Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 922

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 wrz 2011, 15:57

Ebi pisze: Tylko, że wszyscy wymienieni przez Ciebie zawodnicy za rok mogli odejść za darmo. Stąd takie kwoty.
No to chyba logiczne. Fakt pozostaje faktem, że niemieckim klubom słabo szło w tych przypadkach zabezpieczenie swojego interesu.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 02 wrz 2011, 21:00

To prawda że Arteta dostał u nas mniejsze zarobki niż w Evertonie? Jak ja mam dość tych skąpców, dusigroszów z klubu. Rozumiem prowadzenie klubu bez szalonych wydatków ale to co oni wyczyniają to jest z kolei przesada w 2 stronę. Jakby zamiast zarobić 20 mln w danym roku wyszli na zero albo stracili 10 milionów to nic by się klubowi nie stało. Nie znoszę skąpców. W dodatku przepłacają pensje słabych zawodników :roll:

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 02 wrz 2011, 21:18

Jeśli pijesz do często pojawiającego się obok tego transferu tekstu "zgodził się na obniżenie zarobków", to chodzi tu o to, że kiedy Arsenal dogadał się z Evertonem, to Arteta zażądał 90 tys funtów tygodniowo. Wenger się wściekł i odwołał cały transfer, po paru godzinach skruszony Arteta przystał jednak na niższe uposażenie niż początkowo proponował. Stąd - choć nie wiem ile zarabiał, a ile zarabia - to jeśli Twoje pytanie brało się z podobnych not w samych newsach, to odnosi się ono do ww sytuacji.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 wrz 2011, 0:11

michal2 pisze:To prawda że Arteta dostał u nas mniejsze zarobki niż w Evertonie? Jak ja mam dość tych skąpców, dusigroszów z klubu.
Hahaha. Czegoś lepszego dawno nie słyszałem. Klub zaoszczędzi na pensji dla zawodnika, a Tobie to nie pasuje?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 wrz 2011, 0:36

Czarny_samael, z tego co wiem, to nie jest tak. Początkowo rzeczywiscie żądał 90 tys, w Eve zarabiał 80 tys. a u nas zarabiać ma 70 tys.
Hahaha. Czegoś lepszego dawno nie słyszałem. Klub zaoszczędzi na pensji dla zawodnika, a Tobie to nie pasuje?
No właśnie. Jakbyśmy stracili zawodnika z tego powodu to bym psioczył, a tak. Dostał mniejszą pensje w zamian za wyższy kontrakt - chciał 4-letni, ale ma 29 lat więc Wenger nie chciał ryzykować. On się jednak upierał, bo miał 4 lata w Eve, więc Arsenal się zgodził pod warunkiem mniejszych zarobków niż w Eve. Coś za coś.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 03 wrz 2011, 10:10

Nie chce mi się wierzyć, że Arteta w Evertonie zarabiał 80 tys.funtów, choć na pewno był piłkarzem który zarabia najwięcej (ale ex aequo np. z Cahillem itd.)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 wrz 2011, 10:39

Mi też się w to wierzyć nie chce. Jak klub musi sprzedać jednego z kluczowych piłkarzy, choć wie, że nikogo w jego miejsce już nie sprowadzi, bo nie ma czasu, tzn że ma nóż na gardle. W Evertonie z kasą jest krucho. Możemy narzekac, że Wenger nie kupuje tak jakbyśmy chcieli, co ma taki metol powiedzieć o swoim klubie w tej sprawie ?

Jakbyśmy nie kupili Artety ze względu na to, że Wenger nie chciał mu dać 90 tys, to też bym tu gromami rzucał, ale mu się udało go pozyskać i to za mniej, więc należy się pochwała :P

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 03 wrz 2011, 11:28

Może i oszczędzimy ale długofalowo tracimy sportowo na skąpstwie zarządu i/lub Wengera :]

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 wrz 2011, 21:49

Fajny wywiad z Artetą.
Mikel Arteta wyznał w kolejnym wywiadzie, że jego odejście z Evertonu spowodowane jest możliwością gry w Lidze Mistrzów. To właśnie ten turniej sprawił, że Hiszpan uznał, że to odpowiedni moment na odejście.

- Wiedzieliśmy kilka dni przed transferem, że jest duże zainteresowanie moją osobą, ale wszystko stało się tak szybko. W sumie to wszystko stało się w ostatniej chwili. To prawda, że spotkałem się z trenerem i rozmawialiśmy przez 5 minut. Powiedziałem mu, że uważam, że to odpowiedni moment, żeby odejść, bo chcę grać w Lidze Mistrzów - powiedział Arteta dla Sky Sports.

Piłkarz szybko zaprzeczył jednak, że problemy finansowe spowodowały, że został sprzedany. Przyznaje, że Moyes nie chciał go sprzedać, ale nie chciał też zatrzymywać zawodnika wbrew jego woli.

- Nie, to nie jest wina prezesa czy trenera. To po prostu była dla mnie najlepsza okazja, jestem pewny w 100%. Niektórzy oczywiście nie zgodzą się ze mną. Znam prezesa bardzo dobrze i wiem, że nie chce nikogo sprzedawać. Jest wielkim kibicem tego klubu i włożył w niego całe swoje życie - mówi Hiszpan.

- Był bardzo zawiedziony, że odchodzę, ale musiał mi pozwolić. To część futbolu. To smutne, że prezesowi dostaje się najbardziej i współczuję mu, ale wiem, że robi wszystko, co może, dla klubu - twierdzi Mikel Arteta.

Arteta nie może się doczekać rozpoczęcia nowego rozdziału w swojej karierze. Zaznacza on, że nie pozwoli, by presja zastąpienia Fabregasa zmieniła jego grę.

- Jadę tam, by pomóc drużynie stać się lepszą i zobaczyć, czy możemy coś wygrać. Fabregas był świetnym zawodnikiem, jednym z najlepszych w Premier League i ciężko byłoby go emulować. Ja po prostu chcę pokazać moje umiejętności. Zobaczymy, co dalej będzie - zaznaczył Hiszpan.

Arteta przyznaje na końcu wywiadu, że brakowało mu Ligi Mistrzów. Ma też nadzieję, że gra w Arsenalu pomoże mu w otrzymaniu powołania do reprezentacji Hiszpanii w której nigdy nie grał.

- Miałem okazję grać w Lidze Mistrzów z PSG i Glasgow, więc wiem, jak to jest. Każdy chce być tego częścią. Tęskni się za tym. Nie mogę się już doczekać - mówi Arteta.

- Zawsze byłem tak blisko reprezentacji i gra dla niej to marzenie każdego Hiszpana. To wygrywanie wszystkiego i gra w świetnej drużynie. Najpierw skoncentruję się na mojej pracy tutaj, a potem zobaczymy, co się stanie - dodał nowy nabytek Arsenalu.
Dobrze, że jest świadomy tego, że ciężko zastąpić Fabregasa :P Ja mam nadzieję, że kibice zdają sobie sprawę z tego, że ten chłopak ma 29 lat i nigdy nie grał dla reprezentacji a większość kariery spędził w kiepskich klubach. To nie jest Fabregas, jest od niego sporo słabszy, Fabregasa już nie będzie. Po prostu trzeba się cieszyć z tego co mamy, bo porównania mu zaszkodzą.

Ciekawe jest to, że myśli o reprezentacji. Myślicie, że ma chociaż cień szansy na powołanie? :P

W innym wywiadzie mówił kilka razy, że to "najlepsza decyzja dla wszystkich". Zastanawia mnie właśnie, czy nie wypalił się w Evertonie po tylu latach gry. Zmiana otoczenia mam nadzieję wyjdzie mu na dobre tak samo jak Fabregasowi.

Jeśli chodzi o inne wiadomości, to Wilshere zaczął treningi lekkie, co jest świetną informacją. PLOTKI, zaznaczam plotki głoszą, że Vermaelen może nie zagrać przez 6 tygodni. Jeszcze nic nie wiadomo, ale nie grał w reprezentacji co martwi. Zobaczymy.

Zastanawia mnie, jak będzie wyglądał nasz środek pola :P Ramsey ostatnio nie był w zbyt dobrej formie, ale fatalny tez nie był. Rosicky wraca powoli do swojej dawnej formy, kolejny dobry mecz tym razem dla reprezentacji rozegrał ze Szkocją. Arteta ostatnio był w kiepskiej formie i był kontuzjowany. Jak będzie to wyglądało w podstawie? Czy Arteta będzie przed Rosickym? Gdzie się zmieści Ramsey? Kiedy wróci Wilshere? Dużo pytań, mało odpowiedzi. Tak jak w poprzednim sezonie środek był bardzo stabilny - podstawowa trójka którą każdy znał i szanował - tak teraz nie wiadomo nic. Nawet Song już nie ma takiej pewnej roli co kiedyś.

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 04 wrz 2011, 14:11

Magnum pisze: Jeśli chodzi o inne wiadomości, to Wilshere zaczął treningi lekkie, co jest świetną informacją.
prawda to ze jackowi odnowił sie uraz i bedzie pauzował przez kolejne trzy miesiace ? :suicide:

takie info dzisiaj na calciomercato wyczytalem, mam nadzieje ze to jakas bzdurna plotka. potwierdzi ktos ?

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 04 wrz 2011, 14:38

Tak piszą

Sztab medyczny Arsenalu

Obrazek

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8411

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 04 wrz 2011, 14:42

michal2 pisze:Sztab medyczny Arsenalu
Z takim sztabem medycznym myślę, że Arsenal nie miałby żadnych kłopotów z kontuzjami. Lekarze z Sacred Heart Hospital są najlepsi :D

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 wrz 2011, 18:27

Kaka_ACM pisze:
Magnum pisze: Jeśli chodzi o inne wiadomości, to Wilshere zaczął treningi lekkie, co jest świetną informacją.
prawda to ze jackowi odnowił sie uraz i bedzie pauzował przez kolejne trzy miesiace ? :suicide:

takie info dzisiaj na calciomercato wyczytalem, mam nadzieje ze to jakas bzdurna plotka. potwierdzi ktos ?
Tak, Wilshere napisał na twitterze ze nie zagra przez 2-3 miesiace. :suicide:

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 04 wrz 2011, 19:20

fak. Ciekawe ile to będzie w rzeczywistości.

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 04 wrz 2011, 22:19

michal2 pisze:fak. Ciekawe ile to będzie w rzeczywistości.
Nie zdziwię się jak będzie powtórka z sytuacji Vermaelen-a z zeszłego roku. W kwestii kontuzji w Arsenalu już nic nie potrafi mnie zaskoczyć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”