Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 cze 2011, 20:42
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 09 cze 2011, 23:03
Premo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 11 cze 2011, 12:25
wianuch

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 cze 2011, 14:16
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 11 cze 2011, 23:00
W zasadzie też wydaje mi się transfer Neymara mało prawdopodobny, z tym, że jednak Real musi mieć jakąś alternatywą (na chłopski rozum...), w wypadku, gdyby (tu wierząc prasie) Aguero był traktowany przez Real priorytetowo. Co do Neymara, to wbrew opinii rozkapryszonej gwiazdki, mam wrażenie oglądając Santos, że temu chłopakowi bardzo się chce... Żywe srebro.W tego Neymara jakoś nie wierzę. Nie widzę tego. Taka kasa za jakiegoś kogucika z Brazylii wydaje mi się grubo przesadzona.
Jeżeli Callejon i Altintop wykluczają transfer Alexisa Sancheza, to i wykluczają transfer Neymara. A moim zdaniem nie wykluczają... Sanchez i Neymar to mimo wszystko podobni jeżeli chodzi o charakterystykę zawodnicy, może Neymar ma ciut większe predyspozycje do gry na środku napadu. Jeszcze co do dywagacji o Sanchezie to weź proszę pod uwagę czynnik motywacyjny pt. "Sanchezem zainteresowana jest Barca", a także czynnik odgórny pt. "Florentino Perez". Nie wykluczałbym tych doniesień, tym bardziej, że Udinese chce jak najbardziej podbić cenę zawodnika i będzie pewnie go wpychać wszystkim, a nuż Real się zainteresuje...Alexis Sanchez też nie przyjdzie, bo przyszli już Callejon i Altintop.
To akurat głupia plotka, patrząc na to, że tą pozycję mamy obstawioną na lata (Oezil + Canales). Zresztą Oezil to moim zdaniem zawodnik bardziej pasujący do stylu gry Realu, zresztą niemniej utalentowany od Pastore...Pastore również nie, bo to zamknęłoby drzwi powrotne dla Canalesa.
Ja już sobie jakiś czas temu (gdy transfer Coentrao okazał się bardzo prawdopodobny), że raczej w kierunku "solidnego kompletowania składu" nie zmierzamy... Ciekawie jak dla mnie wyglądać będzie sprawa z ofensywnymi pozycjami w przyszłym roku, zakładając, że będziemy grać system 4-2-3-1 to mamy cztery ofensywne pozycje do obstawienia a zawodnicy... Aguero/Sanchez/Neymar, Kaka, Ronaldo, Di Maria, Oezil, Callejon, Benzema, Higuain, ewentualnie Coentrao/Marcelo, od biedy Altintop.Już przyjąłem do wiadomości, że Real coś kombinuje z tym Kunem. Nie ufam im w tym względzie, że nie. Coś knują. Na razie nie ma żadnych konkretów, ale będą.
Realista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 cze 2011, 23:28
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 12 cze 2011, 0:19
Nikt nie twierdzi, że to byłby czynnik decydujący... Ale według mnie to czynnik, który mógłby mieć jakieś znaczenie, ale to przecież czysto spekulując i teoretyzując... Z tym, że na dziś mało prawdopodobne jest "Sanchez -> Barcelona".Przecież Real nie kupi Sancheza tylko dlatego, że jeden pismak z drugim pismakiem napisał, że chce go Barcelona.
Niby w przyszłym roku będziemy mocniejsi kadrowo, co by sugerowało, że rzeczywiście Mourinho dużo częściej zacząłby więcej korzystać z 4-4-2... Ale czy tak będzie? Zobaczymy, gra systemem 4-2-3-1 na wysokim poziomie na początku sezonu dosyć długo się krystalizowała, w nadchodzącym sezonie od samego początku, przynajmniej w lidze, nie będziemy mogli sobie pozwolić na straty punktówUstawienie w ataku nie zawsze będzie wyglądało tak samo. Gra z dwójką środkowych napastników też będzie stosowana.
Generalnie to jak dla mnie tylko City jest w stanie wyłożyć taką kasę na dziś za 19-latka. Dwa lata temu jeszcze powiedziałbym Real, ale teraz, od czasu objęcia posady przez Mourinho, to transfery są mega przemyślane, rozsądne i ... trafione. Oprócz Leona I Canalesa, to Oezil, jak i Di Maria (pomimo kryzysu na przełomie grudnia i stycznia), okazali się naprawdę rewelacjami, Khedira to też raczej bardzo dobry transfer, no i nie należy zapominać o Carvalho, który zupełnie odbudował się w Realu. Z tego względu, gdyby ostatecznie jednak doszło do transferu Neymara, w jakimś stopniu czułbym się spokojniejszy...Cena tego Neymara jest jednak taka jaka jest (znacznie przesadzona) i nie wyobrażam sobie tego, by ktoś naprawdę poważnie myślał nad wyłożeniem 45 mln na niego. Widać, że ma umiejętności, ale to jeszcze za mało. Bądź co bądź to nadal kot w worku.
Realista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 cze 2011, 0:45
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 12 cze 2011, 1:22
Realista
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 cze 2011, 16:49
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 13 cze 2011, 17:49
cruel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 cze 2011, 17:50
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 cze 2011, 19:41