Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 763

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 16 cze 2011, 13:51

Naprawdę brakowało nam na forum Twoich czarnych chmur MarcinW :roll:

Bielsa zawsze będzie mi się kojarzył z dziwnymi decyzjami personalnymi. Nigdy nie pojmę jak na Mundial w 2002 roku kosztem Savioli poleciał 35-letni Caniggia. Prócz zwykłego kumoterstwa nic innego mi do głowy nie przychodzi. I to mnie martwi chyba bardziej od jego radosnego futbolu. Wyniki jednak ma i bardziej od tytułów zdobytych z Velez czy Old Boys zaimponowało mi drugie miejsce z Chile w kwalifikacjach do Mundialu w RPA. Z drugiej strony on nie prowadził żadnej klubowej drużyny od 13 lat... :roll:

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 16 cze 2011, 13:58

w Interze zarabia calkiem niezle wiec nie do konca rozumialbym motywacje
Chęć zdobywania kolejnych trofeów ? Tym bardziej, że działacze nie stwarzają odpowiednich warunków do osiągania kolejnych sukcesów. Od 3 sezonów działacze próbują wypychać najlepszych zawodników w celu sfinansowania kolejnego okienka transferowe. Kłopot polega na tym, że kolejnego frajera pokroju Barcy prędko nie znajdziemy a i zawodników o porównywalnej wartości do szwedzkiego napastnika zaczyna nam brakować a kadra coraz starsza ....
Naprawdę brakowało nam na forum Twoich czarnych chmur MarcinW
Smutne jest to, że większość moich prognoz się sprawdza w przeciwieństwie do tych w stylu : bierzmy Bielse to przyjdzie do nas Sanchez :)

Tak słowem zakończenia cieszycie się na myśl o trenerze, który przed każdym meczem kazał się swoim zawodnikom modlić a kiedyś do szatni przyprowadził księdza. Ksywka "loco" także może niepokoić.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 16 cze 2011, 14:03

MarcinW pisze:Tak słowem zakończenia cieszycie się na myśl o trenerze, który przed każdym meczem kazał się swoim zawodnikom modlić a kiedyś do szatni przyprowadził księdza. Ksywka "loco" także może niepokoić.
Przepraszam, niby kto cieszy się z (ewentualnego) przyjścia Bielsy?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 cze 2011, 14:07

MarcinW pisze:Chęć zdobywania kolejnych trofeów ?
W City? No powiedzmy sobie szczerze, ze w przypadku kierunku angielskiego raczej tylko City wchodzi w gre. Chelsea kupila sobie Torresa i raczej nie wydadza kolejnych 50 baniek na nastepnego napastnika. Zreszta poczekajmy, bo nie zdziwie sie jak Samu wyda kolejne oswiadczenie w najblizszym czasie.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 16 cze 2011, 14:12

Przepraszam, niby kto cieszy się z (ewentualnego) przyjścia Bielsy?
Na tym chociażby Babel a patrząc na inne to jakieś 3/4 użytkowników forza inter forum.
W City?
A czemu nie ? Mają niezłego trenera, dużo kaski, bardzo dobry skład a w następnym sezonie pewnie będzie jeszcze lepszy czego o Interze na ten moment nie można powiedzieć. Dobry kierunek.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 16 cze 2011, 14:21

A propos City, ponoć wyrażają chęć pozyskania Maicona. Co do ich szans na trofea, cóż, z każdym sezonem rosną. Nie mówimy już o bezkształtnej masie jaką był ten klub dwa lata temu mając w szeregach dziesięciu napastników za grubą kasę. W nadchodzącym sezonie mogą mocno namieszać w LM. Okienko transferowe się zbliża, więc znów powinni zostawić w nim kilkadziesiąt milionów na kolejne wzmocnienia.
MarcinW pisze:Na tym chociażby Babel a patrząc na inne to jakieś 3/4 użytkowników forza inter forum.
Nie odniosłem takiego wrażenia i w kwestii radości z Bielsy proszę o zamiecenie mnie na oddzielną kupkę.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 cze 2011, 14:32

Jak pisalem juz poprzednio to bylo luzna sugestia nie zakladajaca, ze tak szybko stanie sie jednym z realnyh wariantow. Zadowolony bylbym z powrotu Mourinho lub z przyjscia Mazzarriego.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 16 cze 2011, 15:04

:rotfl: Mówiłeś coś Loczek o prestiżu?Jeśli ktoś taki jak Bielsa odmawia Interowi to coś jest jednak nie tak...

Podsumowując te ploty i oficjalne info (Leo=>PSG,Bielsa odmawia,Sneijder =>MU(?),Eto'o => Anglia(?)) to Inter sypie się jak domek z kart...Moratti zdobył LM i postanowił odłożyć zabawkę na bok?

Z Eto'o możecie zrobić jeszcze interes życia opychając go np. za City za gruby hajs i kupując Aguero - być może jeszcze na tym zarabiając.30 lat to teoretycznie u szybkościowca prawie emerytura (teoretycznie,bo w poprzednim sezonie Samu był w niesamowitym gazie...),więc wymiana na dużo młodszego napastnika o podobnym profilu i klasie to po prostu dobry deal.

Niektórym radzę zejść na ziemię - prędzej w Milanie zobaczymy 10 Cesców niż Mou wróci do Interu w tym sezonie.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 16 cze 2011, 15:19

Mówiłeś coś Loczek o prestiżu?Jeśli ktoś taki jak Bielsa odmawia Interowi to coś jest jednak nie tak...
Mylisz pojęcia. Prestiż buduje się przez lata i nie da się go stracić w rok - poza pewnymi wyjątkami (np. calciopoli). W tym przypadku problem polega na niekorzystnych warunkach jakie stwarza klub (organ zarządzający klubem) ewentualnym sukcesorom. W poprzednim sezonie obiecano Benitezowi transfery - słowa nie dotrzymano. Teraz (prawdopodobnie) zaplanowano, że środki na transfery uzyska się ze sprzedaży zawodników co po pierwsze jest niepewne, bowiem większość odpadków pobiera wysokie pensje i raczej nie będzie skora do przenosin (Pandev, Muntari), zaś sprzedaż takich zawodników jak Eto'o, Maicon, Sneijder wiąże się z osłabianiem drużyny. Z tego powodu ambitniejsi trenerzy nigdy do nas nie przyjdą a gdybym miał postawić pieniądze to założyłbym na kogoś pokroju Simeone, Zengi ...
Z Eto'o możecie zrobić jeszcze interes życia opychając go np. za City za gruby hajs
Jakoś nie chce mi się wierzyć, aby ktokolwiek był skoro do wydania więcej niż 35 mln euro za zawodnika, który ma 30 lat.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 cze 2011, 15:28

Inter sie sypie jak domek z kart, Milan z najbardziej przyszłosciowa pomoca swiata, wybitnym szkoleniowcem i mocarstwowymi planami po jednym scudetto. Ponoc podczas upałow nalezy spozycac od 1,5 do 2 litrow wody zeby sie nie odwodnic. Polecam, najlepiej zimnej.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 16 cze 2011, 15:33

Można się było spodziewać podobnych tekstów. Wyobrażam sobie, jak niektórzy musieli gorączkowo czekać na sezon, w którym Inter nie zdobędzie scudetto by móc wreszcie napisać co im tyle lat na sercach leżało. Domek z kart stoi, choć mocno wieje.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 16 cze 2011, 15:38

Ponoc podczas upałow nalezy spozycac od 1,5 do 2 litrow wody zeby sie nie odwodnic.
W takim razie jak opiszesz sytuacje w jakiej znajduje się klub w którym ku uciesze zarządu kluczowi zawodnicy deklarują chęć odejścia, wszak tylko w ten sposób można uzyskać środki na transfery, klub który opuszcza trenerskie zero dla petrodolarów czy też klub któremu odmawiają trenerzy drugiej kategorii, którzy w takich okolicznościach powinni krzyczeć, że złapali boga za nogi ? Przy czym przypominam, że rok temu zdobyliśmy potrójną koronę i jeśli satysfakcjonują ciebie wyniki na poziomie top 4 w Serie A to faktycznie jesteśmy na dobrej drodze.
Można się było spodziewać podobnych tekstów. Wyobrażam sobie, jak niektórzy musieli gorączkowo czekać na sezon, w którym Inter nie zdobędzie scudetto by móc wreszcie napisać co im tyle lat na sercach leżało. Domek z kart stoi, choć mocno wieje.
Sądzisz, że czekałem na moment kiedy Inter odpadnie z walki o mistrzostwo ?

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 16 cze 2011, 15:47

MarcinW pisze:Sądzisz, że czekałem na moment kiedy Inter odpadnie z walki o mistrzostwo ?
Tobie nie potrzeba aż tyle, by popsioczyć na klub, któremu kibicujesz (czy aby na pewno?) Mój post nie był zresztą kierowany pod Twoim adresem. Kiepska dedukcja :roll:

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 16 cze 2011, 15:55

Tobie nie potrzeba aż tyle, by popsioczyć na klub, któremu kibicujesz
Może wynika to z tego, że stawiam ambitne cele (standardy porównawcze), a powinienem tak jak większość kibiców (działaczy) wybudować pomniczek upamiętniający zdobycie LM i przeżywać to wydarzenie przez resztę życia. Kłopot polega na tym, że jeszcze rok temu myślałem, że sukces jaki udało nam się osiągnąć będzie bodźcem do tego, aby klub wzmocnić, udoskonalić, wskoczyć na stałe do światowego topu a niekoniecznie klub rozbierać.
czy aby na pewno?
Mógłbym zadać to samo pytanie tobie, wszak czołobitne postawy względem zarządu a także leniwych i nasyconych piłkarzy można zinterpretować jako złą wiarę lub zwykłą głupotę.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 16 cze 2011, 16:43

Heheheh - o piciu wody w upały wspomina człowiek piszący o powrocie Mourinho?Dobre.Lekarzu lecz się sam.Krótka zajawka na wasze tematyczne strony - to już nie Bielsa tylko Capello (n-c) :D albo V-B (który na 100% zostaje w Porto - nie ma bata)...skończy się na daniu szansy Baresiemu :twisted: Mam z was niby polewkę,ale tak na prawdę jest mi was żal - Z Interem dzieje się dokładnie to samo co z Milanem po 2007r - pisałem,wskazywałem na oczywiste analogie - byłem wyśmiewany...i komu jest teraz do śmiechu,hmm?Potencjalna utrata kręgosłupa drużyny (Sneijder-Eto'o),taki dyshonor jaki czyni wam Bielsa nie wspominając o Leo (Moratti powinien zacytować Małeckiego i zapytać 'Kim ty ku$%@ jesteś')...Ktoś mi zarzucał,że tracę kontakt z rzeczywistością jeśli chodzi o pozycję Calcio we współczesnym footballu (przy okazji plotek transferowych ACM) i najwyraźniej miał rację,bo jeśli w było nie było najlepszym klubie włoskim,który jeszcze rok temu był najlepszy na świecie odchodzą takie cyrki...źle się dzieje w państwie duńskim...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”