Liverpool (zbiorczy) - Strona 323

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 cze 2011, 14:57

http://www.liverpoolecho.co.uk/liverpoo ... 2-28933074

Echo podaje, że transfer Davida N'Goga do Sunderlandu opóźnia się, ponieważ Francuz ma zbyt wygórowane żądania finansowe. Kwota transferu opiewająca na 4 mln funtów została już ustalona, ale na ostateczną finalizację transferu będzie trzeba jeszcze poczekać.

http://www.blackpoolgazette.co.uk/sport ... _1_3513512

Wg tej gazety (niestety nie wiem, na ile wiarygodne jest to źródło), Liverpool ma przedstawić Blackpool pierwszą ofertę za Adama, która będzie wynosił 10 mln funtów. Jednak znając strategię negocjacji Liverpoolu, pierwsza oferta będzie zapewne niższa niż podane w newsie 10 milionów.

Ostatnio zaczęła mnie zastanawiać jedna rzecz. Niby cele transferowe Liverpoolu są powszechnie znane od dawna, ale przykład transferu Hendersona pokazuje, że tak na prawdę nie wiadomo, czego można się spodziewać po tym okienku. Pierwsza informacja w sprawie transferu Jordana pojawiła się w mediach tydzień przed finalizacją transferu. Wcześniej nazwisko młodego Anglika nie padło w mediach ani razu. To dobitnie pokazuje, że wszystkie sprawy związane z transferami załatwiane są za zamkniętymi drzwiami i nie zdziwię się, jeśli w sierpniu okaże się, że ani Downing, ani Wickham ostatecznie nie trafią do Liverpoolu (właśnie ta dwójka i Charlie Adam są najczęściej łączeni z Liverpoolem, ale akurat transfer zawodnika Blackpool to moim zdaniem kwestia czasu).

(L)oczkerson

Nie neguję umiejętności Vargasa. Prawdę mówiąc ciężko mi cokolwiek na jego temat powiedzieć, ponieważ ligi włoskiej w ogóle nie oglądam. Po prostu mam dość sprowadzania wynalazków z Serie A. Dossena i Aquilani wystarczą na najbliższe kilka lat. :wink:

Awatar użytkownika
Cypek
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cypek » 24 cze 2011, 17:48

Nie neguję umiejętności Vargasa. Prawdę mówiąc ciężko mi cokolwiek na jego temat powiedzieć, ponieważ ligi włoskiej w ogóle nie oglądam. Po prostu mam dość sprowadzania wynalazków z Serie A. Dossena i Aquilani wystarczą na najbliższe kilka lat.
Jedna ze stron Juventusu podaje, że ten ostatni do was wraca, a Juventus nie zdecydował się na ostateczne wykupienie go.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 cze 2011, 20:04

Bo nie zdecydował. Jednak agent Włocha powiedział, że Alberto zrobi wszystko, żeby wrócić do Włoch. Ciekawe jak to się zakończy.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 24 cze 2011, 23:25

Na szybko.

http://lfc.pl/41750/liverpool-przygotow ... tek-24-mln

Pierwsze wrażenie - "WTF? 24 mln za Adama?"

Trochę za ciasno w tym środku się robi, ktoś odejdzie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 25 cze 2011, 0:33

Chyba Twoje wrażenie. :P

Charlie Adam za 8 mln funtów i Stewart Downing za 16 mln. Jeśli cena za Downinga miałby być mniejsza, to maksymalnie o 2-3 miliony, także jest ok. Do tego Evans nie wyklucza odejścia Raula, co już nieszczególnie mi się podoba. Oczywiście w kadrze jest obecnie za dużo graczy do środka pola, ale akurat Meireles powinien być pewniakiem do zostania w klubie. Poulsen i Aquilani niech odejdą. Shelvey na wypożyczenie (niewkluczone, że w odwrotnym kierunku niż Adam). Spearing też mógłby odejść, ale on niedawno dostał nowy kontakt, więc podejrzewam, że zostanie.
Ja pisze:Nie neguję umiejętności Vargasa. Prawdę mówiąc ciężko mi cokolwiek na jego temat powiedzieć, ponieważ ligi włoskiej w ogóle nie oglądam. Po prostu mam dość sprowadzania wynalazków z Serie A. Dossena i Aquilani wystarczą na najbliższe kilka lat. :wink:
Byłbym zapomniał... Jest jeszcze jeden super wynalazek z Serie A - Christian Poulsen. :roll:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 25 cze 2011, 8:00

Akurat Poulsen grał padło w Serie A, więc tutaj argument nietrafiony. Do dziś pamiętam gdy wyklinano Duńczyka przychodzącego do Juventusu (miał byc Xabi Alonso) i niektórzy kibice PD pisali, że to jest jeden z najlepszych defensywnych pomocników w lidze :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 cze 2011, 10:46

Daaamian ze wszystkich graczy z Serie A, tylko jeden miał talent. Aquilani, ale on znowu tego talentu w dalszym ciągu pokazać nie potrafi.
Vargas to inna półka.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 27 cze 2011, 12:14

Transfer Adama może być dopięty już dzisiaj. Na konto Blackpool zostanie przelane 8 mln funtów i na roczne wypożyczenie pójdzie Jonjo Shelvey. Dla mnie rewelacja. Poza tym, Downing ma złożyć transfer request, co potwierdza Ben Smith na swoim twitterze.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 27 cze 2011, 15:17

Zupełnie o nim zapomniałem. Miałem pytać o tego zawodnika, bo w życiu nie widziałem go w akcji. Jednak stwierdzenie, że prowadzone są negocjacje to gruba przesada.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 cze 2011, 12:39

Sammy Lee odchodzi z klubu. Powód nie jest znany (ale podejrzewam, że Kenny po prostu robi porządki, bo Lee - co by nie mówić - był zbędny w tej układance), mówi się natomiast, że Anglik pójdzie do WHU, gdzie po raz kolejny w swojej karierze będzie współpracował z Samem Allardycem.

Poza tym, Connor Wickham nie trafi na Anfield. Anglik zostanie nowym graczem Sunderlandu, do którego trafi za... 12 mln funtów.

Negocjacje w sprawie Adama wciąż w toku. Ponoć Liverpool do oferty dorzuca transfer definitywny Stephana Darby'ego. :spoko:

Edit: Ostatecznie Wickham kosztował 8 mln. Cena może wzrosnąć do 12 mln.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 cze 2011, 14:30

Wczoraj w nocy ukazała się ciekawa wypowiedź Aquilani'ego: http://www.liverpoolfc.tv/news/media-wa ... ool-return

Nie zdziwię się, jeśli Włoch ostatecznie zostanie w Liverpoolu, a odejdzie Meireles.

No i telenoweli z Adamem w roli głównej ciąg dalszy. Ponoć Danny Wilson może trafić w odwrotnym kierunku. Oczywiście na zasadzie rocznego wypożyczenia.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 30 cze 2011, 15:52

Czemu Meireles miałby odjeść, nawet pełnego sezonu z wami nie spędził a pod rządami Daglisha zaczął dobre grać.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 cze 2011, 15:58

PO transferze Adama będzie duży tłok w środku dodatkowo Raul jest sredni jesli chodzi o gre w destrukcji. Mnie tam to smieszy bo to jeden z nielicznych graczy The Reds ktoremu piłka nie przeszkadzała w grze

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 cze 2011, 16:16

Ptaszki ćwierkają, że mogło pójść o jego kontakt. Meirelesowi zaoferowano przedłużenie umowy (miał dostać podwyżkę za dobry sezon, tak się przynajmniej mówiło), ale Portugalczyk zażądał dwukrotnie większej tygodniówki (obecnie dostaje 35 tysięcy funtów tygodniowo, a chce 80 tysięcy). FSG się na to nie zgodziło. Kiedyś przecztałem takie informacje, ale wierzyć się w to nie chce. Podejrzewam, że Raul po prostu nie pasuje do koncepcji Kenny'ego. Poza tym, Liverpool ma straszny tłok w środku pola, a wiele wskazuje na to, że Aquilani zostanie w klubie na następny sezon.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 cze 2011, 18:25

Jovanovic 120 tys a Raul 35 ? :smile2:
Dziwie się bo piłkarsko jest lepszy od Hendersona i Adama . Widze że Kenny chce stworzyć najbardziej drewniany Liverpool w histori.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”