Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1470

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 636
Kontakt:

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 21 lip 2012, 13:59

Kesz pisze:Mourinho chciał mieć zawodnika podobnego do Di Marii - wydaje się, że Modrić może takowym być
A w czym Modrić jest podobny do Di Marii?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6357
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 21 lip 2012, 16:10

Podobieństw jest wiele. Obaj są piłkarzami, urodzeni po 1980 roku, pomocnicy, obaj mają długie nosy, nie są Hiszpanami, nie grali w Barcelonie. Można tak w nieskończoność... :afro:

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 22 lip 2012, 14:52

Przed okienkiem mówiło się o 7 nowych zawodnikach, w trakcie już poszło, że mają być dwa wzmocnienia. Aktualnie, do pierwszego zespołu nie doszedł żaden nowy zawodnik, wzmocniono... Jedynym zawodnikiem jaki przybył, jest Jorge Franco - jaki jest raczej zakupiony z myślą o przyszłości. Miała być też wyprzedaż... Może i część planowanych zawodników odeszła, ale Lass, Kaka, Carvalho - nadal są w Madrycie. Na pewno nie napawa optymizmem, że przed okresem przygotowawczym, nie ma nabytków.

Na pewno, niezbyt emocjonujące tegoroczne okienko. No ale może na mecie będzie gorąco.

Zastanawia mnie, co z Neymarem, w zeszłym okienku był wszędzie i spekulacje odnośnie jego osoby. Obecnie jest cichutko... Dla mnie to jasny znak, że Neymar jest już piłkarzem Barcelony - Chodzi tu o plotki dotyczące przedpłaty za zawodnika i prawo pierwokupu dla Barcelony. Myślę, że po zbliżającym sezonie, Brazylijczyk wzmocni barwy Katalończyków (Ewentualnie po MŚ w Brazylii)... Chociaż nie powiem by taka perspektywa mnie cieszyła. Ale trzeba przyznać, że dość dziwna jest ta cisza w okół jednego z najbardziej utalentowanych zawodników obecnie na Świecie.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 22 lip 2012, 14:56

Przed okienkiem mówiło się o 7 nowych zawodnikach
stary o 7 nowych zawodnikach to nie wiem czy mowilo sie rok temu przed okienkiem a nie teraz , zyjesz chyba nie tym marcato.

Obecnie jest cichutko...
cichutko jest juz od paru miesiecy , watpie by w tym roku brazylijczyk wzmocnil kogokolwiek.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 994
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 22 lip 2012, 15:03

Kesz pisze:Zastanawia mnie, co z Neymarem, w zeszłym okienku był wszędzie i spekulacje odnośnie jego osoby. Obecnie jest cichutko... Dla mnie to jasny znak, że Neymar jest już piłkarzem Barcelony - Chodzi tu o plotki dotyczące przedpłaty za zawodnika i prawo pierwokupu dla Barcelony. Myślę, że po zbliżającym sezonie, Brazylijczyk wzmocni barwy Katalończyków (Ewentualnie po MŚ w Brazylii)... Chociaż nie powiem by taka perspektywa mnie cieszyła. Ale trzeba przyznać, że dość dziwna jest ta cisza w okół jednego z najbardziej utalentowanych zawodników obecnie na Świecie.
Odpowiem Ci cytatem z weszlo.com , który idealnie obrazuje podejście Brazylijczyka.
9. Tym razem kolej na absolutnego wirtuoza, artystę i piłkarza przez duże „P”, który z niezrozumiałych dla nas przyczyn zafundował sobie kilkuletnią stagnację. Zamiast pójść za ciosem i ruszyć na podbijanie Europy, Neymar zdecydował się na dyskontowanie swojego sukcesu w Brazylii. Mecze, dyskoteki, reklamy, konferencje, koncerty, talk-shows, zabawy na jachtach, reklamy... I tak w koło Macieju. A jakaś ambicja? W ojczyźnie „Ney” ma już status półboga i coraz więcej ekspertów przekonuje go do transferu. On jednak w listopadzie 2011 przedłużył umowę z Santosem i zapewnił, że zostanie na Vila Belmiro aż do mundialu. Wtedy miał jeszcze nadzieję, że jego drużyna będzie w stanie stawić czoła Barcelonie, co jest tak osiągalne jak sportowa sylwetka dla Rafała Murawskiego, ale do rzeczy... Pozostanie Neymara w Santosie kosztowało klub w przeliczeniu około 15 milionów euro rocznie oraz... rozwiązanie drużyny żeńskiej i futsalowej. - Nie wiedziałem, że z mojego powodu do tego dojdzie. Bardzo mi smutno, ale nie mam z tym nic wspólnego. Prezes tak zdecydował, mnie trzymajcie od tego z daleka – stwierdził gwiazdor Santosu.

:)

aveiro
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aveiro » 22 lip 2012, 16:11

Kesz pisze:Przed okienkiem mówiło się o 7 nowych zawodnikach
że co ? :shock: O siedmiu nowych zawodnikach to sie pisało, ale w 2009 jak Perez przejmował władzę. Coś ci się chyba pomyliło.
W tym okienku były tylko plotki o pivocie/środkowym pomocniku (Martinez,Toure,Modric) i prawym obrońcy. Jesteśmy blisko z Chorwaten, chociaż Tottenham ani trochę nie chce obniżyć ceny. Niewiadomo co z prawą obroną, bo Maicon okazał sie plotką.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 22 lip 2012, 16:24

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=40300

Faktycznie mowi sie o wlaczeniu Sahina w transfer Maicona, ale Turek ma zostac tylko wypozyczony z prawem wykupu za 13 mln.

Podobno ostatnia przeszkoda jest zgoda Pereza.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 22 lip 2012, 16:57

Dziwny układ, Sahin ma coś do udowodnienia, transfer Madrica nie jest pewny choć prawdopodobny, jednak Nuri powinien przynajmniej móc pokazać się w sparingach. Takich piłkarzy wielu na rynku nie ma. Maicon to Maicon, pewnie dałby radę w Realu ale jego obecna wartość wysoka być nie może.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 22 lip 2012, 21:15

To, że Modrić odejdzie z THFC to już właściwie pewniak, po odmowie wyjazdu z resztą drużyny na tournee. Pytani tylko, czy to będzie Real.

Tak naprawdę, to nie ma kto ich przebić, chyba że CFC. Ale nie wiem, czy Levy będzie chciał go sprzedać do konkurenta z kraju. Inter nie stać, Milan jakoś się nie wyrywa. A CFC i MU chyba odpuściły.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 22 lip 2012, 21:40

milan nie stać*

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 24 lip 2012, 19:16

Za 30 minut swój pierwszy mecz w sezonie gra Real. Gramy na wyjeździe w Oviedo, z miejscowym Realem.

Madrid: Adán - Juanfran, Iván, Mateos, Casado - Álex, Mosquera - Lucas, Granero, Denis - Morata.

Powiedzieć że to skład rezerwowy to jak skłamać :D

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 lip 2012, 17:20

Trzeba by coś napisać.

Wczorajszego meczu nie oglądałem, więc się nie wypowiem. Raczej i tak nie byłoby czego komentować. Ot, Castilla zniszczyła jakiś zespół z Segunda B, w której sama do niedawna grała. To miło, że druga drużyna robi wyraźne postępy, a z drugiej strony po awansie już się osłabiła, a może osłabić jeszcze bardziej i to nie na żarty.

Szczerze to trochę martwi mnie kwestia prawego obrońcy, bo temat wyraźnie ucichł. Na dziś zmiennikiem Arbeloi jest Lass, który pewnie zostanie tylko po to, by za rok dostać od kogoś więcej kasy, więc problem wcale nie znika i może tylko zostać odwleczony. Z drugiej strony faktycznie na rynku nie ma nikogo pewnego. Zaczynam nawet zmieniać swój stosunek do Maicona na nieco bardziej przychylny. Kontrakt na dwa lata z opcją przedłużenia o rok mógłby być wart ryzyka. Mimo to nadal uważam, że ten transfer kompletnie nie pasuje do obecnej polityki klubu i wciąż postrzegam go jako wątpliwy. W tym świetle coraz bardziej prawdopodobnego braku transferu, bardzo dziwne jest dla mnie oddanie Carvajala, naprawdę mającego perspektywy na poradzenie sobie w tej roli.

Modrić... po prostu ma przyjść i już. :P

Kaka odejdzie za jakieś grosze. Kwestia czasu. Po prostu nie sprawdza się i ma odciążyć budżet płacowy. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby to głównie ze względu na niego transfer Modricia jakby stał w miejscu. Oczywiście zakładając wiarygodność mediów w tej sprawie. Wolałbym wcześniejsze dopięcie tego transferu bez czekania na odejście Brazylijczyka, ale może w klubie coś wiedzą i naprawdę są spokojni, że nikt inny Luki nie podkupi. W ostateczności jest jeszcze... Jese, ale to pomimo jego genialnego potencjału dla tak dużej roli w zespole hazard, czyli nie w stylu Mou. :P

Fajnie, że ta imitacja piłkarza nazwiskiem Gago, słynąca głównie z wślizgów przez pół boiska, w końcu odeszła na dobre.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 337

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 26 lip 2012, 20:39

Proponuje zmienic ankiete bo ta juz ssie troche. Mogloby to byc np:

Kto powinien byc glownym celem Krolewskich w tym okienku?
- Azpilicueta
- Lucas Moura
- Maicon
- Modric
- Moutinho
- Piszczek
- Richards
- Witsel

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1518
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 27 lip 2012, 16:37

Na wiki Maicon już u nas
na wikipedie mogą wejść ludzie tacy jak my i napisać co chcą, u nas tydzien lub dwa temu był link właśnie do wikipedii że Fernando jest w Interze, dzisiaj wchodzę i już nie ma. Nie napalał bym się aż tak, aczkolwiek Maicon potrzebuje odejścia jak kania dżdżu, czego sobie, wam i innym kibicom Interu życzę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”