Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 789

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 06 maja 2012, 19:48

Tylko człowiek mający duże problemy ze zrozumieniem podstawowych związków przyczynowo-skutkowych odrzuca teorię,że Juve nie podniosłoby się po 2-0.Bramki Matriego prawdopodobnie by nie było
Z waszym wrodzonym frajerstwem(Liverpool, Deportivo, Arsenal - prawie) przyjmowanie w 100% pewnej teorii, że Juve by się nie podniosło jest tak samo żałosne jak ten cały Mazur.
Gdyby w tamtym meczu Mexes i Muntari dostali ewidentne czerwa to Juve by wygrało 5:2 i ten kto tak nie uważa nie zna się na tych związkach przyczynowo skutkowych co tam ktoś wyżej pisał.

No i w ogóle ja tego nie jestem w stanie pojąć jak kibice Milanu mogą w obecnym sezonie narzekać, że ktoś punkty dostał? Przecież to wy dostaliście najwięcej karnych z dupy dzięki, którym nadal jesteście w walce o tytuł.

Oby was Inter dziś pyknął i zamknął japki hipokrytów.
Co to za brednie? Kto kupowal mecze w Milanie i kiedy? Nazwiskami.
Giallani. Skoro nawet Conte nazwał go Mafia Futbolu to znaczy, że coś jest na rzeczy i trzeba być kibicem Milanu żeby wierzyć, że Łysy jest świety.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2012, 19:49 przez Marq, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 06 maja 2012, 19:48

Wilmore pisze:
Sami to spieprzyliście grając na pół gwizdka z Fiorentiną czy Catanią.
Sęk w tym, że gdyby nie ten błąd sędziego, to te wpadki by nie miały miejsca, bo biorąc pod uwagę czysto sportowe argumenty (z Catanią w rewanżu i z Fiorentiną w pierwszym meczu wygraliśmy na boisku, ale sędzia miał inne zdanie) to Milan jest liderem.
A czy przypadkiem symulacje komputerowe nie pokazały, że gola z Catanią nie było?
Mówię oczywiście o meczu z Fiorentiną z rundy wiosennej, o czym dobrze wiesz :) Tylko próbujesz kolejny raz cytowac moją wypowiedź w sposób, który najbardziej Ci odpowiada.
Zagraliście stojanowa w tych spotkaniach po strzeleniu bramki i to się zemściło. Kontuzja T. Silvy w tym okresie też wam oczywiście nie pomogła.

Niektórzy koledzy po szalu przesadzają z tym stylem itd itp, ale Wy robicie dokładnie to samo. A już argumenty, że przy uznanej bramce Muntariego skończyłoby się jak z Arsenalem są kapitalne. A skąd wiesz, że nie skończyłoby się jak w Stambule? Jakiś wzór matematyczny?

Już się nie wypowiadam na ten temat, bo mam wrażenie, że pisałem dokładnie to samo 2 miesiące temu a jeżeli będę robił to dalej, to niebezpiecznie zbliże się do Allegriego, czego bym nie chciał :)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 06 maja 2012, 19:48

MazurXIII pisze:Aha - czyli jak nawiązuję do calciopoli to już nie jestem obiektywny
Mazur... nawiązywanie do calciopoli jest bez sensu bo calciopoli było i minęło, nie wiem o czym tu gadać.

Co do Milanu to faktem jest, że jeśli nie zdobędą scudetto to na własne życzenie tracąc bezpieczną przewagę. natomiast jeśli Juve go nie zdobędzie to z dokładnie tego samego powodu.
I jednych i drugich przekręcano w tym sezonie mniej więcej po równo i gadanie co by było gdyby jest bez sensu, ponieważ nie ma najmniejszego dowodu, że gdyby Milan wygrał z Juve w pamiętnym meczu to utrzymałby przewagę. Mimo iż ten mecz zakończył się remisem to o ile pamiętam dopiero po nim Rossoneri wypracowali przewagę, której nie umieli utrzymać.

Mistrzostwo zdobędzie ekipa, która po 38 kolejkach będzie się znajdować na pierwszym miejscu... nie wiem o czym tu dyskutować.

Natomiast widzę, że niektórzy zamiast cieszyć się emocjami do końca sezonu wolą się już teraz zacząć napinać. Bez sensu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 maja 2012, 19:53

Chłopaczek. Mecze same się nie kupowały, a w wyniku Calciopoli nikt z zarządu Milanu nie odszedł. Wniosek jest prosty

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 maja 2012, 19:56

A czy przypadkiem symulacje komputerowe nie pokazały, że gola z Catanią nie było?
Przeciwnie - zamknęły usta osobom takim jak Ty, które stwierdziły, że sędzia nie wypaczył wyniku meczu.
Mówię oczywiście o meczu z Fiorentiną z rundy wiosennej, o czym dobrze wiesz :) Tylko próbujesz kolejny raz cytowac moją wypowiedź w sposób, który najbardziej Ci odpowiada.
Ależ nie o to chodzi, podałem przykład kolejnego błędu sędziego. W rewanżu z Violą przegraliśmy 0:2, bo dostaliśmy w tym starciu pierwszego i jak dotąd jedynego w tym sezonie karnego w prezencie - pozostali fani Juventusu mogą co prawda pisać, że Milan dostaje karne (liczne podobno, paradne) bez powodu, ale to są zwykłe brednie nie mające żadnego przełożenia na rzeczywistość - pokazała to rozmowa sprzed paru tygodni, w której ci sami użytkownicy nie potrafili wymienić nawet jednego karnego podyktowanego nieprawidłowo, choć podałem nawet ich listę, żeby wygodnie i szybko sprawdzić powtórki. Na dzień dzisiejszy liczba podyktowanych nieprawidłowo dla Milanu karnych wynosi aż jeden (!), co niezrównani (niektórzy oczywiście) fani Juventusu uznają za liczbę mnogą. :lol:
Mistrzostwo zdobędzie ekipa, która po 38 kolejkach będzie się znajdować na pierwszym miejscu... nie wiem o czym tu dyskutować.
Ależ łgarzu i kłamco, tego nikt nie neguje, to jest oczywiste.
Dyskusja została wywołana przez to, że niektórzy przyznanie mistrzostwa uznają za przyznanie prawidłowego, sprawiedliwego i czystego mistrzostwa. Jako że w większości są to fani Juventusu, to powinni widzieć różnicę między tym, kto ma mistrzostwo, a tym, kto sportowo na nie zasłużył. Podpowiem - trzeba odjąć czynnik sędziowski.

A, na koniec:
Wypominanie Milanowi, najbardziej w tym sezonie pokrzywdzonej przez sędziów drużynie (straci tytuł, a nie tylko jedną czy dwie pozycje w tą czy w tamtą) przez fanów Juventusu, którzy na decyzji sędziego w kluczowym momencie sezonu (jak się zapewne okaże) wygrali mistrzostwo, to totalny absurd, ponury absurd rodem z Kafki.
Powtórzę, co pisałem wcześniej - jeśli na koniec sezonu różnica między tymi ekipami będzie wynosić mniej niż trzy punkty (bo Milan powinien mieć dwa punkty więcej, a Juventus jeden mniej na koncie), to sytuacja będzie jasna - o losie tytułu zadecydowali sędziowie, co nie miało prawa mieć miejsca. Wpadki Milanu czy Juventusu to czysty sport, wpadki arbitrów nie mają z nim nic wspólnego.

WP za wycieczki// maestro
Ostatnio zmieniony 06 maja 2012, 19:59 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 06 maja 2012, 19:58

teksty rekinho o wstydzie sa ponizej krytyki - dupa jestes a nie kibic Milanu
myślę, że to nie tobie o tym decydować. poza tym moim zdaniem gracze milanu zasługują na porządne kopy w dupe za brak ambicji i granie na stojąco w decydujących meczach, a nie na scudetto, ale jak wolisz. ja chce oglądać graczy walczących o kazdy centymetr boiska i zostawiających krew na murawie a nie truchtające, znudzone życiem gwiazdeczki pobierające miliony z kasy klubu.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 maja 2012, 19:58

Marq pisze:Giallani. Skoro nawet Conte nazwał go Mafia Futbolu to znaczy, że coś jest na rzeczy i trzeba być kibicem Milanu żeby wierzyć, że Łysy jest świety.
Twoje wyobrazenie o Gallianim i denne teksty Conte nie maja znaczenia. Galliani nigdy nie zostal skazany za kupowanie meczow nie byl nawet o takie cos oskarzany zatem pisanie takich rzeczy jest zwyklym klamstwem. Szczegolnie gdy wychodzi spod klawiatury takiego pieniacza jak ty.

Loczkerson myslalem ze jestes powazniejszym osobnikiem. Widze ze poniosi Cie atmosfera chwili. Nikt z zarzadu nie odszedl bo nikt z zarzadu meczow nie kupowal. Na taki prosty wniosek Cie juz nie stac?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 06 maja 2012, 20:04

Wilmore pisze:
Przeciwnie - zamknęły usta osobom takim jak Ty, które stwierdziły, że sędzia nie wypaczył wyniku meczu.

Ok!

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 06 maja 2012, 20:05

Wilmore pisze:Dyskusja została wywołana przez to, że niektórzy przyznanie mistrzostwa uznają za przyznanie prawidłowego, sprawiedliwego i czystego mistrzostwa. Jako że w większości są to fani Juventusu, to powinni widzieć różnicę między tym, kto ma mistrzostwo, a tym, kto sportowo na nie zasłużył. Podpowiem - trzeba odjąć czynnik sędziowski.
Ależ gnoju i pchlarzu, nie wydaje mi się, żeby jakiekolwiek rozkminki na temat tego kto na mistrzostwo zasłużył a kto nie miały jakikolwiek sens.
Natomiast charakterystyczne są one dla ludzi sfrustrowanych tym, że to nie oni owo mistrzostwo zdobyli... Sportowo na mistrzostwo zasłużyła drużyna, która zdobyła więcej punktów - czyli osiągała w całym sezonie lepsze rezultaty
Jesteś chyba jedynym kibicem Milanu na tym forum od którego nie oczekuję, że zrozumie tak proste rzeczy... Ty masz swój świat...

2WP// maestreo

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 06 maja 2012, 20:08

Super fajnie się dyskutuje i tworzy własną rzeczywistośc (to akurat do jednego usera) i w ogóle, ale jednak bez wycieczek osobistych bym prosił.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 maja 2012, 20:10

Ależ gnoju i pchlarzu
W przeciwieństwie do Twoich inwektyw moje są całkowicie zasłużone - kłamstwo Ci wytknąłem, a Ty jak skończony łgarz tkwisz w nim nadal tkwisz. I kto tu ma inny świat?
Natomiast charakterystyczne są one dla ludzi sfrustrowanych tym, że to nie oni owo mistrzostwo zdobyli... Sportowo na mistrzostwo zasłużyła drużyna, która zdobyła więcej punktów - czyli osiągała w całym sezonie lepsze rezultaty
Nie wiem, czy zauważyłeś - mecz Milan-Juventus, Fiorentina-Milan, Catania-Milan i tak dalej, i tym podobne - ale na wynik, a więc na punkty również, często decydujący wpływ mają sędziowie.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 06 maja 2012, 20:15

Wilmore pisze:W przeciwieństwie do Twoich inwektyw moje są całkowicie zasłużone - kłamstwo Ci wytknąłem, a Ty jak skończony łgarz tkwisz w nim nadal tkwisz. I kto tu ma inny świat?
To ja Tobie wytknąłem pomyłkę (czy celową czy nie to już nie wiem, bo ja w odróżnieniu od Ciebie nie robię z siebie alfy i omegi...) a ty stwierdziłeś, że kłamię... nie chce mi się szukać Tych cytatów po raz kolejny, ale zarzuciłeś mi kłamstwo po paście, który się składał tylko i wyłącznie z cytatów z ciebie... z niewielkim komentarzem.

Maciek sorki, za wycieczkę, ale cholera mnie bierze jak ten psychopata się po mnie wozi...

EOT.

Mam wielką nadzieję, na remis w derbach i zwycięstwo Juve dzisiaj!!
Ale nie wiem, czy dam radę obejrzeć bo jestem po dłuuugiej podróży i padam na ryj :/

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 maja 2012, 20:17

jak logistycznie planujecie dzisiejszy wieczór. JUVE, derby, jakaś transmisja łączona?
Bo sam nie wiem co mam robić...
Juventus (3-5-2) Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini, Lichsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Pepe; Matri, Vucinic.
równie dobrze możemy grać 3-5-2 jak i 4-3-3. Fajnie
Ostatnio zmieniony 06 maja 2012, 20:18 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 06 maja 2012, 20:18

Wszystko zależy od naszych piłkarzy, więc wybór jest dla mnie oczywisty.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 06 maja 2012, 20:19

(L)oczkerson pisze:Milan nie wygrał z drużynami z czołówki, ale możemy sobie odbijać piłeczkę mówiąc o tym, że Juventus nie wygrał 16 meczu z ogórkami...
16 ogórkami :?: Juve ma 15 remisów to pierwsze. A drugie jest to, że Milan za ogórki chyba nie uważasz :?:
maciek_88 pisze:Mieliście 4 pkt przewagi (a nawet 7 gdy Juventus miał jeszcze mecz z Interem). Sami to spieprzyliście grając na pół gwizdka z Fiorentiną czy Catanią. Żeby ten błąd jeszcze był w ostatnich kolejkach, ale to było ponad 2 miesiące temu.
Dokładnie. Mistrza na stojąco wygrać nie można. Milan jest sam sobie winny. Nie ma na kogo zwalać.
Ozdobny pisze:Nie bierzecie pod uwage, że ktoś spieprzył okres przygotowawczy przez co borykacie sie cały sezon z kontuzjami.
Również zgoda. Sztab za ten sezon powinien wylecieć.
rekinho pisze:na szczęście nie jestem zakompleksionym i zaślepionym 'sezonowcem' żeby uważać, że milan przegra mistrzostwo przez sędziego
Witaj w klubie. Choć z tym Matrim odwaliłeś.
Marq pisze:Giallani. Skoro nawet Conte nazwał go Mafia Futbolu
Allegri nazwałby Conte mafią futbolu, więc wyszłoby na to, że Conte też kupował mecze :?: :lol:
maciek_88 pisze:A czy przypadkiem symulacje komputerowe nie pokazały, że gola z Catanią nie było?
Wg Mnie nie było. O błędu nie może być mowy.
Emerald pisze:Mazur... nawiązywanie do calciopoli jest bez sensu bo calciopoli było i minęło, nie wiem o czym tu gadać.
Słuszna racja :!: Gadanie non stop o calciopoli jest głupie i bezsensowne. Niektórzy będą gadali o tym do końca swoich dni. Było, minęło. Odsiedzieli w B i koniec.

PS
Nie ma sensu czytać postów Marq, człowiek(?) jest jaki jest. Nie każdy rodzi się idealny.
PS 2
Prawda jest taka, że nasz Berlu się wypalił bardziej niż Seedorf. Gdyby nie On to żadne mistrzostwa Interu nie miałyby miejsca. I do póki on będzie miał w Milanie udziały to i ciekawe okna transferowego nie będzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”