Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 936

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 03 paź 2011, 18:04

Bo to głupota żeby polska kadra przygotowująca się do EURO 2012, które odbędą się w naszym kraju, grała mecz w Korei... Mam w tej sprawie takie zdanie jak Tomek Hajto. To jeden z większych idiotyzmów PZPN w ostatnich latach ( a mało ich nie było! ). I nie obchodzą mnie żadne umowy ze Sportfive czy kasa jaką Koreańczycy PZPNowi za ten sparing zapłacą. Taki wyjazd w środku sezonu to kretynizm w dosłownym tego słowa znaczeniu. Na meczu w Polsce też można zarobić, nawet jeżeli sporo mniej to gramy kur*a Euro za ponad pół roku i mamy się do niego jak najlepiej przygotować. To i na zarabianie pieniędzy przyjdzie czas.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 03 paź 2011, 18:24

Też myśle, że to kontuzja Szczęsnego to ściema.
Z resztą jest to jak najbardziej właściwy ruch z puntu widzenia i Arsenalu i reprezentacji. Fabiański sobie pogra a Szczesny, który juz swoją klasę i umiejętności pokazał nie poleci na koniec świata. On jest nr 1 na dziś a takie mecze to dobra okazja dla szukania nr 2
Arsenal przemówił Smudzie do rozsądką a raczej Franz jest za krórki, zeby się Wengerowi postawić :wink:

Awatar użytkownika
Kisielski
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kisielski » 03 paź 2011, 19:05

grzegorzfcb pisze:Z resztą jest to jak najbardziej właściwy ruch z puntu widzenia i Arsenalu i reprezentacji. Fabiański sobie pogra a Szczesny, który juz swoją klasę i umiejętności pokazał nie poleci na koniec świata. On jest nr 1 na dziś a takie mecze to dobra okazja dla szukania nr 2
A po za tym kontuzjowany jest Tytoń, który ostatnio w kadrze grał częściej niż Fabiański, więc Smuda będzie mógł z czystym sumieniem bez żadnego tłumaczenia wystawić Fabiana. Ciekaw jestem jakiego bramkarza wymyśli na rezerwę, może Boruc? :boruta:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1531
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 03 paź 2011, 19:07

Kisielski pisze:
grzegorzfcb pisze:Z resztą jest to jak najbardziej właściwy ruch z puntu widzenia i Arsenalu i reprezentacji. Fabiański sobie pogra a Szczesny, który juz swoją klasę i umiejętności pokazał nie poleci na koniec świata. On jest nr 1 na dziś a takie mecze to dobra okazja dla szukania nr 2
A po za tym kontuzjowany jest Tytoń, który ostatnio w kadrze grał częściej niż Fabiański, więc Smuda będzie mógł z czystym sumieniem bez żadnego tłumaczenia wystawić Fabiana. Ciekaw jestem jakiego bramkarza wymyśli na rezerwę, może Boruc? :boruta:
Powołał Sandomierskiego :wink:

Awatar użytkownika
Kisielski
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kisielski » 03 paź 2011, 19:10

NoName1989 pisze:
Kisielski pisze:
Powołał Sandomierskiego :wink:
He he no to mi umknęło, cały weekend byłem po za światem, zero radia, tv, internetu itd. tylko mi kumpel smsa napisał jaki wynik w derbach. Dopiero w nocy wróciłem do cywilizacji a teraz sprawdzam co się w świecie wydarzyło.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 paź 2011, 16:55

Ze świezych informacji, Sagna przeszedł operację, ale dalej oczekuje sie, że będzie gotowy do gry za 3 miesiące.
Bendtner wyjawił powód, dla którego odszedł z klubu. Dla mnie to szokujące.

Bendtner oczekiwał, że wybiegnie na Wembley w podstawowym składzie. Grał w każdej rundzie Carling Cup do tej pory, łącznie z półfinałem Carling Cup z Ipswich, gdzie strzelił świetną bramkę. Jednak pomimo kontuzji Fabregasa i Walcotta, Wenger postanowił wystawić Tomasa Rosicky'ego w finale przegranym 2-1. Bendtner wszedł z ławki rezerwowych w 68. minucie, ale w wywiadzie dla Ekstrabladet 23-latek wyjawił, że to zadecydowało o jego odejściu z klubu.

-Mogę wyjawić dokładny moment, który zdecydował o odejściu z klubu: kiedy zobaczyłem wyjściową jedenastkę na finał Carling Cup i zobaczyłem, że nie jestem w niej. To był najgorszy moment mojej kariery. Byłem smutny, zszokowany i zawiedziony. Nie da się tego opisać. Grałem do tej pory w każdym meczu turnieju i strzelałem bramki. Czułem się świetnie. Wiedziałem, że nic już nie będzie takie samo. - powiedział Bendtner.

Bendtner następnie strzelił hattricka w meczu z Leyton Orient na Emirates Stadium, ale nie wykorzystał kluczowej szansy na Camp Nou w końcowych minutach spotkania z Barceloną. Potem Bendtner poinformował Wengera, że chce odejść z klubu. Nie udało mu się załatwić transferu definitywnego, ale udał się na wypożyczenie do Sunderlandu.
Nie jestem w stanie zrozumieć w jaki sposób ten chłopak oczekiwał gry od początku na Wembley.

Awatar użytkownika
Kisielski
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kisielski » 04 paź 2011, 17:28

Magnum pisze:Nie jestem w stanie zrozumieć w jaki sposób ten chłopak oczekiwał gry od początku na Wembley.
Grał we wcześniejszych rundach, w półfinale strzelił bramkę, więc spodziewał się, że znajdzie się w 11, czuł że zasłużył na to. Ja to rozumiem, że był zawiedziony ale żeby z takiego powodu z klubu odchodzić to lekka przesada, wygląda na to że wyżej sra niż dupę ma :P Ale jak ma się obrażać to lepiej niech odchodzi, z doświadczenia wiem że najlepsi ale obrażalscy są ciężarem dla całego zespołu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 paź 2011, 13:10

W dniu wczorajszym w wypadku drogowym zginął polski kibic Arsenalu, Łukasz (znany tu kilku osobom z forum gunners.com.pl jako Świstak) miał 23 lata :(

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 paź 2011, 20:06

Dzisiaj odbył się pogrzeb Łukasza. W imieniu forum gunners.com.pl sprezentowany został wieniec z napisem "Once a Gooner, always a Gooner" na szarfie.

Wracając do spraw stricte-klubowych, sporo informacji. Wenger dzisiaj powiedział, że nie boi się o prawą obronę, bo jest Jenkinson, Koscielny, Djourou i Santos. :lol: Pewnie Jenkinson będzie grał, ale jakoś ciężko mi sobie wyobrazić jak sobie poradzi na Stamford Bridge. Aha - Old Trafford. No dobra, już łatwiej.

Rosicky się połamał, kogoś to jeszcze dziwi? :think: Uwielbiam go, ale boli, że ciągle się łamie. Nie może wskoczyć na dawny poziom przez to. Nie wiem, jak długo w tym klubie jeszcze pociągnie.
Inna sprawa - Fabiański mruczy od odejściu. Powiedział, że w styczniu będzie o tym mówił, bo teraz nie czas, ale jednak chce grać na Euro :lol: więc chce grać regularnie. Ciężko sobie wyobrazić, żeby przez regularną grę gdzie indziej zrzucił Wojtka z pozycji nr. 1 w reprze. Albo tutaj albo nigdzie tak naprawdę. Ciekawe w ogóle, czy Smuda go zabierze na Euro - w końcu mówił, że mają być tylko ci, co grają. Może jeśli Arsenal dojdzie daleko w obu pucharach krajowych to Fabian nazbiera te 10-15 występów w ciągu roku i będzie, że grał :lol:

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 13 paź 2011, 21:08

Ciekawe czy Papa choć raz przyzna się do błędu i w zimie kupi kogoś na prawą obronę :evil:
Mistrz pewności Jenkinson nie miałby miejsca na ławce nawet w Boltonie, Blackburn i Wigan

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 paź 2011, 1:42

Ciekawe czy Papa choć raz przyzna się do błędu i w zimie kupi kogoś na prawą obronę :evil:
Nie, bo przecież
- Jest Nico Yennaris z rezerw, Andre Santos, który ostatecznie też może zajmować to miejsce. Ponadto Koscielny i Djourou także mogliby zagrać na tej pozycji. W ciągu tych trzech miesięcy na pewno będę rotował graczami na prawej obronie, wszak Jenkinson nie jest w stanie bezustannie występować.
Yennaris pewnie zagra w Carling Cup póki nie ma Sagni, Koscielny pewnie będzie tam grał trudniejsze mecze jak wróci Vermaelen a Jenkinson reszte. O ile Jenkinson się oczywiście nie połamie. :lol: Swoją drogą tyle dobrze, że Wenger chociaż bierze pod uwagę Koscielnego tam, bo jednak na Stamford wole Koscieja niz Jenkinsona.

Dzisiejsze wieści są mianowicie ciekawe. Diaby wraca za 10 dni, czyli powinien być dostępny na Carling Cup z Boltonem. Ciekawe, czy zagra 4-4-2 z Frimpongiem czy 4-3-3 z Rosą jeszcze czy jak to tam Boss rozegra. Ale to dopiero za 1,5 tygodnia, jeszcze 3 mecze do rozegrania przed Boltonem. :P

Wenger powiedział, że Walcott nie będzie grał jako środkowy napastnik, bo w tej chwili widzi go w roli skrzydłowego. Ciekawe. Dużo było gadania nawet z jego strony, że chce grać na środku. Ponadto, Wenger jest zdania, że Chamberlain ma szanse pojechać na Euro. Ciężko mi to sobie wyobrazić, chyba, że zacznie poważnie grać w drugiej części sezonu. Zastanawia mnie w ogóle pozycja niektórych chłopaków w zespole - Park, który nic nie gra.. czy może w końcu zacznie grać? Były słuchy, że to niby przez to, że przyzwyczaja się do Anglii, angielskiego stylu i nadrabia braki kondycyjne, ale chyba już powinno to być załatwione. także liczę na to, że zobaczymy naszą dziewiątkę :P niedługo w akcji.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 15 paź 2011, 1:52

Nadeszły dla nas tak marne czasy że dziś Diaby będący w solidnej formie moż być sporym wzmocnieniem :shock:

A Chamberlain niech jak najszybciej wygryzie Walcotta ze składu. Potrzebujemy prawdziwej jakości a on ma potencjał. Walcott już na 99% gwiazdą chyba nie będzie :]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 paź 2011, 12:51

Nie wiem co chcesz od Diaby'ego ... Jak będzie w solidnej formie to wiadomo, że się przyda, gorzej jakby formy nie miał :lol:
Diaby ma gigantyczny talent, który z róznych powodów się nie rozwija tak jak powinien. Niestety głównie kontuzje go niszczą, troche sam sie niszczy głupim zachowaniem. Pokazywał jednak, że jak jest w formie, to jest to świetny piłkarz.
Mało mam ostatnio czasu na piłkę, nie jestem w ogóle w temacie kontuzji/powrotów. Wiadomo coś o ewentualnym powrocie Vermaelena ? Jest jakaś data ?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 paź 2011, 13:02

fieldy pisze:Wiadomo coś o ewentualnym powrocie Vermaelena ? Jest jakaś data ?
Czytałem, że zaczyna trenować i wygląda to całkiem nieźle. Sztab chce być jednak ostrożny i daje mu na powrót do gry jakieś 2-3 tygodnie.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 15 paź 2011, 16:52

Mam na myśli to, że Diaby do tej pory zawsze był taką zapchajdziurą. Piłkarzem który jak miał kontuzje to klub nic na tym nie tracił. Dziś nadeszły czasy w których Diaby nie robiąc żadnego postępu może stać się pewniakiem do gry w słabszym niż wcześniej Arsenalu.

Dziś Wenger mnie zabił. Jeden z serwisów o Arsenalu i nagłówek: Wenger: Jenkinson ma jakość :D
Słaby grajek nawet jak na klub bez ambicji (Wenger przecież mówił że jak sprzedamy N i F to trudno uważać nas za ambitny klub)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”