Moim zdaniem jest trochę niżej ceniony niż Włoch.
Ale na czym opiera się to Twoje zdanie :> Poważnie pytam :P

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 cze 2011, 13:14

MazurXIII pisze:- Inter (ciągle maja kompleks ACM,więc tam gdzie Milan tam i Moratti).
Inter teraz sepi grosza na kazdego np. Sancheza czy Rossiego i zapowiada sie długa telenowela z pozyskaniem napastnika. Zainteresowanie Cesciem owszem, ale tylko jakby nadarzyla sie jakas specjalna okazja. Teraz mamy inne priorytety. Odnosnie rzekomo pierwszego zainteresowania Milanu Fabregasem, to pragne zauwazyc, ze pierwsze plotki łaczace Hiszpana z Interem pojawialy sie gdy MM za wszelka cene chcial wygrac LM zapowiadal sprowadzenie gwiazdy dla Zlatana. Pozniej jednak przyszedł Mourinho i wygrala jego koncepcja. W tamtym czasie byliscie tak atrakcyjni dla Fabregasa jak wypoczynek w Małkini. Teraz zreszta chyba podobnie. Na koniec przesłanie, mysle ze podobne mialby MM: powodzenia dla Milanu w transferze Fabregasa, ale skupcie sie zeby wam ktos Witsela nie sprzatnal.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 08 cze 2011, 13:25

No fajnie poleciałeś emotakami,pośmialiśmy się razem,a teraz daj z łaski swojej cytat z OFICJALNEJ wypowiedzi Fabregasa,że z Arsenalu odejdzie TYLKO do Barcelony.Nie przydupasów z reprezentacji tylko jego osobiście.Jakoś 2 lata temu ciepło wypowiadał się o Serie A i Milanie (typu,że podoba mu się San Siro) i nie obwieszczam wszem i wobec Cesc odejdzie tylko do Milanu :roll: Nie dociera do ciebie fakt możliwości zaakceptowania przez Arsenal innych,atrakcyjniejszych ofert niż ta od Barcy?Jeszcze żeby to była żywa gotówka (40-50 mln €),ale jakieś poronione klauzule odkupienia zawodnika (praktycznie traktowanie było nie było czołowej drużyny w Anglii jak klubu filianego do ogrywania młodzików...dyplomatyczny początek negocjacji,nie ma co)?Wolne żarty...

Nie wiem czy zauważyłeś,ale Barcelona to raczej mistrzem kung-fu na rynku transferowym nie jest (Eto'o,Ibra,Czygra) i to wy raczej schylacie się po mydło pod prysznicem (Giallani+Rialoa właściwie wykorzystali was sezon temu nawet bez mydła) a nie czekacie na okazję by załadować kogoś,kto nie był dostatecznie uważny...

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 08 cze 2011, 13:29

MazurXIII pisze:Prędzej wyobrażam sobie zesłanie dyscyplinarne Cesca do rezerw i zmuszenie go do transferu np. do City
Daj jakieś namiary na towar, który palisz. Widzę, że ciekawe wizje po nim wchodzą.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 08 cze 2011, 13:37

Mazur gdyby był na miejscu Wengera to by sobie prędzej obgryzł prawą rekę do łokcia niż sprzedał Cesca do Barcelony :lol:
Może Arsene nie jest gotów aż do takich poświęceń :think:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 08 cze 2011, 13:52

Mentor pisze:Rossi też się dogadał podobno. Tak samo jak Sanchez bo nie wiem o jakich oficjalnych dogadaniach się mówisz
Odpowiedziałem tylko skąd wiem, że Sanchez chce grać dla Barcy, bo pytałeś.
Uważam, że wypowiedź jego agenta, prezydenta Udinese i chyba zarządu Barcy, że klub dogadał się z piłkarzem w sprawie warunków kontraktu to już potwierdzenie "oficjalne".
Mentor pisze:Ale na czym opiera się to Twoje zdanie. Poważnie pytam
Na kilku czynnikach. Po pierwsze zdaje mi się (może niesłusznie), że w większości "newsów" dotyczących transferów media podają niższe kwoty za gracza Udinese.
Po drugie Rossi ma za sobą świetny sezon, 32 bramki i 11 asyst.
Po trzecie Rossi gra na swoim poziomie już od paru sezonów, Sancheza większość osób zna od Mundialu w RPA czyli raptem jeden sezon. Wcześniej nie był gwiazdą na pewno.
Napisałbym jeszcze że znacznie wyżej wycenia go transfermarkt.de ale w sumie ktoś mógłby słusznie napisać że to argument z dupy :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 cze 2011, 14:06

MazurXIII pisze:No fajnie poleciałeś emotakami,pośmialiśmy się razem
Nie tylko my. Kibice Arsenalu pewnie też o czym świadczy wpis Ducha.
MazurXIII pisze:a teraz daj z łaski swojej cytat z OFICJALNEJ wypowiedzi Fabregasa,że z Arsenalu odejdzie TYLKO do Barcelony.
Nie ma i nie będzie takiej wypowiedzi. Czemu? Już wyjaśniałem i nie trzeba być szczególnie pojętnym, aby to zrozumieć.
MazurXIII pisze:Jakoś 2 lata temu ciepło wypowiadał się o Serie A i Milanie (typu,że podoba mu się San Siro) i nie obwieszczam wszem i wobec Cesc odejdzie tylko do Milanu
:lol:

Ja też nie obwieszczam, że Cesc na 100% przejdzie do Barcelony albo zostanie w Arsenalu. Jeżeli jednak gdzieś się ma zamiar ruszyć to IMO Barcelona jest jego bardzo, ale to bardzo zdecydowanym priorytetem. Nie chcesz w to wierzyć to nie. Nie będę udowadniał, że nie jestem wielbłądem.
MazurXIII pisze: Nie dociera do ciebie fakt możliwości zaakceptowania przez Arsenal innych,atrakcyjniejszych ofert niż ta od Barcy?
Dociera jak najbardziej, ale doszliśmy już do momentu w którym to role się odwróciły i Arsenal wypycha Fabregasa z klubu czy Cesc wciąż ma jeszcze coś do powiedzenia?

Uczepienie się tych opcji z klauzulami czy piłkarzami na wymianę też jest zabawne bowiem zapewne żadnej takiej oferty nie było.

W ogóle to mam propozycję a właściwie wstępny pomysł. Jakiś zakład? Ja stawiam, że Cesc trafi do Barcelony, Ty stawiasz, że trafi gdzie indziej (nawet nie musi być, że do Milanu). Stawka do uzgodnienia. Czas nieokreślony.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 08 cze 2011, 14:45

Ja też nie obwieszczam, że Cesc na 100% przejdzie do Barcelony albo zostanie w Arsenalu.
Nie.Skądże.
Jedne 'długo' można skreślic i będzie OK moim zdaniem.
:lol:

Zakład?Czemu nie.W twoim przepadku pewnie może być skrzynka Perły :roll: ,u mnie...np.butelka Bairrada Reserva Quinta de Baixo z 6-7 letnie wysłane kurierem na wskazany adres (jeśli rzeczywiście jesteś z Lublina to może nawet odbiór osobisty)?O wygraną upomnę się pewnie za sezon,dwa ale jestem cierpliwy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 cze 2011, 14:56

Ostatnia odpowiedź z mojej strony.

Jeżeli Cesc zdecyduje się na opuszczenie Arsenalu to priorytetem będzie Barcelona, długo nic a dopiero potem na liście można umieszczać kolejne kluby. Tak to widzę.

Skoro wybrałeś za mnie nagrodę dla mnie to ja wybiorę za Ciebie nagrodę dla Ciebie - Lubelska Cytrynówka 0,5l.

Bez odbioru.

________________________________________________________________________________________________________________________________

http://www.blaugrana.pl/news/7201/guard ... hiago.html

Lubię to.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 08 cze 2011, 15:07

W tamtym czasie byliscie tak atrakcyjni dla Fabregasa jak wypoczynek w Małkini. Teraz zreszta chyba podobnie. Na koniec przesłanie, mysle ze podobne mialby MM: powodzenia dla Milanu w transferze Fabregasa, ale skupcie sie zeby wam ktos Witsela nie sprzatnal.
W końcu jeden twardo stąpający po Ziemii fan Calcio. Doprawdy czekam na te wielkie gwiazdy w Milanie bo jak na razie to widzę tylko to czego się spodziewałem czy wyciąganie talencików jak Witsel którzy mogą się rozwinąć w świetnych grajków jak np. Silva, bądź walka o gwiazdy z Serie A ze słabszych zespołów. Ale co już pisałem, żeby jakiś zawodnik z topu światowego i czołowego klubu w Anglii lub z Realu lub Barcy który jest tam jednym z najważniejszych graczy na świecie miałby przejść do Milanu bądź Interu to musiałby wrócić sytuacja z przełomu wieku i status Calcio musiałby być na tym poziomie, na co się raczej nie zanosi :lol:
Dobrze napisane dla nich te klubu są tak atrakcyjne jak wakacje w kinie w Lublinie. I może w końcu niech fani Milanu zejdą na ziemię z tym Fabregasem, bo prędzej Arek Ahiv ze swoją masą przejdzie ucho igielne niż Fabregas w tej chwili będzie chciał odejść z Arsenalu do Milanu. Bez jaj.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 cze 2011, 15:59

MazurXIII pisze:No fajnie poleciałeś emotakami,pośmialiśmy się razem,a teraz daj z łaski swojej cytat z OFICJALNEJ wypowiedzi Fabregasa,że z Arsenalu odejdzie TYLKO do Barcelony.
nie mam co prawda cytatów żadnych, ale pamiętam ze jakieś 1-2 lata temu Cesc był w Hiszpanii, zdaje się w Arenys de Mar na jakimś spotkaniu z dzieciakami i tam odpowiadał na pytania i jeśli sobie dobrze przypominam stwierdził, ze jak odejdzie to tylko do Barcy. Pamiętam, że zaraz kibice Barcy mówili, że transfer już prawie pewny, a kibice Arsenalu odpowiadali, że Cesc powiedział, że dołączy do Barcy, jak zdecyduje się odejść z Arsenalu, a nie już tamtego lata. Coś takiego było :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”