Echo podaje, że transfer Davida N'Goga do Sunderlandu opóźnia się, ponieważ Francuz ma zbyt wygórowane żądania finansowe. Kwota transferu opiewająca na 4 mln funtów została już ustalona, ale na ostateczną finalizację transferu będzie trzeba jeszcze poczekać.
http://www.blackpoolgazette.co.uk/sport ... _1_3513512
Wg tej gazety (niestety nie wiem, na ile wiarygodne jest to źródło), Liverpool ma przedstawić Blackpool pierwszą ofertę za Adama, która będzie wynosił 10 mln funtów. Jednak znając strategię negocjacji Liverpoolu, pierwsza oferta będzie zapewne niższa niż podane w newsie 10 milionów.
Ostatnio zaczęła mnie zastanawiać jedna rzecz. Niby cele transferowe Liverpoolu są powszechnie znane od dawna, ale przykład transferu Hendersona pokazuje, że tak na prawdę nie wiadomo, czego można się spodziewać po tym okienku. Pierwsza informacja w sprawie transferu Jordana pojawiła się w mediach tydzień przed finalizacją transferu. Wcześniej nazwisko młodego Anglika nie padło w mediach ani razu. To dobitnie pokazuje, że wszystkie sprawy związane z transferami załatwiane są za zamkniętymi drzwiami i nie zdziwię się, jeśli w sierpniu okaże się, że ani Downing, ani Wickham ostatecznie nie trafią do Liverpoolu (właśnie ta dwójka i Charlie Adam są najczęściej łączeni z Liverpoolem, ale akurat transfer zawodnika Blackpool to moim zdaniem kwestia czasu).
(L)oczkerson
Nie neguję umiejętności Vargasa. Prawdę mówiąc ciężko mi cokolwiek na jego temat powiedzieć, ponieważ ligi włoskiej w ogóle nie oglądam. Po prostu mam dość sprowadzania wynalazków z Serie A. Dossena i Aquilani wystarczą na najbliższe kilka lat.