AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1104

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
GacekCCM
Skład B
Skład B
Reputacja: 13

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekCCM » 09 cze 2011, 20:04

Transfery Napoli, coraz mnie pewne wypowiedzi De Laurentiisa i działania Raioli o tym świadczą.
Co do tego argumentu - byłbym ostrożny. Napoli jeszcze nie sprowadziło nikogo, kto mógłby go zastąpić, a wydają nie złe pieniądze. Co do reszty masz oczywiście rację.
Bardziej mi chodziło o jakieś prawo pierwokupu tak jak podobno jest w sprawie Kucki lub połowa karty.
Co do Kucki - nie wydaje mi się, by chodziło o prawo pierwokupu, raczej zaklepany transfer odroczony o rok. Albo transfer i roczne wypożyczenie do Genoi. Raczej pierwokupem Galliani by się nie zadowolił.
Natomiast El Shaarawy wygląda mi na kolejną współwłasność Milanu z Genoą. Oby tylko wykupienie go nie skończylo się na oddaniu Verdiego czy Beretty. W przypadku Genoi akurat nie robimy najlepszych transferów.
Co najlepsze ostatnie plotki mówią o 21 mln a nie jak na początku mówiono o kwocie bliższej 30 mln.
To chyba nie jest najlepsze. ;)
tylko Pirlo chciał zarabiać, 4,5 miliona przez najbliższe 3 czy 4 lata,
Nie, chciał zarabiać 3 miliony, ale nie dogadano się w kwestii długości kontraktu, on oczekiwał właśnie tak długiego, a Milan mu proponował króciutki.
A macie gdzieś listę piłkarzy ze stajni Raioli ? Bo to było by ciekawe (Robben ?, Hernanes ?
Znajdziesz na transfermarkt.de ;) Poza Maxwellem i Balotellim nikt ciekawy nie został już. :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 cze 2011, 20:09

To chyba nie jest najlepsze. ;)
Na początku było 54 mln(klauzula odstępnego). Później w walce z Interem wymieniano kwoty rzędu 35 mln. Następnie mówiono o kwocie 30 mln. Niedawno mówiono, że Braida w zimie dogadał się na 25-26 milionów. Teraz podaje się kwotę 21 mln co nie jest już wygórowaną kwotą. To nie te czasy gdy za Kakę płaciło się 8 mln. Z tym, że mamy jeszcze asa w rękawie, czyli Gallianiego lecącego do Brazylii :)

Aquilani strzelił 9 ligowych bramek w barwach Romy. I sportmediaset informuje o zainteresowaniu nim :(
Ostatnio zmieniony 09 cze 2011, 20:17 przez mete, łącznie zmieniany 2 razy.

GacekCCM
Skład B
Skład B
Reputacja: 13

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekCCM » 09 cze 2011, 20:14

mete
Z tego, co pisałeś, zrozumiałem, że chodzi o kasę z Fly Emirates. ;) Bo ta ma być stała na poziomie 20 milionów + bonusy za sukcesy.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 cze 2011, 20:37

Oj poplotkujemy sobie jeszcze trochę czasu :twisted: Zabawa w Pana X będzie trwała i trwała, tak by potem podkreślić sukces oraz dobra wolę Berlusconiego ! Coroczne Mercato Show ! Ale oby było warto ! Poczekamy i rozliczymy, Galliani już pokazał swoją magie freemenów :) Mexes, Tawio a teraz wszyscy kibice czekają na to jak zainwestuje fundusz.

Niby Ganso też coraz bliżej, mam teraz boom Aquilani, przygasł temat Asamoha, Hamsik w tle, podobnie Nasri, wcześniej Bastian, jutro jakiś Malouda itd itd :)

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 09 cze 2011, 21:09

Zaza pisze:Oj poplotkujemy sobie jeszcze trochę czasu :twisted: Zabawa w Pana X będzie trwała i trwała, tak by potem podkreślić sukces oraz dobra wolę Berlusconiego ! Coroczne Mercato Show ! Ale oby było warto ! Poczekamy i rozliczymy, Galliani już pokazał swoją magie freemenów :) Mexes, Tawio a teraz wszyscy kibice czekają na to jak zainwestuje fundusz.

Niby Ganso też coraz bliżej, mam teraz boom Aquilani, przygasł temat Asamoha, Hamsik w tle, podobnie Nasri, wcześniej Bastian, jutro jakiś Malouda itd itd :)
Chyba nie ma kraju w który w takim stopniu rozkręcone byłby plotki transferowe i to jest właśnie piękne :mrgreen: równo z końcem sezonu aż do końca mercato codziennie każdy klub interesuje się dziesięcioma nowymi zawodnikami hehe. Już któreś wakacje z rzędu na kompie będzie otwarta tylko strona tuttosport.com i google.translate :boruta:

Milan dobre darmówki wyrwał, podobnie jak Juventus bo Ziegler i Pirlo to nie są anonimowi piłkarze :wink: Coś czuje, że będą brylowały cztery zespoły: Roma, Milan, Juve, Napoli - jeśli chodzi o mercato.

Forza Calcio :!:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 cze 2011, 12:02

Pastore ogłosił, że chce odejść z Palermo. Zamparini jest gotowy go sprzedać, ale jak najszybciej, żeby pieniądze zarobione wykorzystać jak najszybciej. Jak wiemy Javier jest faworytem Berlusconiego, więc wszystko jest możliwe. Nie chciałbym aby ten gracz opuścił Seria A, ale w Interze też bym go nie chciał widzieć.

Preziosi odrzucił naszą ofertę za El Shaarawy w wysokości 10 mln. Co ciekawe młody gracz miałby być użyty do ściągnięcia Hamsika.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 cze 2011, 16:00

Panowie co za strara. Digao żegna się z Milanem :) Zasłynął tym, że był bratem Kaki, dostał kontrakt >1mln na rok i że wolne miejsce na gracza z poza UE, które miałobyć wykorzystane na Jovetica wykorzystaliśmy na niego.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2896

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 10 cze 2011, 16:03

Jeśli już jest wzmianka o Kace to ze swojej strony powiem, że chciałbym żeby przeszedł do Interu, bo jeszcze chyba za dużo osób wspomina dobrze tego naciągacza.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 cze 2011, 16:05

Byle jego tata i on trzymali się z daleka od Via Turati:)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 cze 2011, 19:06

A Hamsik nie ma siostry ? Albo Fabregas ? to ja się dołożę do transferu :P

A na poważnie, po prostu Milan zamkną temat Kaka' i tyle, w temacie. To że jego brat trafił do Milanu było zagrywką, która wtedy okazała się skuteczna. Dziwi mnie że tak długo go trzymali na liście płac :)

Rezus a czemu naciągacza ? zarobił na siebie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 cze 2011, 19:09

Rezus a czemu naciągacza ? zarobił na siebie.
Wydaje mi się, że chodzi mu o to, że praktycznie co rok dostawał podwyżkę pensji wykorzystując zainteresowanie Realu. Ojciec Kaki to cwany lis. Dawno nie widziałem gracza, żeby praktycznie co rok dostawał podwyżkę.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2896

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 11 cze 2011, 11:37

Dokładnie, tak kochał Milan, że co rok w celu uzyskania podwyżki mówił "nigdy nie wiadomo co się może wydarzyć" czy coś w ten deseń.

Na onecie kretyńska plotka o Drogbie w Milanie okraszona tytułem "Milan szykuje spektakularny transfer" a pod spodem koment: " nie wypuszczajcie dziadków z domu, Milan szuka wzmocnień". :haha: :haha: :haha:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 cze 2011, 20:04

Tak już będzie zawsze. Trzeba liczyć się z tym, że do końca świata będziemy "domem starców". Ważne, żeby liczba trofeów w gablotce się zgadzała.

Ponoć Galliani chce wykupić Astoriego i odrazu sprzedać go do Palermo. Dziwna sprawa, bo Astori to ciekawy gracz, który w przyszłości mógłby pełnić stopera nr 3 w Milanie, bo pewnego poziomu raczej nie przeskoczy.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2271
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 11 cze 2011, 20:10

mete pisze:Ponoć Galliani chce wykupić Astoriego i odrazu sprzedać go do Palermo. Dziwna sprawa
Sądzisz, że może być to transakcja wiązana z wiadomo kim ? Może to ma na celu właśnie transfer Argentyńczyka do Nas.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 cze 2011, 20:14

Kiedyś czytałem plotki, że Zamparini chciałby kasę, Paloschiego i Astoriego za Pastore. Osobiście nie mam pojęcia o co chodzi z tym transferem. Jedyne co wiem to to, że Berlusconiemu bardzo podoba się Pastore, a Allegriemu Hamsik.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”