AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1174

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 sie 2011, 19:10

Poza Barcą mamy dość łatwą grupę co cieszy, bo mamy trudny początek sezonu. Awans jest raczej pewny choć w przypadku Milanu nie ma co z góry stawiać sprawy jasno. Osobiście liczyłem na Arsenal lub Porto z pierwszego koszyka by mieć więcej niż prowizoryczne szanse na zwycięstwo w grupie.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 25 sie 2011, 19:19

mete pisze:Kibic Manchesteru nie powinien narzekać na transferu United. Takie moje prywatne zdanie. Ferguson ma dostępne środki i to on decyduje kto trafi do United. Łysy nie zawsze ma kasę w ostatnim czasie i dotego transfer musi zaakceptować Berlusconi. Gdyby była sytuacja taka jak od początku władzy Berlusconiego do powiedzmy 2005 roku to Łysy nie musiał by się bawić w żadne gierki.

Stary, źle mnie zrozumiałeś. Ja uważam, że SAF robi fantastyczne transfery. Za mały koszt, mamy piłkarzy do pierwszego składu finalisty LM i mistrza najmocniejszej ligi świata (Smalling, Hernandez, Young), chciałem tylko pokazać, że IMO Galliani jest jeszcze lepszy w robieniu samych transferów (bo wiadomo, że młodzików sam szukać nie będzie).

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 sie 2011, 19:27

czarny_samael nie potrzebujemy kolejnej bezsensownej dyskusji kto jest w czym lepszy, więc fajnie by było jakbyście sprawy Manchesteru i transferów załatwiali w swoim temacie.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 25 sie 2011, 19:38

mete, o czym Ty do mnie piszesz?

Doceniłem Gallianiego, że ten przeprowadza świetne transfery i porównałem do najlepszego po nim w tym względzie Fergusona.

Galliani przeprowadził świetne transfery które wymieniłem. Ferguson robi to samo, tylko że często stawia na młodych (ale tu dochodzi kwestia kompetencji, których Galliani nie posiada, bo nie jest trenerem Milanu), lecz gorzej podpisuje tych najlepszych.

P.S. A rzucenie hasłem, że Saha i Blanc to były odpady to jest ponad moje rozumowanie :roll:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 sie 2011, 19:41

Chodzi o to, że twój pierwszy post w tej sprawie wywołał niepotrzebną dyskusję w tym temacie. A swoim ostatnim postem dajesz pole do kolejnej i możliwie jeszcze gorszej.

Od siebie tylko dodam, że gdybym był kibicem Manchesteru to na transfery bym nie narzekał. A porównywanie Fergusona z Gallianim z różnych względów jest głupotą.

Koniec OT.

Awatar użytkownika
Pyzel
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pyzel » 25 sie 2011, 20:30

czarny_samael pisze:P.S. A rzucenie hasłem, że Saha i Blanc to były odpady to jest ponad moje rozumowanie :roll:
Jeśli Cassano to odpad to Saha tym bardziej. Blanc przyszedł do MU jako piłkarz zaawansowany wiekowo (tu aluzja do kupowania dziadków).

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 25 sie 2011, 20:33

Rozumiesz słowo odpad? To Ci wyjaśnię jest to zawodnik który był niechciany w swoim poprzednim klubie. Saha był chciany w Fulham i trzeba było za niego zapłacić spore pieniądze, Blanc również był chciany w Interze :roll:
Przykładem odpada w United jest Owen, ale nie wyżej wymienieni zawodnicy.

Awatar użytkownika
Pyzel
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pyzel » 25 sie 2011, 20:36

Kamil232 pisze:Rozumiesz słowo odpad? To Ci wyjaśnię jest to zawodnik który był niechciany w swoim poprzednim klubie. Saha był chciany w Fulham i trzeba było za niego zapłacić spore pieniądze, Blanc również był chciany w Interze :roll:
Przykładem odpada w United jest Owen, ale nie wyżej wymienieni zawodnicy.
To nie wyskakuj z Cassano, Taiwo i Ibrą jako odpadem bo to jest aberracja, życze precyzyjniejszego używania języka w przyszłości :) polemikę kończę.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 25 sie 2011, 20:37

Jak to nie? Ibra był NIECHCIANY w Barcie, Cassano był NIECHCIANY w Sampdorii, więc o co chodzi? O Taiwo nigdzie nie pisałem, że to odpad.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 25 sie 2011, 20:51

Mam prośbę możecie podrzucić jakieś stronki z linkami do transmisji meczy ? bo soccer-live i MyP2P się wysypały i nie działają. Bardzo proszę o pomoc

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 25 sie 2011, 21:22

Kamil232 pisze:Jak to nie? Ibra był NIECHCIANY w Barcie, Cassano był NIECHCIANY w Sampdorii, więc o co chodzi? O Taiwo nigdzie nie pisałem, że to odpad.
niechciany a odpad to duża róznica. ibra odszedł dlatego, ze nie pasował do koncepcji pepa, umiejetnosci piłkarskich nikt nie podwazał ? tak czy nie ? dlaczego wyjebali cassano z sampy ? piłkarsko nie domagał czy jednak pojawiły sie problemy pozaboiskowe ? czyli ze odpad :lol:

odpad kolego patrzac przez pryzmat milanu to na to chwile taki oddo, antonini czy inni ktorzy nic dobrego nie wnosza, przy tym pobieraja niemałe pensje.

i nie rob z siebie błazna jak odpad balotelli :wink:

FoRza Milan ! Losowanie grup idealne, trzeba łatwic bilet na faze grupowa CL. Jedzie ktos ?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2884

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 25 sie 2011, 21:24

Kaka_ACM pisze:FoRza Milan ! Losowanie grup idealne, trzeba łatwic bilet na faze grupowa CL. Jedzie ktos ?
Ja będę celować w klub turystów, jak będę mieć kasę, ale będzie ciężko. Znajomy Włoch będzie musiał pilnować bo w razie czego bilety szybko się rozejdą, a inne sektory niż Curva Sud raczej mnie nie interesują.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 sie 2011, 21:34

Uff, wróciłem, a tu taka wesoła dyskusja mnie ominęła. ;)

Czytać mi się tego wszystkiego nie chcę, komentować też nie zamierzam, choć pobieżny rzut oka na dyskusję nakazuje mi sądzić, że opary absurdu są równie gęste jak w momencie, gdy niektórzy nie rozumieli, co to jest naturalna noga. :wink:

Co do transferu Aquilaniego - przed chwilą ten transfer stał się oficjalny. No i cóż powiedzieć.
W pełni ten ruch będę mógł ocenić za tydzień, gdy skończy się mercato. Jeśli się okaże, że ściągnęliśmy gracza na rotację, a dołączy do nas jakaś gwiazda, to będzie super. Jeśli dołączy do nas jakiś świetny piłkarz na inną pozycję, to wtedy upchnięcie Aquilaniego w składzie nie będzie aż tak bolesne - np. jeśli faktycznie ściągniemy De Rossiego, o czym się plotkuje.
Aktualnie w czerwono-czarnych Włoszech jest radość, że Milan ściągnął wielkiego rozgrywającego, tradycyjnie czytając ich prasę ma się wrażenie, że u nich czas się zatrzymał i Milan nie ściąga przeciętnego gracza ze słabego Juventusu, ale gwiazdę Romy Spalletiego. Gdzie indziej przed chwilą przeglądając pobieżnie komentarze - myślałem, że w ichniejszej prasie tych plotek jest sporo, ale widzę, że długie nadrabianie zaległości z mercato mnie czeka - natknąłem się na opinię, że "the sky is the limit for you at this club. "
No i z tym się nie sposób zgodzić, bo Aquilani w najlepszej formie to był gracz, który w Milanie walczyłby o miejsce w pierwszym składzie. Nigdy mnie nie zachwycał, zawsze jako rozgrywający wydawał mi się opcją C wśród włoskich piłkarzy.
Z drugiej strony Milan kogoś na tę pozycję musiał kupić, a po tym, jak odpadło kilka opcji droższych, to naprawdę nie sposób było uśmiechać się widząc nazwiska, z którymi się łączy Milan.
Z tej perspektywy Aquilani cieszy. Pirlo jest oczywiście wielki, genialny, wybitny, unikalny, i tak dalej... Ale Pirlo się w Mediolanie skończył. Miał wielki mecz z Lecce, później błysk z Parmą i to by było na tyle z Pirlo z zeszłego sezonu. Gość, który jest o wiele lepiej przygotowany fizycznie do sezonu, nie jest zbyt stary, dał drużynie o wiele, wiele mniej niż Seedorf, który ma pełne prawo dostać zawał przy próbie biegu.
Dlatego ja dyskusji na temat wyższości Aquilaniego nad Pirlo nie rozumiem. Albo powiem inaczej - jestem pewien, że tak Aquilani będzie o wiele lepszy w Milanie od zeszłorocznego Pirlo, jak tegoroczny Pirlo w Juventusie będzie grał o wiele lepiej, od zeszłorocznego Aquilaniego. Jeden był w Turynie marnowany na środku pola, grał w słabszej drużynie, drugi w swojej ekipie został już wyeksploatowany.
Dla mnie czerwiec to i tak było co najmniej rok za późno na odejście Pirlo i bardzo się cieszę, że swoją grą nie będzie już zacierał w pamięci kibiców swoich najlepszych występów sprzed lat.
Dlatego ja się z przyjścia Aquilaniego umiarkowanie cieszę. Jestem przekonany, że w tym sezonie da mi więcej radości od Pirlo, choć jest cholernie daleko od najlepszych z podawanych w mediach opcji. Jak dla mnie, to z nakreślanych scenariuszy tylko jeden był gorszy - pozostanie Pirlo w pierwszym składzie. :wink:

Grupa LM idealna - dwa mecze u siebie nie powinny dać żadnych problemów nawet zmiennikom, dwa wyjazdy powinny być wygrane, natomiast z Barceloną... Z Aquilanim w pierwszym składzie liczę na punkt w dwumeczu, z kimś lepszym może, MOŻE wygramy u siebie. Rok temu szanse na wyprzedzenie Realu były o wiele, wiele większe, niż szanse na przeskoczenie Barcelony. :wink: No ale jest tak, jak miało być - Cesc trafi do Mediolanu. :wink:

Natomiast dodam jeszcze dwa drobiazgi, które mi się przy Trofeo Berlusconi narzuciły:
1. Nie wiem, jak z perspektywy telewizora, ale strasznie mi się podobało ustawianie się Taiwo i wybieganie Seedorfa. Nieźle wyglądał kondycyjnie Holender, nie spodziewałem się tego po nim.
2. Jeśli Juventus nie gra 4-2-4, to ja już cholera nie wiem, jak oni grają. Grę w obronie ich skrzydłowych można interpretować dwojako - albo są cholernie leniwi, albo Conte ich celowo ustawił tak wysoko. Tak czy siak Juventus wyglądał o wiele, wiele lepiej, niż się spodziewałem, fajnie się przemieszczają po boisku.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2258
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 25 sie 2011, 21:52

Jak długo przed meczem zamawiałeś bilety, przez internet, jaki koszt ? Z ciekawości pytam, ja z racji przypływu gotówki mocno zastanawiam się nad odwiedzeniem Mediolanu i meczu Milanu na San Siro - na razie taki do głowy pomysł, nie mam nic obmyślone jeszcze.

Grupa ok, drugie miejsce powinniśmy bez problemu osiągnąć, na CN nie liczę na punkty, u Nas bardziej nastawiałbym się na trzy punkty, ewentualnie w najgorszym wypadku remis, zobaczymy ile tak na prawdę dzieli Nas od Barcelony.

Już nie raz pisałem, ale to co się stało faktem to mnie nie cieszy, nie chcę używać słowa szrot czy coś takiego, ale na pewno nie jest to piłkarz na wielki Milan, nie jest to piłkarz od którego można wymagać aby pociągnął Milan do realnych sukcesów w Europie [ nie mówię o triumfie w LM, a o jakiejś zaawansowanej fazie ] i nie widzę go w starciach z najlepszymi angielskimi czy hiszpańskimi drużynami.To samo uważam o Montolivo czy De Rossim bo oni mi nie pasują jako zawodnicy, którzy już swoim nazwiskiem przyprawiają o ból głowy rywali.

Także podsumowując - generalnie hujnia, poczekajmy do końca okienka, jestem ciekaw tego 29.08 może coś pozytywnego się wydarzy.

Cagliari mamy odwołane ?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2884

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 25 sie 2011, 22:12

EnJoy's pisze:Także podsumowując - generalnie [h**], poczekajmy do końca okienka, jestem ciekaw tego 29.08 może coś pozytywnego się wydarzy.

Cagliari mamy odwołane ?
Zaciśnij zwieracze bo jeszcze do nas mesjasz wróci i się wszyscy zesramy ze złości. Co do Cagliari jak na razie to wygląda na to, że nie będzie spotkań.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”