Ogólna dyskusja o polityce - Strona 201

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 19 paź 2011, 19:42

A czy, któryś z Was wpadł na to, że artykuł może mieć więcej niż jedną stronę? Czy Wam się nie zdarza takich czytywać?

Na drugiej stronie artykułu na money.pl jest: 2 mld na podatkowych przywilejach plus w sumie 5 mld od komisji majątkowej (zresztą takich wałów jakie tam kręcili to ciężko się gdzie indziej doszukać np. oddanie kościołowi ziemi, której wartość komisja ustaliła na 10 razy niższą niż cena rynkowa po czym kościół tą ziemię po cenie rynkowej sprzedaje dwa miesiące później...).

Podsumowując: warto czasami faktycznie poczytać artykuł a nie tylko oglądać rysunki...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 paź 2011, 19:54

Na drugiej stronie artykułu na money.pl jest: 2 mld na podatkowych przywilejach
Odniosłem się do tego powyżej to raz, a dwa tych pieniędzy w budżecie w TEJ CHWILII nie ma, wiec jak można gadać o oszczednościach? Dopiero po wprowadzeniu powiedzmy takiego samego opodatkowania ksieży jak reszty obywtaeli można będzie rozmawiać o tym jak wzrosły przychody do budżetu, ale TERAZ TEJ KASY TAM NIE MA, więc gadanie o oszczędnościach jest zabawne. Po trzecie czy tylko Kościół Rzymsko-Katolicki ma taki przywilej podatkowych przywilejów, czy każde wyznanie?
Po czwarte jak to jest w innych krajach czy tam są podobne przywileje podatkowe dla Wyznań czy szczerzący wiarę płacą takie same podatki jak reszta obywateli czy nie?
plus w sumie 5 mld od komisji majątkowej (zresztą takich wałów jakie tam kręcili to ciężko się gdzie indziej doszukać np. oddanie kościołowi ziemi, której wartość komisja ustaliła na 10 razy niższą niż cena rynkowa po czym kościół tą ziemię po cenie rynkowej sprzedaje dwa miesiące później...).
Do tego również się już odnosiłem. Komisja majątkowa zwracała ziemie, które bezprawnie zagrabiono Kościołowi, albo żyjemy w państwie prawa gdzie państwo nie może zabierać komuś jego własności, albo mamy komunę, że państwo może brać to co chce.

I jeszcze jedno gdzie w końcu się walnąłem w tych obliczeniach co? Gdzie rzekomo nie potrafiłem dodawać? :boruta: Jeśli już to nie wziałem pod uwagę tych przywilejów podatkowych, co uczyniłem specjalnie z powodów o których napisałem powżyej, ponieważ tej kasy w budżecie w tej chwilii nie ma i Kościół tej kwoty nie dostaje z budżetu. Ale wciaż nie mogę dojść, gdzie rzekomo nie potrafię liczyć? Czyżby pan Ch. kłamał, oczerniał, insynuował? Cóż za nowość...

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 19 paź 2011, 19:59

Kamil232 pisze:Do tego również się już odnosiłem. Komisja majątkowa zwracała ziemie, które bezprawnie zagrabiono Kościołowi, albo żyjemy w państwie prawa gdzie nie państwo nie może zabierać komuś jego własności, albo mamy komunę, że państwo może brać to co chce.
O nie. oddawali równowartość tej ziemi. A wartość ustalali sobie sami...
Kamil232 pisze:więc gadanie o oszczędnościach jest zabawne.
Czy wiesz, że budżet na każdy rok jest budowany w oparciu o POTENCJALNE wpływy... tzn. te, których JESZCZE NIE MA, ale będą? Na podstawie tego jakie będą wpływy takie będzie można zaplanować wydatki. Jeśli wpływy nagle byłyby dwa miliardy większe to to oszczędności automatycznie mogłyby być dwa miliony mniejsze.
Czyli efekt taki sam jak w sytuacji kiedy wpływy by się nie zwiększyły a oszczędności były dwa miliony większe (tzn. efekt w budżecie) - czyli wszystko się bilansuje.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 paź 2011, 22:28

Kamil to juz kpina, Ty powołujesz się na GW? :rotfl: :beer:

Nie mam wiecej pytan. Spokojnie, bedą procesy i bedzie werdykt bo Koltlinski na razie miał to d..pie. Ostatnio powiedzial ze jesli idiota jeden z drugim nie widzi roznicy w pracy w FIM a udzieleniem wywiadu to jego sprawa. Mnie tylko dziwi ze GW ktora jest jaka jest nagle staje się argumentem. GW ktora nie podaje faktow(totalne zero) nagle jest wiarygodna.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 19 paź 2011, 22:47

Proba obrony skompromitowanego Kotlinskiego jest zenujaca. Jezeli podwazany byl stan psychiczny Kaczora, to Kotliski juz dawno powinien lezec na oddziale zamknietym.
Ostatnimi czasy mialem ta nieprzyjemnosc, iz bylem czytelnikiem tworczosci tego jegomoscia, glownie z uwagi na ciekawosc i tylu idiotyzmow juz dawno nie czytalem. Myslalem, ze Palikot wyczerpal wszelkie poklady przyzwoitosci wypowiadajac sie o sp LK, ten smieszny Pan poszedl w swym absurdzie nawet dalej.
Generalnie po przeanalizowaniu skladu poslow elektow RP doszedlem do wniosku, jak skretyniala grupa musza byc wyborcy tej partii. Tak fatalnego skladu osobowego w sejmie dawno juz nie bylo. Przygotowanie merytoryczne zadne, absurd goni absurd. Zenada.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 707

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 19 paź 2011, 22:55

Ale o co hałas? Chlopaczek juz napisał, ze udział w promocji pisma Piotrowskiego było niesamowita zagrywka marketingowa, takze wszystko jest ok. A Palikot natomiast stwierdził, ze woli zabójce Popiełuszki od Kaczyńskiego, bo ten ostatni zabił 96 osób w tym swoja najbliższa rodzine. Nic sie nie dzieje. Moze kiedys powstanie w Polsce tygodnik antyimigracyjny, który do promocji swojego pisma zaprosi Breivika, ale byłby szum, ale promocja :)
Ostatnio zmieniony 19 paź 2011, 23:01 przez Berele Lewartow, łącznie zmieniany 1 raz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 paź 2011, 22:58

Naprawde cieszą mnie personali osob ktore jadą po Palikocie i Kotlinskim.

Przygotowanie merytoryczne widzialismy u posłow pis. Cymanski u Lisa wyglądal jak Arsenal na OT gdy padalo pytanie czemu krzyza w parlamencie nie powiesi.
W 7 dni tygodnia u Olejnik Rozenek zapytał Hofmana czy jego wniosek bedzie konstytucyjny(o pozostawienie krzyza) to Hofmaln nic nie odpowiedzial. Od 2 dni jest wniosek o zdjecie krzyza i od niezaleznej rzepy czy forndy nikt nie potrafi podwżyć tego wniosku ktory prawnie jest doskonały.Krzyki nic nie pomogą a Ynteligencji polecam poczytanie konstytucji swojego kraju.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 19 paź 2011, 23:04

Kotliński to widze ma bardziej oddanych pyschofanów niż Korwin. I tak na rozweselnie jeszcze przed spaniem: http://www.radio.szczecin.pl/index.php?idp=29&idx=5471

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 paź 2011, 23:09

Puść Górskiego (posła Pis) jak mowi o czarnym mesjaszu i zagładzie białego człowieka.

Ciekawe czemu umknął temat- Byli prokuratorzy i agenci specialni dostali się z ramenia PIs do Sejmu :rotfl: nic wiecej nie trzeba mówić

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 19 paź 2011, 23:21

MGiggs pisze:Puść Górskiego (posła Pis) jak mowi o czarnym mesjaszu i zagładzie białego człowieka.

Ciekawe czemu umknął temat- Byli prokuratorzy i agenci specialni dostali się z ramenia PIs do Sejmu :rotfl: nic wiecej nie trzeba mówić
U mnie w regionie od lat do sejmu dostaje się pan z PO co nazywa się Konstanty Miodowicz. Sprawdź sobie życiorys tego pana.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 paź 2011, 23:23

Ja jestem wyborcą czy jakimś fanatykiem PO?

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 19 paź 2011, 23:24

Olechowski byl przeciez tez agentem specjalnym, ponoc od spraw gospodarczych, Konstanty Miodowicz był szefem kontrwywiadu,Wassermann był prokuratorem, takze nic specjalnie nowego. Swoja droga dobrze, ze prawnicy ida do sejmu, musza troche zrownowazyc swiadomosc prawna wsrod parlamntarzystow, zanizona przez ludzi od norek i stazow w tvnie.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 19 paź 2011, 23:26

MGiggs pisze:Puść Górskiego (posła Pis) jak mowi o czarnym mesjaszu i zagładzie białego człowieka.

MGiggs pisze: Ja jestem wyborcą czy jakimś fanatykiem PO?
I to jest zajebiste pytanie panie Tomaszu Lisie, maksymalnie 50% merytorycznego przygotowania.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 paź 2011, 23:30

Dalej pytam jaki to ma związek ze mną? Jestem wyborca PO? Upadł mit o apolitycznych służbach szczególnie CBA.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 19 paź 2011, 23:34

Jestes wyborca Palikota. Nie dajesz nam tego zapomnieć. Robert Korzeniowski startuje z list PO, upada mit o apolitycznym chodziarstwie. Jagna Marczułajtis startuje z list PO, upada mit apolitycznrgo Tańca z gwiazdami. Sebastian Florek na listach SLD, upada mit apolitycznego Big Brothera.Andrzej Piątka na listach RPP, upada mit apolitycznej hodowli norek.

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”