Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 848

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 19 cze 2012, 15:17

Koleś parę dni temu strzelił dwie bramki na Euro i "to jest jego koniec", "żal patrzeć co się z nim stało" :rotfl4:

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 19 cze 2012, 15:18

A może Pazzini ? :lol:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 19 cze 2012, 15:20

Może innym razem.

Cena za Giovinco ma wynieśc 11 mln i półówka Chibsaha. Mam nadzieję, że dostanie trochę szans w Parmie, bo widzę w tym zawodniku potencjał.
A wg tuttomercato kupiliśmy połówkę Verrattiego za 5,5 mln euro a sam zawodnik oczywiście zostaje na rok u beniaminka.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 19 cze 2012, 15:27

rzeznik pisze:Koleś parę dni temu strzelił dwie bramki na Euro i "to jest jego koniec", "żal patrzeć co się z nim stało" :rotfl4:
No tak, przeciez strzeli dwie bramki arcymocnej Irlandii. Pytam sie wiec Ciebie, co to za napastnik, który nie szuka goli i nie wykorzystuje okazji? Pól roku temu po jakims meczu Chelsea gdzie tez strzeli byly glosy, ze wraca. I co? I nic, bo mam wrazenie, ze przez ten czas nic nie uleglo zmianie na lepsze. Torres jest taki sam o ile nie gorszy. Taka jest niestety prawda i szczególnie przykro sie robi jak sie wspomnie jego gre sprzed kontuzji.

Sfoltan
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sfoltan » 19 cze 2012, 16:52

WY tu gadu gadu a Marotta dziala, po prawie zakontraktowaniu Isli, Asamoah i Pogby dochodza kolejni.
Ghacherini i Giovinco, Marotcie udalo sie zbic cene karty do 11mln euro, nie 15 czyli tak jak podawaly media.
No to w napadzie robi sie tloczno.

Vucinic[Giovinco] - Gwiazda - Pepe[Isla]
Fajnie to zaczyna wygladac.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 19 cze 2012, 17:04

Sfoltan. Zle ustawienie dobrales. Juve bedzie grac 3-5-2.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 19 cze 2012, 17:08

Ale też nie wydaje mi się żeby tak było w każdym spotkaniu. Mam nadzieję, że Antek myśli podobnie. Giach, Seba i Verratti - Marotta ostro jedzie z koksem.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 19 cze 2012, 17:52

Biorąc pod uwagę waszą politykę transferową, jestem przekonany, że pierwszym kandydatem z dwójki Jovetić-Torres do zasilenia Juve byłby jednak młody i bardzo perspektywiczny Czarnogórzec. Z drugiej strony ... Wydawało mi się, że czego, jak czego, ale brakuje Juventusowi właśnie klasycznego egzekutora, 9-tki, która może strzelić 25 bramek w sezonie. A Jovetić, pomimo mojej wielkiej sympatii w stosunku do niego, czegoś takiego nie zapewnia.

Ależ tłok będzie mieć w niedalekiej przyszłości w środku pola :o

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 19 cze 2012, 18:54

Realista pisze:Biorąc pod uwagę waszą politykę transferową, jestem przekonany, że pierwszym kandydatem z dwójki Jovetić-Torres do zasilenia Juve byłby jednak młody i bardzo perspektywiczny Czarnogórzec.
Tyle że Fiorentinie z Juve jest wybitnie nie po drodze, przez co negocjacje mogą być znacznie utrudnione. Jovetic to jednak perełka i patrząc na to, co dzieje się ostatnio w Fiorentinie, szkoda by hamował swój rozwój u Fiołków. Innymi słowy pora zawiesić sobie poprzeczkę wyżej.
Realista pisze:Z drugiej strony ... Wydawało mi się, że czego, jak czego, ale brakuje Juventusowi właśnie klasycznego egzekutora, 9-tki, która może strzelić 25 bramek w sezonie. A Jovetić, pomimo mojej wielkiej sympatii w stosunku do niego, czegoś takiego nie zapewnia.
Zapomniałeś o jednej sprawie. Torres na tą chwilę nie zapewnia nawet 15 bramek w sezonie, a swoje posztować i zarabiać z pewnością będzie. No i Hiszpanom w zdecydowanej większości przypadków Serie A wybitnie nie leżała. Według mnie to chybiony pomysł i Juve powinno skoncentrować się na pozyskaniu Cavaniego, nawet za wyższą cenę. Jest młodszy, ograny we Włoszech, z wyrobioną już marką i zwyczajnie na ten moment od Hiszpana lepszy.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 994
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 19 cze 2012, 18:59

Chyba żartujesz żeby dać 70 mln na Cavaniego tak samo Van Persi cena 30 mln to jest żart Arsenalu chyba.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 19 cze 2012, 19:09

Nie ma szans, by jakikolwiek klub dał za Cavaniego 70 baniek. De Laurentiis jest sprytny. Wywindował cenę, by albo zatrzymać Urugwajczyka w Neapolu (wszakże sprzedawać go przecież nie musi) albo uzyskać za jego transfer najwięcej ile się da, co i tak skończyłoby się prawdopodobnie na maksymalnie 40 milionach euro plus ewentualnie jakieś zmienne. A i tak sądzę, że umiejętnie poprowadzone negocjacje jeszcze obniżyłyby tą cenę.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 19 cze 2012, 19:12

Rozmowy są na pewno prowadzone. Gracz jest zacny i to jest niepodważalny fakt, ale jak słyszę o kasie jaka ma być na niego przekazana to przed oczami mam gracza typu Aguero. Którego nie umiem odżałować.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 cze 2012, 19:21

Salas11 tylko, że De Laurentis może bardzo łatwo zażądać takiej kwoty jaka jest poza zasięgiem JUVE, albo jest zwyczajnie nieopłacalna. Dlatego ten transfer od początku jest mało realny, a skoro Napoli żąda 70 baniek to ewidentnie widać, że nie są w nastroju do negocjacji i transfer na chwilę obecną jest niemożliwy.
Trzeba szukać innych opcji. O wybitnego napastnika ciężko i na pewno przed Marottą jeszcze dużo kombinowania.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 cze 2012, 19:27

To i tak De Laurentiis jest dla was łaskawy. Za Hamsika krzyknął stówe :P

Giovinco już oficjalnie.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 19 cze 2012, 19:30

O napastnika typu 9 jest ciężko, bo na rynku takich nie ma, wydaje mi się, że 10 lat temu wybór taki był o wiele większych, teraz gracze zrobili się wszechstronniejsi. Tak jak wspominaliście cofnięty napastnik albo wysunięty pomocnik Jovetic grywa normalnie w ataku, Ronaldo skrzydłowy grywa w ataku. Świat się zmienia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”