AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1413

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 maja 2012, 20:39

Wiem, że suma to jest zawrotna, ale pokazuje to, że Milan nie chce go sprzedawać i tylko astronomiczna kwota może do tego przekonać. Zresztą stać Was :P

A dopóki jest popyt na niego a jest i Silva nie forsuje swojego odejścia to Milan dyktuje warunki.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 21 maja 2012, 20:45

mete pisze:Wiem, że suma to jest zawrotna, ale pokazuje to, że Milan nie chce go sprzedawać i tylko astronomiczna kwota może do tego przekonać. Zresztą stać Was :P
Na pewno stać.City bardzo dużo wydawało na transfery w poprzednich latach,ale 50baniek to ogromna kasa,nawet Aguero tyle nie kosztował.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 21 maja 2012, 21:13

ryba_82 pisze:
Na pewno stać.City bardzo dużo wydawało na transfery w poprzednich latach,ale 50baniek to ogromna kasa,nawet Aguero tyle nie kosztował.
Z tym, że Aguero nie jest najlepszym napastnikiem świata, ani nie jest nawet w najlepszej 5 napastników, a City i tak zapłaciło bodajże 44 mln E. :)

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 21 maja 2012, 21:16

Szczerze to jeżeli miałbym kogoś sprzedać z tej trójki to byłby to Boateng. Bardzo go lubię, ale ma ciągłe problemy z kontuzjami i nie jest graczem klasy światowej na ofensywnym pomocniku a od City można by było wyciągnąć za niego taką kasę, że starczyło by na naprawdę klasowego gracza do gry za napastnikami (Jovetić, Hamsik, Hernanes dla przykładu).
z całym szacunkiem do wyżej wymienionej trójki ale boateng ma imo większe możliwości, poza tym może grać na dwóch pozycjach i widać, że jest zżyty z milanem. a już wymiana boateng - hernanes jest całkowicie niedorzeczna, brazylijczyk końskiego zdrowia też nie ma i perspektywiczny to on już nie jest (oczywiscie nie chodzi mi o wymiane z lazio tylko kupienie hernanesa za hajs ze sprzedaży boatenga)
Z tym, że Aguero nie jest najlepszym napastnikiem świata, ani nie jest nawet w najlepszej 5 napastników, a City i tak zapłaciło bodajże 44 mln E. :)
z tym, że za graczy ofensywnych płaci się wiecej

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 maja 2012, 21:17

Z tym, że napastnicy z reguły kosztują więcej.

Na razie nie ma co gdybać. Osobiście wolałbym aby Silva został a jeżeli miałby już odejść to oddać go do City lub Realu w zamian za kilku graczy. Bo w przypadku transferu gotówkowego kasy nie zobaczymy a następcą Thiago zostanie okrzyknięty Bonera.
z całym szacunkiem do wyżej wymienionej trójki ale boateng ma imo większe możliwości, poza tym może grać na dwóch pozycjach i widać, że jest zżyty z milanem. a już wymiana boateng - hernanes jest całkowicie niedorzeczna, brazylijczyk końskiego zdrowia też nie ma i perspektywiczny to on już nie jest (oczywiscie nie chodzi mi o wymiane z lazio tylko kupienie hernanesa za hajs ze sprzedaży boatenga)
Boateng ma jeszcze daleko do miana gracza klasy światowej na swojej pozycji. Nie jest tak kreatywny jak inni ofensywni pomocnicy, nie ma takiego dryblingu a najlepiej się czuję wtedy gdy ma więcej miejsca na boisku i dodatkowo jest bardzo łamliwy. Kilka bramek klasy światowej troszkę za bardzo zrobiło "hype" wokół niego. A czy jest bardziej żzyty to bym się kłócił. Gdzieś w połowie sezonu w wywiadzie powiedział, że nie wiem ile będzie grał w Milanie i że nie jest graczem grającym 10 lat w jednym klubie. Jovetic to jest talent czystej wody, który IMHO ma znacznie większy potencjał niż Kevin. Hamsik i Hernanes grają imho lepiej i są gotowi do gry przez cały sezon.

Odkładając sympatie na bok zamieniłbym Kevina na Hernanesa bez zastanowienia. Jednak wolałbym widzieć ich razem w Milanie. Jedak tak jak pisałem gdyby trzeba było kogoś sprzedać z trójki Boa, Zlatan i Silva to wskazałbym na Prince. Szkoda jednak, że nie ma już popytu na Pato.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 21 maja 2012, 21:48

Boateng ma jeszcze daleko do miana gracza klasy światowej na swojej pozycji
wiem, ale potencjał ma niesamowity, wydaje mi się, że brakuje mu głownie regularności i stabilizacji formy. zresztą ja go nie widzę na ofensywnym pomocniku tylko na pół-lewym/prawym pomocniku. jedynie na joveticia bym go zamienił ale to też z bólem serca, hamsik jest chimeryczny i lubi sobie przejść obok meczu.

silva MUSI zostać jeśli milan chce wrócić do dawnej świetności. najlepszy obrońca na świecie, nie widzę kandydatów do zastopięnia go, w dodatku wydaje mi się, że ma odpowiednio poukładane w głowie. ibre/robinho/pato puściłbym bez żalu - pato wiadomo, robinho to samo co hamsik, stać go na wiele wiecej niż pokazuje, o ibrze juz pisałem kilka razy.

tutaj już troche dryfuje w kosmos ale za jakiś czas (przy sprowadzeniu acerbiego i ogbonny) spróbowałbym w kilku meczach brazylijczyka jako cdma - świetne podanie, szybkość, umie się włączyć do akcji ofensywnej, groźny przy wrzutkach (ma ktoś może filmik - nie pamietam niestety w którym to meczu było, chyba w lm - gdzie wyprowadzając piłke robi zwód iniesty na zawrotnej prędkości? zrobiłem wtedy ŁOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO i stuknąłem szczęką o podłogę)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 maja 2012, 22:18

tutaj już troche dryfuje w kosmos ale za jakiś czas (przy sprowadzeniu acerbiego i ogbonny) spróbowałbym w kilku meczach brazylijczyka jako cdma - świetne podanie, szybkość, umie się włączyć do akcji ofensywnej, groźny przy wrzutkach (ma ktoś może filmik - nie pamietam niestety w którym to meczu było, chyba w lm - gdzie wyprowadzając piłke robi zwód iniesty na zawrotnej prędkości? zrobiłem wtedy ŁOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO i stuknąłem szczęką o podłogę)
Z Tottenhamem.
Silva ma naturalne predyspozycje, by tam grać, jest tam świetny, ale... On chce grać tylko na środku obrony, mówił o tym nie raz w wywiadach.

Wiele wskazuje na to, że w tym okienku ściągniemy i Strootmana i ofensywnego pomocnika - w połączeniu z Montolivo i wzmocnieniami w obronie to by było aż nazbyt piękne, gdyby wszyscy w klubie zostali. A korzystając z karty Robinho wcale więcej niż w zeszłym roku nie trzeba wydawać, by stać nas było na taki zestaw.
Abbiati - Abate, Mexes, Silva, Emanuelson/Antonini - Strootman, Nocerino, Montolivo - Ganso - Cassano, Ibra - i najlepsza kadra we Włoszech z zeszłego sezonu wygląda o wiele, wiele lepiej.
Dla Boatenga moim zdaniem jest za wcześnie na pozycji Nocerino - za słaba defensywa. Może za Montolivo, zobaczymy tylko, czy on będzie akceptował ławkę.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 maja 2012, 23:01

Allegri: "Boateng will have a great season. I'm sure that he will become an important player on the sides of our 3-man midfield."
Cytat z przed chwili. Wygląda to na transfer jakiegoś ofensywnego pomocnika (Ganso). Wczoraj bodajże pisałem o pomocy w składzie Strootman, Montolivo, Boateng i Ganso. Bardzo mi się podoba takie zestawienie i mam nadzieje, że się spełni.

Awatar użytkownika
Pyzel
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pyzel » 22 maja 2012, 0:48

mete pisze:prezent od Berlusconiego w postaci Teveza.
Czy coś takiego było zapowiadane? To nie miał być Pan X?

A tak sobie czytam Wasze posty i powiem Wam, że dziwie się że macie tyle optymizmu co do transferów Milanu.
Z drugiej strony dużo na kontraktach z senatorami zyskaliśmy więc w sumie taka przebudowa jest możliwa.
Jednakże po zeszłym mercato(i zimowej Teveznoweli) gdzie zostaliśmy oszukani ciężko mi w tego Ganso czy innego Teveza uwierzyć.
Co do Ganso, czytałem wcześniej że od roku chłopak zdrowy, a jak tam gra wybija się na tle Santosu ?
Jak ktoś wie mógłby coś skrobnąć.

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 23 maja 2012, 17:19

Galliani powiedział, że ani Lopez ani Aquilani nie zostaną wykupieni, choć po 1 czerwca mamy przystąpić do rozmów z Liverpoolem. Pewnie chodzi o kolejne wypożyczenie Aquilaniego lub promocyjny transfer definitywny. Allegri podobno chce jeszcze jednego kreatywnego pomocnika, co mnie martwi bo wydaje mi się, że priorytetem powinien być następca Van Bommela a później dopiero trequartista.

edit:

Agent Sahina ma się dziś spotkać z zarządem Milanu i Interu. Ciekawe czy coś z tego będzie, my nie mamy pieniędzy więc pewnie zaproponujemy wypożyczenie z opcją wykupu w kilku ratach. :|

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 maja 2012, 18:01

Czy coś takiego było zapowiadane? To nie miał być Pan X?
A skąd, "Pan X" miał być na zupełnie inną pozycję.
Wielu wierzyło też, że Tevez miał być zastępcą Pato i łyknęło smokescreen Gallianiego, ale wierzą w tę bujdę ignorując fakt, że przez tygodnie po potwierdzeniu zostania Pato i odrzuceniu wszystkich ofert za Alexandre Milan dalej walczył o Teveza do ostatnich sekund okienka transferowego (wymiana faksów trwała jeszcze koło 18, gdy okienko zamykano godzinę później), przygotowując się do posiadania obu w kadrze.
Galliani powiedział, że ani Lopez ani Aquilani nie zostaną wykupieni, choć po 1 czerwca mamy przystąpić do rozmów z Liverpoolem. Pewnie chodzi o kolejne wypożyczenie Aquilaniego lub promocyjny transfer definitywny.
Spodziewam się tego samego - to zagrywka w jego stylu, jedynym celem jest obniżenie ceny. Albo Liverpool zostanie zmuszony do przyjęcia go ponownie do siebie, albo obniży wymagania. Sęk w tym, że Liverpool może (choć nie musi, tam chyba jakieś duże zmiany zachodzą) go bardzo chcieć z powrotem.
Allegri podobno chce jeszcze jednego kreatywnego pomocnika, co mnie martwi bo wydaje mi się, że priorytetem powinien być następca Van Bommela a później dopiero trequartista.
1. Kreatywny pomocnik =/= trequartista. Możliwe, że myśli o "mezz'ala", kimś bardziej na lewą stronę.
2. Rozmowy ze Strootmanem podobno są zaawansowane, gorzej, że nic nie słychać o rozmowach z PSV i tu spodziewam się psikusa.
3. Z tego, co mówi Allegri, można wywnioskować, że on nie przesądził o pozycji Montolivo - albo będzie grał na pozycji Pirlo (imo to zły pomysł, ogranicza zespół, to można stosować tylko przy Pirlo, do którego Montolivo się nie umywa), albo półlewego pomocnika. Podejrzewam, że mówi tak przez wzgląd na niepewne wzmocnienia - dostanie jednego pomocnika i pod niego ustawi Montolivo.
Agent Sahina ma się dziś spotkać z zarządem Milanu i Interu. Ciekawe czy coś z tego będzie, my nie mamy pieniędzy więc pewnie zaproponujemy wypożyczenie z opcją wykupu w kilku ratach.
Nie widzę tego ruchu. Sahin jest po fatalnym sezonie, a w Dortmundzie też jego poziom nie był taki, by uczynić zadość jego oczekiwaniom - Turek chce gwarancji gry. Chciałem go w Milanie, ale wydaje mi się, że przez jego ego on wyląduje w Interze. Pamiętajmy, że oni ściągnęli Poliego, który ławę przy Nurim zaakceptuje - nie wiem, czy zrobi tak Montolivo.
No i trochę mnie dziwi szaleństwo Gallianiego w ostatnich tygodniach - co rusz słychać o ściągnięciu kreatywnego pomocnika do linii pomocy, i to po zakontraktowaniu Montolivo. To pokazuje dobre chęci, ale nie wiem, czy to na pewno dobry pomysł - po ewentualnym transferze Sahina zostaniemy zmuszeni do gry z Montolivo na pozycji dawnego Pirlo. Moim zdaniem to nam posypie defensywę. A jest w kadrze jeszcze przecież Urby, który moim zdaniem lepiej sobie dawał radę w linii pomocy niż na ofensywnym pomocniku dzięki umiejętnościom defensywnym.

Ciekawe, co z Mesbahem i Vilą. Mam nadzieję, że Hiszpan zastąpi Algierczyka w kadrze na przyszły sezon.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 maja 2012, 8:47

2. Rozmowy ze Strootmanem podobno są zaawansowane, gorzej, że nic nie słychać o rozmowach z PSV i tu spodziewam się psikusa.
Za rozmowy z PSV zapewne rozmawia Raiola. Wczoraj podobno poszła oficjalna oferta w wysokości 8,5 mln euro.

Ja do pomocy liczę na dwa ruchy - Strootman + ktoś o charakterystyce, którą ma Sahin (Ganso kolejna operacja). Jeżeli Boa lub Robinho mają grać za napastnikami to mając za sobą kreatywnych graczy będzie im łatwiej się grało. W tej chwili imho mamy większe potrzeby niż ofensywny pomocnik.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 24 maja 2012, 12:53

jedno pytanie - na co wam tak slaby pilkarz jak sahin ?

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 24 maja 2012, 13:01

po czym wnioskujesz, ze jest słaby?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 maja 2012, 13:07

Sahin nie jest słaby. To raz. Po drugie mamy w tej chwili jednego kreatywnego pomocnika w składzie. To trochę mało. A po trzecie nie mamy kasy na kogoś innego. Trzeba liczyć, że po starej znajomości Perez da go na wypożyczenie z opcja wykupu.

Gabriel jednak nie ma paszportu UE. Nie ma to jak użyć jedyne wolne miejsce dla gracza bez paszportu (drugie się zwolni dopiero jeżeli się kogoś pozbędziemy) na 3-go bramkarza, który prawdopodobnie nie zagra meczu w tym sezonie. Brawo.

Mamy w tej chwili 4 lewych obrońców (de facto żaden nie prezentuje poziomu na pierwszy skład). Mam nadzieję, że Taiwo i Mesbah odejdą i przyjdzie ktoś nowy (na Kolarova już raczej nie ma szans, bo nie ma paszportu). Wtedy byłby trójka w tym Antonini mogący łatać oba boki i młody z talentem Vila.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”