LM: FC Barcelona - Chelsea FC - Strona 52

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Re: 1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 kwie 2012, 19:39

A ja myślę, że ludzi niezadowolonych z sędziowania w Europie w meczach Barcelony w ostatnich latach jest tak naprawdę dużo więcej niż te 12 000. :P I co z tym fantem zrobisz?

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 17 kwie 2012, 19:48

RealFan pisze:I co z tym fantem zrobisz?
Oczywiście, że jest ich o wiele więcej. Co najmniej tylu ilu kibiców Realu na świecie :D Nie wiem czy ktoś tutaj mówił, że błędy się nie zdarzają w meczach Barcelony na jej korzyść, ten hejting powoli zaczyna mnie męczyć i właśnie nic z tym nie mogę zrobić. Co innego bycie zirytowanym jakąś decyzją sędziego, a co innego uważanie tego za spisek przy jednoczesnym zapominaniu o błędach na korzyść 'swojej' ekipy. Proszę, kto jest bez niesłusznego karnego niech pierwszy rzuci kamieniem :D

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 kwie 2012, 19:53

Szkoda, ze zaden z angielskich dziennikarzy nie spytal go, czy nauczyl sie tez profesjonalizmu ws. brania udzialu w okresie przygotowawczym klubu ktorego jest sie graczem.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 17 kwie 2012, 19:57

Magnum pisze:Szkoda, ze zaden z angielskich dziennikarzy nie spytal go, czy nauczyl sie tez profesjonalizmu ws. brania udzialu w okresie przygotowawczym klubu ktorego jest sie graczem.
Macie może jakiś link do zapisu z konferencji? Bo tyle co przeczytałem na twitterze to nic pikantnego o Arsenalu nie było, ale pewnie bardzo wybiórczo robione.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 kwie 2012, 20:25

krzychu212 pisze:Macie może jakiś link do zapisu z konferencji? Bo tyle co przeczytałem na twitterze to nic pikantnego o Arsenalu nie było, ale pewnie bardzo wybiórczo robione.
Przydaloby sie obejrzec calosc, pewnie kiedys ktos gdzies wrzuci. Poki co byly tylko rzeczy typu
Fabregas: 'I got lost tactically on the pitch at Arsenal, I played where I wanted. Tactically this was not good. At Barca I am more mature. I do job for the team.'

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 kwie 2012, 8:31

RealFan pisze:A ja myślę, że ludzi niezadowolonych z sędziowania w Europie w meczach Barcelony w ostatnich latach jest tak naprawdę dużo więcej niż te 12 000. :P I co z tym fantem zrobisz?
Sukces rodzi wrogow co widac po tym forum. My ciulesy podobno jestesmy betonami. To co mam myslec o uzytkowniku ktory tak stwierdzil tym bardziej ze tego zwrotu juz od dawna uzywa sie w stosunku do userow typu lubie Barce ale przez jej kibicow zycze jej niepowodzenia. Bez hejtow nie ma sukcesu :D Takie czasy taka rzeczywistosc.

Zeby nie bylo zupelnie OT takie mecze jak ten z CFC moga byc zludne. Nie ma co ukrywac ze jestesmy lepsi od Chelsea, ale to jest polfinal. My walczymy na wszystkich frontach, oni maja ostatnia szanse zeby uratowac sezon i raczej ostatnia zeby tym pokoleniem wygrac LM. Beda zmobilizowani jeszcze mocniej niz wczoraj BM z RM. Jak dodamy jeszcze zaszlosci historyczne to mozna sie spodziewac duzej walki od ekipy Abramowicza.
Z naszej strony co widac po zdjeciach zawodnikow panuje duzy luz w Londynie. Licze na skromne zwyciestwo a bramowy remis wezme w ciemno.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 18 kwie 2012, 14:32

Jestem ciekaw jak będzie wyglądała murawa :lol: .Chelsea ostatnio lepiej i będzie zmotywowana ale remis bramkowy to chyba maks co mogą ugrać, to nie jest ekipa co w 2009 roku.Muszą zagrać mecz sezonu bez 2 zdań.

Bienasie nie sukces rodzi wrogów bo nie pamiętam by ktoś atakował histerycznie Inter(poza fanami Barcy :roftl3: ) kiedy wygrał 3 puchary w sezonie.Z większością z was dyskusja jest niemożliwa co na tym forum udowadniacie każdego dnia.

Przykład z wczoraj.1 gol dla Bayernu nie powinien być uznany..tego nikt mnie wpomniał :lol: dałem nawet wykładnie przepisu z Fifa, tylko dyskusja o karnych które były mocnoo wątpliwe.

Nic życze Chelsea powodzenia ale wielkim optymistą nie jestem znajac to co ta ekipa gra w tym sezonie, to musi być ich mecz sezonu i jeden gorszych FCB
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2012, 15:08 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 18 kwie 2012, 14:48

Kurcze... wszyscy sa tak pewni tego ze Barca awansuje, ze zaczyna mnie nachodzic jakas dziwna mysl, ze tak samo pewni byli ostatnio przed dwumeczem z Interem... (tzn. nie wiem jak wszyscy ale ja bylem).

Wolalbym nie ogladac zadnej niespodzianki i zadnych kontrowersji dzisiaj :/

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 18 kwie 2012, 14:50

Emerald pisze:Wolalbym nie ogladac zadnej niespodzianki
A ja jak najbardziej...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 kwie 2012, 14:51

Tylko Inter wtedy prowadził Mourinho, a Chelsea teraz Di Matteo. Chelsea ma słaby sezon, ostatnio gra niby lepiej, ale przecież teraz nie mierzy się z Napoli (z calym szacunkiem dla nich), ale z Barcą.
U siebie mogą powalczyć, ale na CN dostana po dupie i jestem o tym przekonany, choć zakładam, że już dziś Barca wygra.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 18 kwie 2012, 14:56

fieldy pisze:Tylko Inter wtedy prowadził Mourinho, a Chelsea teraz Di Matteo.
No, o tym nie mozna zapomniec... mimo wszystko zaczynam sie powaznie stresowac...

Najbardziej boje sie nieznanego...czyli Torresa. Zawsze robil Barcy krzywde, a gdyby sie teraz mial przelamac to lepszego momentu chyba nie bedzie.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 18 kwie 2012, 15:05

Barca zagra swoje, to pewne. Wg. mnie przyłożą się do tego meczu w około 70%. Podejrzewam, że plan jest taki: "strzelamy gola na wyjeździe i trzeba dotrwać do końca z jak najlepszym wynikiem, Camp Nou w rewanżu".
Chelsea może ukąśić ale jeśli zagramy w dwumeczu optymalnie to zgarniemy awans do finału. Byle obyło się bez kartki dla Puyola i Mascherano. Javier to najpewniejszy punkt w obronie w tym sezonie. Przynajmniej niech jeden z nich ostanie się w przypadku kartki, Pique wrócił do formy ostatnio, więc będzie mógł któregoś spokojnie zastąpić.
Chociaż dzisiaj preferowałbym obronę w składzie z Milanu (Alves-Pique-Masche-Puyi).

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 18 kwie 2012, 15:12

Moim zdaniem w zwiazku ze zbiliazjacym sie El Classico na dzisiaj sa dwie mozliwosci.
Albo Barca wyjdzie z nastawieniem gry na 100% i gryzienia trawy, zeby zalatwic kwestie awansu juz teraz, albo wyjdzie z nastawieniem oszczedzania sil i gry w ten sposob, zeby wszystko zalezalo od meczu na Camp Nou (czyli w gre wchodzi wynik podobny do tego z Monachium).
Wydaje mi sie, ze bezpieczniejsze byloby zgranie na maksa, bo Chelsea tak silna jak Bayern nie jest i powinno sie dac z nimi wygrac na SB.
Ale cholera wie... pewne moim zdaniem jest to, ze zagranie 3 meczow w ciagu tygodnia na najwyzszym poziomie bedzie trudne.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 18 kwie 2012, 15:14

Zagra raczej Drogba który na takie mecze potrafi się zebrać :wink:

Ja też sobie życze bez kontrowersji.Chociaż 0-0 bo to oznacza emocje na CN.Nie wiem jak paralityczna(sory kibice Chelsea) obrona niebieskich ma powstrzymac Barce, o ile Milan miał przesłanki świetnej defensywy to Chelsea traciła w tym sezonie ma bramek u siebie- a to MU 3 a to Arsenal 5 a to Liverpool 2.

Powtórze 3 i ostatni raz przed meczem- Chelsea musi zagrać perfekcyjnie i mieć szczęście w postaci słabszej gry Barcy.Jedno jest pewne- Chelsea będzie potrójnie zmotywowana do tego meczu, bo walczą tylko o LM(fa nie licze) i pamiętaja mecze z 09.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 kwie 2012, 15:22

MGiggs, no własnie dlatego, ze walczą o LM, tez się mogą trochę oszczędzać jak Barca przed Realem (o ile to w ogóle wchodzi w gre) Chelsea ma szanse na pierwszą czwórke, ale musi Arsenal pokonać, a jak wiadomo grają pomiędzy meczami z Barcą.
Ciekawie to wypadło, bo grają ze sobą o awans do LM, a pomiedzy tymi spotkaniami kluczowe mecze w lidze Barca z nadzieją na tytuł, a Chelsea na top4. Bardzo jestem ciekaw jak ten mecz dziś będzie wyglądał.

Trzeba też pamietac, ze Luiz na pewno nie zagra. Cahill też nie jest w pełni sił,ale podejrzewam, ze jednak wystąpi. Ivanvic moze grać z Barca, ale z AFC już nie ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”