Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 144

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 03 sie 2011, 23:00

Plan mimimum dla Wisły jest czyli faza grupowa Ligi Europejskiej ale patrząc na rywali w czwartej rundzie LM jest w zasiegu Wisły.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 03 sie 2011, 23:00

Znów sędzia turek okazał się szczęśliwy.
Co tu dużo mówić- Meliksson i wszystko jasne. Co do powołania go do naszej kadry, to Borek dziwnie zmienia zdanie zdanie, bo jeszcze w niedziele był bardzo przeciwny powoływaniu "obcych", a tu nagle żałuje, że u nas nie gra. Dziwna sprawa no ale.

Rywal w 4 rundzie na pewno będzie bardzo trudny ale myślę, że wszyscy w zasięgu- niektórzy pewnie powiedzą, że Kopenhaga będzie poza nim ale nie zapominajmy, że bez Stale Solbakkena to już nie to samo, więc myślę, że wszyscy spokojnie do ogrania.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 sie 2011, 23:08

Kopenhaga i Borysów są wg. mnie najmocniejsze. Białorusini ostatnio potrafią pograć w europejskich pucharach, a talentu tam u nich nie brakuje. Duńczycy ostatnio także dobrze sobie pogrywali. Cypryjskie ekipy także ostatnio osiągają sporo, przynajmniej porównując ich do wyczynów części polskich ekip. Hajfa dla mnie wygląda interesująco.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 03 sie 2011, 23:11

jaca911 pisze:Znów sędzia turek okazał się szczęśliwy.
Co tu dużo mówić- Meliksson i wszystko jasne. Co do powołania go do naszej kadry, to Borek dziwnie zmienia zdanie zdanie, bo jeszcze w niedziele był bardzo przeciwny powoływaniu "obcych", a tu nagle żałuje, że u nas nie gra. Dziwna sprawa no ale.

Akurat to Borek jako jeden z pierwszych powiedział że Maor ma polski paszport i Smuda musi się spieszyć...Jest jego wielkim zwolennikiem natomiast nie jest zwolennikiem Arboledy co innego Kołtoń i o to był w niedzielę również spór...
A Polański cóż czy jest jakiś kraj który powołuje zawodnika a on traktuje ten kraj jako opcję nr 2...
Całkiem teorytyczne Polska przygotowuje się z Nim do ME2012 gra w meczach towarzystki tymczasem Loew powołuje go na Euro 2012 czy dalej będzie chciał grać dla Polski? Nie..a na el.MŚ2016 ten piłkarz nawet nie będzie brany pod uwagę takich typowych przeciniaków jak on w kraju jest wielu...Takich piłkarzy jak Melikson niestety nie :)

Awatar użytkownika
Cypek
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cypek » 03 sie 2011, 23:11

Rywal w 4 rundzie na pewno będzie bardzo trudny ale myślę, że wszyscy w zasięgu- niektórzy pewnie powiedzą, że Kopenhaga będzie poza nim ale nie zapominajmy, że bez Stale Solbakkena to już nie to samo, więc myślę, że wszyscy spokojnie do ogrania.
Ale z N'Doye również bardzo groźna. Uważam, że Duńczycy to najtrudniejszy rywal na którego możemy trafić. Rok temu pokazali, że nie są chłopcami do bicia i w tym sezonie ich priorytetem jest znowu awans do fazy grupowej.

Co do samego spotkania to Melikson zagrał kolejne bardzo dobre spotkanie, jeżeli będzie prezentował taką formę w przeciągu całego sezonu to w przyszłym okienku możemy spodziewać się jego wytransferowania.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 sie 2011, 0:21

bartbuks pisze: Litex mnie zawiódł. Myślałem, że stawią czoła Wiśle, a tu takie buty. No nic, czwarta runda czeka.
:/
bartbuks pisze:Szkoda, że prawdopodobnie będzie to jego ostatni sezon w naszej lidze.
:mrgreen:

Pierwszy powiew optymizmu, mecz mi się wyjątkowo spodobał. Dużo mniej nerwowo niż zwykle. Najlepiej widać było to po Jaliensie i Chavezie. Małecki zaczął dopiero pod koniec wchodzić w trzech rywali, co skończyło się zmianą - trzeba częściej korzystać z tej opcji. O Maorze nie piszę, bo to oczywiste. Przy okazji, jak ktoś znajdzie gdzieś skrót, to wrzućcie, bo na allgoals mi chyba zdezaktywowali konto.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 04 sie 2011, 0:26

piwus co jest? tak moje przemyślenia Cię zdegustowały? :P

tutaj masz taki mikro skrót, później pewnie pojawi się coś obszerniejszego

Kod: Zaznacz cały

http://www.multiupload.com/LT7L42BAEL
ewentualnie tutaj

Kod: Zaznacz cały

http://www.youtube.com/watch?v=PS91d8c2AA0&feature=player_embedded

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 04 sie 2011, 5:33

emdżej wiem co to znaczy.Rozumiem, że nie lubisz angielskich określeń, ale to zupełnie w niczym nie przeszkadza, więc się nie musisz czepiać.

Jeszcze co do meczu.Bardzo podobała mi się gra defensywna Białej Gwiazdy.Tom, który tak szalał tydzień temu nie był w stanie nic zrobić.Jedynie Petar Zanev stworzył kilka akcji bocznym sektorem boiska.W Wiśle wszyscy na plus z wyjątkiem Tsvetana Genkova, który był zupełnie niewidoczny.Co do potencjalnego rywala to życzyłbym sobie ApOEL.Punkty nazbierali 2 lata temu grając w fazie grupowej - i naprawdę dobrze sobie poczynając - ale myślę, że są w zasięgu drużyny z Reymonta.Nie śledzę ligi cypryjskiej, lecz kilku piłkarzy znam i sądzę, że Krakowianie gorsi nie są.Oby tylko nie trafili na Kopenhagę, bo już by było pozamiatane.

stokrotek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stokrotek » 04 sie 2011, 13:10

Byle by nie wylosować duńczyków. Choć prawda jest taka ze chcąc grać w LM musimy wygrywać z takimi zespołami. Trzeźwo patrząc - wszystkie drużyny w tej fazie LM ( z części nas interesującej) prezentują zbliżony poziom. LM jest bardzo blisko.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 sie 2011, 22:16

Legia i Śląsk grają dalej, jutro mam nadzieję, że dostaną rywali w swoim zasięgu i jesienią obok Wisły będą oba kluby reprezentować Polskę. Wreszcie może nazbiera się trochę więcej punktów do rankingu.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 sie 2011, 22:17

Niezly horror w Sofii. Dobrze,ze sprawiedliwosci stalo sie zadosc i Slask awansowal dalej. Jestem dumny z Legii,ktora przeszla naprawde mocny na papierze zespol turecki.

Nie moge doczekac sie jutrzejszego losowania :spoko:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 04 sie 2011, 22:22

Dr.Football1 pisze:Jestem dumny z Legii,ktora przeszla naprawde mocny na papierze zespol turecki.
A ja nie. Oglądalem oba mecze jednocześnie i powiem szczerze, że Wisła robi różnicę na tle dzisiejszej gry polskich drużyn. Legia jak na razie nędznie, zero akcji, które pozwalałyby wyjść na czystą pozycję. Jeżeli Skorża nic nie zmieni, to kolejna runda będzie ostatnią.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 sie 2011, 22:26

No gra rzeczywiscie mizerna,ale samo przejscie calkiem niezlego zespolu tureckiego na mnie zrobilo wrazenie. Przed dwumeczem nie dawalem dla Legii wiecej niz 20% szans na awans.

Szkoda tylko cholera tej Jagi :maruda:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 sie 2011, 22:33

bartbuks pisze:
Dr.Football1 pisze:Jestem dumny z Legii,ktora przeszla naprawde mocny na papierze zespol turecki.
A ja nie. Oglądalem oba mecze jednocześnie i powiem szczerze, że Wisła robi różnicę na tle dzisiejszej gry polskich drużyn. Legia jak na razie nędznie, zero akcji, które pozwalałyby wyjść na czystą pozycję. Jeżeli Skorża nic nie zmieni, to kolejna runda będzie ostatnią.
Ta druzyna nie jest w stanie grac ladnie i ofensywnie jak nie ma w srodku czlowieka ktory pokieruja gra. Boje sie ze caly sezon tak bedzie wygladal.

Skorza chce zawodnika ofensywnego a Beret wspomina ze interesuja sie tylko wzmocnieneim defensywy :shock: Widac ze w Legii brakuje jednosci.

Fajnie ze wszystkie druzyny awansowaly dalej. Pieknie bedzie jak bedziemy miec druzyny w grupach.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 04 sie 2011, 23:00

Ja myślę, że liczy się awans i póki co nie ma co myśleć o ładnej grze. Poza tym zawsze się powtarza, że lepiej brzydko awansować niż ładnie odpaść i tego się trzymajmy. Moim zdaniem Legia nie zagrała olśniewająco ale zagrała mądrze. Śląsk też zagrał tak jak do tej pory w tym sezonie, czyli nieskutecznie.
Od początku sezonu jakiś "elektryczny" jest Kelemen, niby poza meczem w Dundee nie robi błędów, ale te jego wyjścia są niepewne, a i czasem w panice wybija piłkę.
Podoba mi się za to przemiana Lenczyk, zrobił się bardziej otwarty, widać u niego emocje wręcz żyje meczem i udziela bardziej wyczerpujących wywiadów :) Myślę, że jak Legia i Śląsk całkiem złapią formę i świeżość będzie lepiej. Zgodzę się z tym, że na tym etapie Wisła przerasta oba te zespoły o parę długości, ale tylko w pucharach, bo w lidze też nie zachwycili.
Teraz z niecierpliwością czekam na losowanie, oby było szczęśliwe tak jak to ostatnie!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”