Seriale - Strona 31

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 13 cze 2011, 22:40

Co do aktualnych seriali:

Gra o tron - nie ma konkurencji, jak tylko będę miał czas przeczytam książki.
Camelot - rozkręciło się momentami bardzo fajne (oczywiście gorsze od "The winter is coming"), momentami średnie. Tak czy inaczej obejrzane, nie żałuje.
Borgia - niby przy tym trwam, ale tak na chłodno to nie wiem dlaczego akurat w to inwestuje mój czas. Postać Lukrecji trochę ożywiła końcówkę sezonu, nadal uważam, że dużo szumu i nic ponad średnią.
White collar - oglądacie sympatycznego fałszerza w służbie FBI? Jak dla mnie jeden z lepszych seriali, oczywiście nie wybity, ale bardzo pozytywny.

Z nudów zacząłem oglądać Criminal Minds. Ktoś ogląda? Generalnie podoba mi się, może bez rewelacji, ale na plus. Najbardziej podobają mi się postacie "unsub-ów" - osób, które ścigają. Podobną wyobraźnię mają chyba tylko w Lie to me. Cały serial jak dla mnie jest połączeniem właśnie Lie to Me i CSI. Na wakacje jak znalazł.

Za miesiąc wraca BB. Oby utrzymali poziom, wierzę w to.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2884

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 13 cze 2011, 22:49

bellus pisze:Gra o tron - nie ma konkurencji, jak tylko będę miał czas przeczytam książki.
Z nowych seriali nie ma sobie równych :!:
bellus pisze:Camelot - rozkręciło się momentami bardzo fajne (oczywiście gorsze od "The winter is coming"), momentami średnie. Tak czy inaczej obejrzane, nie żałuje.
Ja też oglądam ale się zastanawiam po co :?: Dla mnie straszne rozczarowanie.
bellus pisze:White collar - oglądacie sympatycznego fałszerza w służbie FBI? Jak dla mnie jeden z lepszych seriali, oczywiście nie wybity, ale bardzo pozytywny.
Ogląda się przyjemnie ale relacje agenta FBI i jego żony są tak słodkie, że aż chce się obrzygać monitor.

Co do "The shield" już od dłuższego czasu chcę coś napisać, ale wytrwale poczekam i obejrzę wszystkie odcinki, teraz 5 sezon. :wink:
Oglądam także serial "The defenders" o obrońcach z Las Vegas, bez polotu i naiwne ale jakoś leci.
Oglądał ktoś "The confession" z Kieferem Sutherlandem :?: Mini serial (10 odcinków po ok. 5 minut) o spowiedzi płatnego mordercy. Ciekawy pomysł, bardzo fajnie się to ogląda.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 14 cze 2011, 1:15

Trzy seriale zacząłem w tym sezonie.
Obrazek
Terriers - miałem lukę po kasacji Life, zdążyłem o niej zapomnieć i nawet nie wiedziałem, że czekałem właśnie na nich ;). Dawno nie było serialu o tak sympatycznych bohaterach (jeden niezbyt domyty, drugi niezbyt lotny), z humorem na poziomie, gdzie nawet kiedy nic się nie dzieje, to chce się oglądać. Może czegoś brakowało, ale ten klimat... Perełka. Oczywiście skasowany.
Zresztą - nota na IMDB to 9.1.

Obrazek
Rubicon - premiera roku. Serial szpiegowski, układanka świetna, postacie świetne i ciągła konfrontacja - czyli rzecz najświetniejsza. Dialogi, dialogi i jeszcze raz dialogi. Scenarzyści wyciskają fabułę powoli i skrupulatnie, ale w żadnym punkcie nie byłem znudzony wątkiem. Fantastycznie dawkowane napięcie, nigdzie nie przesadzone, bez popadania w śmieszność. Dawno się tak nie wciągnąłem, poza tym nie przypominam sobie, by mnie któraś produkcja kupiła już po pierwszych 10-ciu minutach jak w przypadku Rubiconu. A kiedy skończył się ostatni odcinek, miałem uczucie, jakby zaraz miał się pokazać napis żółtą czcionką "I wtedy zaczął się dzień dziewiąty" :mrgreen:. Chciałbym nawet popisać coś więcej, ale nie mogę, bo cokolwiek bym napisał byłoby spoilerem - odcinki tworzą nierozerwalną całość.
Rubiconem była zachwycona i telewizja i publiczność. Ulubiony serial księdza Natanka, który od razu wiedział, że coś się dzieje. Oczywiście skasowany. Zostało dużo wątków do rozwinięcia, a drugi sezon mógł być jeszcze lepszy niż pierwszy. Trudno, teraz pora na The Killing tez od telewizji AMC.
The Chicago Code - miał być polski bulterier w Chicago, miał być Shawn Ryan, a wyszedł telewizyjny fast food. Bardzo naiwny i pobieżny. Największe rozczarowanie, a najbardziej na niego liczyłem.
Generalnie nie ma sensu nic zaczynać, bo w przyszłym sezonie i tak tego nie będzie. W międzyczasie skończyło się też Friday Night Lights - dla mnie wybitny, nieodżałowany, zbyt ludzki jak na prawa rynku :(. Dużo fajnych emocji odeszło, przynajmniej finałowe odcinki były tak sentymentalne i nawiązujące do początków jak to tylko możliwe.
White collar - oglądacie sympatycznego fałszerza w służbie FBI? Jak dla mnie jeden z lepszych seriali, oczywiście nie wybity, ale bardzo pozytywny.
Próbowałem, ale formuła mnie znudziła po 3 odcinku, a miejsce na naiwną komedię sensacyjną zajmuje w mojej ramówce już Burn Notice i jego będę się trzymał :).
Rezus pisze:Oglądał ktoś "The confession" z Kieferem Sutherlandem :?:
Bo Kiefer jest zajebisty i kropka.

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 14 cze 2011, 9:01

The Shadow Line - brytyjski serial z BBC, zupełnie nieoczekiwanie wkręca niesamowicie. będzie tylko 7 odcinków (ja jestem po 3), ale jeśli ktoś lubi kryminały i trzymające w napięciu rzeczy, powinien obejrzeć. ze swojej strony bardzo polecam.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 cze 2011, 13:41

Skonczylem drugi sezon Skins i musze powiedziec,ze zaden inny serial mnie tak nie wciagnal. Nie jestem jakims serialomaniakiem,w zyciu do konca obejrzalem jedynie 'Odwroconych','Walking Dead','Opowiesci z Krypty','Family Guy',ale zaden mnie tak nie zniszczyl jak Kumple. Troche sie boje zabierac do trzeciego sezonu,zeby nie zepsuc sobie ogolnego wrazenia,ale opinie na necie sa dosyc pozytywne,wiec w weekend zaczynam kolejny maraton.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 24 cze 2011, 16:16

Dajcie jakiś serial, bo Plotkara mi sie skonczyla, a trzeba mieć co ogladać podczas posiłkow.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 cze 2011, 16:22

Berele Lewartow pisze:Dajcie jakiś serial, bo Plotkara mi sie skonczyla, a trzeba mieć co ogladać podczas posiłkow.
'Skins' - nie jestem jakims serialomaniakiem,ale ten akurat wciagnal mnie totalnie. Na YT sa pierwsze dwa sezony. Polecam :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 cze 2011, 16:23

Dr.Football1 pisze:Skonczylem drugi sezon Skins i musze powiedziec,ze zaden inny serial mnie tak nie wciagnal. Nie jestem jakims serialomaniakiem,w zyciu do konca obejrzalem jedynie 'Odwroconych','Walking Dead','Opowiesci z Krypty','Family Guy',ale zaden mnie tak nie zniszczyl jak Kumple. Troche sie boje zabierac do trzeciego sezonu,zeby nie zepsuc sobie ogolnego wrazenia,ale opinie na necie sa dosyc pozytywne,wiec w weekend zaczynam kolejny maraton.
to daj znać jak ci się podobało, bo mi dwie pierwsze się zajebiście podobały, ale 3 sobie odpuściłem

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 24 cze 2011, 16:26

Skins juz kiedys widzialem, wersjie UK, ale z tego co pamietam im dalej tym gorzej i sobie odpuscilem.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 24 cze 2011, 16:30

Berele Lewartow pisze:Dajcie jakiś serial, bo Plotkara mi sie skonczyla, a trzeba mieć co ogladać podczas posiłkow.
:rotfl: :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 cze 2011, 16:34

to daj znać jak ci się podobało, bo mi dwie pierwsze się zajebiście podobały, ale 3 sobie odpuściłem
Jeszcze cholercia nie zaczalem,moze dzisiaj,bo laska do mnie wpada,a bez niej mam zakaz ogladania Skinsow :D

Co to do cholery jest Plotkara ? :lol:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 cze 2011, 16:34

Big bang Teory, How I met your mother pewnie widziałeś skoro dotarłeś nawet do plotkary :hardkor:
Californication, Wyposażony też są spoko.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 24 cze 2011, 16:44

Polecam The Corner, czyli duet David Simon & Ed Burns. Ci co widzieli The Wire nie powinni narzekać. Dziś nawet ku mojemu zaskoczeniu znalazł się nowy release ów mini-serialu.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 24 cze 2011, 16:45

Nie lekcewaz Plotkary, bardzo dobry serial, polecam! Sa tu jacyś fani, odezwijcie sie! :mrgreen:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 19 lip 2011, 14:08

Na antenę powrócił Breaking Bad. Czwarty sezon ma rozruszać serial, choć wielu uważa, że po fantastycznym pierwszym i miernych dwóch następnych, nie da się już tego oglądać. Osobiście pierwszy odcinek mnie tyci zaskoczył i daje szansę na lepsze jutro :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”