Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 939

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 paź 2011, 1:05

http://t.co/445vKfJV - skrót z meczu.

Powiem tak. Cieszy, że jest awans do 1/4. Możemy teraz równie dobrze trafić na Cardiff, Crystal Palace jak i na kogoś z pary Everton/Chelsea lub nawet United. Ćwierćfinał musimy potraktować bardzo powaznie, nie możemy już się bawić w taką ławkę itd. Musi powrócić to, co było przed rokiem czyli mieszania drużyna ze wskazaniem na silniejszą oraz b. silna ławka. A jak będzie United czy Chelsea to najsilniejsza możliwa drużyna oczywiście.

Jeśli chodzi o sam mecz to może indywidualne oceny.

Fabiański - świetny mecz. Dobre interwencje, a miał ich sporo, bo 11 strzałów na bramkę oddał Bolton. Pewny siebie, dobrze jeden na jeden wybronił, ogólnie świetny mecz.

Yennaris - Bardzo mnie zaskoczył, bardzo pozytywnie. Dobrze sobie radził po prawej stronie obrony, w sumie śmiem twierdzic, że lepiej niż Jenkinson :P

Vermaelen - Świetny powrót wice-kapitana. Mam nadzieję, że zejście było prewencyjne. Nie wiadomo, czy na Chelsea Wenger go wystawi, ale mam nadzieję, że tak, bo jest nam potrzebny. Widać różnicę w obronie z nim.

Squillaci - cholera, chyba najlepszy jego mecz w barwach klubu :lol: dużo miał do roboty i grał naprawdę dobrze. Zastanawia mnie czy to, że miał obok siebie Vermaelena miało na to wpływ. Pewnie tak. Oprócz jednej sytuacji gdzie złapał głupią żółtą, nic tak naprawdę źle nie zrobił.

Miquel - bardzo dobry występ Katalończyka. Mówiło się, że może grać na lewej jak i na środku obrony i dzisiaj też solidny występ.

Frimpong i Coquelin - ocenię ich razem bo razem zawiedli po całej linii. Tracili masę głupich piłek, Frimpong był odpowiedzialny za bramkę bo stracił piłkę w idiotyczny sposób na 30 metrze. Szkoda, bo ze Shrew zagrali wyśmienicie.

Benayoun - jeden z nielicznych nie-obrońców który miał dzisiaj dobry mecz. Pokazał dobrą technikę, na solidnie grał na skrzydle, pokonywał obrońców bez problemu. Bardzo dobry występ Izraelczyka.

Chamberlain - No cóż, kiepski występ, można wręcz powiedzieć, że fatalny. Zaczęło się obiecująco, ale ile on razy stracił piłkę to głowa mała. Wydaje mi sie, że paradoksalnie dobrze na tym wyjdzie, bo wielu ludzi jechało Wengera i podniecało się Alexem, że powinien grać zamiast Theo, że jest świetny itd. a tak wszyscy zejdą może na ziemię i zrozumieją, że jeszcze za wcześnie.

Arszawin - kolejny dziwny jego występ. Grał na środku pomocy, czyli tam, gdzie chciał, ale nie pokazał za wiele. Potem strzelił bramkę z niczego i zaczął grać bardziej energicznie. Zaliczał jednak dużo strat, dużo dreptał po boisku oc masywnie wnerwia. No cóż, przynajmniej dostał szansę tem, gdzie zawsze chciał grać i i tak nic z tego nie wyszło. Chociaż nie ujmujmy mu, bramka bardzo dobra i ważna.

Park - B. dobry występ. Wenger powiedział po meczu, że jest już gotowy na grę w lidze. O wiele więcej dawał drużynie niż Chamakh ze Stoke. Mam nadzieję, że wkrótce stanie się pierwszym zmiennikiem Robina, bo możemy mieć z niego więcej pożytku niż z Marokańczyka.

Ogólnie tak jak mówiłem - ostatecznie wszystko się udało, mamy ćwierćfinał i jest OK, ale nie można sobie pozwolić na to w następnej rundzie. Zbyt duże ryzyko.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 26 paź 2011, 17:09

:)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 paź 2011, 23:27

Otwarte zostały negocjacje z Robinem van Persiem w sprawie nowego kontraktu :jupi: :jupi: :jupi:

świetne wiadomości. Dobrze by było, gdyby przed końcem roku obaj kapitanowie mieli nowe kontrakty.

Awatar użytkownika
Kisielski
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kisielski » 30 paź 2011, 16:57

No wynik z CFC bardzo dobry i na początku pod wpływem emocji stwierdziłem, że kryzys zażegnany, ale po jakimś czasie emocje opadły i na spokojnie doszedłem do wniosku żebyśmy za bardzo się nie podniecali bo w tym sezonie cuda się dzieją. Najpierw Man United daje nam baty potem podobne dostaje od Man City. Więc raczej się skupmy żebyśmy od kogoś lania znów nie dostali :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 paź 2011, 23:57

Ponoć w Anglii pod lupę wzięli radość Robina po jednym z goli. Niby zamawiał 5 piw :roll: ludzie są jednak pojebani.
Coś ostatnio sporo oskarżeń o rasizm i tym podobnych, dziwnie się to jakoś w ciągu 1-2 tygodni namnożyło.
Arsenal strzela 5 goli na Stamford, Robin zalicza hat-tricka (ponoć to więcej goli niż Torres na Stamford strzelił :lol: ) a ludzie szukają nie wiadomo czego, by sensacje znaleźć. Jakby czołowy napastnik innej czołowej drużyny strzelił hat-tricka na Stamford to by piali z zachwytu, najlepiej jakby to był Anglik jeszcze, to już w ogóle. Ale to van Persie z Arsenalu, więc po Arsenalu się jeździ, że ma dziurawą obronę, a po Robinie, że piwa zamawia.
Już nawet jakiś kibic Arsenalu szybko zareagował i znalazł kolejną sensację, coby potwierdzić, jaki to zły klub jest.

Obrazek
:lol:

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 31 paź 2011, 0:45

Salut rzymski. Wymyślony tysiące lat przed Hilterem

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 31 paź 2011, 10:41

KS Huk Lipiny to ktoś z fanów Arsenalu prawda?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 paź 2011, 10:48

guru

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 31 paź 2011, 12:01

Jezli FA wlepi kare RVP to ja jako fan MU sie absolutnie nie zdziwie. :mrgreen:

Mich77
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich77 » 31 paź 2011, 12:25

Ja się lekko zdziwiłem jak zobaczyłem owe 'zamawianie pięciu piw' :lol:

z tym że jakie on tam miał zamiary i jaką intencję to nie wiem

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 31 paź 2011, 12:45

Szczerze mowiac to ja nawet nie mam pojecia, o co chodzi z tymi piwami.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 31 paź 2011, 12:47

Pewnie to ze sie promuje pijanstwo wsrod mlodziezy ktora oglade mecze,Fa zawsze cos wymysli spokojnie
Ostatnio zmieniony 31 paź 2011, 12:53 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 31 paź 2011, 12:52

Jakby czołowy napastnik innej czołowej drużyny strzelił hat-tricka na Stamford to by piali z zachwytu, najlepiej jakby to był Anglik jeszcze, to już w ogóle. Ale to van Persie z Arsenalu, więc po Arsenalu się jeździ, że ma dziurawą obronę, a po Robinie, że piwa zamawia.
Taaa, pewnie :lol: Na pewno gdyby to był Rooney to by tak właśnie było :mrgreen:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 31 paź 2011, 13:45

Jeśli Robin zostanie ukarany to zacznę podejrzewać, że w FA jakieś naprawdę gęste opary głupoty i debilizmu się unoszą :roll: Cholera, nie ma ostatnio tygodnia żeby gdzieś nie widziano jakiego rasisty czy nazisty. Ciekawe co wymyślą po kolejnej kolejce?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 31 paź 2011, 14:48

Nie no nie robmy jaj z ta kara. Moim zdaniem nie ma zadnej szansy, zeby zostal ukarany. A jak nawet by zaczeli sledztwo, to moze tak jak polski sad stwierdza, ze kat nachylenia byl inny niz w faszystowskim pozdrowieniu :lol:

Wenger poinformowal na konferencji, ze Jenkinson i Vermaelen sa gotowi do gry. Oczekiwalbym, ze Jenkinson zacznie na prawej obronie a Vermaelen mozliwe, ze na lewej - byl bardzo zmeczony po meczu z Chelsea, kiepski kondycyjnie wiec przydalaby mu sie przerwa. ALe niekoniecznie, moze Per usiasc na lawce. Nie wiadomo.

Chamakh tez jest kontuzjowany, wiec jedynym napastnikiem bedzie Park. Jednak Wenger powiedzial przed meczem z Chelsea, ze oba mecze - Chelsea i Marsylia - to jak finaly pucharowe ktore trzeba wygrac, wiec spodziewam sie najsilniejszej jedenastki. Silna rotacja bedzie z Borussia i Olympiacosem jesli uda nam sie wygrac jutro. Bo jutrzejsze 3 pkty daja nam kwalifikacje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”