SSC Napoli (zbiorczy) - Strona 7

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Napoli w lidze?

1-2
1
33%
3-4
1
33%
5-6
1
33%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: SSC Napoli (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 cze 2011, 19:05

Milan chce Hamsika do środka pola. Tak sobie wymyślił to Allegri. Tam nie mamy gracza lepszego od Słowaka.
To lepiej go nie kupujcie :wink: Srodek pola go zabije,on sie tam w ogole nie nadaje. Myslalem,ze chcecie go sprowadzic na ofensywna pomoc,zeby gral za plecami Ibry i Pato wzglednie Robsona :roll:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 cze 2011, 19:07

Z tym, że ta pozycja to u Nas w ataku jak ofensywny pomocnik. Więc IMHO Słowak da radę. Choć oczywiście nie jest powiedziane, że w przypadku transferu to Hamsik powędruje za napastników a Boateng bliżej środka pola. Ja ufam Allegriemu i wierzę, że w przypadku transferu Słowaka wykorzysta go w 100%.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 cze 2011, 19:10

A Zlatan nie haruję dla zespołu?
A czy ja napisałem, że Zlatan jest leniem?
Dla mnie po prostu nie ma na włoskich boiskach napastnika tyle zapierdalającego co Edison.
Zlatan w każdym aspekcie gry jest lepszy od Cavaniego
To dlaczego, Urus ma prawie dwa razy więcej goli na koncie? Bramkostrzelności czy stabilności formy nie bierzemy pod uwagę :>
Patrze,ze niektorym Scudetto troche w glowie poprzewracalo.
A to pierwszy raz? Już mi się oberwało w ostatnich tygodniach, że nie uważam Boatenga za tak dobrego gracza jak Pastore, Hamsik, Jovetic czy Sneijder, czy że nie wierzę w prawdopodobieństwo transferu Fabregasa.
Tabela, liczba bramek i bezpośrednie mecze pokazały różnicę między drużynami.
One pokazują różnicę pomiędzy drużynami, a nie formacjami ataku. O liczbie bramek zdążyłem ci odpowiedzieć w ostatnim poście.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 cze 2011, 19:16

To dlaczego, Urus ma prawie dwa razy więcej goli na koncie? Bramkostrzelności czy stabilności formy nie bierzemy pod uwagę :>
Zlatan miał słabszą drugą połowę sezonu prawda. Ale takich sezonów jak Cavani obecny Szwed rozegrał kilka. Cavani to jest gość na dorobku po jednym bardzo dobrym sezonie. Natomiast Zlatan to gwiazda ze światowego topu, który udowodnił swoją wartość w Juventusie, Interze, Barcelonie i w Milanie.
A to pierwszy raz? Już mi się oberwało w ostatnich tygodniach, że nie uważam Boatenga za tak dobrego gracza jak Pastore, Hamsika, Jovetica czy Sneijdera, czy że nie wierzę w prawdopodobieństwo transferu Fabregasa.
Cytaty proszę o Boatengu. Większość kibiców z tego formu jawnie piszę, że Boateng to gracz o wiele słabszy od tych graczy i że potrzebujemy kogoś o WIELE lepszego od niego. Z tego co pamiętam to z Wilmore miałeś dysksuję pomiędzy Melo-Boateng, więc nie zmyślaj. Jeżeli fanom Milanu się poprzewracało w głowach po Scudetto co nie jest prawdą(Posty o potrzebach wzmocnień, nienegowanie wpływu Beniteza i Interu na wynik walki o Scudetto) to nie będę mówił co się działo u Was w temacie po transferze Melo, Diego i po kilku pierwszych meczach sezonu, czy o ubóstwianiu Giovinco.

Co do Boatenga. Fani Milanu widzą w nim POTENCJAŁ na dobrego box-2-box pomocnika. Natomist nikt nie pisał, że jest to gracz nam poziomie Pastore, Hamsika, Jovetica czy Sneijdera, więc naprawdę pomyśl za nim coś napiszesz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 cze 2011, 19:31

Ale takich sezonów jak Cavani obecny Szwed rozegrał kilka
Tylko w jednym miał takie statystki jak Cavani w tym. Ten ostatni w Interze. Tak Zlatan strzelał w okolicach 15 goli w lidze. Jest wybitnym napastnikiem, ale nie wybitnym snajperem. Pod tym względem Cavani go zjada.
Zresztą pisanie, że udowodnił swoją wielką klasę w JUVE jest jednak na wyrost.
Cytaty proszę o Boatengu. Większość kibiców z tego formu jawnie piszę, że Boateng to gracz o wiele słabszy od tych graczy i że potrzebujemy kogoś o WIELE lepszego od niego. Z tego co pamiętam to z Wilmore miałeś dysksuję pomiędzy Melo-Boateng,
Wilmore zawsze wtrynia do wszystkiego Melo. A ja o Boatengu napisałem jedynie, że to fajny wszechstronny gracz, który może być bardzo pomocny w każdym elemencie gry, dzięki czemu zostałem zapamiętany przez Wilmora jako krytykant :lol:
to nie będę mówił co się działo u Was w temacie po transferze Melo, Diego i po kilku pierwszych meczach sezonu, czy o ubóstwianiu Giovinco.
A oglądałeś swój zespół w Serie B? Wiesz co to znaczy gdy oglądasz nędze przez 5 lat i nagle coś wygląda z goła odmiennie. Wtedy każdy nawet skończony pesymista zacznie myśleć, że teraz będzie już tylko lepiej. Zresztą rzeczywistość nas nauczyła pokory w międzyczasie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 cze 2011, 19:40

Ale mnie nie obchodzi to, że Wilmore wcina do rozmowy Melo. Napisałeś(a raczej zgodziłeś się z Doktorem), że kibicom Milanu poprzewracało się w głowach po Scudetto i że cytat:
A to pierwszy raz? Już mi się oberwało w ostatnich tygodniach, że nie uważam Boatenga za tak dobrego gracza jak Pastore, Hamsika, Jovetica czy Sneijdera, czy że nie wierzę w prawdopodobieństwo transferu Fabregasa.
Co jest kompletną bzdurą.

Co do Fabregasa się zgodzę. Tylko, że w czasie gdy u Nas pisano o Fabregasie to u was robiono to samo z Aguero czy z Tevezem.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 cze 2011, 19:48

dobra byłem nieprecyzyjny i nie przeczytałem swoich postów z przed miesiąca. Masz mnie szatanie. Natępnym razem będę pisał posty po kosultacjach z prawnikiem.
Tylko, że w czasie gdy u Nas pisano o Fabregasie to u was robiono to samo z Aguero czy z Tevezem
a ktokolwiek napisał, że to prawdopodobna opcja?

No, ale może by tak wrócić do tematu czyli starcie w ataku :>

PS: podliczyłem formację ataku JUVE: 32 gole 10 asyst. Troszkę odstajemy :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 cze 2011, 19:52

Zeby nie bylo :P Nie napisalem,ze wszystkim kibicom Milanu odbila korba. Odnioslem sie do posta Gacka w ktorym pisal,ze zaden ofensywny zawodnik Napoli nie mialby miejsca w ACM. Do Ciebie nie mam najmniejszych zadnych zarzutow mete :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 cze 2011, 19:53

tak po prawdzie to ja prawie zawsze mam takie samo zdanie co Mete :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 cze 2011, 19:54

dobra byłem nieprecyzyjny i nie przeczytałem swoich postów z przed miesiąca. Masz mnie szatanie. Natępnym razem będę pisał posty po kosultacjach z prawnikiem.
Ale mi nie o to chodzi. Nie jestem na tym forum, aby się z kimś kłócić czy coś w ten deseń. Tylko ktoś kto w ogóle nie zagląda do tematu Milanu po Twoim poście mógłby sobie pomyśleć, że kibice Milanu robią z Boatenga gracz światowego formatu na pozycji ofensywnego co nie jest prawdą.

O atak nie mam zamiaru się kłócić. Najlepiej będzie jak boisko rozsądzi spory. Ponad 2 miesiące to długo dla Calciomaniaków, ale trzeba wytrzymać.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 cze 2011, 13:54

A to pierwszy raz? Już mi się oberwało w ostatnich tygodniach, że nie uważam Boatenga za tak dobrego gracza jak Pastore, Hamsik, Jovetic czy Sneijder
A to już wierutne kłamstwo. Paluszkiem pokaż, gdzie ktoś na Ciebie naskoczył, gdy porównywałeś Boatenga do tych piłkarzy.
Tak Cię boli to, że rzeczywistość zweryfikowała Twoje pobożne życzenia co do Melo przerastającego Boatenga? Bo smutna dla fanów Juventusu rzeczywistość jest taka, że dobry, ale absolutnie nie wybitny, ceniony raczej za charakter niż umiejętności piłkarskie Boateng w tym sezonie okazał się być od Melo graczem lepszym, przy okazji będąc ponad dwa razy tańszym.
I nawet sto razy wrzucając mój nick do dyskusji na jakikolwiek temat, nawet tysiąc emotikonów do tego dodając, nie zrobisz z Melo dobrego piłkarza. Najwyżej sam sobie odejmiesz trochę wiarygodności.

Ofensywa Napoli lepsza od ofensywy Milanu, dobre sobie. :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 cze 2011, 17:17

Mario Santana uzgodnil warunki 3-letniego kontraktu z Napoli. Sprawa transferu jest juz praktycznie przesadzona.

Fajnie. Argentynczyk wzmocni i tak silna juz lawke rezerwowych. Teraz Azzurri spokojnie moga pozbyc sie przecietnego Sosy,ktoremu przygoda z europejska pilka w ogole nie wyszla.

Chodzi rowniez plotka,ze mozliwa jest wymiana z Interem Mariga <<< Gargano. Dosyc ciekawa opcja moim zdaniem,choc watpie,zeby dzialacze Nerazzurrich sie na to zgodzili.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 14 cze 2011, 18:21

Dr.Football1 pisze:Chodzi rowniez plotka,ze mozliwa jest wymiana z Interem Mariga <<< Gargano. Dosyc ciekawa opcja moim zdaniem,choc watpie,zeby dzialacze Nerazzurrich sie na to zgodzili.
Działacze Nerazzurri szukaja kogos o charakterystyce Gargano, Mariga zdaje sie nie przekonal Leonardo i jest na wylocie. Komu jak komu ale Interowi by ten ruch pasował, gorzej z Napoli wszkaze Gargano to jednak lider srodka pola i po odejsciu Pazienzy niezaleznie od planow transferowych De Laurentisa to bylby duzy cios w Napoli. Cos mi sie wydaje ze sie po prostu pomyliles :D

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 cze 2011, 18:29

Działacze Nerazzurri szukaja kogos o charakterystyce Gargano, Mariga zdaje sie nie przekonal Leonardo i jest na wylocie. Komu jak komu ale Interowi by ten ruch pasował, gorzej z Napoli wszkaze Gargano to jednak lider srodka pola i po odejsciu Pazienzy niezaleznie od planow transferowych De Laurentisa to bylby duzy cios w Napoli. Cos mi sie wydaje ze sie po prostu pomyliles
Byc moze :P Ogladalem sporo meczow Napoli w tym sezonie i musze powiedziec,ze Gargano jakos mnie nie zachwycil. Dla tej druzyny potrzebne jest troche swiezosci w srodku pola,a tacy zawodnicy jak Inler i Mariga na pewno by to zapewnili. Jezeli ta plotka okazalaby sie prawdziwa to na miejscu de Laurentisa nie zastanawialbym sie zbyt dlugo. Brac mlodszego i wcale nie gorszego Marige,a przy tym wyludzic troche kasy od Morattiego. Moim zdaniem to swietna opcja dla Azzurrich.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 14 cze 2011, 18:43

Ja bardzo cenie sobie Marige i zaluje ze nie dostał prawdziwej szansy od Leonardo, bo jak kiedys pisalem nie wydaje mi sie by czyms ustepowal Sissoko czy innym zachwalanym czarnoskorym pomocnikom. Prawda jest natomiast taka, ze w Interze jest za duzo "robotnikow" i potrzeba tam kogos do kreowania i nadawania tempa gry. Co do wyłudzenia pieniedzy od Morattiego to jednak nie liczylbym na wiele, bo Marige chca kluby w Anglii (wg pismakow caly czas jest w ofercie za Sancheza) a sam Gargano to jedna z alternatyw (Montolivo, Banega, Meireles), chyba nawet najswieższa. Jesli to prawdziwa oferta to moze byc ona jednorazowa.

Abstrahujac od sezonu jaki mial za soba Gargano to zawsze to ryzyko zamieniac caly srodek pola, tym bardziej ze Inler to nadal taki troche gołab na dachu. Swoja droga czemu Inter jeszcze nie zlozyl oferty skoro Juve i Napoli nie moga dopiac transakcji?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”