Polscy kibice - Strona 196

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8575
Kontakt:

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 sty 2012, 0:36

Dudek pisze:Nie porównujcie Polonii Bytom do Wisły czy Legii. Najwieksze wyjazdy Polonii to pewnie do 1000
Nie porównuję liczby, nie ma nawet o czym mówić. Piszę tutaj o strukturze tych kiboli.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 14 sty 2012, 0:38

Legia w ogóle jest hiper, super, wspaniała. Walczyła przeciwko korporacyjnemu ładowi, przeciwko uciemiężeniu biednego kibica, przeciwko prowokacjom wymierzonym w stronę fana zespołu warszawskiego, a teraz co ? Czy coś się zmieniło od czasu waszego chwalebnego protestu ? Czy nic ? Pytanie do głębszej refleksji.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 14 sty 2012, 9:19

Boromir pisze:1) wiadomo po ile biletów dostaną Legia i Wisła na SPP? Przewija się tu liczba 7 tys, co jest chyba ilością śmiesznie małą jak na pojemność stadionu.
Podobno jeśli zostaną wykupione przyznane liczby, maja być dodane nowe, dodatkowe pule - zobaczymy.
Marco_Van_Basten pisze:Legia w ogóle jest hiper, super, wspaniała. Walczyła przeciwko korporacyjnemu ładowi, przeciwko uciemiężeniu biednego kibica, przeciwko prowokacjom wymierzonym w stronę fana zespołu warszawskiego, a teraz co ? Czy coś się zmieniło od czasu waszego chwalebnego protestu ? Czy nic ? Pytanie do głębszej refleksji.
Wszystko się zmieniło :cry:

S. występuje w "Tańcu z gwiazdami', OFMC robi programy historyczne na TVN24, a NS grafikę do nowego "You can dance", zaś sportowcy pracują na ochronie w lokalach Magdy Gessler. Kibolstwo pije kolorowe drinki z Kuba Wojewódzkim w Lemoniadzie. Upadek i komercjalizacja :(

Jeśli ktoś wątpi w to czy: "Legia walczy" i ma w tym zakresie ochotę na "głębszą refleksje", to niech sobie przypomni Marsz Niepodległości, wsparcie dla Pogoni Lwów, Serbskie Kosowo, obchody PW, pomoc dla rodaków na Kresach, kibolskie święto na meczu z Den Haag, wyjazdy z piro i atrakcjami w kraju i za granice, płonącą Żyletę na pseudo derbach, czy wybuchowy wyjazd na Widzew. Zmiany, zmiany, zmiany :wink:
Dudek pisze: Wisła jak pojedzie w 7tys do Warszawy to naprawdę będzie coś niesamowitego.
franz pisze:Wiesz dla mnie to jest swego rodzaju novum. Filmiki, plakaciki, grafiki - akcja mobilizacja. Wszystko żeby zebrać zaledwie 7 tys. Gdy my w takiej liczbie wybieraliśmy się na finał do Bydgoszczy, nie musiałem mieć nadziei na to ze: "mobilizacja jeszcze będzie", bo bilety rozeszły się w ekspresowym tempie, a i tak nie dla wszystkich starczyło - jeszcze były płacze i żale, ze bilety tylko "dla kumatych". Coz to co dla innych jest sufitem, dla nas jest podłoga :)
Dla Was wyjazd na finał w 7 tys. to "naprawdę będzie coś niesamowitego" i potrzebujecie mobilizacji. Dla nas to norma, a mobilizacja jest zbędna. Tylko to chciałem pokazać, bez wdawania się w dyskusje w o wyjazdach w Europie, krakowskich klimatach - miasta tysiąca noży, czy dywagowaniu o zmianach w Legii po konflikcie w ITI.

Do dyskusji z chęcią wrócę po zakończeniu sezonu. Wtedy zobaczymy, kto miał najlepsze wyjazdy: Legia Warszawa, Wisła Kraków, a możne Korona Kielce kto wie - wszystko się możne zdarzyć gdy głowa pełna marzeń :o

W każdym razie życzę Wam w tej materii samych sukcesów - tylko, zeby Was nie rozleniwiły :lol:

PS: Marco_Van_Basten jeśli masz jeszcze jakieś pytania odnośnie zmian od czasu naszego chwalebnego protestu - z chęcią podzielę się wiedza/lub odeśle do obiektywnych i merytorycznych raportów Romana Z. w tej sprawie. Zapraszam na PW, zeby nie robi syfu w temacie.

Swoja droga nie spodziewałem się, ze jeszcze Was boli ta strata. Coz stracić tyle flag u siebie, na własnym turnieju kibicowskim, ze zgodami - jest to swego rodzaju rekord. W końcu tez w Kielcach w czymś jesteście najlepsi :) Mam nadzieje, ze coś sie u Was zmieniło od tego czasu? Czy nic? Pytanie do głębszej refleksji.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 14 sty 2012, 10:55

Franz, nie do końca mnie zrozumiałeś. W sumie może ja rzuciłem zbyt ogólnikowe pytanie i zostało zrozumiane opacznie.
Jeśli ktoś wątpi w to czy: "Legia walczy" i ma w tym zakresie ochotę na "głębszą refleksje", to niech sobie przypomni Marsz Niepodległości, wsparcie dla Pogoni Lwów, Serbskie Kosowo, obchody PW, pomoc dla rodaków na Kresach, kibolskie święto na meczu z Den Haag, wyjazdy z piro i atrakcjami w kraju i za granice, płonącą Żyletę na pseudo derbach, czy wybuchowy wyjazd na Widzew. Zmiany, zmiany, zmiany
Oczywiście za takie akcje szacunek, ale nie taka odpowiedź była sensem mojego pytania. Po prostu chciałem się dowiedzieć jak od czasu wojny z ITI układają się Wasze kontakty z klubem. Czy to przeciwko czemu protestowaliście już nie występuje na linii kibice - klub ? Czy jesteście obecnie zadowoleni z zarządzania klubem przez towarzysza Waltera ?
Swoja droga nie spodziewałem się, ze jeszcze Was boli ta strata. Coz stracić tyle flag u siebie, na własnym turnieju kibicowskim, ze zgodami - jest to swego rodzaju rekord. W końcu tez w Kielcach w czymś jesteście najlepsi :) Mam nadzieje, ze coś sie u Was zmieniło od tego czasu? Czy nic? Pytanie do głębszej refleksji.
Z całym szacunkiem franz, ale co z Tobą próbuje rozpocząć dyskusje to wyskakujesz z tym słynnym turniejem :D Prawdy nie da się oszukać, oczywiście każdy wie jak było, nawet Legia zachowała się w pewnym sensie w porządku, bo oddała jedną flagę bez żadnych problemów. A czy u nas się coś zmieniło ? Zmienia się wiek ludzi przychodzących na młyn - tak jak w przypadku wyżej wymienionych klubów: Wisły i Polonii Bytom. Ekipa "sportowa" też nie jest jakoś wybitnie mocna, tyle. A to, że wtedy dostaliśmy za trzymanie z KSP to już inna sprawa.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 14 sty 2012, 11:58

franz pisze:Dla Was wyjazd na finał w 7 tys. to "naprawdę będzie coś niesamowitego" i potrzebujecie mobilizacji. Dla nas to norma, a mobilizacja jest zbędna
W siedem tysięcy to Legia jeździ do warzywniaka po marchewkę, ot co.
[edit] http://www.pilka.pl/forum/polska/polscy ... ml#p634233 znajdź mi elementy merytoryczne w tym poście, to Cię ozłocę :).

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 14 sty 2012, 14:12

piwus pisze:W siedem tysięcy to Legia jeździ do warzywniaka po marchewkę, ot co.
Dziękuje za merytoryczne odniesienie się do wszystkich zagadnień, które wskazałem w postach powyżej.

Tak jak napisałem:
franz pisze:Do dyskusji z chęcią wrócę po zakończeniu sezonu. Wtedy zobaczymy, kto miał najlepsze wyjazdy: Legia Warszawa, Wisła Kraków, a możne Korona Kielce kto wie - wszystko się możne zdarzyć gdy głowa pełna marzeń :o

W każdym razie życzę Wam w tej materii samych sukcesów - tylko, zeby Was nie rozleniwiły :lol:
A no i:

Do zobaczenia 11.02.12 - wtedy, będziemy wiedzieli trochę więcej. Zobaczymy na czyja korzyść, będzie przemawiać ta wiedza. Mam pewne podejrzenia w tej kwestii, ale poczekajmy.

Jeśli pokarzecie się tak:

Bedzie super finał i tego super finału życzę obu stronom :)

Z mej strony koniec w tym temacie.

Pozdro :)

Legia Warszawa :!: :twisted:

PS: Marco_Van_Basten

Po pierwsze:
franz pisze:jeśli masz jeszcze jakieś pytania odnośnie zmian od czasu naszego chwalebnego protestu - z chęcią podzielę się wiedza/lub odeśle do obiektywnych i merytorycznych raportów Romana Z. w tej sprawie. Zapraszam na PW, zeby nie robi syfu w temacie.
Po drugie:
Marco_Van_Basten pisze:Z całym szacunkiem franz, ale co z Tobą próbuje rozpocząć dyskusje to wyskakujesz z tym słynnym turniejem
Z całym szacunkiem Marco, ale w kwestiach kibicowskich Korona to nie partner do dyskusji dla Legii.

Z tym "słynnym turniejem wyskoczyłem" gdyż forma Twojego pytania jednoznacznie wpisywała się w nurt absurdalnych zarzutów, rodem z bajek Andersena-Zielinskiego o rzekome sprzedanie się ITI. Chciałem Ci przypomnieć, ze Wy jako Korona nam Legii raczej nie macie w materii kibicowskiej za dużo wartościowego do powiedzenia. Jak widać blednie odczytałem Twoje zamiary. Trudno.

A tak na marginesie... Mówiąc szczerze mam w sobie pewne pokłady antypatii, kierowanej w Twoja stronę. Jestem starym forumowym wyjadaczem i dobrze pamiętam, ze w dawnych czasach obrażałeś bliskie mi wartości, które sa dla mnie sprawa fundamentalna. Epatowałeś nawet w podpisie, czy tam avatrze (jak zwal tak zwal) treściami kłócącymi sie z moim światopoglądem. Takich spraw się nie zapomina. Teraz jesteśmy niby* po jednej stronie barykady, ale... wiesz przerzut to zawsze przerzut.

Konserwatywny Chłopaczek i lewak Kamil, to tez byłaby dla mnie dziwna konstrukcja :wink:

* respekt za niektóre działania, ale w ogólnym rozrachunku uważam, ze ONR... "szkodzi sprawie" :)
Marco_Van_Basten pisze:A to, że wtedy dostaliśmy za trzymanie z KSP to już inna sprawa.
Legia (+ZS) postanowiła ukarać kielczan za kontakty z lewactwem i kurewstwem. Jak widać leczenie i ekspedycja karna dały sukces. Korona już zgody z Dysko-polo nie ma. Operacja się powiodła... pacjent wyleczony. Jeszcze nam za to podziękujecie :) (oddanie flagi Malpy było nad wyraz oczywiste)

Pozdrawiam i idę odgarniać śnieg, znaczy "robić plecy - bo się same nie zrobią". Bycie kibolem zobowiązuje :lol:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 14 sty 2012, 14:32

Z całym szacunkiem Marco, ale w kwestiach kibicowskich Korona to nie partner do dyskusji dla Legii.
Cytując piwusa:
piwus napisał(a):Nie deprecjonujesz, tylko prezentujesz klasyczne spojrzenie legionisty na resztę Polski jako na wieśniaków
Ok, rozumiem. Jako kibic Korony nie mam prawa dyskutować z fanami drużyn, które stoją lepiej kibicowsko niż mój klub.
A tak na marginesie... Mówiąc szczerze mam w sobie pewne pokłady antypatii, kierowanej w Twoja stronę. Jestem starym forumowym wyjadaczem i dobrze pamiętam, ze w dawnych czasach obrażałeś bliskie mi wartości, które sa dla mnie sprawa fundamentalna. Epatowałeś nawet w podpisie, czy tam avatrze (jak zwal tak zwal) treściami kłócącymi sie z moim światopoglądem. Takich spraw się nie zapomina. Teraz jesteśmy niby* po jednej stronie barykady, ale... wiesz przerzut to zawsze przerzut.
Znowu sprawa, która nie ma żadnego związku z tematem. Już nieraz na forum śmiałem się ze swojej dawnej ciemnoty umysłowej i głosowania na PO w 2007 roku. Nie jestem też dumny z tego, że płynąłem przez jakiś czas z "głównym" nurtem reprezentowanym przez GW i TVN. Zamiast przypieprzać się do mnie, raczej powinieneś uszanować, że wkroczyłem na właściwe tory rozumowania.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 14 sty 2012, 16:42

Marco_Van_Basten pisze: Z całym szacunkiem Marco, ale w kwestiach kibicowskich Korona to nie partner do dyskusji dla Legii.

Cytując piwusa:

piwus napisał(a):Nie deprecjonujesz, tylko prezentujesz klasyczne spojrzenie legionisty na resztę Polski jako na wieśniaków

Ok, rozumiem. Jako kibic Korony nie mam prawa dyskutować z fanami drużyn, które stoją lepiej kibicowsko niż mój klub.
Nikogo nie nazywam wieśniakiem, pokazuje tylko różnicę poziomów.

Dyskusje w sensie „kto lepszy” z Korona (zresztą nie tylko z Korona) nadal uważam za absurdalna i bezprzedmiotowa – to chciałem wykazać swoim stwierdzeniem.

Oczywiście masz prawo dyskutować z fanami drużyn, które stoją lepiej kibicowsko niż Twój klub.
Marco_Van_Basten pisze:Znowu sprawa, która nie ma żadnego związku z tematem.
To nie miała być sprawa związana z tematem.

Luźna dygresja na boku – tak dla Twojej informacji. Powinienem ja umieścić na PW, ale ze schodziliśmy z tematu to przytrafiło się tutaj. Bywa.
Marco_Van_Basten pisze:płynąłem przez jakiś czas z "głównym" nurtem reprezentowanym przez GW i TVN
Marco_Van_Basten pisze:powinieneś uszanować
Zacytowana fraza i słowa „szacunek” i „uszanować” sa dla mnie nie do połączenia.

Uszanuj to :)

Zas przemianę oczywiście odnotowałem.

Z moje strony tyle.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 14 sty 2012, 19:16

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5281
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 14 sty 2012, 19:19

"Polskie Media" hahahahahahahaha

Duża szansa jest na dzisiaj, że Wisła pojawi się z stolicy w komplecie.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 16 sty 2012, 23:23

Wisła po 1 dniu otwartej sprzedaży (bez transportu) sprzedała wszystkie bilety. Stara się także o przyznanie dodatkowej puli.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 17 sty 2012, 8:54

Dudek pisze:sprzedała wszystkie bilety. Stara się także o przyznanie dodatkowej puli.
5,5 tysiąca biletów, dodatkowe 1,5 tysiąca wysłano do Śląska i Lechii - tak twierdza odwiedzający nas, ostatnio dość często na naszym kibolskim forum kibice Wisły.

Zycze powodzenia przy staraniach o dodatkowa pule. Pewnie będzie ciężko (wiadomo jak jest), ale oby przyznali jak najwięcej. Im więcej kibiców gości tym lepiej :)
Dudek pisze:"Polskie Media" hahahahahahahaha
Nie ma się co śmiać - panorama Wam niezłą reklamę zrobiła :lol:

Tutaj tez niezły kwiatek.
Ktoś powinien ponieść konsekwencje, bowiem kojarzy się to z szerzeniem faszyzmu - mówi prof. Zbigniew Nęcki o plakacie, która ma zachęcać do wyjazdu na mecz o Superpuchar na Stadionie Narodowym
:haha:

Pojawiają się tytuły w stylu: "Czy Narodowy przetrwa do EURO?!" itd. Jest coraz zabawniej, a pewnie im bliżej 11 tym będzie ciekawiej.

Madzia Środa w przypływie twórczego szalu taki felieton wysmażyła, ze nawet sam Rafcio Stec w nad wyraz eufemistyczny i wiernopoddańczy sposób zakomunikował, ze całym szacunkiem dla Wybitnej Pani Profesor, ale ona strasznie pierdoli :lol:

Oby tak dalej :rotfl:

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 17 sty 2012, 16:34

Jutro o 15 ma być informacja czy zostały przydzielone nam dodatkowe bilety. Podobno SKWK stara się o 2000. Osobiście myślę, że chętnych znalazloby się jeszcze drugie tyle.

W sumie to z panoramą wyszło na dobre. Reklama w tv, na wp, na weszło :) Takie reklamy kosztują dziesiątki tysięcy, a tak to wszystko za darmo :) I do tego połowa ludzi to czytających weszła na strone stowarzyszenia.

A i jeszcze jak ktoś by się chciał pośmiać z tekstów drugiej strony błoń o "milicyjnej" Wiśle to proszę: http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/4 ... ,id,t.html

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 17 sty 2012, 17:46

Dudek pisze: A i jeszcze jak ktoś by się chciał pośmiać z tekstów drugiej strony błoń o "milicyjnej" Wiśle to proszę: http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/4 ... ,id,t.html
I gość ma czelność intonować przyśpiewkę "Sędzia liniowy, twój stary to dzielnicowy". Rozumiem, że ojca się nie wybiera, ale gniazdowego już tak. Swoją drogą jego stary jak był komendantem małopolskiej policji, utworzył specjalną grupę do zwalczania środowisk kibicowskich :roll:

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 17 sty 2012, 23:19

Superpuchar superpucharem a my z Wiślakami w Tarnowie mieliśmy inny puchar... w futsalu.

http://www.zksunia.tarnow.pl/index.php? ... 1-17_16:50

Piękny mecz, choć nie wszystko zostało zrealizowane.

Szkoda, że poza piłką trawiastą mężczyzn pozostałe jak piłka kobiet, futsal czy beach soccer to całkowicie zaniedbane dyscypliny, istniejące dzięki zapaleńcom.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”