Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 457

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 06 wrz 2011, 23:54

lukinis131 pisze:w domu sieć
a ryby same się nie złapią
MazurXIII pisze:- piknikowa publiczność (ma GW co chciała - na Euro będą stadiony - nie będzie dopingu)
A ja myślę, że może nie do końca to całkowicie ich wina. Coś mi się wydaje, że z akustyką na tym stadionie jest dosyć słabo i dlatego były takie momenty ciszy. Oczywiście można było się bardziej postarać z tym kibicowanie, ale jakoś mam wrażenie, że kwestia odpowiedniego zaprojektowania obiektu ma i mieć będzie tu znaczenie. Nawet przy takich momentach bez darcia gardeł to te kilkadziesiąt tysięcy powinno robić chociaż szum, a tu nie było tego efektu.

Co do meczu, to Szczęsny, Lewy, Perquis i Błaszczu (z drugiej połowy) dawali radę, reszta albo tragedia, albo niewidoczni. Aaaa i jeszcze Dariusz ze swoim "Kakao" też mistrz :D

robin zwrocka
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robin zwrocka » 06 wrz 2011, 23:56

petrdcm pisze:Co poniektórzy są żenujący :lol:

Jakim trzeba być kibicem dziwnym żeby się czepiać Wawrzyniaka.
Trzeba byc kibicem ogladajacym mecze z udziałem Wawrzyniaka...
Śląsk... Spartak... etc... etc...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 wrz 2011, 0:00

Wawrzyniak rozgrywa w Legii dobry sezon etc tece trele morele

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 07 wrz 2011, 0:06

Wawrzyniak, podobnie jak miernota Głowacki, zagrali dziś jak totalni amatorzy...O ile Głowacki nas do tego przyzwyczaił(Angilia, Panathinajkos) o tyle Wawrzyniaka się dopiero uczę. Dziś prócz Lewgo i Szczęsnego, niesamowicie imponował mi Muraś, mnóstwo przechwytów, dużo szybkich i ciekawych zagrać oraz niewiele strat. Także bardzo solidny występ Wasyla i Dudki. Cóż, szkoda błędów...

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 07 wrz 2011, 0:12

robin zwrocka pisze:
petrdcm pisze:Co poniektórzy są żenujący :lol:

Jakim trzeba być kibicem dziwnym żeby się czepiać Wawrzyniaka.
Trzeba byc kibicem ogladajacym mecze z udziałem Wawrzyniaka...
Śląsk... Spartak... etc... etc...
No i widzisz, to jest to o czym pisałem "dziwny kibic". Ja skomentowałem konkretną sytuację za którą się jego uczepiono we wczorajszym meczu a Ty jakieś wstawki robisz sezonowe. Skoro przywołujesz Spartak, to jakbyś nie zauważył drużyna awansowała dalej. Jak przywołujesz Śląsk, to jakbyś nie zauważył to Legia ma 9pkt i mecz zaległy dający szanse na samodzielnego lidera. I popatrz, o kurczę, to wszystko z udziałem... Wawrzyniaka!

I jeszcze raz przeczytaj mój powyższy wcześniejszy post odnośnie reszty drużyny w tej sytuacji z Niemcami to będziesz wiedział o co mi chodzi.

robin zwrocka
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robin zwrocka » 07 wrz 2011, 0:21

petrdcm pisze: No i widzisz, to jest to o czym pisałem "dziwny kibic". Ja skomentowałem konkretną sytuację za którą się jego uczepiono we wczorajszym meczu a Ty jakieś wstawki robisz sezonowe. Skoro przywołujesz Spartak, to jakbyś nie zauważył drużyna awansowała dalej.Jak przywołujesz Śląsk, to jakbyś nie zauważył to Legia ma 9pkt i mecz zaległy dający szanse na samodzielnego lidera. I popatrz, o kurczę, to wszystko z udziałem... Wawrzyniaka!

I jeszcze raz przeczytaj mój powyższy wcześniejszy post odnośnie reszty drużyny w tej sytuacji z Niemcami to będziesz wiedział o co mi chodzi.

jeeeesooooouuuu.... tak na poważnie i na trzeźwo żeś to napisał?
Jesli tak to gratki... gratki... gratki... :beer:

Nowa definicja dobrego pilkarza brzmi tak:
"nieważne jak grasz w piłkę, nieważne że strzelasz w każdym meczu samobóje, nieważne ze ciągle lapiesz kartki... dopóki twoja druzyna wygrywa jestes dobrym piłkarzem" !!!
:jupi: :jupi: :jupi:

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 07 wrz 2011, 0:23

Sorry ale Wawrzyniak nie pierwszy raz był oszukany przez zawodnika w meczu reprezentacji - nie trzeba daleko szukać - patrz mecz z Meksykiem gdzie Barrera kręcił nim niczym na karuzeli...Uprzedząjąc pytanie w meczu z Meksykiem odbyło się bez konsenkwencji a teraz się udało ta tyle że z drużyną lepszą a tylko takie będą na Euro ot co :)

Także dmuchać i chuchąć trzeba na Boenisha mimo wszystko ;)

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 07 wrz 2011, 0:31

robin zwrocka pisze:Nowa definicja dobrego pilkarza brzmi tak:
"nieważne jak grasz w piłkę, nieważne że strzelasz w każdym meczu samobóje, nieważne ze ciągle lapiesz kartki... dopóki twoja druzyna wygrywa jestes dobrym piłkarzem" !!!
:jupi: :jupi: :jupi:
Dla ciebie to nowość? Dla mnie to oczywistość. Skoro drużyna wygrywa to piłkarze w niej grający są dobrzy. I to bez względu na popełniane błędy bo wynik determinuje ocenę. To jest proste i logiczne.

robin zwrocka
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robin zwrocka » 07 wrz 2011, 0:39

petrdcm pisze: Dla ciebie to nowość? Dla mnie to oczywistość. Skoro drużyna wygrywa to piłkarze w niej grający są dobrzy. I to bez względu na popełniane błędy bo wynik determinuje ocenę. To jest proste i logiczne.
Kocham Cię i Twoje poglądy !!! :lol2:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 07 wrz 2011, 1:16

Nie ma co się cieszyć po remisach z Meksykiem i Niemcami. A czemu :?: Otóż już mówię. Wcześniej graliśmy z Argentyną, z którą wygraliśmy i w której grał Cabral(więc jaka to jest Argentyna :?: ), później przegraliśmy z drugą( :!: ) drużyną Francji, która ostatnio gra co najwyżej średnio :roll: Wygraliśmy z Gruzją(kim Oni tak naprawdę są w Europie :?: ) tylko 1:0. Moim zdaniem powinniśmy wygrać taki mecz co najmniej 3:0. Graliśmy z Meksykiem, który z mocniejszych ekip był jedną z 4( :!: ) ekip która nas nie olała. Teraz gramy z Niemcami, którzy grają w połowie rezerwami remisujemy 2:2. Też nic wielkiego. Jakbyśmy mięli graczy(formę) taką kiedy prowadził Nas Janas czy Leo(przed EURO), to byśmy wygrali co najmniej 3 z 4 meczy. Na dzień dzisiejszy jesteśmy drużyną słabą i bez taktyki i naprawdę trudno sobie wyobrazić wyjście z grupy. Podczas gdy prowadził Nas Janas czy Leo u siebie byliśmy drużyną bardzo dobrą. Graliśmy z najlepszymi(Oni grali najlepszym składem) i wygrywaliśmy. Jechaliśmy do Manchesteru czy Lizbony i emocje były do samego końca. Teraz po prostu w taki scenariusz po prostu nie wierzę jakbyśmy pojechali tym razem do Wembley, po pierwszej połowie byłoby pozamiatane. Pamiętam ten mecz z Murcii z ub. roku. Rywale wyszli najlepszym i wszyscy widzieli co się stało. O meczu z Kamerunem lepiej nie mówmy. Poprzednia ekipa miała to coś do imprezy(może teraz będzie odwrotnie :?: :lol: ), niestety już na imprezach było do kitu.

Co do dzisiejszego meczu, on nie potoczył się po mojej myśli, chciałem 0:3 lub wyżej. Dlaczego :?: Może wtedy Smuda poleciałby i jego następca może poukładałby ten bajzel. O Smudzie już pisałem, ale napiszę jeszcze raz. Odszedł z Lecha, Lech zdobył mistrza, odszedł z Zagłębia(który był wtedy chyba ostatni w lidze) i Zagłębie się utrzymało.

Niech chłopak poogląda drużyny, które na ławce mają wielkich szkoleniowców i bierze coś z taktyki od nich. Dowie się jak ułożyć taktykę na mecze trudne i te trochę łatwiejsze bo jednym z system z wszystkimi grać nie można.Nie umiemy się kiwać :?: To próbujemy grać szybkimi podaniami. A jeszcze chciałem poruszyć naszą taktykę. Zupełnie mi się ona nie podoba. Jednym napastnikiem nic nie osiągniemy, ponieważ nie mamy takiego co mógłby sam coś w przodzie robić, a przy tej obronie ot taktyce na 1:0, nie mamy prawa myśleć.

I jeszcze jedno. Mam nadzieję, że dzisiejszy mecz był ostatnim meczem Głowackiego w reprezentacji.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 07 wrz 2011, 1:24

I to bez względu na popełniane błędy bo wynik determinuje ocenę.
Determinuje ! Determinuje ! Determinuje ! Fajne słówko ! A tak całkowicie poważnie to co najwyżej kształtuje :) poza tym mylisz pojęcie kolektywu z indywiduum, bo o ile istnieje związek pomiędzy oceną tego pierwszego a drugiego, o tyle nie można tutaj mówić o bezwyjątkowości, o czym zwolennik determinizmu powinien wiedzieć. Powiem więcej rzadko drużyna - nieważne jak dobra - pozbawiona jest elementów wadliwych, zaś takim jest między innymi Wawrzyniak.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 07 wrz 2011, 1:39

:haha:
MarcinW pisze:Determinuje ! Determinuje ! Determinuje ! Fajne słówko !
Napisz na tablicy jeszcze razy 97 to może przyswoisz :)
MarcinW pisze:Powiem więcej rzadko drużyna - nieważne jak dobra - pozbawiona jest elementów wadliwych, zaś takim jest między innymi Wawrzyniak.
Elementem wadliwym jest twoja wypowiedź w tym temacie.

Jakakolwiek drużyna która osiąga oczekiwane wyniki jest pozbawiona elementów wadliwych. Chyba że chcemy aby miała jeszcze lepsze wyniki, wówczas faktycznie szuka się wad do poprawy. Ale skoro przed meczem po wpisach tutaj miażdżących jak to nie miało się skończyć 0-5, 0-7... wynik remisowy brany byłby w ciemno stąd stwierdzenie o braku elementów wadliwych odnośnie osiągniętego remisu jest poprawne.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 07 wrz 2011, 2:58

Napisz na tablicy jeszcze razy 97 to może przyswoisz :)
Rozumiem, że taka metoda jest w twoim przypadku skuteczna ? Jeśli tak to następnym razem nie poprzestawaj na definiendum, ale również nie zapomnij umieścić definiens . Może przyswoisz :)
Elementem wadliwym jest twoja wypowiedź w tym temacie.

Jakakolwiek drużyna która osiąga oczekiwane wyniki jest pozbawiona elementów wadliwych. Chyba że chcemy aby miała jeszcze lepsze wyniki, wówczas faktycznie szuka się wad do poprawy. Ale skoro przed meczem po wpisach tutaj miażdżących jak to nie miało się skończyć 0-5, 0-7... wynik remisowy brany byłby w ciemno stąd stwierdzenie o braku elementów wadliwych odnośnie osiągniętego remisu jest poprawne.
Niekoniecznie takie proste i logiczne, bowiem jednorazowy wyskok naszej reprezentacji nie jest dobrym materiałem do formułowania uogólnień, czego niestety nie można powiedzieć o grze naszych obrońców, albowiem na podstawie ich gry można budować systemy twierdzeń poparte bogatym materiałem empirycznym z których wynika, że w każdym kolejnym meczu popełniają karygodne błędy. No ale wybitny determinista na podstawie jednego meczu (!) uznał, że cały dorobek nauki dotyczącej systemowości można o kant dupy rozbić. Przecież nie ma czegoś takiego jak dysfunkcja, a już na pewno dysfunkcjonalny nie może być Wawrzyniak, zaś to co dotychczas było złe, mimo braku jakikolwiek zmian jakościowych oraz ilościowych (np. popełnianych błędów) w stosunku do dzisiejszego meczu nagle stało się dobre !

A teraz oszacuj kolego jakie jest prawdopodobieństwo powtórzenia podobnego wyniku ? Wez pod uwagę liczbę podbramkowych sytuacji nazywanych potocznie "setkami", następnie zastanów się jakie zmienne warunkują tak dużą ilość sytuacji (jakie są tego przyczyny ? ), zaś na koniec odpowiedz na pytanie czy w oparciu o dotychczasowe występy Szczęsnego można wywnioskować drogą indukcji tak wysoką, bliską perfekcji dyspozycje meczową oraz jakie jest prawdopodobieństwo powtórzenia. Formułując poprawne odpowiedzi na postawione pytanie z czym istota nieubezwłasnowolniona powinna sobie poradzić dojdziesz do wniosku, że elementów dysfunkcjonalnych w tej drużynie nie brakuje.
Chyba że chcemy aby miała jeszcze lepsze wyniki
Tego typu rozważania o charakterze technicznym można uskuteczniać mając za przedmiot drużynę ułożoną i regularną, zaś sukces polskiej reprezentacji ma charakter wyjątkowy i niepowtarzalny. Wyjątkowośc tej sytuacji może być tym większa im więcej elementów takich jak Wawrzyniak czy też Głowacki w tej drużynie występuje.

Awatar użytkownika
Obserwator
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 07 wrz 2011, 3:47

Wkurzony jestem na SZczęsnego.
To co robi w Arsenalu, jak tam się kompromituje puszczając hokejowe wyniki i będąc najabrdziej niepewnym bramkarzem w Premiership, to sprawa jego, Wengera i kibiców Arsenalu.
To, że zawala nam mecz z Niemcami to już sprawa wszystkich Polaków.

Trudno o kogoś kto ma gorsze wyczucie przy karnych niż Szcęsny. No normalnie każdy karny kai widziałem to jest rzucenie się Wijciecha w złą stronę-można być pewnym, że gdy zawodnik strzela w lewy róg, Szczęsny rzuci się w prawy; gdy strzela w prawy, rzuci się w lewy. Tak było niestety i w meczu z Niemcami.

Gdy już byłem pewien zwycięstwa, pierwszego, historycznego zwycięstwa z Niemcami, to znowu Szcżęsny...Wszyscy pastwią sie nad Wawrzyniakiem-ale każdy się w końcu może potknąć(szkoda tylko, że w takim meczu ale na pewno to nie jest jego wina)-a mało kto mówi co robi Szczęsny-stoi w rogu bramki od tej strony kórej idzie napastnik Niemiec; w ogóle nie interesuje go druga strona bramki, chociaż eweidentne było, że bedzie dośrodkowanie-piłka dochodzi do Cacau i Nesqiuk strzela do pustej bramki, bo Szczęsny jest oczywiście tam gdzie być nie powinien. Jeszcze potem drze, się na obrońców.
Komentatorzy oczywiście, jak zwykle gadają bzdury, ze przy żadnej z bramek Wojciech nie zawinił-a jest to kompletne kłamstwo bo-skoro każdy strzał jest do obrony, więc każda puszczona bramka, w mniejszym lub większym stopniu, obciążą bramkarza.
Karny na pewno w mniejszym , strzały z daleka w większym-ale zawsze w straconym golu jest jakiś elment winy bramkarza.

Szkoda straconej szansy, nigdy nie byliśmy tak blisko pokonania Niemiec. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 wrz 2011, 5:39

:lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”