EURO 2012: 1/4 Finalu - Francja-Hiszpania - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: EURO 2012: 1/4 Finalu - Francja-Hiszpania

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 24 cze 2012, 17:39

Kamil232 pisze:Mnie ciekawi jedno. Przez tyle lat i tyle postów na tym forum czytałem i słyszałem od fanów Barcelony, że nie liczy się tylko zwycięstwo. Liczy się także, a raczej przede wszystkim piękna gra. Liczy się styl. Nie chcemy wygrywać jak inni brzydko, chcemy wygrywać pięknie. I nawet możemy przegrać byleby tylko nie stracić swojego DNA, nie dostosowywać się do rywala, ale grać swoją piekną grę. I co teraz się dowiaduje? Co tutaj wypisują fani Barcy? Że oj tam oj tam nie ważne, że to nudne jest brzydkie, liczą się zwycięstwa :lol: Co jest panowie straciliście swoje DNA?
ze co? co ma klub do reprezentacji? masz takiego zajoba i kompleks na punkcie barcy ze zrobilo ci to spustoszenie w mozgu. gdzie tu widziales na tym turnieju koszulke barcelony? poprzestawialy ci sie z tej frustracji kolory?
gdy ogladam mecz manchester city-everton to city moze sie caly mecz bronic a i tak bede ich dopingowal-bo lubie ich najbardziej z wysp i nie ma to nic wspolnego z grą. gdy gra hiszpania z argentyna chocby w hiszpanii gralo 11 pilkarzy barcy zawsze bede za argentyna. i argentyna moze sie bronic. ale jesli bedzie grala barcelona z boca zawsze bede za barcą. i od kiedy obseruje futbol i go rozumiem, barcelona zawsze-przeczytaj to slow bo wazne-zawsze jako jedyny klub na swiecie jest wierna swojej filozofji gry-ktora -przeczytaj to rowniez-ma niezwykle malo wspolnego z tym co gra dzisiejsza hiszpania del boske(glownie w przodzie, bo barca zawsze gra 3 napastnikami). czaisz baze ? czy potrzebna łopata?
Ostatnio zmieniony 24 cze 2012, 17:41 przez HELDER, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 cze 2012, 17:39

Nie chcę wszczynać dyskusji na temat już milionkrotnie podjęty :) Nikt jednak nie ma prawa zaprzeczyć, że Hiszpanie leżą 2 razy częściej i rozkładają ręce 2 razy szerzej od innych nacji na tym turnieju, nawet o Włochów, którzy kiedyś uchodzili za mistrzów w tej dziedzinie.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 24 cze 2012, 18:12

sickstick pisze:Nie chcę wszczynać dyskusji na temat już milionkrotnie podjęty :) Nikt jednak nie ma prawa zaprzeczyć, że Hiszpanie leżą 2 razy częściej i rozkładają ręce 2 razy szerzej od innych nacji na tym turnieju, nawet o Włochów, którzy kiedyś uchodzili za mistrzów w tej dziedzinie.
Włosi już dawno przegrali w tej dyscyplinie z Hiszpanami. Mistrzami pod tym względem są piłkarze, w której gra ten Pan

Obrazek

;)

Zauważyliście, że w fazie pucharowej mistrzostw świata w 2010 roku Hiszpanie wygrali wszystkie spotkania po 1-0? Gdyby nie wczorajszy mocno wątpliwy rzut karny, passa zostałaby podtrzymana. Zagadka, kto zdobył tytuł mistrza Europy wygrywając wszystkie spotkania fazy pucharowej po 1-0?

EDIT: W Anglii ponoć zmienili nazwę stylu gry Hiszpanii z tika-taka na tika-takanaccio ;)

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 24 cze 2012, 18:26

Wczorajszy rzut karny nie był wątpliwy. Nie słuchaj komentatorów TVP.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 cze 2012, 18:36

Jak ktoś jest debilem leczącym swoje kompleksy wobec Barcelony, to nawet w temacie krykieta będzie potrafił Barcelonę wcisnąć, byleby mu lekko ulżyło. :lol: Naprawdę niezłe to jest.
Tym bardziej, że zaczynają dostrzegać rzeczy które tak naprawdę nie mają miejsca...

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 24 cze 2012, 18:46

Jarzinho pisze:Jak ktoś jest debilem leczącym swoje kompleksy wobec Barcelony, to nawet w temacie krykieta będzie potrafił Barcelonę wcisnąć, byleby mu lekko ulżyło. :lol: Naprawdę niezłe to jest.
Tym bardziej, że zaczynają dostrzegać rzeczy które tak naprawdę nie mają miejsca...
Chcesz dać mi do zrozumienia, że zdjęcie Busquetsa to fotomontaż? Ta sytuacja nie miała miejsca?

Co do kompleksów to śmieszny jesteś. Myślisz, że coś takiego jak klub piłkarski jest w stanie wywołać jakiekolwiek kompleksy? Naprawdę szczerze współczuję jeżeli jest tak u Ciebie. Debila nie będę komentował. Debilem mógłbyś mnie nazwać jakbyśmy się spotkali twarzą w twarz... ale śmiem wątpić w Twoją odwagę.

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 24 cze 2012, 18:49

Tak ciężko zrozumieć, że Buskets wtedy wcale nie symulował? Hiszpania gra pięknie.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 24 cze 2012, 18:51

Martin Pellegrino pisze: Myślisz, że coś takiego jak klub piłkarski jest w stanie wywołać jakiekolwiek kompleksy? Naprawdę szczerze współczuję jeżeli jest tak u Ciebie.
Barcelona - mes que un club. Pamiętaj o tym :wink: .

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 24 cze 2012, 20:36

Kamil232 pisze:Mnie ciekawi jedno. Przez tyle lat i tyle postów na tym forum czytałem i słyszałem od fanów Barcelony, że nie liczy się tylko zwycięstwo. Liczy się także, a raczej przede wszystkim piękna gra. Liczy się styl. Nie chcemy wygrywać jak inni brzydko, chcemy wygrywać pięknie. I nawet możemy przegrać byleby tylko nie stracić swojego DNA, nie dostosowywać się do rywala, ale grać swoją piekną grę. I co teraz się dowiaduje? Co tutaj wypisują fani Barcy? Że oj tam oj tam nie ważne, że to nudne jest brzydkie, liczą się zwycięstwa Co jest panowie straciliście swoje DNA?
dobra, juz pomijam, ze reprezentacja to nie ukochany klub i nikt sie o niej w ten sposob nie wypowiadal, ok. no ale co, uwazasz, ze hiszpania stracila swoje DNA, dostosowuje sie do rywala, swoj styl gry poswiecaja dla wyniku? :lol:

to jest ten sam styl, ktory prezentowali na wczesniejszych turniejach i, ktory prezentuje barcelona minus dobry napastnik. graja tak jak zawsze, opieraja sie na utrzymaniu pilki, a ze nie wyglada to tak efektownie jak gra barcelony, czy hiszpanii w poprzednich latach, to wlasnie glownie kwestia tego, ze nie maja napastnika, brakuje kogos o takiej charakterystyce, kogos kto konczylby akcje, albo chociaz znajdowalby sie w sytuacjach podbramkowych, ktorych hiszpanie za wiele nie maja na tym turnieju. sam nie wiem co gorsze, placzacy sie cesc, czy zenujacy torres. z para pepe-alves zadnemu nie wroze najmniejszych sukcesow, moze del bosque powinien cos pokombinowac z gra skrzydlami - navas i pedro dawali juz w tym turnieju dobre zmiany

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 25 cze 2012, 12:52

moody90 pisze:to jest ten sam styl, ktory prezentowali na wczesniejszych turniejach i, ktory prezentuje barcelona minus dobry napastnik
Tak to można w skrócie nazwać, nie ma Villi, Torres to parodia siebie z przed 4 lat, o tym jak by grali z Soldado ju się nie przekonami, Llorente nie gra, ale co do niego to mam wątpliwości, on mi nie pasuje do stylu gry Hiszpanów. Del Bosque sobie tak wyselekcjonował, to ma :P
Wincenty wzmocnił środek pola bez większego uszczerbku dla gry piłką, a że hiszpanie doskonale wiedzę ,ze zmuszanie rywala do biegania za piłką powoduje, ze prędzej czy poźniej pojawia się okazje do rezegrania "akcji bramkowej"
logiczne, że jak sie gra bez napastnika tj piłkarza z określonymi wytrenowanymi zachowaniami to sytuacji jest mniej
To doświadczona drużyna i nie panikują, gdy "nie ma niczego" przez 15, 30 czy więcej minut, są pewni, ze w końcu rozegrają to decydującą akcję

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”