Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 929

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 17 wrz 2011, 22:53

Kisielski pisze:Ciekaw jestem co mówiłeś podczas meczu Polska - Niemcy, wtedy też Szczęsny był słaby i nic nie umiał obronić?
Przeszperaj jego wcześniejsze posty to zobaczysz, że naprawdę tak mówił :lol:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 17 wrz 2011, 22:54

Ciekaw jestem co mówiłeś podczas meczu Polska - Niemcy, wtedy też Szczęsny był słaby i nic nie umiał obronić?
I tu się zdziwisz, bo mówił. Uważał, że przez Szczęsnego zremisowaliśmy, bo obie bramki to jego wina.

Awatar użytkownika
Kisielski
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kisielski » 17 wrz 2011, 22:59

Akarin pisze:
Ciekaw jestem co mówiłeś podczas meczu Polska - Niemcy, wtedy też Szczęsny był słaby i nic nie umiał obronić?
I tu się zdziwisz, bo mówił. Uważał, że przez Szczęsnego zremisowaliśmy, bo obie bramki to jego wina.
Nie wiem czy mówisz poważnie, czy to ironia. Ale powiem Ci że 2:2 w meczu z możliwe, że najlepszą drużyną świata to bardzo dobry wynik, przy czym ostatnio bramkę im strzelił Boniek, a kiedy on przestał grać? Nawet jeśli Szczęsny zawinił w tamtym meczu przy obydwu bramkach, to ile dzięki niemu bramek nie padło? A o tym, że Peszko zmarnował kilka bardzo dobrych sytuacji zapomnieliście? A o tym, że Wawrzyniak się przewrócił zapomnieliście? Jasne, najłatwiej nic nie strzelić, nie bronić, a wina i tak spadnie na bramkarza.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 17 wrz 2011, 23:12

Do mnie mówisz? Ja tam uważam, że Szczęsny wybronił nam mecz z rezerwowym składem Niemców ( 3 podstawowych zawodników grało od początku, potem już tylko Kroos). Generalnie nie jarałem się tym remisem, bo sam Klose vs Szczęsny było 0:3.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 wrz 2011, 23:16

Ja nie mowie do nikogo ale krytyka obronie Arsnalu sie nalezy.

Awatar użytkownika
Kisielski
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kisielski » 17 wrz 2011, 23:35

Bez przesady aż tak rezerwowy to skład nie był, ale fakt że w ich grze było coś takiego jakby nas olewali. Ale to chyba nie ten temat.

Chlopaczek, to fakt obrona słabo grała, choć w pierwszej połowie jeszcze jako tako było, ale ogólnie w całym meczu obrona na minus. A na Szczęsnego nie można winy zwalać.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 wrz 2011, 23:40

Kisielski uwazam ze bedzie duzo lepiej gdy wasi obroncy przestana wyznawac zasade iz wazne zeby strzelac niewazne do ktorej bramki.

Awatar użytkownika
Kisielski
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kisielski » 17 wrz 2011, 23:43

Chlopaczek pisze:Kisielski uwazam ze bedzie duzo lepiej gdy wasi obroncy przestana wyznawac zasade iz wazne zeby strzelac niewazne do ktorej bramki.
Jeden mecz, dwa feralne swojaki i od razu takie dogryzanie? Takie rzeczy się zdarzają, trzeba teraz się nie poddawać i walczyć o honor już teraz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 wrz 2011, 23:53

To byla przyjacielska rada porada. Akurat Arsenal to moj ulubiony angielski klub.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 18 wrz 2011, 0:19

Szczesny ma pecha bo nie mial szans przy tych golach, 1 to znakomity strzal Yakubu-cos swietnego, 2 gol to sam. Songa 3 gol ze spalonego z paru metrow a 4 to kolejny sam.Koscielnego. Ja widze pewne plusy, jesli nie wysiadzie mu psychika w tym sezonie to bedzie kozakiem przez lata :wink: a Obserwator powinien przestac pisac pierdoly bo az oczy bola. Chcialbym widziec Kahna za Wojtka :lol: cos czuje ze ktoryś z obroncow moglby wygladac jak Adamek po ostatniej walce

Awatar użytkownika
glock
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glock » 18 wrz 2011, 10:31

Największą chyba bolączką Arsenalu w tym spotkaniu była koncentracja w obronie. Zobaczmy na mecz z BVB, tam szły szaleńcze ataki gospodarzy. Atak za atakiem, a mimo to nie sforsowali naszej obrony. A z Blackburn ? Inicjatywa przez cały mecz należała do nas, a mimo to przy nielicznych okazjach Blackburn pełna panika w obronie. Złe ustawianie się i fatalne krycie przy stałych fragmentach gry. Obrońcy zapomnieli jak należy grać ? Nie sądzę, wina leży po stronie braku koncentracji. Dlatego nie każdy zawodnik sprawdza się w wielkim klubie. Spójrzmy na Manchester, tam bramkarz ma 2-3 sytuacje do wybronienia w czasie meczu i po prostu musi to obronić. Grę generalnie prowadzi druga linia i skrzydła.
Dlatego nie każdy nadaje się do takiego klubu. Zawodnicy muszą być naprawdę mocni psychicznie, wtedy będziemy mogli mówić o wielkim graczu, który posiada zarówno umiejętności czysto piłkarskie, jak i odpowiednią mentalność. Dlatego czy to Manchester, czy Chelsea często grając nieprzyjemną piłkę dla oka potrafią wygrywać z każdym. Bo jest w nich wola walki, spokój i pewność w odniesienie końcowego sukcesu. U nas pewność jest do straty gola, potem wszystko się sypie i jest jeden wielki chaos na boisku.

Awatar użytkownika
Matt.
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matt. » 18 wrz 2011, 12:42

strasznie ciężko jest być obecnie kibicem Arsenalu

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 18 wrz 2011, 12:59

Matt. pisze:strasznie ciężko jest być obecnie kibicem Arsenalu
Nie pisałem się na to 8 lat temu... :P :rotfl:

Awatar użytkownika
Kisielski
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kisielski » 18 wrz 2011, 13:16

Zawsze mi się wydawało, że prawdziwy kibic jest ze swoim klubem na dobre i na złe, nie przestaje nim być jak odchodzi z klubu jego ulubiony piłkarz, nie przestaje nim być jak klub zajmuje w lidze najgorsze miejsce od 20 lat, nie przestaje nim być jak klub spada do niższej ligi, ale to tylko moje skromne zdanie. :)

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 18 wrz 2011, 13:35

Kisielski pisze:Zawsze mi się wydawało, że prawdziwy kibic jest ze swoim klubem na dobre i na złe, nie przestaje nim być jak odchodzi z klubu jego ulubiony piłkarz, nie przestaje nim być jak klub zajmuje w lidze najgorsze miejsce od 20 lat, nie przestaje nim być jak klub spada do niższej ligi, ale to tylko moje skromne zdanie. :)
uważaj bo z tej powagi kisiel poleci... moim skromnym zdaniem nie zrozumiałeś ironi...

EDYTA:
Kisielski pisze:kyloloko aż taki poważny nie jestem, ironie zrozumiałem. To Ty nie zrozumiałeś mnie bo ja pisałem do Matta, ale nie mogłeś o tym wiedzieć bo nie napisałem do kogo się zwracam więc sorki.
a no chyba że tak... w takim razie nie poleci... :wink: pzdr.
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2011, 13:44 przez kyloloko, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”