Niemcy - Transfery (zbiorczy) - Strona 49

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6252
Kibicuję: 4rsenal

Re: Niemcy - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 cze 2012, 17:39

Arwin pisze:może tak podaj źródło tych informacji
http://euro2012.interia.pl/news-sebasti ... nId,609981
Nawet nie czytałem tego newsa, ale pomyślałem że jak tu tak cicho to można wspomnieć :)

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 03 cze 2012, 17:40

sickstick pisze:
Arwin pisze:może tak podaj źródło tych informacji
http://euro2012.interia.pl/news-sebasti ... nId,609981
Nawet nie czytałem tego newsa, ale pomyślałem że jak tu tak cicho to można wspomnieć :)
Interia + nie czytałem nawet newsa = :lol:

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 606

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 21 cze 2012, 18:04

Wolfsburg tak samo jak przed minionym sezonem przypuszcza zmasowany atak na transfery, Bas Dost, Emanuel Pogatetz, Vaclav Pilar, Ivica Olic do tego wraca Diego z Atletico, chociaż nie wiem jak to z nim będzie, zostanie czy nie?, niemniej jednak do końca transferów jeszcze sporo czasu a "wilki" na pewno sprowadzą jeszcze kilku grajków.

Borussia Dortmund zakupiła napastnika VFB Juliana Schiebera, zaś do Borussi Monchengladbach trafili Peniel Mlapa (Hoffenheim) i Granit Xhaka (FC Basel), strasznie zaskoczył mnie fakt iż Claudio Pizarro po pięciu latach znów zagra dla Bayernu :o

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 22 cze 2012, 12:58

No i nie trzeba było długo czekać. Gebre Selassie oficjalnie w Werderze, nie wiem czy to było wiadome już wcześniej. Bundesliga może mieć kolejnego świetnego gracza na prawej obronie. Z pewnością jedno z odkryć tego Euro.

Cena około 2mln ojro, to może być niezły deal dla Bremeńczyków.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 22 cze 2012, 13:48

Morrow pisze:No i nie trzeba było długo czekać. Gebre Selassie oficjalnie w Werderze, nie wiem czy to było wiadome już wcześniej. Bundesliga może mieć kolejnego świetnego gracza na prawej obronie. Z pewnością jedno z odkryć tego Euro.

Cena około 2mln ojro, to może być niezły deal dla Bremeńczyków.
Gośc ma już 25 lat i wcześniej mało kto o nim słyszał. Ja poznałem go dopiero podczas Euro i zainteresowałem się ze względu na kolor skóry i nazwisko :wink: Równie dobrze może okazać się klapą jakich wiele po wielkich turniejach.

Inna sprawa, że na Euro się pokazał świetnie.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 01 lip 2012, 13:11

Luuk de Jong ponoć w Monchengladbach. Ponoć.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 01 lip 2012, 23:49

“Luuk is still a Twente player. If the right club comes along then he will happily make the move.” “The club doesn’t need to be a top club, but a good club in a big league where Luuk can play regularly and develop as a player.”

“I cannot name the clubs individually, but there are more than two clubs seriously interested in Luuk.” “Luuk has taken the decision to move on. He wants to develop as a player in a bigger league.” “The important thing for us is the development of Luuk. “

“Not the money, but the way of playing and the amount of playing time he will get, will be decisive.” “Luuk scored 25 goals in the Dutch league last season, how many more does he need to score? 35?”
Slowa agent De Jonga po plotkach iz podpisal juz kontrakt z Borussia.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 04 lip 2012, 21:33

Tranquilo Barnetta w Schalke 04.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 09 lip 2012, 12:54

Sergek pisze:Luuk de Jong ponoć w Monchengladbach. Ponoć.
Tak jak sie spodziewalem z Borussia nawet nie byly prowadzone rozmowy, o poczatku nie chcialo mi sie wierzyc aby Moenchengladbach wydalo tyle pieniedzy na jednego zawodnika.
But Munsterman is resolute in his stance that the forward will not be leaving De Grolsch Veste, and stated that no discussions have taken place.

"We have not been in talks with Borussia Monchengladbach," he told Dutch newspaper De Telegraaf.
-goal.com

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 17 lip 2012, 18:52

De Jong w Monchengladbach. Na dodatek blisko klubu jest Ezequiel Calvente z Betisu.

Szkoda tylko, że tak czy siak nie będzie już motoru napędowego z zeszłego sezonu, Reusa. :cry:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 lip 2012, 19:09

De Jong w Monchengladbach. Na dodatek blisko klubu jest Ezequiel Calvente z Betisu.
Znakomity transfer BMG. Az dziwne,ze zaden klub z absolutnego topu nie zdolal sprowadzic "nastepcy Bergkampa".

Calvente ? Pierwsze slysze. To bardzo ciekawy grajek,w koncu pochodzi z cantery Betisu,czyli najlepszej akademii skrzydlowych ;) Wiem,ze w tamtym sezonie byl na wypozyczeniu w Segunda i bylem pewien,ze w tym roku bedzie walczyl o miejsce w skladzie Beticos.

Pamietajcie slynnego karnego Calvente ?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 lip 2012, 18:19

100-kilowa gwiazda Bundesligi Ailton podpisal kontrakt z Hassia Bingen :D

Obrazek

n!jak!
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: n!jak! » 29 lip 2012, 19:11

Widać, że nieźle pakował w bufecie 8)

Jeśli chodzi o transfery spadkowicz z Bundesligi z naszym Polskim Arielem Borysiukiem wzmocnił się Mohamadou Idrissou . 32-letni napastnik związał się z Kaiserslautern 2-letnim kontraktem .

Bayer Leverkusen ściągnął do siebie lewego obrońce PAOK-u Ateny Konstantinosa Stafylidisa. Stafylidis związał się z Aptekarzami pięcioletnim kontraktem, który będzie obowiązywał od 1 czerwca 2013 roku. Stafylidis jest reprezentantem Grcji U-19

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 lip 2012, 19:15

Bayer Leverkusen ściągnął do siebie lewego obrońce PAOK-u Ateny Konstantinosa Stafylidisa. Stafylidis związał się z Aptekarzami pięcioletnim kontraktem, który będzie obowiązywał od 1 czerwca 2013 roku. Stafylidis jest reprezentantem Grcji U-19
I byl jedna z najwiekszych gwiazd ME U-19. Leverkusen moze naprawde miec pozyek z tego pilkarza.

n!jak!
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: n!jak! » 29 lip 2012, 19:32

Mądrze zrobili według mnie korzystając z jego usług od sezonu 13/14 . Tak pewnie trzeba byłoby go wypożyczyć do innego klubu, a tak z etykietką bardzo utalentowanego gracza pogra jeszcze rok w uznanej greckiej firmie jaką jest PAOK

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”