Polska kadra na Euro - Strona 18

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Polska kadra na Euro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 cze 2012, 1:19

Siedliśmy kondycyjnie? Zdecydowanie. Gra z przodu w drugiej połowie zupełnie się nie kleiła? Nic a nic. Kilku graczy słaniało się na nogach? Jak najbardziej. Prosiło się o zmiany, nie mówię, że musiał wejść koniecznie ten czy tamten ale trzeba było reakcji z ławki, bodźca, próby odwrócenia wymykającego się nam z rąk meczu, który gdyby nie Tytoń zakończyłby się kleską.
Zgodze sie z Toba Morrow,ale dla mnie tak samo jak padlismy kondycyjnie,padlismy takze mentalnie. Wina lezy po stronie trenera - bede to powtarzal do znudzenia. Ta druzyna ma potencjal,ale nie ma jaj. Smuda won.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 09 cze 2012, 1:24

No przecież napisałem o tym wyżej:
Pomijam już to, że na drugą połowę wyszła inna drużyna, bez tej woli walki i obłędu z pierwszych minut.... a może złego nastawienia i braku motywacji, przeświadczenia, że tak fajnie sobie gramy, Grek dostał czerwo to mecz wygrany.
To rolą Smudy było aby nie dopuścić do rozluźnienia się i choćby dopuszczenia przez graczy myśli, że już mamy ogranych osłabionych Greków.

Z oceną całokształtu jednak się wstrzymam. Dwa mecze przed nami, cel był jasno określony, jeśli nie zostanie osiągnięty Franz może się spotkać z Odiem z Garfielda w paczce do Abu Dhabi.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 09 cze 2012, 1:32

To jak sie nasi przygotowywali do turnieju, skoro po jednym meczu juz sie slaniaja na nogach :roll:

A jesli chodzi o mentalnosc, to jesli widzieli mecz Rosji z Czechami...Potrzeba trenera z charyzma, zeby druzyne ustawic do pionu, taki Simeone by sie przydal :wink:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 cze 2012, 1:34

Sorry Morrow,nie doczytalem,bo w nerwach jeszcze jestem,rozumiesz ;)

Atalantka - dokladnie,kibice Atleti powinni dokladnie wiedziec jak wyglada ekipa z charakternym trenerem,jak i bez niego :)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 09 cze 2012, 2:28

Wasyl:
- Nie tylko mogło tak wyglądać, że po przerwie "stanęliśmy". Tak faktycznie było. Nie oszukujmy się. Zagraliśmy tylko pierwszą połowę. Drugie 45 minut przestaliśmy i przespaliśmy. Oddaliśmy całe pole Grekom, co mnie strasznie deprymuje. Przed wyjściem na drugą połowę co innego sobie mówiliśmy. Myślę, że utrata zawodnika greckiego sprawiła, że wydawało nam się, że już jest po meczu. To boli najbardziej. Było duszno przez zasunięty dach, ale Grecy mieli takie same warunki

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 09 cze 2012, 2:35

Przynajmniej mial odwage prawde powiedziec, bez glupiego usprawiedliwiania sie.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 09 cze 2012, 3:02

Dlatego wrzuciłem tę wypowiedź, czuć w nieji wkurw i dobrze bo po pozostałych odczułem jakby ten remis był niezłym wynikiem. Przed meczem może i był ale po 45 minutach należało oczekiwać zwycięstwa i jeśli zabraknie 2pkt do awansu to dzisiejszy mecz nieźle nam się odbije czkawką.

Z wypowiedzi Smudy jasno wynika, że mimo tego, że kilku graczy zawiodło to głowy nie polecą, wg Franza Boenisch będzie się rozkręcał z każdym meczem. Trzymam za słowo i mam nadzieje, że to rozkręcanie będzie wprost proporcjonalne do skręcania jakiemu dzisiaj był poddany przez Greków.

Awatar użytkownika
Ferdynand
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ferdynand » 09 cze 2012, 6:26

No właśnie nie rozumiem tej drugiej połowy... Wszystko było na dobrej drodze, Grecy grali w oslabieniu, prowadziliśmy 1-0, a mecz zakończył się remisem, chociaż mogło być 3-1 dla Greków ;/

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 09 cze 2012, 9:26

O, zaczyna się, tym razem wymówką jest zasunięty dach :rotfl:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 09 cze 2012, 9:36

Jak juz Pol o 11 pisal o dachu, wiedzialem ze ktos to podłapie i bedzie fajna wymowka.

Najgorsze jest to, ze rezultat 1-1 bralbym w ciemno przed meczem, a teraz czuje wielki niedosyt. W pierwszej polowie na tle słabiutkich Grekow naprawde wygladalismy dobrze, a nawet bardzo dobrze. Natomiast to co sie dzialo w drugiej polowie to katastrofa i szkoda tracic nerwy żeby to w ogole komentowac. I wypada tylko zadac pytanie: czy leci z nami pilot?

Przed meczem z Rosja, ktora jest w swietnej formie, pozostaje liczyc tylko na Solidarnych 2010.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 09 cze 2012, 10:01

Nie chciałem wczoraj pisać bo byłem pijany i strasznie wkurzony więc teraz na spokojnie..

Pierwsza połowa dobra w naszym wykonaniu chociaż po zdobyciu gola nie potrzebnie się cofnęliśmy. Nie istniał trochę Błaszczykowski i Rybus co dziwi, słabo Obraniak. Druga połowa to istny koszmar. Błąd Szczęsnego na pół z Wasilewskim, później nieudana próba złapania Greków na spalonym i obrona Tytonia.. Po pierwszej połowie byłem dumny, po drugiej zażenowany grą i tym, że Smuda nie wpuścił Grosickiego czy Wolskiego. Chore. Santos zmienił trzech Greków, którzy wniesli do ich gry sporo nowych sił i ożywienia a Smuda nie potrafił. Rezerwowi są po to, żeby ich wpuścić na boisko.

Awatar użytkownika
FioloNDH
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FioloNDH » 09 cze 2012, 11:25

Smuda chciał zrobić zmianę. Grosicki podobno już od 90 minuty chciał wejść, ale mecz mu się skończył i nie zdążył... no cyrk na kółkach.

Franz mógłby wpuścić już i kogokolwiek, byleby miał jakiś zapas sił... Przypomina mi się mecz Polska-Niemcy na MŚ 06. Janas też czekał ze zmianami do końca meczu, dopiero w 83 minucie zmienił Żewłakowa i ekstra zmiana Brożka w doliczonym czasie. Oczywiście wtedy była zupełnie inna sytuacja, ale to mi tak trochę nasuwa myśl, że jakbyśmy się bali tych zmian dokonać, bo ok, jest pierwsza '11', a rezerwowi już tylko spierdzielą całą robotę, która jako-tako została wcześniej zrobiona...

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 cze 2012, 11:30

Smuda wczoraj zajebał nam mecz po całości. Oczywiście, nigdy się już nie dowiemy czy Grosik, Mierzej lub Wolski daliby drużynie jakąś wymierną jakość, ale wpuszczeni ich nie było żadnych ryzykiem, tym bardziej, że ci co byli na boisku, to oddychali rękawami. Pewnie gdyby nie czerwo dla Szczęsnego, to nasze megaturboekstra strateg nikogo by nie zmienił, bo wpadł w taki amok, że pewnie nie wiedział co się stało.

Remis w wygranym meczu. Wszystko wczoraj grało dla nas. Szybki gol, kilka okazji na podwyższenie, niesłuszne czerwo dla rywala, a potem nawet wybroniony karny. Jeśli tyle rzeczy sprzyja, a my nadal nie potrafimy podnieść trzech punktów z murawy, to nie mamy prawa myśleć o czymś więcej niż trzy mecze grupowe.

Z plusów, chyba jedynie Tytoń, Lewandowski i Piszczek + Muraś z Ojgenem (ale to głównie za pierwszą połowę). Reszta słabiutko. Perquis i Boenisch całkowicie zagubieni. Co dotknęli piłkę, to już czułem w kościach, że mogą coś spieprzyć. Obraniak, Rybus i Kuba, którzy mieli nam robić grę, kompletnie niewidoczni. Po Ludo za wiele się nie spodziewałam, widząc co grał w sparingach, ale Ryba i Błaszczu totalnie bez powera. Nic. No i Szczęsny, który zagrał słabiutko. Koniec końców wyszło, że ten jego faul i tak odwrócił się na naszą korzyść, ale balonik jednak pękł.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 cze 2012, 11:42

Duch pisze: Pewnie gdyby nie czerwo dla Szczęsnego, to nasze megaturboekstra strateg nikogo by nie zmienił, bo wpadł w taki amok, że pewnie nie wiedział co się stało.
Ponoć w tym momencie jak czerwo Wojtek łapał Brożek sie szykowal do wejścia, nie wiem czy prawda, bo nie widziałem, jedynie zasłyszane.
Duch pisze:Z plusów, chyba jedynie Tytoń, Lewandowski i Piszczek
co ty gadasz, eksperci w tvn24 (Szczęsny senior, Miecugow i prowadzący) stwierdzili, że Benisz był lepszy od Piszczka, a ty tu głupoty opowiadasz :lol:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6705

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 09 cze 2012, 11:46

fieldy pisze:co ty gadasz, eksperci w tvn24 (Szczęsny senior, Miecugow i prowadzący) stwierdzili, że Benisz był lepszy od Piszczka, a ty tu głupoty opowiadasz :lol:
To chyba chodziło o to, że Benisz to Niemiec, a Piszczek Polak, więc Untermensz, więc z definicji Benisz jest lepszy. Nic nie poradzisz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”