Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 19 paź 2011, 19:42
Emerald
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 paź 2011, 19:54
Odniosłem się do tego powyżej to raz, a dwa tych pieniędzy w budżecie w TEJ CHWILII nie ma, wiec jak można gadać o oszczednościach? Dopiero po wprowadzeniu powiedzmy takiego samego opodatkowania ksieży jak reszty obywtaeli można będzie rozmawiać o tym jak wzrosły przychody do budżetu, ale TERAZ TEJ KASY TAM NIE MA, więc gadanie o oszczędnościach jest zabawne. Po trzecie czy tylko Kościół Rzymsko-Katolicki ma taki przywilej podatkowych przywilejów, czy każde wyznanie?Na drugiej stronie artykułu na money.pl jest: 2 mld na podatkowych przywilejach
Do tego również się już odnosiłem. Komisja majątkowa zwracała ziemie, które bezprawnie zagrabiono Kościołowi, albo żyjemy w państwie prawa gdzie państwo nie może zabierać komuś jego własności, albo mamy komunę, że państwo może brać to co chce.plus w sumie 5 mld od komisji majątkowej (zresztą takich wałów jakie tam kręcili to ciężko się gdzie indziej doszukać np. oddanie kościołowi ziemi, której wartość komisja ustaliła na 10 razy niższą niż cena rynkowa po czym kościół tą ziemię po cenie rynkowej sprzedaje dwa miesiące później...).
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 19 paź 2011, 19:59
O nie. oddawali równowartość tej ziemi. A wartość ustalali sobie sami...Kamil232 pisze:Do tego również się już odnosiłem. Komisja majątkowa zwracała ziemie, które bezprawnie zagrabiono Kościołowi, albo żyjemy w państwie prawa gdzie nie państwo nie może zabierać komuś jego własności, albo mamy komunę, że państwo może brać to co chce.
Czy wiesz, że budżet na każdy rok jest budowany w oparciu o POTENCJALNE wpływy... tzn. te, których JESZCZE NIE MA, ale będą? Na podstawie tego jakie będą wpływy takie będzie można zaplanować wydatki. Jeśli wpływy nagle byłyby dwa miliardy większe to to oszczędności automatycznie mogłyby być dwa miliony mniejsze.Kamil232 pisze:więc gadanie o oszczędnościach jest zabawne.
Emerald
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 paź 2011, 22:28
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 19 paź 2011, 22:47
arek_ahig

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 19 paź 2011, 22:55
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 paź 2011, 22:58
MGiggs

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 19 paź 2011, 23:04
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 paź 2011, 23:09
MGiggs

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 19 paź 2011, 23:21
U mnie w regionie od lat do sejmu dostaje się pan z PO co nazywa się Konstanty Miodowicz. Sprawdź sobie życiorys tego pana.MGiggs pisze:Puść Górskiego (posła Pis) jak mowi o czarnym mesjaszu i zagładzie białego człowieka.
Ciekawe czemu umknął temat- Byli prokuratorzy i agenci specialni dostali się z ramenia PIs do Sejmunic wiecej nie trzeba mówić
Marco Van Basten
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 paź 2011, 23:23
MGiggs

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 19 paź 2011, 23:24
Berele Lewartow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 19 paź 2011, 23:26
MGiggs pisze:Puść Górskiego (posła Pis) jak mowi o czarnym mesjaszu i zagładzie białego człowieka.
Ciekawe czemu umknął temat- Byli prokuratorzy i agenci specialni dostali się z ramenia PIs do Sejmunic wiecej nie trzeba mówić
I to jest zajebiste pytanie panie Tomaszu Lisie, maksymalnie 50% merytorycznego przygotowania.MGiggs pisze: Ja jestem wyborcą czy jakimś fanatykiem PO?
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 paź 2011, 23:30
MGiggs

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 19 paź 2011, 23:34
Berele Lewartow
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio