AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1379

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6654

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 kwie 2012, 22:15

Kto by pomyślał, że Amauri da kibicom Juventusu jeszcze tyle radości :jupi:

Jak zagrał Cassano? Jak kibice przyjęli jego wejście na boisko?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 07 kwie 2012, 23:54

http://www.acmilan24.com/news/id/14860/ ... czowe.html
Allegri:
"Naszą reakcją musi być pokazanie mentalności wielkiej drużyny, bo nic nie jest jeszcze przegrane. Jeśli Juventus miał szansę na zwycięstwo w lidze będąc dwa punkty za nami to my mamy ją tym bardziej mając tylko punkt straty w przypadku ich zwycięstwa na Sycylii. To był trudny mecz ze względu na zmęczenie, stan boiska oraz postawę Fiorentiny. Pierwszy raz od dłuższego czasu zagraliśmy po południu a dziś było dosyć gorąco, piłka zachowywała się jak balon, a przy drugim golu powinniśmy być bardziej aktywni. Przeciwko Chievo możemy odzyskać kilku zawodników. Jesteśmy w stanie tam wygrać, a o mistrzostwo będziemy walczyć do końca. To był dziwny mecz z wieloma zakrętami. Maxi López dobrze się spisał, to był udany eksperyment, szkoda tylko, że z takim wynikiem.
Wyszliśmy na drugą połowę i już po minucie straciliśmy bramkę. Nikt się tego nie spodziewał. Byliśmy zbyt naiwni przy drugiej bramce po wykopie od bramkarza. Stan Van Bommela się poprawia, mamy nadzieję też odzyskać Boatenga, jako że mamy trzy zawieszenia. Chcemy odzyskać tylu graczy ilu tylko możemy, wszystko rozstrzygnie się pomiędzy niedzielą a wtorkiem. Remis dałby nam dodatkowy punkt, ale równa ilość punktów premiuje Juventus. Za dużo mówi się o kalendarzu; trzeba zajmować się tylko jednym meczem na raz. W połowie maja zobaczymy kto jest na prowadzeniu i zasługuje na zwycięstwo. Wiele osób pragnęło naszej porażki i to się spełniło, ale teraz myślimy już o wtorku ze świadomością, że nic nie zostało jeszcze przegrane. Zostało jeszcze 7 meczów i wiele punktów do zdobycia. Porażka była nieoczekiwana, ale zespół zrobił co mógł nawet jeśli gra nie bardzo mu wychodziła. Zamknęliśmy ich w polu karnym i nie byliśmy w stanie zrobić nic więcej. Teraz musimy pokazać wielką osobowość i podnieść się po tej porażce. Przegraliśmy z silną Violą i teraz patrzymy w stronę wtorku ze świadomością, że nic nie zostało jeszcze przegrane. Boisko było fatalne, piłka odbijała się wszędzie. Cassano dobrze się spisał. Zmiany, które przeprowadziłem były jedynymi rozsądnymi, nie żałuję ich. Fiorentina nie została przeze mnie niedoceniona, mają dobrych technicznie zawodników. Zrobiliśmy co mogliśmy, ale boisko nam wszystko utrudniło. Czasem trzeba wygrać po fatalnej grze, dziś mógł być jeden z tych dni. Fani zawsze nas wspierają. Niestety, podobnie jak w zeszłym sezonie źle zaczęliśmy po odpadnięciu z Ligi Mistrzów. Nie czuję, że moja posada jest zagrożona. Klub dokona swojej oceny w maju. Seedorf i Antonini powinni być dostępni na wtorek."
Nie wiedziałem, że Allegri jest spokrewniony z Pepe Cwielongiem :P

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 08 kwie 2012, 0:06

a przy drugim golu powinniśmy być bardziej aktywni.
To zdanie powinno mieć inną formułę. Allegri powinien publicznie skrytykować drużynę, za taką grę. Naprawdę nie ma nic gorszego niż zlekceważenie rywala. Rozumiałbym jakby tak zagrali gdyby mieli z 8 pkt przewagi ale nie 2 :!:

Patrząc na terminarz Juve który jest dość łatwy to ciężko będzie wrócić na fotel lidera.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 08 kwie 2012, 1:52

maciek_88 pisze:http://www.acmilan24.com/news/id/14860/ ... czowe.html
Allegri:
"Naszą reakcją musi być pokazanie mentalności wielkiej drużyny, bo nic nie jest jeszcze przegrane. Jeśli Juventus miał szansę na zwycięstwo w lidze będąc dwa punkty za nami to my mamy ją tym bardziej mając tylko punkt straty w przypadku ich zwycięstwa na Sycylii. To był trudny mecz ze względu na zmęczenie, stan boiska oraz postawę Fiorentiny. Pierwszy raz od dłuższego czasu zagraliśmy po południu a dziś było dosyć gorąco, piłka zachowywała się jak balon, a przy drugim golu powinniśmy być bardziej aktywni. Przeciwko Chievo możemy odzyskać kilku zawodników. Jesteśmy w stanie tam wygrać, a o mistrzostwo będziemy walczyć do końca. To był dziwny mecz z wieloma zakrętami. Maxi López dobrze się spisał, to był udany eksperyment, szkoda tylko, że z takim wynikiem.
Wyszliśmy na drugą połowę i już po minucie straciliśmy bramkę. Nikt się tego nie spodziewał. Byliśmy zbyt naiwni przy drugiej bramce po wykopie od bramkarza. Stan Van Bommela się poprawia, mamy nadzieję też odzyskać Boatenga, jako że mamy trzy zawieszenia. Chcemy odzyskać tylu graczy ilu tylko możemy, wszystko rozstrzygnie się pomiędzy niedzielą a wtorkiem. Remis dałby nam dodatkowy punkt, ale równa ilość punktów premiuje Juventus. Za dużo mówi się o kalendarzu; trzeba zajmować się tylko jednym meczem na raz. W połowie maja zobaczymy kto jest na prowadzeniu i zasługuje na zwycięstwo. Wiele osób pragnęło naszej porażki i to się spełniło, ale teraz myślimy już o wtorku ze świadomością, że nic nie zostało jeszcze przegrane. Zostało jeszcze 7 meczów i wiele punktów do zdobycia. Porażka była nieoczekiwana, ale zespół zrobił co mógł nawet jeśli gra nie bardzo mu wychodziła. Zamknęliśmy ich w polu karnym i nie byliśmy w stanie zrobić nic więcej. Teraz musimy pokazać wielką osobowość i podnieść się po tej porażce. Przegraliśmy z silną Violą i teraz patrzymy w stronę wtorku ze świadomością, że nic nie zostało jeszcze przegrane. Boisko było fatalne, piłka odbijała się wszędzie. Cassano dobrze się spisał. Zmiany, które przeprowadziłem były jedynymi rozsądnymi, nie żałuję ich. Fiorentina nie została przeze mnie niedoceniona, mają dobrych technicznie zawodników. Zrobiliśmy co mogliśmy, ale boisko nam wszystko utrudniło. Czasem trzeba wygrać po fatalnej grze, dziś mógł być jeden z tych dni. Fani zawsze nas wspierają. Niestety, podobnie jak w zeszłym sezonie źle zaczęliśmy po odpadnięciu z Ligi Mistrzów. Nie czuję, że moja posada jest zagrożona. Klub dokona swojej oceny w maju. Seedorf i Antonini powinni być dostępni na wtorek."
Nie wiedziałem, że Allegri jest spokrewniony z Pepe Cwielongiem :P
To samo boisko, które pomogło zremisować z Bracą, dziś okazało się przeszkodą. Co za przewrotność losu.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 08 kwie 2012, 2:20

Mirek15 pisze:Patrząc na terminarz Juve który jest dość łatwy to ciężko będzie wrócić na fotel lidera.
Z drugiej strony terminarz Milanu jest chyba nawet łatwiejszy. O ile dobrze widzę z trudniejszych meczów tylko derby z Interem, natomiast Juve zagra z Lazio i Romą (którą ostatnio regularnie ogrywa, ale to nadal Roma). Do tego obie drużyny mają po kilka nieoczywistych meczów z potencjalnymi spadkowiczami, więc w sumie wszystko się może zdarzyć, siedem kolejek to jednak dość dużo. Na korzyść Juventusu przemawia lepszy bezpośredni bilans (więc w pozostałych meczach Milan musi zdobyć 2 punkty więcej)... Swoją drogą kiedy się ostatnio zdarzyło, że ktoś zdobył Scudetto nie przegrywając żadnego meczu? Bo na myśl przychodzi mi jedynie Arsenal :lol:

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 08 kwie 2012, 2:31

Chlopaczek pisze:Nie ma co porownywac chocby z tego wzgledu ze wtedy pilka nie byla w grze a tutaj wszystko dzialo sie podczas akcji. Karny miekki ale sedzia sie wybroni :]
I Ty to piszesz jako obrońca sprawiedliwej i uczciwej piłki nożnej. Jeżeli wczorajszy karny był miękki to ten z CL też nie powinien był wzbudzać u Ciebie oburzenia. Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 kwie 2012, 2:35

Ozdobny pisze:
Chlopaczek pisze:Nie ma co porownywac chocby z tego wzgledu ze wtedy pilka nie byla w grze a tutaj wszystko dzialo sie podczas akcji. Karny miekki ale sedzia sie wybroni :]
I Ty to piszesz jako obrońca sprawiedliwej i uczciwej piłki nożnej. Jeżeli wczorajszy karny był miękki to ten z CL też nie powinien był wzbudzać u Ciebie oburzenia. Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia.
Nie zrozumiales za wiele z tego co do Ciebie pisalem gdy dyskutowalismy o calej sprawie. Tak chce zeby pilka byla jak najbardziej uczciwa i zeby rozstrzygniecia byly efektem pracy pilkarzy i trenerow a nie sedziow.
Jednak jak wiemy tak nie jest wiec jezeli sedziowie maja sie mylic to niech robia to z korzyscia dla klubu ktoremu kibicuje.
Jak napisalem w zacytowanym przez Ciebie moim wpisie: karne z mojego punktu widzenia sie roznily wiec nie bede ich porownywal.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 08 kwie 2012, 2:51

Wiec jak sie mylą przeciwko Twojemu klubowi to nie dobrze, a jak blędy padają na niekorzyść Twoich przeciwników to juz jest fajnie. To po [ch**] było pisać te wzniosłości o uczciwości i wykluczaniu błędów skoro je akceptujesz jezeli tylko sprzyjają Milanowi. W skrócie napisać to można tak, że powtórki dla arbitrów są konieczne w momencie kiedy Muntari strzela bramke Juve, a gdy Lopez wymusza karnego na Violi już nie konniecznie. A gdzie prawo do równego trakotowania? Naście karnych w sezonie to za mało?

W przeciwieństwie do Ciebie piłke traktuje jako niesprawiedliwy sport, wiec błedy przeciw Juve nie wkurwiają mnie az tak bardzo.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 kwie 2012, 3:03

Ozdobny pisze:Wiec jak sie mylą przeciwko Twojemu klubowi to nie dobrze, a jak blędy padają na niekorzyść Twoich przeciwników to juz jest fajnie. To po [ch**] było pisać te wzniosłości o uczciwości i wykluczaniu błędów skoro je akceptujesz jezeli tylko sprzyjają Milanowi. W skrócie napisać to można tak, że powtórki dla arbitrów są konieczne w momencie kiedy Muntari strzela bramke Juve, a gdy Lopez wymusza karnego na Violi już nie konniecznie. A gdzie prawo do równego trakotowania?
Czy my mamy jakis dzien swira na forum?

Wyjasnialem Ci to juz. Jezeli system jest wadliwy i nikt nie chce go naprawic to naturalnym jest ze chce aby ta wadliwosc przynosila mi korzysci. Jezeli tak bedzie to bede sie cieszyl jezeli wprost przeciwnie to bede sie oburzal i wolal o sprawiedliwosc. Ale to nie zmienia jednej podstawowej rzeczy - chce zeby system byl docelowo pozbawiony bledow. Powiedz mi czego Ty tutaj nie rozumiesz?
Ozdobny pisze:Naście karnych w sezonie to za mało?
Tak za malo. Nalezalo sie jeszcze pare innych. Jezeli rywale Milanu zagrywaja niezgodnie z przepisami we wlasnym polu karnym nalezy sie rzut karny. Nie ma tu znaczenia ze Inter powiedzmy dostal w calym sezonie 0 rzutow karnych a SD 1. Jest to nieistotne poniewaz zasadnosc przyznanych rzutow karnych nie mierzy sie tym ile zostalo karnych podyktowanych na korzysc najwiekszych rywali Milanu.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 08 kwie 2012, 3:21

Całkowicie odcinajac sie od barw klubowych, twierdze, że coś jest białe albo czarne. Idac tym tokiem rozumowania wyrażam przekonanie, że nie istnieje futbol sprwiedliwy i żadna nowinka technologiczna nie uczyni go uczciwszym. Żadne póśrodki mnie nie satysfakcjonują, bo jeżlei coś chce sie naprawić to powinno się to zrobić od podstw, którymi są w tym przypadku przepisy, bowiem żadna powtórka telewizyjna nie oceni w sposób jednoznaczny sytuacji kontrowrsyjenj skoro przepisy bedą inrpretowane przez sędziów w dowolny sposób. Jeżeli chce się to zniwelować to tutaj należy postawić zdecydowane kroki ku temu aby te naditerpretacje w postaci błędów ukrucić.

Jeszcze jedno, bo nie wszyscy mnie zrozumieli. Pisząc nadinterpretacje mam na myśli zdarzenia, które przez różnych arbitrów są oceniane w zupełnie innych kategoriach. Wierze za tym, że te rozbierzności da się ukrucić w charakterze formalnym zamiast technologicznego, który moim zdaniem zmieni futbol w wiekszym stopniu niż ten pierwszy. Dodatkowo wszyscy zauważalismy jak futbol sie zmienił na przestrzeni ostatnich 15 lat, ale jakoś w tym czasie nikt w znaczący sposób nie zmienił przepisów ten sport określających. Czy to nie jest choć troche zastanawiające, że tak co roku przyspieszjaćy w swym przebiegu sport nie doczekuje sie regularnych, że tak powiem, aktualizacji. Może tu jest właśnie pies pogrzebany i stąd biora sie te wszystkie niepotrzebne kontrowersje.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 kwie 2012, 11:28

Gdy sędzia dał nam tego karnego to wiedziałem, że wpadnie tu jedna osoba i będzie wypisywała swoje farmazony porównując to do karnego z meczu z Barceloną. I jeszcze nadal będzie pieprzył o nadinterpretacji (BTW - opatentuj sobie to słowo tak jak zrobiłeś z ekspertem) jasno określonych przepisów.

A teraz przejdźmy do ważniejszych spraw. W ciągu dwóch meczów, które wygrywaliśmy straciliśmy całą przewagę nad Juventusem. Teraz mamy 1 punkt straty a praktycznie 2, bo mają lepszy od nas bilans bezpośrednich meczy. Jeżeli nie wygramy Scuddeto to to będzie katastrofa. Teraz musimy wygrać wszystkie mecze do końca i nie ma żadnej wymówki. Teraz to my musimy patrzeć na rywala a nie on na nas.

Cieszy mnie powrót Cassano. Wygląda na to, że pod względem budowy ciała jest jeszcze lepiej niż przed meczem z Cagliari. Wczoraj nie miał dużo czasu, ale myślę, że będzie coraz lepiej i na Euro pojedzie jako mistrz Włoch.

We wtorek mecz z Chievo. Trzeba go wygrać i wrócić na właściwe tory.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 08 kwie 2012, 11:47

Patrze Muntari dostal 4,5 od LGdS, co sie stalo, bo takie noty sa raczej zarazerwowane jak ktos czerwo zlapie czy cos w ten desen?

Silva skonczyl sezon czy wroci na koncowke?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2896

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 08 kwie 2012, 12:12

Maciek (interista) pisze:Silva skonczyl sezon czy wroci na koncowke?
Za 2 tygodnie chyba będzie.
Straszny wstyd wczoraj, karny został Milanowi podarowany więc gol wyrównujący przyjąłem z ulgą ale drugiej bramki to już tracić nie musieliśmy. Taka Fiorentinę to trzeba było pojechać z 3/4-0 a nie wtopić. :roll:

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 08 kwie 2012, 12:45

mete pisze:Gdy sędzia dał nam tego karnego to wiedziałem, że wpadnie tu jedna osoba i będzie wypisywała swoje farmazony porównując to do karnego z meczu z Barceloną.
Ani Ciebie, ani innych twojego poziomu bliskim nie zamierzam ubliżać, ale ciemność jaką widzicie to jest żałosne. Szkoda, że chłopak z wami walczy jak Don Kichot, bo jesteście beznadziejni, zawsze musi wyjść na wasze, uważałem was za bardziej inteligentnych niż kibice Interu, sorry jesteście tacy sami i te żarty na odpowiedź moją, że u was sędziowie opłaceni są na 38 kolejek, nie roześmiałaby nawet konia.

Maciek (interista) pisze:Patrze Muntari dostal 4,5 od LGdS, co sie stalo, bo takie noty sa raczej zarazerwowane jak ktos czerwo zlapie czy cos w ten desen?

Silva skonczyl sezon czy wroci na koncowke?
Muntari mógł sobie wczoraj odpuścić mecz jeśli ma tak grać, nic nie zrobił w tym meczu aby Milan go nie przegrał. Lepiej było dać komuś innemu pograć choćby Seedorfowi, który jest w podobnej sytuacji co Alex (nie ubłaganie kończy się już kariera piłkarska jak nie teraz to za sezon). Lepszy gość co coś osiągnął niż dureń, który niczym się nie wyróżnia oprócz głupich i nie przepisowych faulów.

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 08 kwie 2012, 12:51

Media coraz więcej spekulują, że jak nie będzie mistrza to Allegri poleci. Wolałbym żeby to nie była prawda, ale znając Berlu i jego fantazje piłkarskie to wszystko jest możliwe.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”