FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1599

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 06 cze 2012, 14:28

Z tego co mi wiadomo Zubizarreta odpowiedział przedstawicielom Atletico kategorycznie nie w sprawie Tello.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 09 cze 2012, 23:44

Dziś Messi załadował hat trick z Brazylia ,nie wiem czy ktokolwiek tym się co prawda teraz w dobie Euro interesuje ,ale warto ostatnią bramkę zobaczyć.

=> piękny gol :jupi:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 10 cze 2012, 10:47

HELDER pisze:Zaloze sie dzis ze piatka: Villa, Pedro, Cuenca, Tello, Afellay nie strzeli 30 goli w calym nastepnym sezonie. Cała piątka.
Myślę za sam Villa gwarantuje co najmniej 15 goli, zaś pozostali... ciężko powiedzieć.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2351

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 10 cze 2012, 11:14

afellay sie ostatnio swietnie prezentuje, bylem sklonny sie go pozbyc, ale wystepami w reprezentacji pokazuje, ze zasluguje na szanse

co do meczu brazylii z argentyna - ogladalem prawie caly, bardzo przyjemny dla oka, duzo radosniejsza pilka, niz szachy niemcow z portugalczykami. messi w tym roku 3 mecze i 7 bramek dla reprezentacji, przed nim w klasyfikacji wszech czasow juz tylko maradona, crespo i raczej nieosiagalny batistuta

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 10 cze 2012, 12:11

Messi :brawo: Już widzę minę Pele po meczu :lol: Jego Neymar > Messi coś nie miało odwzorowania w rzeczywistości.

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 10 cze 2012, 12:51

z FB barcastuff:

Joachim Low dla Pais: "A while ago, I saw Barça's U11 team. I was stunned. Never saw anything like it. I saw little Xavis and little Messis. Barça's U11 was copy of senior team: structure, speed, movement off the ball, slick passing, everything was there. Not one bad pass."

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 15 cze 2012, 14:23

http://www.blaugrana.pl/news/9796/konfe ... anovy.html
Tito Villanova pisze:Dani Alves zostanie w Barcelonie. Nie rozumiem wszystkich plotek, które pojawiają się w mediach. On był jednym z najlepszych transferów w ostatnich latach. Jeśli chodzi o Keite, jeśli on wyrazi chęć pozostania, to jestem jak najbardziej za i zostanie w klubie.

35 milionów na transfery? Nikt nie mówił mi dokładnych liczb. Chcemy kupić lewego obrońcę i środkowego, to pewne.

Nie planujemy kupić napastnika. Wierzymy tylko, że będzie mniej urazów, które prześladowały w ostatnich czasach Alexisa, Pedro i Ville. Jest z nami też Tello i Cuenca, oraz oczywiście Messi. Mamy wystarczająco napastników.

Jeśli piłkarz podchodzi do Ciebie i pyta Cię o odejście, to odchodzi.
No mamy w końcy konkrety, a nie bajania pismaków

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 15 cze 2012, 14:32

Nie sądzę żeby Keita i Afellay odeszli. Alba jakoś mnie nie porywa swoją grą na Euro. Ale to transfer pewny prawie na 100%. Kto do środka? Nr 1 nadal jest T. Silva.
Mam nadzieję jednak, że w przypadku stanowczego nie szybko spróbujemy pozykać kogoś innego. Chociaż ja bym się wstrzymał jeszcze ze środkowym o sezon, dwa i powalczył o Hummelsa.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 18 cze 2012, 11:12

Transfer Alby podobno jutro oficjalnie. Co do środka obrony to:
Athletic Bilbao player Javi Martinez (23), who has a 40M buyout clause, is now Barcelona's main centre back option. [el mundo deportivo]

Hummels (Dortmund) is first alternative for Javi Martinez. Other names on list: David Luiz (Chelsea) Kompany (City) Vermaelen (Arsenal) [md]

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 18 cze 2012, 13:22

Professor Chaos pisze:Hummels (Dortmund) is first alternative for Javi Martinez.
Dali by tego Matsa, przyznam się że nie oglądałem go w ogóle w sezonie, ale to co gra na ME to jest jakaś bajka, do tego 24 lata, z Pique w formie mogliby stworzyć parę obrońców na dekadę :D

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 18 cze 2012, 13:43

On jakoś 3 tygodnie temu przedłużył umowę do końca czerwca 2017 także moim zdaniem temat jego ewentualnego transferu w grę wchodzi najszybciej za rok i to po cenie minimum 35 mln, reasumując na miejscu kibiców Barcy nie napalałbym się za mocno.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 18 cze 2012, 14:00

Nikt raczej na razie na Hummelsa nie liczy. Javi Martinez to też opcja taka sobie moim zdaniem. Alba jakoś mnie nie zachwyca swoją grą. Dużo lepszą opcją byłby Kolarov.
Jak juz w ogóle rozmawiać o transferze Matsa to kwota nieosiągalna dla Barcy. Borussia to nie klub, który puści go za marne grosze + zmienne itd. Za dwa lata pewnie opuści niemiecki klub za jaką kuriozalną kwotę do Realu, City czy PSG.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 18 cze 2012, 14:08

Zaraz, zaraz - zaplaciliscie 25mln za Czygre, a 35mln to kwota dla Barcy zbyt wygorowana? Serio? Z grzecznosci nie porownam poziomu obu panow.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 18 cze 2012, 14:12

Professor Chaos pisze:Nikt raczej na razie na Hummelsa nie liczy. Javi Martinez to też opcja taka sobie moim zdaniem. Alba jakoś mnie nie zachwyca swoją grą.
Po tym co napisałeś kilka postów wyżej wnioskuję, że nie zachwyca cię Alba grą na euro ? Jeśli Barca go kupi, to przede wszystkim za to jak się prezentował przez cały ostatni sezon, a teraz pewnie mało kto na niego patrzy i jedyne co interesuje władze klubu, to żeby chłopak nie złapał poważniejszej kontuzji. Poza tym nie gra też padaki, całkiem przyzwoicie się spisuje, od czasu do czasu z dobrej strony pokaże się z przodu co jest najważniejsze dla wkomponowania się styl Barcy.

Javi Martinez to świetna opcja, tyle że by się dublował z Masche. Zarówno Hiszpan jak i Argentyńczyk z powodzeniem grają na 2 tych samych pozycjach więc nie widzę sensu sprowadzania piłkarza o identycznych walorach. No może Javi lepiej będzie główkował ze względu na swój wzrost :P Poza tym wątpię, żeby Bilbao zeszło z ceny. Raczej będą optować za zapłaceniem klauzuli, co jest dość drogą imprezą. Nie wiem dokładnie jaki jest budżet transferowy na to okienko. 40mln to kwota duża, nawet jak na obecne realia rynku.

Co do Czygry - to był spory błąd, przeceniono jego umiejętności. Sztab myślał, że chłopak jest tyle wart a nie był. W przypadku Hummelsa czy Javiego ich klasa jest znana, pytanie tylko czy nas obecnie stać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”