AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1327

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 lut 2012, 22:59

Chciałem też zwrócić uwagę, że Urby znów rozegrał bardzo dobre spotkanie i myślę, że może w przyszłości być bardzo dobrym i pożytecznym rezerwowym. Niech tylko trochę prawą nogę ogarnie.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 15 lut 2012, 23:12

Chciałem też zwrócić uwagę, że Urby znów rozegrał bardzo dobre spotkanie i myślę, że może w przyszłości być bardzo dobrym i pożytecznym rezerwowym. Niech tylko trochę prawą nogę ogarnie.
To prawda, Od kilku meczy ( po derbach) Urby albo grał solidnie albo dobrze. Dzisiaj wydawało się że po zejściu Clarence będzie duży problem, tymczasem on zagrał świetne zawody.

Wie ktoś co z Seedorfem? jakieś pierwsze info?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2884

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 16 lut 2012, 0:49

Wracają powoli pomocnicy więc nie ma co płakać nad Seedorfem. Kurde ten Boateng to jest swego rodzaju fenomen, ciągle tutaj określany jako przeciętniak bla bla bla, czasami mu się zdarzają słabe mecze ale dzisiaj wrócił po miesiącu kontuzji w tak ważnym meczu i dał sygnał do pogromu rywala. Oby więcej takich średniaków :!:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 lut 2012, 6:34

Berlusconi: "Tego wieczoru liczyłem także na piątego gola, bo skoro dziś domagano się dla mnie pięciu lat więzienia, to pomyślałem, że i Milan chce mi sprezentować piątkę". :D

Powiedział również, że graczom powiedział słówko na temat swojego powrotu na fotel prezydenta.

Ibra nadal w formie, czyli jakiegoś małego plusa dla MilanLab można postawić.

I mam nadzieję, że Silva po wczorajszym spotkaniu jak i ogólnej grze w Milanie dostąpi zaszczytu i od przyszłego roku będzie kapitanem. Gość musi być nie na sprzedaż.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 16 lut 2012, 12:30

Czemu Prince nie pojechał do Afryki ?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 lut 2012, 12:32

Zrezygnował z gry w kadrze. Argumentował to tym, że ostatnio miał zbyt wiele kontuzji i nie może się skupić na grze w kadrze i w klubie. Zresztą i tak na okres PNA był kontuzjowany.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 16 lut 2012, 12:51

No nie mniej, ciekawie było by go zobaczyć na mundialu w 2014. Oczywiście jeśli Black Stars się zakwalifikują.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 lut 2012, 15:28

Aquilani dzisiaj brał udział w gierce treningowej także jego powrót na boisko wydaje się już bardzo bliski. Zostało mu bodajże 5 meczów do tego aby Milan musiał go wykupić. Na pewno wzmocni nas jego powrót. W treningu brał udział również Muntari.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 491

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 16 lut 2012, 17:07

mete pisze:Berlusconi: "Tego wieczoru liczyłem także na piątego gola, bo skoro dziś domagano się dla mnie pięciu lat więzienia, to pomyślałem, że i Milan chce mi sprezentować piątkę".
Znowu Berlu odzywa się jedynie po sukcesie. Co za człowiek... :roll:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 lut 2012, 18:55

Musisz się do tego przyzwyczaić, bo lada moment Silvio ma wrócić na fotel prezydenta Milanu. Ponoć ma to nastąpić 20 kwietnia. Nie wiem czego akurat ta data, ale tak trąbią włoskie media. Trzeba liczyć, że nie wraca po to by ściągać darmowych graczy i oglądać plecy czołówki europejskiej.

Ciekawe i zarazem optymistyczne informacje napływają z Włoch na temat graczy z kończącymi się kontraktami. Liczę, że będzie tak jak dzisiaj podało Sky, bo osobiście też bym tak zrobił.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2884

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 16 lut 2012, 19:09

To byś już coś więcej napisał a nie tak tajemniczo, albo linka przynajmniej.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 lut 2012, 20:55

Wg Sky nowe kontrakty dostaną - na pewno Nesta, jeden z dwójki Gattuso-Ambrosini (Jeżeli Rino będzie zdrowy to on, jeżeli nie to Rino kończy karierę i staje się członkiem sztabu Allegriego a Ambro dostaje kontrakt. Osobiście wolałbym Ambro w kadrze, bo może grać na dwóch pozycjach a Rino w sztabie) oraz Bommel jeżeli zdecyduje się zostać w Mediolanie, ale ponoć chce wracać do PSV. Reszta ma być do odstrzału. Takie rozwiązanie by mi się bardzo podobało. Z tym, że nie chciałbym aby pozostał i Ambro i Bommel, bo to może się wiązać z brakiem nowego defensywnego pomocnika. Uważam, że nie byłoby mądrym rozstanie się z wszystkimi senatorami a akurat Nesta i Ambro/Gattuso dają więcej niż Seedorf (Clarence ma posadkę po karierze w Milanie raczej pewną, ale on chce jeszcze grać. Ostatnio coś nawet o Anglii wspominał :rotfl4: ), Zambrotta czy Pippo. Jeżeli potwierdzi się ten scenariusz to sporo zostanie również zaoszczędzone na kontraktach.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 16 lut 2012, 23:11

po pierwsze to granuluje bardzo dobrej i skutecznej gry przeciwko "anglikom". warto nadmienić, że w mediach pojawiły się głosy deprecjonujące wartość tego zwycięstwa, bo przeciwnik beznadziejnie dysponowany (itd.). od siebie powiem tylko tyle, że to też trzeba umieć, a wy zrobiliście to w sposób niemalże perfekcyjny. nie sądzę abyście mieli szanse na ostateczny triumf, bo dystans dzielący was do Realu i Barcelony jest ogromny, ale reszta (może poza Bayernem) wydaje się być w waszym zasięgu, co oznacza tyle, że przy szczęsliwym losowaniu macie szanse nawet na półfinał/finał. oczywiście nie popadałbym w hurraoptymizm, bo jak traficie na Real/Barce to może się skończyć wpierdolem.
Rino w sztabie
z całym szacunkiem do osiągnięć czysto sportowych, ale niech mi ktoś powie, co półgłówek pokroju Rino może zaoferować waszemu sztabowi ? sztabowi, czyli grupie ludzi świadczących prace umysłową a nie fizyczną.

misio
Zbanowany
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: misio » 16 lut 2012, 23:44

oceniles jego inteligencje pozaboiskowa po wygladzie czy po tym jak robi wslizgi?

typowy polak polglowek....

akurat rino poza boiskiem jest zupelnie kims innym niz sobie to bzdurnie wymysliles,wyobraz sobie ze nie biega po calym domu robiac wslizgi w doniczki ani nie popycha zony jak ta zle ugotuje,dziwne co?

kiedys gdzies byl o tym artykul ale nie moge go teraz znalezc,rino przeczytal wiecej ksiazek niz ty napisales tu postow,czesto go mozna spotkac w teatrze,balecie,ma swoja fundacje charytatywna,na pewno jest na drugim biegunie jesli chodzi o stereotyp pilkarza polglowka

e: co nie oznacza ze bedzie dobrym czlonkiem sztabu

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 lut 2012, 8:23

z całym szacunkiem do osiągnięć czysto sportowych, ale niech mi ktoś powie, co półgłówek pokroju Rino może zaoferować waszemu sztabowi ? sztabowi, czyli grupie ludzi świadczących prace umysłową a nie fizyczną.
Rino trzyma szatnie w ryzach. Jest dobrym duchem drużyny, lubianym i szanowanym przez wszystkich. Mimo kontuzji jest na każdym spotkaniu Milanu i nie siedzi na trybunach, ale razem z drużyną na ławce rezerwowej. Na pewno przyda się Allegriemu. W jakiej roli? To nie wiem, ale chce, żeby pozostał w Milanie w jakiejkolwiek roli. To co misio napisał również jest prawdą.
nie sądzę abyście mieli szanse na ostateczny triumf, bo dystans dzielący was do Realu i Barcelony jest ogromny, ale reszta (może poza Bayernem) wydaje się być w waszym zasięgu, co oznacza tyle, że przy szczęsliwym losowaniu macie szanse nawet na półfinał/finał. oczywiście nie popadałbym w hurraoptymizm, bo jak traficie na Real/Barce to może się skończyć wpierdolem.
Oczywiście szanse są nikłe, ale powiększyły się szanse na awans choćby do półfinału a przy dobrych wiatrach nawet do finału (ominięcie Barcy i Realu) co byłoby olbrzymim sukcesem i bodźcem dla Berlusconiego (Zwycięstwo w tej edycji natomiast mogłoby być gwoździem do trumny, ale i tak mi się marzy :D ) do jeszcze większego "wysiłku". Najbardziej boje się Realu, bo grają najbardziej niewygodną dla nas piłkę (Szybka gra, kontry zabójcze) i myślę, że od nich moglibyśmy dostać porządne lanie. Barcy boje się mniej, ze względu na ich sposób gry jednak i tak pewnie tylko jakiś cud by nas z nimi uratował.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”