Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1005

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6208
Kibicuję: 4rsenal

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 01 maja 2012, 8:45

Oczywiście gdyby dołączył do nas M'Villa to jako typowy środkowy pomocnik, a defensywny miałby być jego alternatywną rolą, gdyż na DM Song ma absolutnie niepodważalną pozycję.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 maja 2012, 10:58

sickstick pisze:na DM Song ma absolutnie niepodważalną pozycję.
ja bym sie nie zgodził, kilka tygodni temu wrzucałem liczby, które pokazywały, że z każdym kolejnym sezonem Song gra słabiej w defensywie i dużo lepiej w ofensywie. Chyba nie trzeba pisać ile asyst ma w tym sezonie, w dodatku jakiej one były urody .. Song to nie tylko defensywny pomocnik i jakby przyszedł ktoś od niego lepszy w destrukcji, to Song mógłby bardziej koncentrować się na ofensywie.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 01 maja 2012, 11:12

Jak dla mnie to kwest zmiany taktyki - z Fabregasem w składzie Song po prostu musiał przecinać większość ataków rywali, zaś w tym sezonie Arteta zabrał rywalom bardzo wiele piłek, które być może przejąłby Song gdyby przeszły przez Hiszpana.

Fabregas rzadko odbierał piłkę rywalom, ale jak już to robił to bardzo hucznie - pamiętam jak zabrał ją Cristiano i wyłożył Adebayorowi, ale jeszcze lepsze - jak zabrał ją Kurczakom i było już 2:0 :mrgreen:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 maja 2012, 11:41

emdżeju ratunku :lol:
Jan Vertonghen - polecasz ?

Niby mówi się o nim od dawna, nie wiem czy on tylko gra na stoperze, czy gdzieś jeszcze, którą nogą operuje lepiej, jakie są jego silne strony, czy jest bramkostrzelny, czy jest silny fizycznie, czy lubi pojedynki 1 vs 1, czy dobrze sie ustawia ...

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 01 maja 2012, 11:51

Vertonghen jest to piłkarz o podobnej charakterystyce co Vermalelen, czyli silny, dobrze grający głową itp.Z tym, że on miał iść do nas a tu takie ploty :roll: Cóż, pozostaje mieć nadzieje, że Belg wie, co dobre i wybierze właściwie :P

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 01 maja 2012, 11:53

Vethongen dobrze wyprowadza pilke i jest bramkosytrzelny, dobrze gra glowa, o ile sie nie myle kiedys gral defensywnego pomocnika, wydaje mi sie ze to on dyryguje defensywa Ajaxu

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 maja 2012, 12:48

Hyypia123 pisze:Z tym, że on miał iść do nas a tu takie ploty :roll: Cóż, pozostaje mieć nadzieje, że Belg wie, co dobre i wybierze właściwie :P
na pewno wybierze właściwie, czyt: Arsenal :P
Z tego co się mówi, to Jan Vertonghen ma przyjść, a odejść am Djourou. Nie miałbym nic przeciwko.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 maja 2012, 13:53

fieldy pisze:Z tego co się mówi, to Jan Vertonghen ma przyjść, a odejść am Djourou. Nie miałbym nic przeciwko.
Ja tez nie ale.. dziwnie byloby miec czworke stoperow takich jakich bysmy mieli. A nuz sie zdarzy tak ze Verma-Koscielny zagraja 38 meczow? :lol: Niby z drugiej strony czworka stoperow klasowych to.. cholera.. marzenie.

Co do M'vili - to mi sie wydaje ze Song z M'vila by mogli razem grac. Marzy mi sie wlasnie cos takiego. Musimy po prostu kupic pomocnika, bo na Wilshere'a nie ma co liczyc w tym sezonie, a Ramsey to wiadomo. Jesli kupimy M'vile to wtedy mamy Song-M'vila-Rosicky w podstawie na poczatek sezonu (domniemam) + Arteta ktory moze grac gdziekolwiek tam pewnie bedzie w rotacji + Wilshere ktory bedzie wracal do formy i powinien byc dobry. Oprocz tego Coquelin bedzie mogl pokryc no i Ramsey, chyba ze Diaby zacznie byc zdrowy :blow: to jeszcze on.

Tak czy inaczej, wczesniej myslalem, ze moze jednak nie trzeba tam wzmocnien, ale jednak wydaje mi sie ze chociaz jedno jest konieczne.

No i marzy mi sie jeszcze taki Robben na skrzydlo :whistle:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 01 maja 2012, 14:13

Magnum pisze: No i marzy mi sie jeszcze taki Robben na skrzydlo :whistle:
Podolski, Walcott, Gervinho, AOX + ktoś z grupy Ryo, Campbell, Benayoun?, Lansbury. Jak dla mnie skrzydłowy nie potrzebny.
Magnum pisze: chyba ze Diaby zacznie byc zdrowy
:rotfl4: :rotfl4: :rotfl4:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 maja 2012, 14:18

Gervinho mi tu kompletnie nie pasuje, Lansbury to raczej skrzydlowy nie jest, a szczegolnie juz jesli chodzi o swiatowej klasy wzmocnienie :P

W kazdym razie emdzej jesli mozesz cos od siebie dorzucic (a znajac twoja znajomosc Ajaxu to pewnie bedziesz mogl) to daj znac. :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 maja 2012, 15:13

Sol Campbell odchodzi na emeryturę

Były reprezentant Anglii oraz piłkarz Arsenalu - Sol Campbell ogłosił dziś przejście na piłkarską emeryturę.

W latach 1992-2011, defensor wystąpił w 646 meczach klubowych, ponadto zapisał na swoim koncie 73 spotkania w kadrze Synów Albionu.

W profesjonalnym futbolu zadebiutował w wieku 18 lat w barwach Tottenhamu, z którego dziewięć lat później przeniósł się do Arsenalu.

Podczas pięciu lat pobytu w ekipie The Gunners, Sol dwukrotnie zdobywał mistrzostwo, Puchar Anglii oraz Tarczę Wspólnoty. Co więcej, był częśćią słynnej drużyny "Invicibles", która przeszła niepokonana przez sezon ligowy 2003-2004. Zimą roku 2010, obrońca ponownie stał się zawodnikiem Kanonierów. Jego licznik w Arsenalu ostatecznie zatrzymał się na 197 występach i 11 bramkach.

To właśnie Campbell zdobył w roku 2006 bramkę w finale Ligi Mistrzów pomiędzy Arsenalem i Barceloną, prawdopodobnie z tego trafienia jest znany najbardziej.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

ZA WSZYSTKO DZIĘ-KU-JE-MY :brawo: :rydzyk:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 maja 2012, 11:25

Spursi i Newcastle nie zamierzają już w tym sezonie więcej pomagać Arsenalowi, więc na 2 ostatnie mecz trzeba spiąć poślady. Paradoskalnie arcymocnego Newcastle obawiam się mniej, bo grają z City które MUSI z nimi wygrać. Z kolei Spursi chyba odzsykali patent na wygrywanie i sądząc po terminarzu dograją do końca sezonu bez straty punktów.

Jak zwykle widzę same pozytywy :mrgreen:
1. Dawno Arsenal nie dostarczał nam emocji do samego końca.
2. Dawno nie pamietam, byśmy skończyli sezon przed Chelsea.
3. Jeśli nie damy dupy, to najprawdopodobniej Tottenham będzie 4. Wtedy Chelsea wygrywa LM i Kurczaki są poza LM mimo miejsca w czwórce - orgazmiczna sytuacja.

Oczywiście punkt trzeci może przerodzić się w największy horror sezonu - jeśli damy dupy i to my będziemy 4.

Magnum pisze:Sol Campbell odchodzi na emeryturę
Kurczę, zakochałem się w tym Arsenalu ze środkiem obrony Campbell - Keown i młodym utalentowanym Wściekłym Psem wygryzającym ze składu tego drugiego :pijemy:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 maja 2012, 10:20

Wenger chyba pospieszył się z deklaracją o tym, ze Walcott nie zagra już do końca sezonu i być może zagra już z Norwich. Diaby ma teraz z kolei kontuzjowaną łydkę - jest może gdzie jakiś spis jakie części ciała Abou miał kontuzjowane razem z terminami?

Wenger już coś kręci, że w przyszłym sezonie prócz Podolskiego dojdą nam 3 poważne wzmocnienia: Metresacker, Diaby i Wilshere. O ile w ogóle istniej szansa na jakiś głośny trensfer, to dobrze byłoby wykonać go przed EURO, bo jeśli taki np. M'Villa dobrze wypadnie na Ukraińskich boiskach, to jego cena może podskoczyć na poziom 30-40mln Ł.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 maja 2012, 12:28

sickstick pisze:Diaby ma teraz z kolei kontuzjowaną łydkę - jest może gdzie jakiś spis jakie części ciała Abou miał kontuzjowane razem z terminami?
kilka dni temu natknąłem się na informacje, że od momentu złamania nogi w meczu z Sunderlandem (początek 2006 chyba) miał 31 kontuzji ...

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 04 maja 2012, 12:50

http://www.transfermarkt.co.uk/en/abou- ... 26763.html

Na dole lista urazów od 2008 roku, ale nie przy każdym napisali o co chodziło dokładnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”