Matura - Strona 3

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 29 mar 2005, 23:33

Sam tez za pare tygodni zdaje mature i sie stresuje jak jasna cholera. Nie mam nic przygotowane na mature ustna z polaka, a poza tym nie zdalem probnej Geografii i jest mala szansa na to ze zdam. Najbardzie wqrza mnie to ze na maturze pisemnej z polaka, zarowna jak referat jak i czytanie ze zrozumieniem musimy pisac biorac pod uwage "klucz". To zaprzecza calej idei matury gdzie powinna liczyc sie wlasna inicjatywa, a nie zmieszczenie sie w pewnym zakresie informacji. Nawet jezeli poda sie informacje wazna i na temat, a nie bedzie jej w kluczu - brak punktu. Czyli ja humor przed matura mam conajmnie zly.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 29 mar 2005, 23:38

hehe dzięki Chłopaczek... :D może być różnie... na nowej maturze to nie zależy od nauczyciela najgorzej :D jest model odpowiedzi... możesz napisać dobrze, a bedzie źle, bo tego nie było w modelu... :roll:

może być też tak, że będą jednak 'przepychać' :D bo jak już w 1. roku obleje tyle osób, to bedzie oznaczać, że system jest do d***... choć i tak jest ;) próbna była cholernie trudna... :/ a straszą, że ta oficjalna bedzie trudniejsza... ale co tam... to tylko matura :D jestem dobrej myśli, musi być dobrze ;)

bardziej boje się że sie nie dostane na studia :? szkoda płacić za prywatne, a jak nie to sam wiesz... kategoria A :D a na anglistyke u nas na uniwerek to kilkanaście osób na miejsce... aż taki dobry to ja nie jestem... :roll:

wszystko to jedna wielka niewiadoma... nawet teraz co kilka dni coś się zmienia :/ mowili, że po nowej maturze już nie trzeba będzie zdawać egzaminów na studia ale to bzdurka... bo uczelnie zapowiedziały, że i tak takie egzaminy będą...

no nic... dzięki jeszcze raz za wsparcie :D w najgorszym wypadku pojade do Iraku :D

PS Andreyew jaki masz temat z polaka????

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 30 mar 2005, 16:44

maestro_ pisze:Smitu no i jak tam przygotowania?? już się doczekać nie moge... :roll: :wink: hire widze zdajesz... :D a ja gegre... ale tylko dlatego, że nie chemie czy fizyke ;)

już od pon. nie bede chyba chodził do szkoły bo nie ma po co po prostu... siedzimy i nic nie robimy od miesiąca... tylko jak z czegoś maturke zdajemy to 2/3 os. coś robią... :roll: do piątku chyba oceny mają być wystawione i na 3 tyg. spokoj... :D a pozniej to tylko się ..... :roll:

wkurza mnie ta cała matura... :evil: już terminy rozpisane... troche dygam, bo ciężko u mnie na studia się dostać... a probna oblało 66% zdających w mojej szkole!!!! rzeźnia... :/ ja zdałem ale nie tak jak bym chciał... :?

pozdro!!

hehe przygotowania :) powiem tyle ze jezeli chodzi o angielski ustny czy pisemny to spokojnie w portach mam :D nie boje sie, co do polskiego ustnego pojade glownie na fristajlu :D zawsze tak robie jak mam takie rzeczy do roboty i zawsze 5 dostaje :D wiec tym razem tez sie pewno jakos tak udo :D 8) bardziej boje sie polaka pisemnego i wlasnie tego wypracowania pod klucz :? to mnie dobija przez to mature z polaka bede mial na dwa, a co do historii no to przygotowuje sie tak po trochu kazdego dnia, nie zalewam sie materialem bo tak naprawde duzo go nie ma, nie narzekam, probne pisalem na 3 a chce miec na prawdziwej 4 wiec wydaje mi sie ze dam rade :D wiadomo zaczyna sie coraz wiekszy stresik ale ogolnie przyjmuje to lajtowo 8)

co do studiow tez boje sie ze nei dostane sie, ale trzeba wierzyc :D mam na oku kilka kierunkow wiec mozliwe ze dam rade na ktorys sie zalapac :D :twisted: :lol:

a co do szkoly hehe to tez juz praktycznie nic w niej nie robie, siedze i co chwile mykam do bufetu zeby sobie cos zjesc :D hehe albo ide w pilke grac na sale, uczyc to sie w domu ucze, tez zastanawialem sie czy jeszcze do niej chodzic, ale mysle sobie: to ostatnie chwile wiec wykorzystam to na ostatnie rozmowy z nauczycielami co poniektorymi, oraz roznymi ziomami ktorych juz pewno na oczy nie bede widzial :D

a co do zdawalnosci, no to ci powiem ze u mnie w szkole wszyscy z takiego anglika zdali, ale jezeli chodzi o reszte nie bylo kolorowo :?

mam nadzieje ze na prawdziwej maturze nie bedzie takiej siekiery :D

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 30 mar 2005, 16:56

maestro_ pisze:PS Andreyew jaki masz temat z polaka????
Temat: Literatura i film grozy. Dokonaj porównania, wykorzystując wybrane przykłady.

Niby latwy, sam tak z poczatku myslalem ale puzniej pojawily sie schody gdyz dowiedzialem sie ze raczej nie beda mile widziane ksiazki zagranicznych autorow.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 30 mar 2005, 23:59

Smitu u mnie angol też dobrze poszedł... ale z tym troche lipa była, bo test tak głupio był ułożony, że najsłabsi dostawali po 40/50 pkt... tak strzelać ostro można było... (pyt. tak lub nie... 50% szans :D) :roll: ale nie ma nic gorszego jak odsłuchiwać taśme na sali gimnastycznej :? mam nadzieje, że jeszcze coś z tym zrobia...
a ścisłe: biola, gegra, matma, WOS nawet- fatalnie poszły... jeszcze hira w miare... ale ja tak na serio to się boje chyba tylko gegry, bo ostro trudna była próbna... hehe po probnych maturach u mnie zaczeli się masowo przepisywać :D
Andreyew pisze:
maestro_ pisze:PS Andreyew jaki masz temat z polaka????
Temat: Literatura i film grozy. Dokonaj porównania, wykorzystując wybrane przykłady.

Niby latwy, sam tak z poczatku myslalem ale puzniej pojawily sie schody gdyz dowiedzialem sie ze raczej nie beda mile widziane ksiazki zagranicznych autorow.
Andreyew, a kto Ci powiedział, że niemile widziane???? nie rozumiem... :?
kumpel też ma temat o filmie... konkretnie adaptacje filmowe... porównać książke z filmem i już opracował :D ale to czy lektura polskiego autora czy nie to chyba nie ma znaczenia... tzn. to zależy od tematu. inny kumpel ma coś o filozofii no i on tylko na zagranicznych filozofach bazuje :D ale faktycznie Twoj temat 'troche' trudny... powodzenia życze... i pojedz ten temat szybciutko :p :wink: bo ja juz za tydzień musze oddać plan prezentacji i bibliografie... :roll:

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 19 kwie 2005, 13:28

maestro_ pisze: Andreyew, a kto Ci powiedział, że niemile widziane???? nie rozumiem... :?
kumpel też ma temat o filmie... konkretnie adaptacje filmowe... porównać książke z filmem i już opracował :D ale to czy lektura polskiego autora czy nie to chyba nie ma znaczenia... tzn. to zależy od tematu. inny kumpel ma coś o filozofii no i on tylko na zagranicznych filozofach bazuje :D ale faktycznie Twoj temat 'troche' trudny... powodzenia życze... i pojedz ten temat szybciutko :p :wink: bo ja juz za tydzień musze oddać plan prezentacji i bibliografie... :roll:
Dzieki wczoraj własnie zdalem ustna z polaka :D Zdobylem 12 na 20 pkt - ocen joz niema. Jestem zarabiscie zadowolony, ale stresik przy ustnej byl ogromny. Reszcie co zdaje zycze powodzenia. :twisted:

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 26 kwie 2005, 12:44

ohhh skad ja ten stresik znam :D angielski slabo 13 pkt polski bioraz pod uwage ze na dzien przed examem sie przygotowalem to niezle mi poszlo, 14 pkt, niektore pajace placily 150 zeta za prezentacje a mieli mniej pkt odemnie :D :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 26 kwie 2005, 19:47

Ja dzisiaj zdawalem Angielski ustny...16pkt. Nie byl taki stres jak na polskim, ale za serducho tez cos lapalo...pisemne zaczynaja sie 5, 6 maja
(5- Polak, 6- jezyk zagraniczny), a i dla mnie 16 Gegra.

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 30 kwie 2005, 13:06

hehehe juz niedlugo pisemne :P ale poki co majowka :P

co do examinow ustnych,bylo wiele zamieszania a tak naprawde nie bylo tak zle jak co poniektorzy prognozowali i panikowali :P

pochwalcie sie lepiej ile osob na szkole u was nie zdalo :P u mnie bodajrze 3 :D :roll:

Awatar użytkownika
foitek
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: foitek » 30 kwie 2005, 13:07

coś cieniutko panowie :P ja nagielski 19 polski 18 :D

na pisemnych bedzie gorzej... :roll:

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 30 kwie 2005, 13:11

a dlugo zes sie na to uczyl ?? ja nic zupelnie nic :P olewka total 8)

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 30 kwie 2005, 13:22

smitu pisze:a dlugo zes sie na to uczyl ?? ja nic zupelnie nic :P olewka total 8)
Ja dokladnie to samo, prezentacje z polaka robilem 2 dni przed matura, dlatego wlasnie tak bardzo sie z tego cieszylem, kumple sie uczyli a dostawali po tyle samo. A z angola to nie mialem po co sie uczyc bo wszycho jako tako umiem. Pol. 12, Ang. 16 i jest gites, ale z matura pisemna moze byc gorzej. Angola zdam na bank, ale polak i gegra to nie wiem, szczegulnie ze z polaka zrobili ten glupi klucz to nawet najwiekszy kujon moze oblac.

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 30 kwie 2005, 14:42

kiepskawe cos te wasze wyniki ja z polaka mam 20 a z angola 19 pkt :P ale prawdziwym sprawdzianem beda dopiero pisemne historia anglik i polak to olewka ale wos to bedzie masakra jak w normandii :?

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 30 kwie 2005, 15:03

nastepny mowi ze kiepsko a powiedz ile zes sie uczyl do tego :P a co do pisemnych to bedzie pikus :P no moze oprocz polaka, przez ten konspekt :twisted: :evil:

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 04 maja 2005, 14:22

sorry za posta pod postem ale skoro nikt nie pisze to ja musze, w koncu jutro kolejny examin :P pewnie wielu uczy sie od switu do nocy :P hehe powodzenia :P ja tam wierze w siebie i nie chce mi sie uczyc, poza tym po kiego mi miec 90 % :P jak bede mial 40 z takiego polksiego nic sie dla mnie nie stanie, pozniej angielski z ktorego banalem bedzie dostac 90 % na podstawwowym i 70% na rozszerzonym :P, nastepnie historia :? grrr na to juz uczyc sie bede musial niestety :? a wcale mnie sie nie chce :? :twisted: :twisted: :twisted: powodzenia jutro zyczy SMITU :wink: 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”