Ostrzeżenia - komentarze - Strona 57

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
mrc
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mrc » 06 maja 2005, 0:12

Tez mi się wydaje że trochę przesadziliście z tym banem dla Smita :?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 06 maja 2005, 0:21

Z przyjemnością poprzepycham się jeszcze z Tobą. To zaczynają się sparingi robić dosłownie...

Prosze fragment, gdzie mnie obraził, wytłuszczę to dla Ciebie:
smitu pisze:
piwus pisze:Wszystko pięknie panowie, ale poprosze o konkrety. Czego jeszcze nie wiecie? Bo sloganami łatwo rzucać, że to było potrzebne...
Poza tym mam pytanie, wy do siebie na gg piszecie "Ej, weź mi pomóż na forum, bo sobie rady nie daję i nie mogę go przekrzyczeć"?

"ps. kliknij w moj podpis :P"

nie pajacu nie dajemy sobie rad samo z siebie wynika ze wypada po tobie jezdzic :twisted: :twisted: zamykasz temat w ktorym sprawa nie zostala rozwiazana i jeszcze wmawiasz ze rzucamy sloganami !! zastanow sie troche :twisted: :twisted: :evil: :twisted: :evil:

Pasztet pisze:hehe coś znalazłem na temat moderatorów

1. Moderator nie nabija postów - moderator ma wiele do przekazania
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie
3. Moderator nie obija się - moderator czuwa
4. Moderator nie rozmywa tematu - moderator przypomina o innych ważnych sprawach
5. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę
6. Moderator nie flooduje - moderator ekspresywnie wyraża swoje myśli
7. Moderator nie wykłóca się - moderator szkoli forumiaków
8. Moderator nie zakłada głupich tematów - moderator sprawdza czujność forumiaków

mam nadzieje że nikt sie nie obrazi :wink:
hmmm szkoda ze tylko kilku sie sprawdza :? :roll: :twisted:
Nie wypada po mnie jeździć wypada wiedzieć o czym się dyskutuje panie Dorian.

Kłamstwem jest smitowe stwierdzenie, że w moich wypowiedziach znajdują się prowokacje wobec ciebie i niego. Powtarza to od pary dni i poza moim byłym podpisem niczego nie przytoczył.
Kłamstwem jest, że temat Buncha o niesamowitych problemach z avatarem był potrzebny. Apogeum osiągnęło to w temacie http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... a82cedee2e , gdzie odnosił się wyłącznie do problemu Bucha. Niestety nie wytłumaczył jak chciał skorzystać...
Poza tym nie sposób nie zauważyć, że smitu wpada tu tylko po to, by robić dymy :?. Wszelkie zaprzeczanie może świadczyć tylko o hipokryzji, albo o niewiedzy. W obu przypadkach lepiej się nie odzywać.

Bonso, ile ostatnio rozdaliśmy ostrzeżeń? Nie powineś się czasem zastanowić, za co zostali ukarani? Jestem ciekaw, czy będziesz w stanie przytoczyć niesprawiedliwe wyroki, czy jak smitu, czekał kto uwierzy.

Do wszystkich, którym ban się nie podoba, przeczytajcie wszystko co dziś smit napisał, dopiero wtedy się wypowiadajcie...

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 06 maja 2005, 0:27

Piszesz tyle tego chlamu ze glowa boli,jak Cie obrazil w tamtym momencie to dlaczego nei dales mu wtedy W tylko teraz pare W za takie pierdoly?Tak sobie wybieracie za to mu dam W a za to nie poczekamy co bedzie dalej?jego zbanowaliscie to mnie tez [k****] zbanuj mam to w dupie szczerze mowiac,na moda powinni wybrac Mimka albo kogos innego tylko nie ciebie bo huja wiesz o tym.

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 06 maja 2005, 0:28

Niech zyje cenzura@@@!!!!napisalem [k****] a tu jakies **** jebane wyskakuja :evil: co to ma [k****] byc?gdzie swoboda wypowiedzi?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 maja 2005, 0:28

Bonso pisze:Przepraszam że się wtrące, ale:
Smitowi, rzeczywiście się należało, ale WP. Wy naprawde przesadzacie. Dajecie WP, za byle gówna, i to jeszcze w nadmiernej ilości....naprawde trochę sie wyluzujcie, bo stracicie większość userów...
Bonso masz rację należało mu się WP, ale miał już 9. Ode mnie dostał 10 i tym samym ban. Nie ma co już o tym gadać bo wiadomo po co tutaj Smitu był. Tak jak napisał Piwus przeczytajcie co tu dzisiaj wyprawiał Wasz szanowny kolega. Na pewno nie stracimy połowy userów bo reszta wypowiada się w miarę normalnie i nie rozmywa tematów tak jak to robił Smitu. Czy nazwanie kogoś "pajace" to recz normalna? to jest jedno z wielu wykroczeń, które dzisiaj popełnił Smitu.

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 06 maja 2005, 0:29

Tomusmc pisze: to jest jedno z wielu wykroczeń, które dzisiaj popełnił Smitu.
niech mu da panei wladzo mandat

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 06 maja 2005, 0:33

Dałem mu wtedy 2 WP. 1 dostał za podjudzanie tymi kłamstwami. Poza tym dziwię się, że nie odniosłeś sie do postawy smita, który wpadał tu tylko zaczepiać ostatnimi czasami...

Przyznajesz, że powiniem go zbanować wtedy, nie podoba ci się, że to się odwlekło... Ciekawa retoryka.

I jeszcze rada ode mnie: ochłoń trochę, przytocz jakieś argumenty, bo jakbym chciał wiązanek słuchac, to bym poszedł lumpów na osiedlu słuchać.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 maja 2005, 0:36

DORIAN pisze:
Tomusmc pisze: to jest jedno z wielu wykroczeń, które dzisiaj popełnił Smitu.
niech mu da panei wladzo mandat
Dałem tylko w innej formie. Gdybym mógł to bym bez wahania wypisał mu taki mandat, że by się chłopak przewrócił, ale na szczęście praca policjanta nigdy nie należała do moich ulubionych zawodów.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2005, 0:37 przez Tomusmc, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 06 maja 2005, 0:37

Nie sadze ze powinienes go zbanowac wtedy bo nei zasluzyl na to,tylko dac gora 1 wp a nie za jakeis byle shite dawac mu bana,czy wpadal zaczepiac innych czy was to juz od niego zalezy i nikt nie ma prawa w to ingerowac,mozesz mnie nie rozumiec i to jest normalne,tyle odemnie robcie co chcecie,autocenzura trwa nadal.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 maja 2005, 0:42

DORIAN pisze:Nie sadze ze powinienes go zbanowac wtedy bo nei zasluzyl na to,tylko dac gora 1 wp a nie za jakeis byle shite dawac mu bana,czy wpadal zaczepiac innych czy was to juz od niego zalezy i nikt nie ma prawa w to ingerowac,mozesz mnie nie rozumiec i to jest normalne,tyle odemnie robcie co chcecie,autocenzura trwa nadal.
Dorian czy Ty przeczytałeś wszystko? On nie dostał bana tylko 10 WP, a to jest całkiem inna sprawa. W regulaminie jest punkt kultura osobista i z tego co widać to Smitu jej nie posiada. Ziarnko do ziarnka uzbiera się miarka jak to się mówi i właśnie to się sprawdziło w przypadku Twojego kumpla.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 06 maja 2005, 0:42

Nie stosuje wobec siebie żadnej autocenzury, smitu tez nie i cienko skończył. Cenzury tutaj nie widzę. Nie zbanowałem go kiedy mnie obraził bo chciałem mu dać szansę. Smitu nie zrozumiał za bardzo...

Czy to były pierdoły? Pamiętaj, że za nie dostał tylko 2 WP, gdzie uzbierał 8? Czemu to nikogo nie zastanawia? Gdyby była tu cenzura smit wyleciałby od razu po nazwaniu mnie pajacem i stwierdzeniu, ze można po mnie jechać.

Nic, tylko slogany...

Dobranoc, poczekaj do utra, to dokończymy.

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 06 maja 2005, 0:47

piwus pisze:Nie stosuje wobec siebie żadnej autocenzury, smitu tez nie i cienko skończył. Cenzury tutaj nie widzę. Nie zbanowałem go kiedy mnie obraził bo chciałem mu dać szansę. Smitu nie zrozumiał za bardzo...

Czy to były pierdoły? Pamiętaj, że za nie dostał tylko 2 WP, gdzie uzbierał 8? Czemu to nikogo nie zastanawia? Gdyby była tu cenzura smit wyleciałby od razu po nazwaniu mnie pajacem i stwierdzeniu, ze można po mnie jechać.

Nic, tylko slogany...

Dobranoc, poczekaj do utra, to dokończymy.
nie bede czekal do jutra bo jutro nie bede mial czasu,a z tego co wiem mial 6 W jak wychodzilem z domu,takze nie ingeruje w to za co i ile dostal W bo i tak troche to przeszadzone i nikt mi nei wmowi ze tak powinno byc,pozdrawiam i koncze ten nurtujacy temat,milej nocy zycze panom.
btw-piwus w sumie to ty zaczales ta wojne umieszczajac w podpisie tekst prowokujacy nasza grupe.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 maja 2005, 1:23

Zaraz pomyslicie ze wlaczam sie do rozmowy zeby negowac bana dla smita.Nie wnikam w tego bana chodzi mi o cos innego.

Za kogo sie macie zeby podwazac czyjas kulture osobista?Dajecie wp za to ze ktos neguje zdolnosci moderatorskie danej osoby a sami negujecie zdolnosc uzytkownika do kulturalnego zachowania?Nie jestescie tutaj od tego zeby mowic kto kulture osobista posiada a kto jej nie posiada.Kazdy sam sobie wyrabia ocene o danym uzytkowniku wy jako modzi powinniscie sie powstrzymywac przed takimi rzeczami.
Zarzucanie komus braku kultur to zdecydowanie wiekszy potwarz niz negowanie umiejetnosci danej osoby w jakiejs dziedzinie.

Skoro wy mozecie powiedziec ze waszym zdaniem Smitu nie ma kultury to on moze powiedziec ze jego zdaniem ktorys z modow nie nadaje sie zeby moderowc forum a nawet w jego odczuciu prowokuje innych uzytkownikow albo jego samego.Krotka pilka.
Chyba ze na sile staracie sie nauczyc kogos zasad dobrego zachowania.Ale to sie mija z celem.Od tego sa inne osoby.Wy nie.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 06 maja 2005, 1:58

Co do tej kultury osobistej, to wnioskuję to na konkretnych przykładach. Jeśli ktoś na ogólnodostępnym forum mówi do moderatora. "nie z tobą gadam, nie odzywaj się", świadczy o brakach w wychowaniu. Smitu nie tylko zarzucał nam, że jesteśmy złymi modami, ale podważał decyzje, nie podając argumentów przemawiających za tym. To jest przegięcie.
My mamy dowody on nie, krótka piłka.

Sporo wyjaśnił post Doriana, który wprost powiedział, że rozpocząłem wojnę. Niestety najwyraźniej uczestniczyłem w niej nieświadomie, przez co nie miałem pojecia, dlaczego od pewnego czasu słyszałem wyłącznie krytykę od Smita i Doriana właśnie.

Jednocześnie pragnę was zapewnić, że zachowanie smita na forum było skandaliczne jeszcze zanim dałem ten kontrowersyjny podpis. Od powrotu, jego zachowanie urągało wszelkim normom i sądzę, że to mogą potwierdzić nie tylko modzi, ale również admini i obiektywni forumowicze.

Poza tym sprowadzając rozmowę na moją osobę, Dorian niestety chce nas oddalić od dyskusji na temat słuszności bana smita. Próbuje odnaleść przyczynę, chociaż chronologicznie patrząc jest to kompletna bzdura. Teraz wchodzi Chłopaczek i zarzuca nam, że próbujemy uczyć kultury smita. No według mnie to nie do końca prawda, ponieważ nie dostał za to ani jednego ostrzeżenia, zaledwie zwróciłem mu uwagę, aby uważał do kogo mówi. Ale przecież Ty nie wnikasz Chłopaczek, za co dostał bana smit. Wobec tego zostaje mi pokajać się, że wyraziłem swoje niezadowolenie. To faktycznie naistotniejsza sprawa w tym momencie. Jednak ja jak te upierdliwe dewoty, będę twierdził, że moja opinia o braku kultury jest poparta faktami, a smitu rzuca swoje żale jak mu się podoba. A przecież taka propaganda, jaką smitu ostatnio uprawiał, zawsze pada na podatny grunt. Nawet jeśli komuś nie chcę się sprawdzić, czy to prawda...

I moja konkluzja. Czyżbyście panowie rozmywając i rzucając oskarżenia w piździec oddalone od meritum sprawy, starali się zamazać odpowiedzialność smita?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 maja 2005, 3:01

Tu nie chodzi o bana.Abstrahujac od sprawy Smita ktora mnie nie obchodzi sadze ze zarzucenie komus braku kultury jest obraza.Wiec dlaczego obrazacie uzytkownika?

"Jeśli ktoś na ogólnodostępnym forum mówi do moderatora. "nie z tobą gadam, nie odzywaj się", świadczy o brakach w wychowaniu"

To Twoje slowa i sa one zaiscie bardzo ciekawe.Odmowa rozmowy z kims nie swiadczy moim zdaniem o braku kultury ale raczej o lekcewazeniu i o paru innych sprawach ale nie wdawajmy sie w psychologiczny aspekt tego zagadnienia.Nie odzywaj sie jest logiczna konsekwencja wyrazenie braku ochoty do rozmowy z dana osoba i tylko podkresleniem ze nie chce sie z nia rozmawiac.Wiec gdzie tutaj brak kultury albo braki w wychowaniu?Troche to naciagane.Gdyby tam byl jakis bluzg na koncu to juz bardziej ale nie bylo.
A jakby powiedzial tak samo do zwyklego uzytkownika a nie moderatora to tez by dostal ostrzezenie i stwierdzenie ze brak mu kultury?Tylko teoretyzuje ale jestem ciekawy.No chyba ze to nie bylo ostrzezenie za brak kultury.

Ale rozchodzi sie dokladnie o to zdanie:
"Dostajesz bana za brak kultury osobistej i podwarzanie reputacji moderatora"

Co to juz nie mozna podwazyc zdolnosci danej osoby do moderowania?
Ja moge podwazyc taka zdolnosc u Tomusia tylko dlatego ze nie potrafi napisac poprawnie slowa podwazyc.

Moim zdaniem Smitu prowadzi a raczej prowadzil tutaj jakas swoja prywatna wojenke z wami.Nie wiem po cos w to wdal bo to glupie ale coz jego sprawa.Nie zmienia to faktu ze w jego odczuciu Piwus zle spelnia obowiazki moderatora.Jest to jego prywatna opinia i nawet jesli nie jest poparta rozsadnymi argumentami nie mozna mu za nia dac ostrzezenia.
W sumie na jakiej podstawie twierdzisz ze Twoje argumenty sa lepsze od jego argumentow?Nad tym tez mozna dyskutowac.
Sam mowisz ze Twoj podpis byl kontrowersyjny wiec argument Smita ze prowokowales jest trafny czy nie?

Ta dowolna interpretacja jest zgubna w pewnym sensie.
Jeden mod mowi ze nazywanie kogos nienormalnym jest normalne.Drugi za nazwanie nienormalnym daje 5 ostrzezen.System chyba nie dziala tak jak powinien.Zalozenie ze moderator ma zawsze racje jest z gruntu bledne.To uzytkownik zawsze musi udowadniac ze jest niewinny.Moderator rozdaje tylko ostrzezenia wedle swojego uznania.A ile trzeba sie nameczyc zeby ostrzezenie zostalo cofniete to ja juz wiem doskonale.

Nie staje tutaj w obronie Smita ale w obronie hmm sam nie wiem czego.Rownosci miedzy uzytkownikami i moderatorami?A moze prawa do wyrazanie tego co sie mysli oczywiscie bez zbednych wulgaryzmow?

Nigdy nie dojdzie sie do calkowicie sprawiedliwego rozwiazania ale mozna probowac i nie dawac takich naciaganych ostrzezen.Moim zdaniem i widze ze nie tylko moim to bylo bardzo naciagane ostrzezenie.Niektorych czasami ponosi.

I zeby nie bylo ze oddalam temat od sprawy smita.Po prostu rzucam jeszcze jeden temat nad ktorym moim zdaniem warto troche podyskutowac.Sprawa Smita moze toczyc sie wlasnym torem.

Dobra wracam czytac ksiazke :) Ale ciagle gotowy jestem walczyc z wiatrakami i wdac sie w ciekawa (mam nadzieje) polemike.

Pozdrawiam.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”