Liverpool (zbiorczy) - Strona 315

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 cze 2011, 21:07

MGiggs pisze:Cieszy mnie natomiast że kupujecie Angoli zamiast bajecznych Hiszpanów jak za czasów Beniteza
Co miałeś na myśli pisząc o bajecznych Hiszpanach>?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 cze 2011, 21:15

Też się nad tym zastanawiałem.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 10 cze 2011, 21:58

Miałem na myśli transfery Hiszpanów i graczy z PD. Morientesy Nuniezy Pelegrini ..do czego doprowadzia ta taktyka widziaem w lidze od lat.Zamiast rynku Hiszpanskiego obraliscie kurs Angielki i chwala Wam za to. bo swego czasu gralo wiecej Hiszpanow nic Angikow co w Prem dobrze zakonczyc sie nie moglo.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 11 cze 2011, 12:34

Wrócę na chwilę do wczorajszej rozmowy o sprowadzaniu Hiszpanów do Premier League. Podobno w najbliższym czasie Liverpool złoży ofertę za Matę.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 cze 2011, 12:38

Daaaamian pisze:Wrócę na chwilę do wczorajszej rozmowy o sprowadzaniu Hiszpanów do Premier League. Podobno w najbliższym czasie Liverpool złoży ofertę za Matę.
Z forma jaka prezentowal w ostatnim sezonie watpie,zeby byl jakims szczegolnym wzmocnieniem dla Was. Poza tym pewnie bedzie kosztowal spora kase i zazada bardzo wysokich zarobkow.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 11 cze 2011, 12:46

Mówi się o 20 mln funtów. Mata to świetny zawodnik i jeden słabszy sezon tego nie zmieni. Form is temporary, class is permanent. :wink:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 cze 2011, 12:47

Daaaamian pisze:Mówi się o 20 mln funtów. Mata to świetny zawodnik i jeden słabszy sezon tego nie zmieni. Form is temporary, class is permanent. :wink:
Ja bym 20 baniek za niego na pewno nie dal :P

Damian - PW :!:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 11 cze 2011, 14:02

Daaaamian pisze:Mówi się o 20 mln funtów. Mata to świetny zawodnik i jeden słabszy sezon tego nie zmieni. Form is temporary, class is permanent.
Za 20 mln funtów to ja wam go na rękach zaniosę :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 cze 2011, 14:15

MGiggs pisze:Miałem na myśli transfery Hiszpanów i graczy z PD. Morientesy Nuniezy Pelegrini ..do czego doprowadzia ta taktyka widziaem w lidze od lat.Zamiast rynku Hiszpanskiego obraliscie kurs Angielki i chwala Wam za to. bo swego czasu gralo wiecej Hiszpanow nic Angikow co w Prem dobrze zakonczyc sie nie moglo.
A już myślałem, że bijesz do Torresa, Alonso, Reiny czy chociażby do Luisa Garcii. Tych, ktorych wymieniłeś ciężko nazwać bajczenymi w momencie transferu do LFC, ale OK.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 cze 2011, 15:00

Wrzucę tu, bo to bardziej dla kibiców Liverpoolu informacja ;)
Arsenal odrzucił ofertę Liverpoolu opiewającą na 5 milionów funtów za Gaela Clichy'ego uznając ją za "niedorzeczną" mając na uwadzę kaliber Francuza.

25-letni Clichy dalej nie podpisał kontraktu na Emirates Stadium a pozostały mu tylko 12 miesiące na obecnej umowie. Wenger nie ma zamiaru tracić kolejnego obrońcę za darmo, dlatego Wenger wysłuchuje ofert. Ma jednak nadzieję, że Clichy podpisze nowy kontrakt - mimo tego, że media sugerują chęć odejścia Francuza.

Oczekuje się też, że Samir Nasri podpisze nowy kontrakt w ciągu kilku tygodni - pomimo tego, że odrzucił początkowe warunki finansowe oferowane przez Wengera.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 11 cze 2011, 15:14

Sammyy pisze:Za 20 mln funtów to ja wam go na rękach zaniosę
Aż tak słabo ostatnio gra?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 11 cze 2011, 15:18

Sens wypowiedzi jest taki że ciesze się że Liverpool zaczyna kupować młodych Angoli a nie Hiszpanów, bo poza niespotykanym fartem w finale z 2005 ta taktyka nic nie dała,bo wszyscy Hiszpanie z powodu braku sukcesów uciekli, dlatego ciesze się w transfery Angoli bo im za 2-3 lata nie zamarzy się wieksza kase słonce w Hiszpani, dodatkowo zawsze miło oglądac angielkich graczy w Prem.

20 mln funtów za Mate..przy dzisiejszych cenach to cena wręcz idealna,tylko zastanawiam się co chce grać KD w przyszłym sezonie bo jak widze te transfery to sam nie wiem a dodam że planowy jest Adam. Na dzien dzisiejszy zostajecie z Lukasem na DM i połamanym Poulsenem, nie lepiej kupić dobrego DM(taki Diara jest do wyjęcia) niż kupować kolejnego ofensywnego pomocnika? Prawdpodobnie będzieci grać 4-5-1 z Kuytem i Suarezem na bokach, zostanie miejsce da 2 ofensywniejszych pomocników którymi będą Raul i SG.Już Henderson będzie miał problemy z grą w pierwszej 11 i gdzie tutaj ma grać Mata? Srodek obrony woła o pomoc od bardzoo dawna.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 11 cze 2011, 15:41

Sens wypowiedzi jest taki że ciesze się że Liverpool zaczyna kupować młodych Angoli a nie Hiszpanów, bo poza niespotykanym fartem w finale z 2005 ta taktyka nic nie dała,bo wszyscy Hiszpanie z powodu braku sukcesów uciekli, dlatego ciesze się w transfery Angoli bo im za 2-3 lata nie zamarzy się wieksza kase słonce w Hiszpani, dodatkowo zawsze miło oglądac angielkich graczy w Prem.
Nie bardzo rozumiem Twoja radość, ja jednak bym wolał, żeby Liverpool sprowadzał jakieś pizdeczki z Hiszpanii, bądź nawet ciekawych grajków, którzy przy pierwszej lepszej okazji stamtą będą uciekali.
W ogóle czytając Twoje posty w tym temacie i te życzenia powodzenia LFC mnie lekko nurtują. Ja rozumiem, że nie jesteśmy w Anglii nie ma tej nienawiści jak tam u Angoli, nie mniej jednak osobiście wolę widzieć Liverpool w takim stanie w jakim obecnie się znajduje niż żeby było lepiej.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 11 cze 2011, 15:58

Pisząc "w takim stanie w jakim obecnie się znajduje" miałeś na myśli część sezonu, w której za sterami stał Dalglish, a więcej punktów od Liverpoolu zgromadziły dwie drużyny - United i Chelsea? Czy może zatrzymałeś się na etapie rządów Hodgsona?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 11 cze 2011, 16:00

Ja drogi Kamilu lubie Prem poprostu i wole grać z The Reds która ma w składzie wiecej Angoli niż Hiszpanów.Czy coś w tym złego?Poprostu podoba mi się się taki kierunek. Czy polityka The Reds zmierza w dobrym kierunku? Jesli chodzi o charakter ekipy to tak, im więcej wyspiarzy tym lepiej, o jakość jest trudniej bo wywalenie 55 mln funtów za Hendersona i Carolla nie mozna uznać za super transfery gdyż za połowe tego szłoby kupić 2 podobnej klasy kopaczy. Liverpool ma braki kadrowe i dużo szroty i potrzebne jest pare sezonów by doszli MU Chelsea a MC spać nie będzie, dlatego spokojnie, obraz The Reds zburzył 1 sezon(vicemajster) gdzie Torres miał forme życia i z Gerrarda grali znakomicie a obrona jakoś się trzymała, już wtedy im brakowało lepszych zawodników do składu.Czy ja z punktu kibica MU mam się obawiać Carola Hendersona? Nie, jednak się ciesze że The Reds postawili na Angoli.

Dodam od siebie że prędzej widze upadek Tottenhamu, żaden klasowy napastnik nie chce u nich grać i moim zdaniem kwestia sezonu kiedy odejdzie Modric z Balem.Moim zdaniem Liverpool wskoczy na 5 miejsce bo naprawde wątpie by pierwszą 4 tego sezonu przeskoczyli.Najważniejsze to spokój i budowanie silnego zespołu a tego się w sezon nie zrobi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”