Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 444

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 26 lip 2011, 16:02

Od jakiegoś już czasu nie oglądam reprezentacji, ale to co wyrabia Smuda, to woła o pomstę do nieba. Polański nie będzie, żadnym wzmocnieniem naszej słabiutkiej kadry, a ponad to, jest Niemcem z krwi i kości, a to powinno go automatycznie dyskwalifikować.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 26 lip 2011, 16:24

Nie jestem ani rasistą, ani nacjonalistą ale uważam, że w Polskiej kadrze powinni grać tylko Polacy. Nie zawodnicy, którzy na rok czy półtorej przed euro sobie przypomnieli, że przecież mieli dziadka Polaka i mogą się wypromować.
Dla mnie Obranjak czy Boenisch to żadni Polacy. Wiadomo, nie można porównywać ich do Rogera, bo to różne historię, ale moim zdaniem obie będą miały ten sam finał.

Poza tym, sama jakość nie wystarczy. Nie wierzę, że taki Polanski czy Boenisch zawsze będą wkładać w mecze cale serce...grać będą na 100% bo są profesjonalistami ale gra w kadrze to właśnie to serce. I temu bym wolał jakiegoś naszego chłopaka zamiast tego jak gdzieś przeczytałem "Farbowanego Lisa".

Nie wyobrażam sobie w kadrze także ani Perquisa, a już w ogóle Arboledy...to jakaś paranoja, Arboleda nawet nie jest lubiany o czym dziś czytałem w Przeglądzie sportowym, gdzie to Lewandowski o nim mówił bardzo źle (nie jest jego konkurencją) także coś w tym musi być. Mam nadzieję, że Franek pójdzie po rozum do głowy i nie będzie już nikogo powoływał z obcokrajowców, bo nie wyobrażam sobie kadry z Polanskim, Obranjakiem, Boenischem, Arboledą, Perquisem i być może jeszcze Rogerem, bo taki pomysł też już słyszałem...

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 26 lip 2011, 16:40

Nie wszyscy z Was pamiętają czasy, kiedy jedni z najlepszych zawodników rezygnowali z gry w kadrze, bo coś lub ktoś im się nie podobał. Wyobraźcie sobie, że jesteście piłkarzami. Gracie sobie w Bundeslidze, bądź nawet w Championship. Nie jesteście jakąś tam gwiazdą, tylko solidnym kopaczem, co wyrobił sobie markę i może pozwolić sobie na swoje zdanie. Co robicie? Szczerze, to ja już po przejęciu władzy w PZPN przez Lato bym obsrał ten cyrk. Zakończyłbym karierę reprezentacyjną i nie robił z siebie pośmiewiska. Zaraz ktoś powie, że Euro, że w Polsce. Szczerze? Euro mogę sobie w telewizji obejrzeć, a nie przez miesiąc się przygotowywać do ogarnięcia "wpierdolu turnieju".

Jest wiele innych ciekawszych zajęć niż oglądanie przez tyle czasu ryja Smudy i czekanie na ścięcie. Można smażyć tyłek na Malediwach, łowić ryby na Mazurach, wpierdalać skorupiaki i robaki w Tajlandii, a nie uczyć się analfabetyzmu od Smudy i oglądać "pij [k****]!" w wykonaniu hordy pezetpeenowskich działaczy.

Ale nie. Parcie na kasę jest tak wielkie, że nie warto patrzeć rano w lustro i zadawać sobie jednego z ważniejszych pytań (po co mam jechać na tą zjebaną kadrę?). Nie rozumiem tego. Ja naprawdę na ich miejscu dałbym sobie spokój. Kadra to nie obowiązek. To zaszczyt, honor i wyróżnienie. Jednak w obecnej sytuacji wszystkie wielkie wartości określające ten zaszczyt zostały wyjebane do śmieci. Szkoda, że jedynie najmłodszy Wojtek Szczęsny ma na jaja i potrafi wprost o tym powiedzieć...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6645

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 lip 2011, 17:58

Co powiedział Szczęsny?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 26 lip 2011, 18:02

Boromir pisze:Co powiedział Szczęsny?
- Już kilka razy wypowiadałem się w tej sprawie. Chciałbym grać jak najdłużej z tymi samymi zawodnikami co teraz są w kadrze. Nie chciałbym, żeby miesiąc przed EURO pojawił się nowy piłkarz, został liderem mojej obrony i nie mówił w moim języku – mówi Szczęsny.
http://www.polskieradio.pl/43/265/Artyk ... drze-Smudy

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 26 lip 2011, 18:10

Sosnowiec przeprasza za Eugena Polanskiego. Człowiek bez honoru się pcha do naszej kadry, a prezydent mojego miasta jeszcze go osobiście witał z honorami w Urzędzie Miejskim i wręczył mu kilka prezentów. Ale wstyd :?

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1541
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 26 lip 2011, 18:20

To już nie jest moja reprezentacja. Mam nadzieje, że euro skończy się ogromną kompromitacją tego motłochu.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6645

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 lip 2011, 18:25

Starego Szczęsnego nie lubiłem, ale młody widać ma łeb na karku.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 26 lip 2011, 18:32

jaca911 pisze:...a już w ogóle Arboledy...to jakaś paranoja, Arboleda nawet nie jest lubiany o czym dziś czytałem w Przeglądzie sportowym, gdzie to Lewandowski o nim mówił bardzo źle (nie jest jego konkurencją) także coś w tym musi być.
Lewy niech tak nie błaznuje, bo nie ładnie tak mówić o koledze z byłej drużyny. Szkoda że wówczas takich wywiadów "pikantnych" nie udzielał, tylko teraz się mądrzy. "Lewy", sam pokaż coś w kadrze bo póki co na repre się nadajesz nie dużo bardziej jak swego czasu Rasiak, a opluwając teraz kolegę z byłego klubu nie różnisz się wiele od omawianego tutaj nijakiego Polanskiego.

Fajnie że kilka osób znalazło sobie wspólny cel, szkoda tylko że zamiast być tym celem wynik sportowy tyrają Manuela na równi z tymi pajacami którzy dzięki otoczce medialnej nachalnie wciskają się do kadry. Manuel jedynie wyraził gotowość do gry jeśli trener będzie go widział w składzie i zrobiło się wielkie halo.

Pojawiło się też przytoczone stwierdzenie nijakiego piłkarza coś w stylu "k.. szanujmy się"? Czy to nie ten grajek co przeszedł drużyny broniącej się do końca przed spadkiem z innej ligi? Rzeczywiście, gość się szanuje nie ma co.

A wracając do Polanskiego czy jak mu tam, tak jak user wcześniej zauważył, kibice powinni podziękować mu na stadionie gwizdami za grę i tym samym temat powinien być zamknięty.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 26 lip 2011, 18:37

petrdcm pisze:Lewy niech tak nie błaznuje, bo nie ładnie tak mówić o koledze z byłej drużyny. Szkoda że wówczas takich wywiadów "pikantnych" nie udzielał, tylko teraz się mądrzy. "Lewy", sam pokaż coś w kadrze bo póki co na repre się nadajesz nie dużo bardziej jak swego czasu Rasiak, a opluwając teraz kolegę z byłego klubu nie różnisz się wiele od omawianego tutaj nijakiego Polanskiego.
Że niby dlaczego nie może nic mówić? Rozumiem, że jak ktoś jest [ch**], to nie wolno na jego temat nic powiedzieć? I właśnie tak robi się z kibiców debili...
petrdcm pisze:Manuel jedynie wyraził gotowość do gry jeśli trener będzie go widział w składzie i zrobiło się wielkie halo.
A ja wyrażam gotowość do wygwizdania go gdy założy koszulkę z Orłem na piersi.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 26 lip 2011, 18:41

bartbuks pisze:Że niby dlaczego nie może nic mówić? Rozumiem, że jak ktoś jest [ch**], to nie wolno na jego temat nic powiedzieć? I właśnie tak robi się z kibiców debili...
Przeczytaj jeszcze raz co napisałem, albo nie, ty potrzebujesz kilka razy. Wyraźnie zaznaczyłem tam zdziwienie że dlaczego wcześniej tego nie robił gdy grali w jednej drużynie. Teraz gdy wyjechał do innego kraju to cwaniakuje bo pewnie jakby wtedy na treningu mu to w oczy powiedział to by szczał w gacie że dostanie w pape.
bartbuks pisze:
petrdcm pisze:Manuel jedynie wyraził gotowość do gry jeśli trener będzie go widział w składzie i zrobiło się wielkie halo.
A ja wyrażam gotowość do wygwizdania go gdy założy koszulkę z Orłem na piersi.
A co mnie to obchodzi do czego ty wyrażasz gotowość? Byle byś w kadrze nie chciał grać to dla mnie ok. :rotfl:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 26 lip 2011, 18:49

petrdcm pisze:Teraz gdy wyjechał do innego kraju to cwaniakuje bo pewnie jakby wtedy na treningu mu to w oczy powiedział to by szczał w gacie że dostanie w pape.
W papę by nie dostał, bo jakbyś choć w minimalnym stopniu interesował się całą otoczką sytuacji z MA, to wiedziałbyś podstawowe rzeczy, które powinny Ci pozwolić wysuwać takie wnioski.
petrdcm pisze:A co mnie to obchodzi do czego ty wyrażasz gotowość? Byle byś w kadrze nie chciał grać to dla mnie ok.
Mam inne zainteresowanie, które sprawiają mi większa przyjemność, niż bieganie jak debil i słuchanie wrzasków selekcjonera, który nie jest miękkim [ch**] robiony.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 26 lip 2011, 18:53

bartbuks pisze:W papę by nie dostał, bo jakbyś choć w minimalnym stopniu interesował się całą otoczką sytuacji z MA, to wiedziałbyś podstawowe rzeczy, które powinny Ci pozwolić wysuwać takie wnioski.
Zatem oświeć mnie jaśnie znawco czemu go wtedy nie opluwał tylko teraz.
bartbuks pisze:
petrdcm pisze:A co mnie to obchodzi do czego ty wyrażasz gotowość? Byle byś w kadrze nie chciał grać to dla mnie ok.
Mam inne zainteresowanie, które sprawiają mi większa przyjemność, niż bieganie jak debil i słuchanie wrzasków selekcjonera, który nie jest miękkim [ch**] robiony.
No tak, No tak, czyli jakbyś miał grac to byś biegał jak debil :lol: tobie przyjemność sprawia siedzenie przed monitorem i krytyka zgodnie z linią "ogółu" bez samodzielnej refleksji.
Ostatnio zmieniony 26 lip 2011, 18:57 przez petrdcm, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 26 lip 2011, 18:57

Dla niektórych reprezentacja to tylko wygrane mecze.... a ja wole reprezentację, dla której ta gra będzie honorem, reprezentacje z charakterem, coś jak reprezentacja Chorwacji czy Serbii. Jestem nacionalista i będę, nie po to nasi przodkowie walczyli o wolność, aby teraz nasza reprezentacja, która była wielką reprezentacją tak się hańbiła. Pare decyzji przebolałem, poza Olisadebe i Rogerem, ale to już za wiele. :evil: Jak tak dalej pójdzie nasi piłkarze będą jeszcze gorsi, a piać będziemy z zachwytu nad sprowadzanymi do polskich klubów murzynami z Afryki, którzy pograją 2-3 sezony i będą otrzymywać obywatelstwo bo nie ma kto grać... nie tędy droga. Był polski piłkarz, który przyznaje się do Polski - Podolski to wtedy to przespali, teraz biorą kolesia co się na nas wypiął...

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 26 lip 2011, 19:10

petrdcm pisze:Zatem oświeć mnie jaśnie znawco czemu go wtedy nie opluwał tylko teraz.
Arboleda to jest taka popierdółka, która najpierw zacznie fikać, krzyczeć, a potem pierwszy ucieknie i się schowa. W Lubinie niby go stłamsili, dojechali. Zrobili z Iwańskiego tyrana, który Arboledzie chciał złamać karierę i zaszczuć go. Lecz podobne podejście do Kolumbijczyka mieli inni piłkarze z Lubina. Iwański obiecał, że pewnego tematu nie będzie poruszał, jak też inni piłkarze, wraz z trenerem Michniewiczem. W Lechu dużo się nie zmieniło. Smuda wypieścił i wyniósł Manu na sam szczyt. Dopóki grał dobrze, to nikt się nie odzywał, ale gdy tylko obrósł w piórka, to większość kolegów z drużyny też miała go dość, o czym wspomniał Lewy. Nie jest to tajemnicą, bo powie Ci to każdy kibic Lecha.

Arboleda ma kiepską opinię wśród wielu ligowców. Zarówno piłkarzy, jak i trenerów. Smuda traktował go jak syna, swojego ulubieńca. Gdy odszedł, to Kolumbijczyk został sam. Niedawny incydent ze Smolarkiem? Widziałeś co się działo w tunelu? Arboleda nikogo by nie uderzył. Facet jest cipką, dużo gada i nic poza tym. Uwierz, że nie ma zbyt wielu osób, które mają o nim dobre zdanie. Pozer i tyle. A to, że Lewy coś wspomniał i zgodził się na opublikowanie, to żadna nowość.
petrdcm pisze:No tak, tobie przyjemność sprawia siedzenie przed monitorem i krytyka zgodnie z linią "ogółu" bez samodzielnej refleksji.
Sugerujesz, że nie mam własnego zdania? Po czym wnosisz?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”