No to chyba logiczne. Fakt pozostaje faktem, że niemieckim klubom słabo szło w tych przypadkach zabezpieczenie swojego interesu.Ebi pisze: Tylko, że wszyscy wymienieni przez Ciebie zawodnicy za rok mogli odejść za darmo. Stąd takie kwoty.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 wrz 2011, 15:57
No to chyba logiczne. Fakt pozostaje faktem, że niemieckim klubom słabo szło w tych przypadkach zabezpieczenie swojego interesu.Ebi pisze: Tylko, że wszyscy wymienieni przez Ciebie zawodnicy za rok mogli odejść za darmo. Stąd takie kwoty.
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 02 wrz 2011, 21:00
michal2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 02 wrz 2011, 21:18
czarny samael

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 wrz 2011, 0:11
Hahaha. Czegoś lepszego dawno nie słyszałem. Klub zaoszczędzi na pensji dla zawodnika, a Tobie to nie pasuje?michal2 pisze:To prawda że Arteta dostał u nas mniejsze zarobki niż w Evertonie? Jak ja mam dość tych skąpców, dusigroszów z klubu.
Cris7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 wrz 2011, 0:36
No właśnie. Jakbyśmy stracili zawodnika z tego powodu to bym psioczył, a tak. Dostał mniejszą pensje w zamian za wyższy kontrakt - chciał 4-letni, ale ma 29 lat więc Wenger nie chciał ryzykować. On się jednak upierał, bo miał 4 lata w Eve, więc Arsenal się zgodził pod warunkiem mniejszych zarobków niż w Eve. Coś za coś.Hahaha. Czegoś lepszego dawno nie słyszałem. Klub zaoszczędzi na pensji dla zawodnika, a Tobie to nie pasuje?
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 03 wrz 2011, 10:10
metol
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 wrz 2011, 10:39
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 03 wrz 2011, 11:28
michal2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 wrz 2011, 21:49
Dobrze, że jest świadomy tego, że ciężko zastąpić FabregasaMikel Arteta wyznał w kolejnym wywiadzie, że jego odejście z Evertonu spowodowane jest możliwością gry w Lidze Mistrzów. To właśnie ten turniej sprawił, że Hiszpan uznał, że to odpowiedni moment na odejście.
- Wiedzieliśmy kilka dni przed transferem, że jest duże zainteresowanie moją osobą, ale wszystko stało się tak szybko. W sumie to wszystko stało się w ostatniej chwili. To prawda, że spotkałem się z trenerem i rozmawialiśmy przez 5 minut. Powiedziałem mu, że uważam, że to odpowiedni moment, żeby odejść, bo chcę grać w Lidze Mistrzów - powiedział Arteta dla Sky Sports.
Piłkarz szybko zaprzeczył jednak, że problemy finansowe spowodowały, że został sprzedany. Przyznaje, że Moyes nie chciał go sprzedać, ale nie chciał też zatrzymywać zawodnika wbrew jego woli.
- Nie, to nie jest wina prezesa czy trenera. To po prostu była dla mnie najlepsza okazja, jestem pewny w 100%. Niektórzy oczywiście nie zgodzą się ze mną. Znam prezesa bardzo dobrze i wiem, że nie chce nikogo sprzedawać. Jest wielkim kibicem tego klubu i włożył w niego całe swoje życie - mówi Hiszpan.
- Był bardzo zawiedziony, że odchodzę, ale musiał mi pozwolić. To część futbolu. To smutne, że prezesowi dostaje się najbardziej i współczuję mu, ale wiem, że robi wszystko, co może, dla klubu - twierdzi Mikel Arteta.
Arteta nie może się doczekać rozpoczęcia nowego rozdziału w swojej karierze. Zaznacza on, że nie pozwoli, by presja zastąpienia Fabregasa zmieniła jego grę.
- Jadę tam, by pomóc drużynie stać się lepszą i zobaczyć, czy możemy coś wygrać. Fabregas był świetnym zawodnikiem, jednym z najlepszych w Premier League i ciężko byłoby go emulować. Ja po prostu chcę pokazać moje umiejętności. Zobaczymy, co dalej będzie - zaznaczył Hiszpan.
Arteta przyznaje na końcu wywiadu, że brakowało mu Ligi Mistrzów. Ma też nadzieję, że gra w Arsenalu pomoże mu w otrzymaniu powołania do reprezentacji Hiszpanii w której nigdy nie grał.
- Miałem okazję grać w Lidze Mistrzów z PSG i Glasgow, więc wiem, jak to jest. Każdy chce być tego częścią. Tęskni się za tym. Nie mogę się już doczekać - mówi Arteta.
- Zawsze byłem tak blisko reprezentacji i gra dla niej to marzenie każdego Hiszpana. To wygrywanie wszystkiego i gra w świetnej drużynie. Najpierw skoncentruję się na mojej pracy tutaj, a potem zobaczymy, co się stanie - dodał nowy nabytek Arsenalu.
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 04 wrz 2011, 14:11
prawda to ze jackowi odnowił sie uraz i bedzie pauzował przez kolejne trzy miesiace ?Magnum pisze: Jeśli chodzi o inne wiadomości, to Wilshere zaczął treningi lekkie, co jest świetną informacją.
Kaka_ACM
Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 04 wrz 2011, 14:38

michal2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 04 wrz 2011, 14:42
Z takim sztabem medycznym myślę, że Arsenal nie miałby żadnych kłopotów z kontuzjami. Lekarze z Sacred Heart Hospital są najlepsimichal2 pisze:Sztab medyczny Arsenalu
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 wrz 2011, 18:27
Tak, Wilshere napisał na twitterze ze nie zagra przez 2-3 miesiace.Kaka_ACM pisze:prawda to ze jackowi odnowił sie uraz i bedzie pauzował przez kolejne trzy miesiace ?Magnum pisze: Jeśli chodzi o inne wiadomości, to Wilshere zaczął treningi lekkie, co jest świetną informacją.
takie info dzisiaj na calciomercato wyczytalem, mam nadzieje ze to jakas bzdurna plotka. potwierdzi ktos ?
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 04 wrz 2011, 19:20
michal2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 04 wrz 2011, 22:19
Nie zdziwię się jak będzie powtórka z sytuacji Vermaelen-a z zeszłego roku. W kwestii kontuzji w Arsenalu już nic nie potrafi mnie zaskoczyć.michal2 pisze:fak. Ciekawe ile to będzie w rzeczywistości.
.MgM.
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio