AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1410

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 maja 2012, 21:08

Podbijam. I Mazur trąci od Ciebie hipokryzją. Ciągle wyrzucasz Messiemu, że w reprezentacji daje ciała. A jakoś Ibrze to wybaczasz. Messiemu zarzucasz, że nie strzelił gola Milanowi, a ja się pytam komu konkretnemu w Europie Ibra strzelił gola? Nazywanie gościa trzecim piłkarzem świata to jakieś nieporozumienie. I jak już mówiłem dopóki czegoś w końcu wielkiego w wielkim meczu Europejskim nie pokaże, a jeszcze lepiej w dwumeczu to gościa obok największych stawiał nie będę.

Co do porównania do Gomeza. Ronaldo też jest bardziej wszechstronny od Messiego i to ma być decydujące? Ktoś już podawał przykład Inzaghiego, można też dodać choćby Valencie który jest mniej wszechstronny choćby od Younga czy Naniego, a w tym sezonie dawał nam sporo więcej. Wszechstronność to nie wszystko.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 maja 2012, 21:34

Ta dyskusja jest kompletnie z dupy i nie ma wiele wspolnego z Milanem. Rossoneri maja delikatny moment beda podejmowane decyzje ktore moga miec wplyw na funkcjonowanie i gre druzyny przez najblizsze pare lat a Ci o Gomezie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 maja 2012, 10:35

Acerbi uzgadnia warunki kontraktu. Porozumienie z Chievo i Genoą już ponoć jest. Wypożyczenie z opcją wykupu za 4 mln euro. Jeżeli się sprawdzą te informację to świetny deal - młody Włoch, fan Milanu po bardzo dobrym sezonie idzie do nas za darmo i wykup też niedrogi.

Agent Ganso i przedstawiciel DISu przybyli wczoraj do Mediolanu. Braida z nimi jest, bo Galliani wyjechał do Monachium rozmawiać z Perezem o Sahinie (bardzo dużo plotek na jego temat w ostatnich dniach) oraz z przedstawicielem City w sprawie Kolarova i napastnika.

Wczoraj pojawiły się, że razem z Genoą chcemy sprzątnąć z przed nosa Juventusowi Verrattiego. Oferta ma wynosić 12 mln euro i pierwszy sezon Marco miałby spędzić w ekipie Preziosiego. Jednak zdecydowanym faworytem do pozyskania Verrattiego jest Juventus, więc raczej małe szanse na jego transfer...ale Nesta też kiedyś był jedną nogą w Turynie.

Galliani wczoraj powiedział, że Zlatan i Silva zostają i że Ibra wygra LM w Milanie. Oczywiście przy Kace było to samo, więc nie ma co brać tego na poważnie.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 19 maja 2012, 11:35

przepraszam ze sie wtrace ale messi nie jest wszechstronny?

boczny napastnik, srodkowy napastnik, mediapunta badz pomocnik ?

ponad 70 goli i prawie 30 asyst?

co to jest jak nie wszechstronnosc?

teraz na temat - co drodzy milanisci sadzicie o możliwości odejscia silvy? (mojego ulubionego obecnie pilkarza grajacego poza barcelona) prasa hiszpanska sama sobie zaprzecza a i zrodla wloskie nie sa konsekwetne

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 maja 2012, 11:44

teraz na temat - co drodzy milanisci sadzicie o możliwości odejscia silvy? (mojego ulubionego obecnie pilkarza grajacego poza barcelona) prasa hiszpanska sama sobie zaprzecza a i zrodla wloskie nie sa konsekwetne
Galliani jasno mówi, że nie odejdzie ani on ani Zlatan, ale Łysy to kłamczuch. Silvę kusi gra pewnie w Barcelonie z prostego powodu - wchodzi w okres najlepszych swoich lat, ma już ugruntowaną pozycję w światowej piłce a w Milanie nie zanosi się, aby była drużyna, która pozwoliła by mu święcić triumfy w Europie. Jednak jestem przekonany, że Thiago nie odejdzie z klubu na siłę, tzn. nie zarząda transferu i nie będzie chciał uciekać. Potrzebna jest napewno gigantyczna oferta, żeby Milan go sprzedał (osobiście uważam, że mimo zaprzeczeń ze strony Gallianiego ostro myślą nad poświęceniem go co gorsza dla napastnika) i nie wydaję mi się, że jak Milan będzie chciał go sprzedać to nie zgodzi się na obniżenie kwoty innymi graczami.

Moje odczucia są takie, że 70%-30% na pozostanie w Milanie. Jednak nie wykluczam odejścia. Szanse na transfer IMHO są.

misio
Zbanowany

Post Wyświetl pojedynczy post autor: misio » 19 maja 2012, 12:21

kumanku, to nie jest BO, tutaj nikt ci nie bedzie przyklaskiwal przy przekrecaniu wypowiedzi innych uzytkownikow

kolega nie napisal ze messi nie jest wszechstronny tylko ze jest mniej wszechstronny niz ronaldo. co oczywiscie nie oznacza ze jest od niego gorszy/lepszy

a odnosnie silvy to zalezy wszystko od was raczej a nie od milanu. barca daje >35mln i milan i silva sa zadowoleni i zawodnik jest wasz. mozna rowniez pokombinowac z ta kwota dodajac np keite ale polityka milanu w tej chwili wyglada tak ze nie ma zawodnikow ktorzy nie sa na sprzedaz

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 19 maja 2012, 12:43

messi jest bardziej wszechstronny niz cr o. napisalem dlaczego

na drugi raz unikne skrotow myslowych bys zrozumial :p skoro tak cie to urazilo

mam nadzieje ze sandro sypnie kasa bo zakup srodkowego obroncy to priorytet. a ze przypadkiem silva jest najlepszy na swojej pozycji to tylko lepiej

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 maja 2012, 13:18

misio pisze: a odnosnie silvy to zalezy wszystko od was raczej a nie od milanu. barca daje >35mln i milan i silva sa zadowoleni i zawodnik jest wasz. mozna rowniez pokombinowac z ta kwota dodajac np keite ale polityka milanu w tej chwili wyglada tak ze nie ma zawodnikow ktorzy nie sa na sprzedaz
Raczej minimum 40.Silva nie chce odchodzić (jak np. Cesc z Arsenalu),Milan nie chce puszczać go za wszelką cenę,ma długi kontrakt,praktycznie jest jedynym sensownym obrońcą,który pasuje stylem do Barcy (wysokie umiejętności defensywne,duża szybkość,rozgrywanie piłki na poziomie czołowych def. pomocników na kontynencie)...a Puyol młodszy się nie robi,Pique nie błyszczy formą...na moje oko za chwilę Barca będzie potrzebowała ŚO z prawdziwego zdarzenia w trybie natychmiastowym...a,że Łysy potrafi dymać Real (Kaka') czy Barcę (Zlatan) jak chce...40 baniek jak nic,szczególnie,że jeśli Silva zrobi się dostępny na rynku transferowym,takie City z miejsca wejdzie do gry (para Kompany-Silva a Komapny-Lescott to różnica kolosalna).

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 19 maja 2012, 15:46

para Kompany-Silva
- nie do przejścia

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 maja 2012, 15:56

przepraszam ze sie wtrace ale messi nie jest wszechstronny?

boczny napastnik, srodkowy napastnik, mediapunta badz pomocnik ?

ponad 70 goli i prawie 30 asyst?

co to jest jak nie wszechstronnosc?
A gdzie ja napisałem, że nie jest wszechstronny. Napisałem, że CR7 jest bardziej. Dlaczego?
Gra obiema nogami, a nie jedną. Ma lepszy strzał z dystansu, lepiej gra w powietrzu, lepiej gra głową, lepiej wykonuje stałe fragmenty-gry. Messi rzecz jasna, ma lepszy drybling, gre na małej przestrzenii, podanie. Ronaldo w każdym momencie gry czy odległości od bramki jest niebezpieczny, czy to przy rogu, czy to będąc 30 metrów od bramki. Wybacz Messi nie potrafi huknąć z 30 metrów bomby czy strzelać regularnie bramki głową. Co wcale oczywiście nie oznacza, że jest gorszym piłkarzem od Portugalczyka.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 19 maja 2012, 17:11

ronaldo wykonuje lepiej stałe fragmenty? chyba WYKONYWAŁ, obecnie to messi groźniej bije wolne
co do gry głową - na podobnym poziomie obaj, tylko portugalczyk jest sporo wyższy
co do gry obiema nogami - + mecz z bayerem, gdzie najpierw przelobował bramkarza lewą nogą a potem w prawie identycznej sytuacji bliźniaczo zrobił to nogą prawą

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 19 maja 2012, 18:47

Jezus maria rekinho prosze Cie mysl jak cos piszesz bo pozostaje bic glowa w mur z rozpaczy, zaslepienie to jedno ale obiektywnym tez mozna byc czasem. Poczytaj opinie ekspertow nt. gry glowa Ronaldo, sprawdz ile bramek tak strzeli, a potem przemysl co piszesz. Fragmentu o grze obiema nogami nawet nie komentuje.

Co nie zmienia oczywiscie faktu, ze mimo mniejszej wszechstronnosci, Messi jest od Ronaldo pilkarzem lepszym.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 maja 2012, 19:19

:roftl3: tylko tak to skomentuje, bo inaczej się nie da. hitem jest , że obaj grają tak samo dobrze głową(mistrz!), chociaż reszta też dobra :mrgreen: Niczego innego się tutaj nie spodziewałem, nie napisałem, że Ronaldo jest lepszy, ale wszechstronniejszy, to już wystarcza. Visca fani jak tylko usłyszą co nawet samo w sobie nie jest krytyką Messiego, ale jakoś źle się kojarzy to od razu wjeżdżają z niedołocznym filmikiem, bo Messi tam strzelił jednego gola głową czy z wolnego.

Wybaczacie panowie, że was uraziłem Messi gra lepiej głową niż Kompany/Puyol i Vidic razem wzięci. Ma tez lepszy odbiór piłki od tych panów, lepiej gra wślizgiem, i lepiej bronii. Nie ma żadnego aspektu piłkarskiego czy to ofensywnego czy defensywnego w którym ktokolwiek byłby od Messiego w czymś lepszy.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 19 maja 2012, 19:21

lepiej gra w powietrzu, lepiej gra głową
cru a rozróżniasz grę głową od gry w powietrzu? ps fajny avatar, może czas uaktualnić na pepe robiącego to samo?;)
Wybaczacie panowie, że was uraziłem Messi gra lepiej głową niż Kompany/Puyol i Vidic razem wzięci. Ma tez lepszy odbiór piłki od tych panów, lepiej gra cwślizgiem, i lepiej bronii. Nie ma żadnego aspektu piłkarskiego czy to ofensywnego czy defensywnego w którym ktokolwiek byłby od Messiego w czymś lepszy.
co za gimnazjalny bełkot;)
a to o lepszym wykonywaniu wolnych to skad wziąłeś?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 maja 2012, 19:27

co za gimnazjalny bełkot;)
Wiesz, fajnie się znowu poczuć młodym i zniżyć do twojego poziomu :)

Skąd wziąłem? wyobraź sobie, że śledzę karierę Ronaldo i Messiego od samego początku. Kiedy ty brudziłeś się podczas jedzenia kaszki z mleczkiem ja oglądałem ich mecze. Stąd wziąłem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”