Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 lis 2011, 17:54
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 03 lis 2011, 18:00
Naucz sie czytac to moze Tobiewujek google tez pomoze. Napisalem:Kamil232 pisze:PS. Przed chwilą twierdziłeś, że z PO nikogo nie wyrzucano. Brawo wujek google pomógł się dokształciłeś? Dobry początek
Przyznaje nie myslalem wtedy o Gilowskiej bo wczesniej mowilem o walce o wladze.Emerald pisze:Natomiast z PO zanim ktos odszedl (bo nie pamietam, zeby byl wyrzucany) to zawsze byly dosc dlugie rozmowy i "negocjacje".
Ty opisales sytuacje taka jak Tobie sie wydaje ze byla czyli oczywiscie dzielac na "czarny" albo "bialy" bo zeby nazwac wiecej kolorow to trzeba myslec...Kamil232 pisze:I tutaj właśnie wychodzi cała twoja "kunszt". Dokładnie opisałem tą sytuację jak wyglądała i z nepotyzmem ona nic wspólnego nie miała, a ten dalej swoje.
Nie kazdy, tylko takie durnie jak Ty.Kamil232 pisze:Szkoda czasu, wklej swój dyplom do avatara, każdy ci się będzie kłaniał
Ziobro jest. Kluzik poleciala bo trzeba bylo na kogos zwalic wine za porazke. Podobnie jak Stalin zawsze znalazl kozla ofiarnego, np. w trakcie Niemieckiej ofensywy na ZSRR...Kamil232 pisze:Kluzik czy inna Jakubiak dla Kaczyńskiego konkurencja była?
Emerald
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 03 lis 2011, 18:16
Sytuacja wyglądała tak jak ja przedstawiłem, chcesz dowodów, może najpierw Ci przedstawić umowę przyjęcia do pracy w biurze poselskim Gilowskiem, a potem akt małżeńśki z synem żeby zobaczył co było pierwsze? Nie bardzo wiem jakie to mogą inne kolory wchodzić w grę, albo coś było wcześniej albo poźniej. Sytuacja jest jasna i to wszystko.Ty opisales sytuacje taka jak Tobie sie wydaje ze byla czyli oczywiscie dzielac na "czarny" albo "bialy" bo zeby nazwac wiecej kolorow to trzeba myslec...
Nie jestem obrońcą wartości PiSu, tylko wartości konserwatywnych, patriotycznych.Mam do Ciebie pytanie jako obroncy wartosciu Pisu.Jesli Ziobro oderwie Ziobrystow to za kim sie bedziesz opowiadal?
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 03 lis 2011, 18:37
Widze, ze masz problemy z czytaniem, napisalem post wyzej:Kamil232 pisze:Sytuacja wyglądała tak jak ja przedstawiłem, chcesz dowodów, może najpierw Ci przedstawić umowę przyjęcia do pracy w biurze poselskim Gilowskiem, a potem akt małżeńśki z synem żeby zobaczył co było pierwsze? Nie bardzo wiem jakie to mogą inne kolory wchodzić w grę, albo coś było wcześniej albo poźniej. Sytuacja jest jasna i to wszystko.
Czyli powinna ja byla zwolnic.Emerald pisze:A poza tym co za roznica kiedy sie jej syn ozenil z jej pracownica? Skoro nie mozna zatrudniac rodziny to nie mozna.
Po pierwsze nawet nie probuje bo sam sobie radzisz swietnie, a po drugie to spokojnie, dezawuowac to mozna kogos powaznego, kto cos osiagnal a nie forumowego krzykacza...Kamil232 pisze:I słabo się starasz, słaba ilośc tych obleg....chyba ci się w ten sposób nie uda poza znane już grono mnie mnie zdezawuować.
Tu sie zgodze. Jesli "Ziobrysci" odejda to odejda ludzie znani, rozpoznawalni i szanowani po radykalnie prawej stronie. Ziobro, Kurski czy Kepma moga powalczyc. Poza tym w malopolsce w ktorej PiS osiaga bardzo dobre wyniki nie zostanie juz chyba nikt takiego kalibru jak Ziobro.Kamil232 pisze:Szansę mają, Ziobro zawsze miał świetne wyniki indywidualne, Kempa w ostatnich wyborach też wykręciła swietny wynik, Duda ponoć również ich człowiek w Kraku w ostatnich wyborach kolejny bardzo dobry wynik. Zobaczymy.
Emerald
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 03 lis 2011, 20:08
Masz chłopie taki problem, że nie pojmujesz podstawoej kwestii. Wszyscy, a przynajmniej liderzy PO wiedzieli jaka jest sytuacja. Tusk wiedział o tym, żę ta kobieta tam pracowała, zanim stała się rodziną Gilowskiej. I nikt nie widział w tym nic zdrożnego, bo to jest kabaret, że przyjmujesz kogoś do roboty, ta osoba kitra się z twoim synem i dlatego że wychodzi za mąż masz ją wywalić z pracy? Ale nawet pomijając tą kwestię Tusk o tym wiedział i nie kazał jej zwolnić tej kobiety, wiedział jak było i dopóki nie poszedł jakiś artykuł nic się w tej sprawie nie działo, a potem wykorzystano pretekst, że media to opisały, zamiast wytłumaczyć jak było, to jej "strzelił w łeb".Czyli powinna ja byla zwolnic
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 lis 2011, 20:21
Kamil232 pisze:Trudno, żeby matematyk wchodził z kimś w dyskusje o całkach, a się dowiadywał, że jego przeciwnik, nie potrafi dodawać.
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 03 lis 2011, 20:57
1. Ja nigdy nie głosowałem na PO, więc nie masz racji.Kamil232 pisze:Taka jest różnica między nami, że ja jeśli by Kaczyński robił coś takiego za co najbardziej jeżdzę po Tusku to nawet nie skończyłby tego robić i już bym go nie popierał. A u Ciebie panują podwójne standardy Kaczyński Stalin, Tusk wszystko może.
Emerald

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 03 lis 2011, 21:36
Sikorski, Mężydło, Zalewski, Rostkowska, Libicki sa w PO. Dorn,Ujazdowski wrócił do PiSU. Migalski,Kowal ,Kaminski,Bielan sa w Europarlamencie. Reszta PJNowco,niewielka zreszta, to swieza sprawa, pewnie czesc pojdzie do PO, czesc wroci do PiSu. Mozna powiedziec,ze Marek Jurek wyleciał z polityki, nie dosłownie bo wciaz startuje ze swoja partia, ale z głównego nurtu na pewno.A to kto ile popełnił morderstw można łatwo zobaczyć patrząc ilu jest wybitnych polityków w PiSie a ilu w PO... (poza tym ja nie mówiłem o politycznych morderstwach tylko o usuwaniu ludzi z partii - co akurat w tym wypadku jest na Twoją korzyść bo Tusk nie "zabił" Gilowskiej (poszła do PiSu) natomiast większość ludzi, którzy odeszli z PiSu wyleciało z polityki.
Berele Lewartow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 03 lis 2011, 22:10
grzegorzfcb

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 lis 2011, 22:18
Nie ma, nie daj się zwariować. Sztandarowy przykład tuskowego morderstwa to Rokita, który sam się wyautował i przegrał walkę o władzę, po czym odszedł. To on w końcu ukuł tę plotkę o premierze z Krakowa, przez co podpisał sam na siebie wyrok i odszedł razem z koncepcją POPiS - skądinąd bardzo mi go żal, niezwykle go cenię.Nie wiem, czy Tusk ma na koncie wiecej moderstw politycznych od Kaczyńskiego
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 03 lis 2011, 22:37
Kłamstwo, kolejne zresztą. Rokita odszedł przed wyborami w 2007 roku, a tak btw. Tusk wówczas na konwecji mówił, że jak wygramy to o Jasiu nie zapomnimyNie ma, nie daj się zwariować. Sztandarowy przykład tuskowego morderstwa to Rokita, który sam się wyautował i przegrał walkę o władzę, po czym odszedł. To on w końcu ukuł tę plotkę o premierze z Krakowa, przez co podpisał sam na siebie wyrok i odszedł razem z koncepcją POPiS - skądinąd bardzo mi go żal, niezwykle go cenię.
Znowu niestety z przykrością muszę przyznać, że się mylisz. Płażyński wyautowany i gdzie on był? Gdzie był jakimś ciekawym graczem? W 2007 roku wszedł z list PiSu do sejmu, albo jako niezależny i potem był posłem niezależnym, bez żadnych ciekawych funkcji. Olechowski wyatowany całkowicie, poza nurtem wielkiej polityki, dalej Piskorski to samo, zakładał to śmieszne SD i zdobył z 1 procent poparcia, obaj z Olechowskim skończyli gorzej jak Jurek. Gilowska była na oucie i stamtąd ją wyciągnał Kaczyński. Rokita całkowicie wyautowany.. Ja nigdy nie głosowałem na PO, więc nie masz racji.
A to kto ile popełnił morderstw można łatwo zobaczyć patrząc ilu jest wybitnych polityków w PiSie a ilu w PO... (poza tym ja nie mówiłem o politycznych morderstwach tylko o usuwaniu ludzi z partii - co akurat w tym wypadku jest na Twoją korzyść bo Tusk nie "zabił" Gilowskiej (poszła do PiSu) natomiast większość ludzi, którzy odeszli z PiSu wyleciało z polityki.
2. Muszę Cię przeprosić za epitety skierowane pod Twoim adresem. Niepotrzebnie dałem się ponieść. Tekst o dyplomie też zupełnie nie na miejscu. To, że się z Tobą nie zgadzam nie oznacza, że mam o Tobie takie zdanie, a nawet jeśli, to nie oznacza, że powinienem tak do Ciebie pisać.
Nie uważam, żebyś był głupi...raczej zagubiony
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 04 lis 2011, 10:43
Olechowski z tego co kojarze to na prezydenta startowal pozniej, nie? Poza tym z PO odszedl dopiero w 2009 i nie pamietam, zeby tam byly jakies zadymki. Przestalo mu byc po drodze i tyle.Kamil232 pisze:Olechowski wyatowany całkowicie, poza nurtem wielkiej polityki,
Emerald

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 04 lis 2011, 11:38
Kolejna podwyżka cen paliw nas czeka. Tanie państwoPodwyżka stawek podatku akcyzowego na paliwa oraz wyroby tytoniowe od 2012 r. da budżetowi państwa dodatkowe dochody w wysokości ok. 2,45 mld zł - wynika z projektu ustawy, przygotowanego przez Ministerstwo Finansów.
NoName1989

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 lis 2011, 14:58
Z Rokitą sprawa jest bardziej skomplikowana. Dobrze to opisał Palikot w swojej ostatniej książce, podsumował wszystkie plotki, które krążyły od dawna. O premierze z Krakowa plotkę rozpuścił on sam chcąc stworzyć mocną opozycję do polityki Tuska. Od początku był zwolennikiem POPiS, dążył do tej koncepcji za wszelką cenę (bardzo lojalnie względem PO zresztą, szacunek za to dla niego) i kiedy ta koncepcja przegrała i okazało się, że pełnię władzy ma Tusk, to on odszedł. Nie był upokarzany, nie był autowany, nie odbierano mu stanowisk, choć robił świństwa, przy których zachowanie Ziobry czy Kluzik wydaje się być szczytem kultury politycznej. Rozstał się z PO na pewno w dużej niezgodzie, ale nikt o tym nic do końca nie wie, bo nie wychodziło to do mediów.Jesli chodzi o Rokite to wyautowal sie sam bo sie okazalo, ze nie jest tak silny jak Tusk, a chcial dyktowac co ma robic partia.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 lis 2011, 16:28
Olechowski owszem złożył legitymacje partyjną dopiero w 2009 roku, tyle tylko, że jakie to ma znaczenie? Typ tam tyle znaczył ile 1000 szeregowych członków partii. Znaczył tyle ile ty byś znaczył jakbyś teraz złożył deklaracje członkowską i Cie przyjęli do partii. Znaczył tyle ile te fikcyjne osoby co PO sobie dopisywała ich do członków, a oni nawet nie mieli pojęcia, że są w partii PO. Nie miał na nic wpływu, ba w ogóle nie uczestniczył w żadnych spotkaniach, no po prostu w niczym. Od 2003 roku został całkowicie wyautowany i to, że nie został wypisany z liczby członków w partii to tylko symbolika.Olechowski z tego co kojarze to na prezydenta startowal pozniej, nie? Poza tym z PO odszedl dopiero w 2009 i nie pamietam, zeby tam byly jakies zadymki. Przestalo mu byc po drodze i tyle.
Plazynski odszedl bo mu blizej bylo do PiS niz do liberalnego PO.
Przeeestań chłopie z tą Gilowska i smrodem wokół partii. Wokół Palikota i jego studentów i rencistów i innych wybryków było kilka razy wiekszy smród, a nawet na niego palcem nie kiwnęli. Grać i cieciowanie u Niemca kolejny smród. Że już nie wspomnę o Drzewieckim, o którym przed afera hazardową również chodziły ciekawe plotki i o jego kawiarnii w latach 90-tych czy o jakiego zatrzymaniu w Florydzie przez policję po pijaku gdy został oskarżony o pobicie żony. I nawet mu włos z głowy nie spadł. Sprawa Gilowskiej spokojnie byłą do obrona, nie takie rzeczy przechodziły, a i jestem przekonany, że by spoleczeństwo spokojnie przyjęło te wyjaśnienia. Dziewczyna przyjęta do pracy całkowicie nieznajoma dla Gilowskiej po paru latach staje się jej synową i dlatego ma wylecieć z pracy? Sprawa jest prosta, logiczna, życiowa i spokojnie do obronienia gdyby się tylko chciało. Ale naprawdę nie wiem ile jeszcze razy bedziemy to miętolić bo chyba czwarty raz o tym pisze. Rozumiem, że Tuska będziesz bronił do utraty tchu, ale na Boga troche obiektywizmu w tej sprawie.Piskorski dostal bo sie wokol niego zrobil smrod. Pewnie pamietasz. Niestety ale jak sie chce byc zawsze czystym to trzeba sie smierdzacych ludzi pozbywac. Taka zasade wyznaje Tusk i z tego samego powodu pozbyl sie Gilowskiej. To nie byla ani w jednym ani w drugim wypadku walka polityczna, raczej dbanie o dobry wizerunek partii.
Piskorski poszedl do SD (no i wlasnie - mowisz, ze jestes dobry a piszesz, ze zakladal... SD zostalo zalozone po wojnie) i dostal to na czym mu zalezalo, bo SD ma wiecej kasy niz jakakolwiek inna partia w Polsce.
Wracajac do Gilowskiej to zarzuty o nepotyzm znowu poplynely z prasy. I skoro Tusk wiedzial wczesniej to znaczy, ze mu to nie przeszkadzalo. Wywalil ja, zeby nie bylo smrodu wokol partii.
łżesz jak zwykle łżesz. Rokita odszedł z partii w 2007 roku nie w 2005 czy na początku 2006 jak upadła koncepcja PO-PIS-u. Przez te 2 lata stał przy Tusku i krytykował rządu PiS-u, sam pamiętam jak u Lisa jeszcze w Polsace normalnie zmasakrował Urbańskiego, wytarł sobie nim podłogę. Odszedł nie dlatego, że upadła koncepca PO-PIS-u tylko dlatego, że wycięto mnóstwo jego ludzi z list PO w wyborach do sejmu 2007 roku, a i jemu nie chciano dać jedynki w Krakowie. I odejście nastąpiło przed wyborami. Tak więc jak w przypadku PJN Kaczyński wywalił Jakubiak i reszta za nią poszła, tak w tym przyapdku wycięto ludzi Jasia i on odszedł. Mniej jazgotu medialnego, on przed wyborami nie robił cyrków jak te śmieszne MIgalskie i reszta i dlatego tylko wokół tego nie było żadnego smrodu.Z Rokitą sprawa jest bardziej skomplikowana. Dobrze to opisał Palikot w swojej ostatniej książce, podsumował wszystkie plotki, które krążyły od dawna. O premierze z Krakowa plotkę rozpuścił on sam chcąc stworzyć mocną opozycję do polityki Tuska. Od początku był zwolennikiem POPiS, dążył do tej koncepcji za wszelką cenę (bardzo lojalnie względem PO zresztą, szacunek za to dla niego) i kiedy ta koncepcja przegrała i okazało się, że pełnię władzy ma Tusk, to on odszedł. Nie był upokarzany, nie był autowany, nie odbierano mu stanowisk, choć robił świństwa, przy których zachowanie Ziobry czy Kluzik wydaje się być szczytem kultury politycznej. Rozstał się z PO na pewno w dużej niezgodzie, ale nikt o tym nic do końca nie wie, bo nie wychodziło to do mediów.
Oczywiście jak np. w przypadku powstania PJN-u. Czyimi rękami wycięto PJN, kto na nich w mediach najeżdał? Czyż nie Zbyszek Ziobro ze świtą? Co mówiły Pjonki tuż po odejściu? Że Kaczyński to marionetka w ręku Ziobry i to on praktycznie rządzi partią i stanie się jej prezesemOt, przegrał walkę o władzę z Tuskiem, jego koncepcja została skompromitowana. Zdarza się w każdej partii na okrągło.
Markowski: To partia Ziobry
- PiS-em faktycznie kieruje grupa Zbigniewa Ziobry - zwrócił uwagę Markowski. Kluzik-Rostkowska zadeklarowała kilka dni temu, że jest gotowa rywalizować z Ziobrą o stanowisko prezesa partii.
- Choć odnoszę się krytycznie do PiS-u, to mogę merytorycznie dyskutować z Kluzik-Rostkowską na przykład o wysokości podatków czy reformie służby zdrowia - mówił Markowski - Usuwanie takich polityków sprawi, że PiS będzie prowadził tylko politykę symboliczną i tożsamościową - dodał.
Więcej... http://wyborcza.pl/1,75478,8621183,Kacz ... z1ckbiEosu
No czyli co Wilmorze, wygrała koncepcja frakcji Ziobry i po prostu to normalne, że PJN musiał odejść?- Wykluczenie z PiS Joanny Kluzik-Rostkowskiej to posunięcie, które każe zastanowić się, czy jest to jeszcze partia demokratyczna - ocenił europoseł Marek Migalski. Według niego w partii wygrywa frakcja Zbigniewa Ziobry, który zdaniem Migalskiego został faktycznie "nowym szefem partii". - To on dzisiaj całkowicie przejął władzę i Jarosław Kaczyński jest tylko i wyłącznie wykonawcą jego poleceń lub osobą ułatwiającą mu sukcesję - eliminuje wszystkich potencjalnych konkurentów - podkreślił Migalski.
Jego zdaniem, Ziobro woli "być właścicielem partii, która ma 20 proc. (poparcia), niż być jednym z kilku liderów partii, która ma 50 proc.". - To gra absolutnie krótkowzroczna, ale na posiadanie na własność tej partii i władanie 30 mln zł rocznie z budżetu państwa i kilkoma tysiącami ludzi, którzy ją tworzą - ocenił Migalski.
Więcej... http://wyborcza.pl/1,75478,8621183,Kacz ... z1ckbqTAUz
Kamil232
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio