AC Milan : Juve - klasyka - Strona 56

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan : Juve - klasyka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 lut 2012, 20:36

Oficjalne jedenastki:
MILAN: Amelia, Bonera, Mexès, Thiago Silva, Antonini, Emanuelson, Van Bommel, Ambrosini, Seedorf, Ibrahimović, El Shaarawy.
JUVENTUS: Storari, Cáceres, Bonucci, Barzagli, Chiellini, Padoin, Pirlo, Giaccherini, Estigarribia, Borriello, Del Piero.
Wcale więc nie jest tak osłabiony Juventus, jak mogło się zdawać, Milan natomiast wychodzi spodziewanym składem, bo nie ma możliwości go zmienić.
Przewaga pod każdym względem - kondycyjnym, kadrowym, formy - wydaje się być po stronie Juventusu. Nie spodziewam się, by Milan zagrał jakiś super mecz, bo w meczu z Lazio wyszli jednak gracze wypoczęci, a tu wyjdą ci sami, którzy grali z Napoli i ci sami, którzy zagrają z Udinese. Liczyłem na Mesbaha w pomocy po cichu, szkoda, że to się nie spełni.
Mam nadzieję, że Allegri rozsądnie podejdzie do kwestii priorytetów i nie każe graczom się zarzynać na boisku, bo na dzień dzisiejszy Juventus jest od nas po prostu lepszy i nie ma sensu umierać za puchar, skoro po porażce z Udinese może się okazać, że liga jest nie dla nas. Mecz z 26 lutego jest po stokroć ważniejszy.
Jeśli mam jakieś oczekiwania, to tylko względem Ibry, który tyle razy opowiadał jak to mu dobrze z metką lidera zespołu - skoro zachował się jak kretyn, to niech teraz odkupi winy. Nie spodziewam się tego specjalnie, ale powinien pokazać tym razem tę zdrową stronę swojego charakteru.

Byle nie dostać zbyt wysoko w plecy. I może połamać trochę graczy Juventusu, o co powinna się postarać murawa. ;)
Swoją drogą jedenastka nieobecnych wygląda o wiele ciekawiej ciekawiej: Abbiati - De Sciglio, Nesta, Yepes, Flamini - Nocerino, Gattuso, Aquilani - Boateng - Pato, Cassano.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 08 lut 2012, 20:36

Na moje to będzie 3-5-2 z Caceresem i Estim po bokach pomocy. Aż mnie ciekawi jak zaprezentuje się Padoin w środku.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 08 lut 2012, 20:42

a nie jakie dowody nią rządzą
a co ty [k****] wiesz na temat dowodów ? nie brałeś udziału w postępowaniu przygotowawczym ani jurysdykcyjnym. a w przypadku calciopoli mieliśmy do czynienia z wieloma odstępstwami od zasady jawności (przesłuchiwanie świadków z wyłączeniem jawności częściowo utajnione uzasadnienia itd.), co wymusza na tobie i tobie podobnych posiłkowanie się prasą (tuttosport). warto nadmienić, że prasą która żeruje na twojej naiwności ...
Szkoda, że oceniasz całą sprawę jak się zakończyła
to jest całkiem normalne, że ocenia się sprawę dopiero po jej zakończeniu - domniemanie niewinności, słyszałeś o czymś takim ? :)
że jesteś subiektywny
pisząc o braku możliwości dochodzenia roszczeń odszkodowawczych i o zwrot tytułu opieram swoją ocenę na obowiązującym porządku prawnym, co obiektywizuje moją twórczość. ty natomiast opierasz to na doniesieniach prasy i SUBIEKTYWNYM poczuciu skrzywdzenia :)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 lut 2012, 20:43

Ja pierdziele,Panowie. To jest temat meczu Milan-Juve :roll: Sio na priva.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2275
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 08 lut 2012, 20:46

Dajcie link do meczu bo Rai zakodował sygnał.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 lut 2012, 20:48

EnJoy's pisze:Dajcie link do meczu bo Rai zakodował sygnał.
Tu masz w cholere i ciut <<< http://www.streamhunter.tv/

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 08 lut 2012, 21:07

Brawo van Bommel ! przy takiej posturze i tak potrafil sie od sedziego odbic. Chyba jako bonus do swoich beznadziejnych podan.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2899

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 08 lut 2012, 21:36

Wow ale tragedia, chociaż czego się spodziewać jak nasza pomoc jest jaka jest to niestety atak nie istnieje. Z tych "kreatywnych" tylko Seedorf albo Emanuelson ale co mają piłkę to albo strata albo niecelne zagranie, przy tym drugim to wcale zresztą zaskoczenie nie jest. Była szansa na gola jakby Faraon nie sępił a podał do świetnie ustawionego Ibrahimovica.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2275
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 08 lut 2012, 21:37

Dziękuje za linki.

Mecz jak w ostatnim czasie czyli generalnie bez większych fajerwerków, pierwsze minuty nawet jako takie, Faraonowi się chyba najbardziej ze wszystkich chce, szkoda, że nic lepszego nie wymyślił w tej sytuacji, którą miał.Późniejsze minuty to raczej lepsza gra Juve i ten Indian skopał najlepszą szansę dla Starej Damy, ale całościowo mówiąc to klarowniejszych sytuacji do strzelania bramki nie ma i nie zdziwię się jeśli zostanie 0:0.

Oby bez kontuzji bo jak widziałem, że Thiago się wypierdolił to też sądziłem, że dołączy do drugiej jedenastki, którą wypisał Wilmore...

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 08 lut 2012, 21:37

Ciężko na to patrzeć, Milan gra katastrofalnie. Wolni, niedokładni, bez zapału w grze. Nie wiem czy chce oglądać drugą połowę. Juve gra swoje, wysoki pressing, dynamika w grze i zacięcie, podobają mi się. ilość niedokładnych podań rossonerich jest przerażająca.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 lut 2012, 21:39

Ciężko na to patrzeć, Milan gra katastrofalnie. Wolni, niedokładni, bez zapału w grze. Nie wiem czy chce oglądać drugą połowę. Juve gra swoje, wysoki pressing, dynamika w grze i zacięcie, podobają mi się. ilość niedokładnych podań rossonerich jest przerażająca.
A dziwisz się, że taka gra? Przecież to było do przewidzenia. Skończyć mecz jak najmniejszym nakładem sił. Szczęście, że Silvie się nic nie stało. Reszta mało mnie obchodzi.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 08 lut 2012, 21:40

Esti i Ama... Boriello do zmiany, fatalnie grają. Kto to dał się ograc przy tej akcji Milanu? Bonucci? Niezła gra Padoina, chyba najczęściej faulowany zawodnik w naszych barwach. Caceres nie ogarnia trochę swojej pozycji, ale liczę, że z biegiem czasu będzie lepiej. Del Piero parę razy ładnie zakręcił i mam nadzieję, że Conte w końcu zacznie go wyżej stawiac w hierarchii napastników od Boriello.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 lut 2012, 21:40

Wedlug statystyk to Milan czesciej byl przy pilce. Dziwne. Wydawalo mi sie,ze bylo zupelnie na odwrot.

Estigarribia w akcji z 30 minuty pokazal,ze boiskowa inteligencja nie jest jego najmocniejsza strona :mrgreen: Trzech kolegow przed bramka,a ten napala sie na bramke jak szczerbaty na suchary. Borriello pierwsze pol gdziny samych strat,potem sie troszke ogarnal,ale i tak chce za niego Fabio w II polowie. Marrone za Padoina,Elia za Estiego - tez sie nie obraze.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 08 lut 2012, 21:42

Jak Ci się Doktorku Giaccherini podoboba? Ciekawy zawodnik, nie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”