EURO 2012: 1/2 Finalu - Niemcy vs Wlochy - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto wygra ?

Czas głosowania minął 28 cze 2012, 0:41

Niemcy
6
24%
Wlochy
19
76%
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5054
Kibicuję: Tylko WISŁA

Re: EURO 2012: 1/2 Finalu - Niemcy vs Wlochy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 28 cze 2012, 22:45

Dobra gra Neuera w samej końcówce. Więcej wyczyścił w te kilka minut niż cała niemiecka obrona w pierwszej połowie :roftl3:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 cze 2012, 22:45

Mam nadzieję, że Prandelli tego nie spieprzy kombinując, jak tu na siłę wstawić Diamantiego do składu.
Kompletnie Cie nie rozumiem Wilmore. Przeciez Diamanti na taki wynik byl idealny. Nie wiem czy ogladales Bologne w tym sezonie,ale oni 80% swoich bramek strzelili z kontr,w ktorych prym wiodl wlasnie Diamanti. Jak dla mnie znakomite zachowanie Prandelliego. Szybka dwojka w przodzie Diamanti & Di Natale to byla optymalna opcja na ostatnie 20-30 minut.

FORZA ITALIA. GRAZIE RAGAZZI.
Ostatnio zmieniony 28 cze 2012, 22:51 przez Dr.Football1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 28 cze 2012, 22:47

Niemcy wyprobuja A2 prosto do Berlina :lol:

Pierwszy sklad Niemcow byl przekombinowany. Gomez, Podolski niewidoczni. Wlosi wykanczali kontry po miszczowsku.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 28 cze 2012, 22:49

przewielcy wlosi, maja forme, sa swietnie przygotowani fizycznie, maja szczescie - maja wszystko, by wygrac z ta hiszpania bez blysku. jesli w takim stylu, jak dzis - bede pierwszym, ktory pogratuluje spuszczenia lomotu 'barcelonczykom' :D

Awatar użytkownika
FioloNDH
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FioloNDH » 28 cze 2012, 22:51

Brawa dla Włochów! Z taką grą barcelońska Hiszpania nie da im rady.
Kontry wyprowadzane przez 'niebieskich' miodzio choć powinno być ze 4:1... gdyby Di Natale trafił chociaż...

w finale kibicujemy Włochom :D

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 28 cze 2012, 22:51

Akurat co do Diamantiego to ja się z Wilmorem pierwszy raz zgadzam, bo ten piłkarz ja nie wiem co robi w ogóle w kadrze. Ok nie jest jakimś ogórkiem, ale też mam od początku turnieju wrażenie, że Prandelli wpuszcza go na siłę...

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 cze 2012, 22:51

AWANS!!!

Co za mecz! Włosi wspięli się na wyżyny możliwości i udało się! Pirlo to wielki mistrz, genialny piłkarz. Przyspiesza, zwalnia, uspokaja, przerzuca, dyryguje. Buffon klasa sama w sobie, dziś nie do pokonania (z akcji :P ) Mogło i powinno być trzy lub cztery do zera z sytuacji w drugiej połowie i byłoby po bajce dla Niemców, którzy w pewnych akcjach nawet się już nie wracali do obrony. Marchisio zachował się jednak jak ostatni egoista i wolał walić z ostrego kąta niż podawać do niepilnowanego Di Natale. Zmiana Diamantiego to kompletne nieporozumienie, dopóki Niemcy nie zdjęli Boatenga nie miał chyba żadnego udanego zagrania. Nie wiem, co w nim widzi Prandelli. Naprawdę. Przypadkowy karny w końcówce, ale prawidłowy i nerwówka w końcówce. Neuer jak w hokeju, ostatni obrońca :D Fatalnie zagrał Schweinsteiger, unikał momentami gry oddając piłkę do partnera i samemu zostając gdzieś na czterdziestym metrze. Niewidoczny Gomez, jedynie Ozil i Lahm na plus. Włosi wygrali walkę o środek pola i to było kluczowe dla przebiegu meczu. Jeszcze raz wielkie brawa dla Pirlo :brawo: :brawo: :brawo: Maestria, mistrzostwo...

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 28 cze 2012, 22:56

Wielki mecz w wykonaniu Włochów. Balotelli zrobił wielką różnicę. Już dawno się tak nie cieszyłem :lol:

Grazzie Ragazzi :!: :!:

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 28 cze 2012, 22:57

Marchisio nie miał jak podać, bo di Natale był cały czas na spalonym, nie był w linii piłki.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 cze 2012, 22:58

Marq pisze:Akurat co do Diamantiego to ja się z Wilmorem pierwszy raz zgadzam, bo ten piłkarz ja nie wiem co robi w ogóle w kadrze. Ok nie jest jakimś ogórkiem, ale też mam od początku turnieju wrażenie, że Prandelli wpuszcza go na siłę...
Od poczatku ? Przeciez on pierwszy mecz w turnieju zagral z Irlandia.

Nie wiem czego od niego chcecie. Mam wrazenie,ze gdyby gosc gral w Milanie czy Interze,to nikt nie mialby do niego zastrzezen. Jak na razie 3 jego wejscia na boisko bardzo pozytywne,a z Irlandia zlapal nawet asyste.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 cze 2012, 23:00

Swietny mecz Wlochow. Poza tym poczatkiem i niepewnymi interwencjami Buffona to mecz perfekcyjny w ich wykonaniu. Lewnozny Monto... znaczy Balzaretti na prawej, Pirlo, De Rossi, Montolivo, Cassano, nawet Balotelli, kazdy zagral idealnie i dal cos od siebie. Zawsze upatruje Wlochow jako zespol niebezpieczny, ale takiego wyniku sie nie spodziewalem (predzej pieknej porazki, bo druzyny Prandellego tak juz maja). Jedyne co w tym meczu mi sie nie podobalo ze strony Azzurrich to ze nie dobili rywala, a w polfinale ME powinni to zrobic majac takie okazje.

Niemcy. Coż, zostali zweryfikowani brutalnie. To na pewno swietna druzyna, ale na tym Euro czesc pilkarzy byla w zlej formie - Podolski, Schweinsteiger, Ozil juz w Realu wygladał na zmeczonego i na Euro tez gral nierówno, Gomez to na pewno pilkarz wysokiej klasy, ale chyba zbyt pasywny jak na gre która preferuje Low. Dodatkowo najslabszy mecz Hummelsa w turnieju i wracaja do domu. A ten caly Badstuber to jakis pilkarski zart chyba, nie rozumiem forowania go przez Lowa i tak mocnej pozycji w Bayernie - straszne drewno. Na drugim biegunie fantastyczny Khedira, równi Neuer, Lahm, wg mnie Low za malo dal szans w turnieju Kroosowi. Coż, Jogi ma duzo materiału do analizy i wyciagania wnioskow, bo to bardzo mlody zespol. Pewnie gili w nosie nie starczy na jedna wieczorna analize :)

W ogole gto bardzo ładny polfinal był. Ciesze sie, ze mialem przyjemnosc go obejrzec.

Nie wiem gdzie to słyszalem, ale w finałach czesto powtarzaja sie mecze które byly rozgrywane w pierwszej kolejce. Teraz znow sie to potwierdzilo. Oczywiscie w finale - Forza Italia!

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 28 cze 2012, 23:01

Nie wazne kto by awansowal to bym sie cieszyl, brawo dla Italii.Oby tez ograli nudziarzy.

W finale tez beda mieli latwiej bo HIszpania ma mniej do zaoferowania w ataku niz Niemcy takze nie bedzie pod bramka Gigiego tak goraco, choc ten swietnie broni.Ogolnie juventowska defensywa dobrze ogarnia, chlopaki z Milanu asystuja i jest final, ale to tak w kwesti humorystycznej bo nie lubie takiego dzielenia.Irytowal mnie dzis Marchisio, obronca mu sie nawet polozyl.

Dostawalem smsy z Polski dotyczace aluzji do tego, ze Loew stawia na Bayern itd.Jak mnie to wkurwia, niech Polacy odejda z tego Dortumudu to skonczy sie nagle kibicowanie BVB bo krew czlowieka zalewa jak sie czyta o kompleksach Bayernu.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 cze 2012, 23:01

Nigdy bym się nie spodziewał, że gra Włochów mnie tak zachwyci. Nigdy nie darzyłem ich sympatią, a prezentują się wybornie.
Można grać fajnie i wygrywać? można. Można mieć fajny styl, można grać swoje mimo, że się miało 2 dni przerwy. Niebywałe pewnie dla niektórych, ale mimo "zmęczenia" nie trzeba się bronić. he he he.

Pirlo po prostu geniusz. Już w przerwie się nim zachwycałem, ba już po pierwszym meczu to robiłem. Kapitalny turniej. Skoro Cannavaro w 2006 zgarną złotą piłkę to jeśli oni wygrają to za ten turniej i on może kandydować :wink:

Szkoda tych sytuacji w drugiej połowie szczególnie ta jedna akcja co Marchisio strzelił minimalnie obok słupka, to po prostu maestria. Pirlo na skrzydło do Balzarettiego ten mu odgrywa Pirlo z pierwszej piłki do Marchisio ten głową do Diamantiego, Diamanti mu odgrywa i ahhh o losie jakby powiedział petr.

Jeszcze dwie kwestie dużo się czytało w tematach Włoskich narzekań na Bonucciego(albo Banucciego jak to mówił Szpak :lol: ), a dzisiaj świetny mecz. Ten wślizg w ostatniej chwili na Klose kapitalny. Balzaretti również dobre zawody. Mi się tam też Diamanti podobał, szybki dynamiczny, nie rozumiem tego podjazdu na niego. Bardziej należał się Di Natale w Udine to on z zamkniętymi oczami wykorzystuje sytuacje gdzie przez pół połowy idzie sam na bramkarza.

A no i jeszcze jedno zawsze mówiłem, że ten cały Badstuber w ogóle mnie nie przekonuje. Nie dość, że wolny to jeszcze nie pewny. I dał dupy przy pierwszym golu( chociaż Hummels też). Już nawet jakieś Metzeldery czy Mertesackery były dla mnie pewniejsze. Może przesadzam bo nie oglądam go na codzień, ale ilekroć razy go widzę tylekroć mam wrażenie, że tak klasowe drużyny jak Bayern czy Niemcy z tyłu powinny mieć kogoś bardziej ogarniętego.

No a w finale wszyscy jesteśmy Włochami.

PS. Pirlo to maestro :smoke: (a już to mówiłem, nieważne, nigdy za wiele chwalenia pana profesora)

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 28 cze 2012, 23:03

Włosi na pewno sie są bez szans w Finale. Pokazali to już w pierwszym meczu kiedy grali lepiej od Hiszpanii i gdyby niepotrzebnie cofneli się po stracie bramki pewnie by wygrali. Z Anglią i Niemcami grali świetnie w środku pola i w ofensywie. Hiszpania z kolei w meczach z Włochami,Chorwacją i Portugalią bardzo się męczyła i w środku pola i napadzie może być im ciężko powstrzymać Italię tym bardziej że Xava gra słabo a Del Bosque naprawdopodobniej zacznie finał bez napastnika.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 28 cze 2012, 23:08

Pierwsza połowa - Pirlo przykryty, zabłysnął geniuszem Cassano. Szkoda, że Monto zwalił setkę, ale zrehabilitował się genialnym podaniem-asystą do Ballo (to Badstuber tak został?). Właśnie - Ballo wreszcie się na coś przydał. ZNAKOMITY mecz Bonucciego. W drugiej Pirlo przejął inicjatywę i przewaga była przytłaczająca.

Finał? Zwycięski, Złota Piłka dla Andrei.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”