Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 159

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 23 sie 2011, 23:47

piwus pisze:Wujek z Łodzi powiniem się dowiedzieć co to jest 13 krotne mistrzowo Polski.
Na szczęście wujkowie z Chorzowa i Zabrza wiedzą.
BTW, Szanowny Panie, strasznie daliście dziś ciała...

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 23 sie 2011, 23:48

piwus pisze:Wujek z Łodzi powiniem się dowiedzieć co to jest 13 krotne mistrzowo Polski.
Podpowiem
13 krotne mistrzostwo Polski = wiele możliwości i prób zagrania w CL = 0 awansów do CL :haha:

A Widzew Łódź od ponad 10 lat nie ma mistrza Polski, ale przynajmniej Wujek z Łodzi wie co to jest CL :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 sie 2011, 23:51

Barcelona- Chelsea u siebie

Kod: Zaznacz cały

0	Goals scored	0
6	Attempts on target	1
12	Attempts off target	2
10	Corners	2
4	Offsides	3
7	Fouls committed	20
2	Yellow cards	2
0	Red cards	0
Apolel- Wisła

3	Goals scored	1
6	Attempts on target	3
8	Attempts off target	4
11	Corners	3
3	Offsides	0
12	Fouls committed	23
4	Yellow cards	6
0	Red cards	0
Pomyliłem się, mówiać, że byliście równie mocno jechani? Wtedy jakoś fani Chelsea nie pisali, że przykro, że Barca nie wygrała, że była lepsza, że zasługiwała na zwycięstwo i lepiej dla futbolu bedzie jeśli to oni awansują :roll:

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 23 sie 2011, 23:51

Pawel875 pisze:
lukinis131 pisze: Ja zaznaczę że kiepsko ten mecz oglądałeś . Barcelona była lepsza , grała lepiej , ofensywniej , ładniej a niektórzy nie mogą pojąć że wielki Real wielkiego Mourinho mógł przegrać . Mogli zacząć gole strzelać a nie tylko kłócić się . Ostatni dwumecz też sędziowi wygrali Barcelonie ? Czy tak ciężko pojąć że Barca mogła być lepsza ? Takie trudne ?
Przejrzałem ostatnią stronę twoich postów, wynikło z tego że jesteś fanem Barcy więc może być jak grochem o ściane.

Tamten półfinał już był i minął, uznam tą waszą wyższość w pierwszym meczu mimo że tak na dobrą sprawę go nie widziałem. Za to przejrzyj sobie statystyki z wypaczonego meczu:

Chelsea	 Barcelona
1	Gole	1
4	Strzały na bramkę	1
5	 Strzały niecelne 10
3	Strzały zablokowane	3
4	Zółte kartki	3
0	Czerwone kartki	1
16	Faule 17
6	Rzuty rożne	6
5	Spalone	0
23' 6''	Posiadanie piłki (czas) 40' 9''
36%	Posiadanie piłki (%)	64%
Wynika z tego że zdominowaliście posiadanie piłki, a ze strzałów wynika że Chelsea miała mniej okazji, ale jednak kilka miała. Powiedz mi jak można było nie mieć pretensji do sędziego. Sorry ale tutaj Cie pojebało. Tylko ślepy mógł nie zauważyć że sędzia sobie was tam po prostu przeniósł. I na [ch**] wtedy Chelsea było podjęcie jakiejśtam walki, skoro przykładowo Pique dostał zezwolenie na grę w siatkówkę na cały mecz (pomijając, że odbijał piłkę ręką we własnym polu karnym, o karniakach też nie chce mi się gadać, bo to widzieli wszyscy)

Oczywiście najlepiej walnąć argument że "Barca lepsza"... Ja wiem że jesteście najlepsi i takie tam, ale co niektórych szacunku do przeciwnika trzeba nauczyć.

Byliście lepsi z samej gry, ale ja się pytam gdzie te nieodgwizdane karne. Niezrozumiałe jest dla Ciebie to, że to mogło w znacznym stopniu zaważyć o wyniku. Tam conajmniej 2 były ewidentne (piszę z pamięci, nie włączałem żadnego filmiku na YT). Byliście lepsi ale to The Blues należał się wtedy awans - to nie podlega dyskusji bo sędzia nas wyruchał i tyle.

Co innego dzisiejszy mecz APOEL - Wisła. Analogiczna sytuacja jak w tym meczu CFC z FCB, ale obyło się bez większych baboli sędziowskich i wszystko odbyło się uczciwie, awansowała drużyna lepsza. Oczywiście jak by było 2-1 dla APOELu, też umiałbym napisać, że nie do końca awansowała drużyna lepsza, ale zaznaczyłbym, że wszystko przebiegło w duchu fair play, a Wisła awansowała, bo po prostu była bardziej skuteczna pod bramką rywala.
Oglądałem ten mecz z Chelsea , ale dokładnie go nie pamiętam . Dlaczego masz pretensje do klubu Barcelona a nie do sędziego ? Barca wtedy z tego co pamiętam nic wielkiego nie grała ( to ten mecz z golem Iniesty w drugiej połowie ? ) i pewnie awans się jej nie należał . Dlaczego miała mnie pojebać ? Nie przesadzasz chłopcze czasem ?
Ja Ci pisałem o dwumeczu z Realem a Ty sie odnosisz do meczu z Chelsea . W swojej wypowiedzi nie wspomniałem nawet o przytoczonym przez Ciebie meczu .

Awatar użytkownika
Ferdynand
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ferdynand » 23 sie 2011, 23:52

Właśnie zobaczyliśmy prawdziwe umiejętności Patryka Małeckiego i Meliksona na tle dzisiejszego meczu z APOEL...

Małecki - porażka... Dziecko biegające po boisku uczące się dopiero grać w profesjonalną piłkę zaś Melikson poczuł na własnej skórze, jak wygląda gra na wysokim poziomie. Nasze 'potęgi' wyróżniają się tylko na polskich murawach, także dzisiejszy mecz pokazał dobitnie, na jakim niskim poziomie jest nasz liga.

Kibicowałem Wiśle, ale po przebiegu tego spotkaniu nie czuje jakiegoś żalu. Jestem raczej rozczarowany niskim poziomem i zachwycony grą APOELu, którz w pełni zasłużyli sobie na faze grupową.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 23 sie 2011, 23:54

bartbuks pisze:Czy w przypadku Maora też się nie zagalopowaliśmy?
Tak, zagrał jeden słaby mecz = jest nikim. :roll:

Dziwna dyskusja się rozwinęła, może jutro spróbuje coś więcej napisać, ale na wyróżnienie zasługuje Mirek15, który jedzie po kibicu Lorient, jaki to ten Lorient jest słaby, że nie gra w LM czy coś w tym stylu :lol:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 23 sie 2011, 23:55

robur pisze: Na szczęście wujkowie z Chorzowa i Zabrza wiedzą.
Jak komuna dała Ruchowi mistrzostwo Polski za puchar Polski, podczas gdy Wisła w tym czasie wywalczyła mistrzostwo Polski, to wiedzą. Odnośnie Górnika - Wisła na arenie krajowej raczej nie może mieć kompleksów. Odpisz kiedyś w temacie antysemityzmu wiślackiego.
petrdcm pisze:13 krotne mistrzostwo Polski = wiele możliwości i prób zagrania w CL = 0 awansów do CL :haha:

A Widzew Łódź od ponad 10 lat nie ma mistrza Polski, ale przynajmniej Wujek z Łodzi wie co to jest CL :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Widzę, że odkąd Wisła już trzecim pokoleniem piłkarzy zdobywa mistrzostwa, inną miarą zaczęło się mierzyć sukces w Polsce. Zawsze myślałem, że to mistrzostwo jest nawiekszym osiągnięciem w tym kraju, ale najwyraxniej regularność pewnego zespołu zdeprecjonowała te statystyki. Nie martw się Petr, dla Wojciechowskiego i Filipiaka też się nie liczy mistrzostwo, tylko od razu awans do CL. Kupa merytorycznych loli.
Ferdynand pisze:Właśnie zobaczyliśmy prawdziwe umiejętności Patryka Małeckiego i Meliksona na tle dzisiejszego meczu z APOEL...
Maor był najczęsciej faulowanym zawodnikiem izraelskiej ligi w zeszłym seozonie i polskiej. W tym doszły jeszcze eliminacje Ligi Mistrzów. W tym meczu grał z kontuzją.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 sie 2011, 23:57

Kompleks Barcy w meczu el Lm Wisly. Nie moge :haha:

Apoel awansowal zasluzenie. W drugim meczu demolowal Wisle i obnazal jej braki. Jak dla mnie i tak Wisla osiagnela duzy sukces. Z tym skladem i takim poziomem prezentowanej gry zaszla daleko.
Tak jak Bartbuks uwazam ze Europa nam uciekla i taki Cypr ma lepsza lige. W zwiazku z powyzszym z czym do ludzi? Czasy Legii i Widzewa w LM staja sie powoli legendarne w szczegolnosci te w fazie pucharowej legionistow. Cos czuje ze bedzie co opowiadac chrzesniakom :lol:

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 24 sie 2011, 0:00

piwus pisze:
petrdcm pisze:13 krotne mistrzostwo Polski = wiele możliwości i prób zagrania w CL = 0 awansów do CL
Widzę, że odkąd Wisła już trzecim pokoleniem piłkarzy zdobywa mistrzostwa, inną miarą zaczęło się mierzyć sukces w Polsce. Zawsze myślałem, że to mistrzostwo jest nawiekszym osiągnięciem w tym kraju, ale najwyraxniej regularność pewnego zespołu zdeprecjonowała te statystyki.
Tyle że tu jest mowa o walce o CL. A w tym kontekście widać że to znaczy 0 bo awansu póki co nie ma.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 24 sie 2011, 0:03

petrdcm pisze:13 krotne mistrzostwo Polski = wiele możliwości i prób zagrania w CL = 0 awansów do CL

A Widzew Łódź od ponad 10 lat nie ma mistrza Polski, ale przynajmniej Wujek z Łodzi wie co to jest CL
Pamiętajmy, że kiedyś była jedna runda kwalifikacji, inna forma LM i co jak co, ale przy tym systemie Wisła prawdopodobnie awansowałaby w którejś ze swoich prób. Niestety przyszło jej walczyć już po reformach, co utrudniło działania. Przypominam, że po zmianie systemu nie tylko Wisełka dostawała oklep, ale i Widzew, ŁKS, Legia, Zagłębie, Lech, Polonia...
Tak, zagrał jeden słaby mecz = jest nikim.
Nie. Bo 30 meczów w TME, nie odzwierciedli tego, czego tak naprawdę można sie po nim spodziewać. Mam nadzieję, że w LE trafimy na dobre ekipy i Maor będzie w stanie potwierdzić swój talent i umiejętności. Dlaczego tak napisałem? Otóż dziś przejrzałem sobie prasowe artykuły z przygotowań Wisły, meczów eliminacyjnych, losowań. Wszędzie obwieszczano ogromny sukces, zawsze wyciągano ogrom pozytywów i wmawiano kibicom, że wreszcie się uda. Niestety zamiast szczypty obiektywnej oceny sytuacji, wywalono tony pochwał. U nas to norma. Najpierw trzeba robić, a nie gadać, bo potem ogromny zawód.

Maor ma coś w sobie, jest naprawdę piłkarzem fantastycznym na tle naszej ligi. Ale jeżeli w LE znów będzie miał problemy, to nie oszukujmy się, ale dobry PR nie wystarczy, bo dziś niektórzy piłkarze APOELU pokazali jak grają Ci co dopiero w Europie mają zamiar się zadomowić.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 sie 2011, 0:05

Temat Barcelony chyba musi zawitać wszędzie. Może i jest jakimś punktem odniesienia, ale coraz więcej osób ubzdurało sobie swoje wyobrażenia na różne tematu, wiec uważajcie czy aby z pewnością to ma odzwierciedlenie w rzeczywistości. Tak kończąc OT.

Widzę, że żart wklejony przez bartbuksa także rozpoczął ciekawą dyskusję.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 24 sie 2011, 0:06

Jak widac niektorzy za mocno sie ostatnio opalali bo widze Barcelone Mourinho Chelsea w temacie o Wisle :roll:
Nie wiem za bardzo jak mozna porownac mecz Barca-Chelsea z tym dzisiejszym , nie chce mi sie rozwijac tego tematu bo to jak rozmowa o sniegu z zimy 90 ale jak ktos nie widzial roznicy w obronie kryciu zageszczeniu ktore prezentowala Chelsea z dziurami w obronie Wisły to gratuluje.Najlepsze jest podpieranie sie suchymi statami a prawda jest taka ze w meczu mozna zrobic 3 grozne akcje nie oddajac strzalu nawet mozna oddac 5 celnych strzalow z 40 metra i co lepiej wyglada w statsach? :lol:
Moja skromna podpowiedz dla Modów,brawo za zamkniecie tematu Barca-Real ale wywalajcie takie oftopy bo niektorzy bez klotni widze na tym forum nie sa wstanie funkcjonowac

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 24 sie 2011, 0:08

MGiggs pisze:Moja skromna podpowiedz dla Modów,brawo za zamkniecie tematu Barca-Real...
To jeszcze nic, Piwus dziś wpisał komentarz w temacie Wisła(zbiorczy) po czym zamknął ów temat :haha: :haha: :haha:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 24 sie 2011, 0:08

Ludzie, czy Wy nie widzicie, że Wisła zrobiła niesłychanie dużo jak na moment w którym się znajduje? W tym momencie jesteśmy w faize budowy zespołu. W fazie budowy. Zobaczcie ilu zawodników których wbiegło w składzie w dwumeczu ma staż w Wiśle dłuższy niż rok. Po prostu teraz nie wyszło i trzeba się z tym pogodzić, została Liga Europy. Ja mimo wszystko mam poczucie, że więcej się po prostu nie dało w tym momencie zrobić. Trzeba powalczyć w LE, wzmocnić poszczególne pozycje, a przede wszystkim zgrać zespół, żebyśmy mogli grać z takim automatyzmem jak robili to dzisiaj Cypryjczycy. Ja myślę i wierzę w to że za rok będzie lepiej. Śmieszy mnie to pisanie, że na kolejną szansę będizemy czekać następne 15 lat. Nie będziemy, bo po zmianach Platiniego w decydującej fazie trafiamy po prostu na zespół w naszym zasięgu. Dlatego będzie lepiej.

Nie rozumiem tych wszystkich którzy się cieszą z porażki Wisły, no ale niestety taka w Polsce mentalność i niczym tego nie zmienimy. Argument Kamila z Realem w CdR idealny bo dokładnie tak samo się dzisiaj czułem. Dziwna ta polska mentalność :roll:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 24 sie 2011, 0:11

MGiggs jak zwykle ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem. I porównuje mnie tutaj piłkarską klasę Chelsea z Wisłą :rotfl: litości, cale szczęście Brylanick czy Piotrcies zrozumieli o co mi chodzi, Ci co nie skumali cóż niech zazdroszczą tym którzy posiedli tak zacną cechę jak umiejętność czytania ze zrozumieniem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”