Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 lip 2012, 19:39
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 lip 2012, 15:03
Boromir

NoName1989
petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 27 lip 2012, 17:47
NoName1989

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 31 lip 2012, 18:33
Taka tam prawicowa propaganda, znanego prawicowego propagandysty Latkowskiego (autora m.in. dzieła "Wszystkie ręce umyte. Sprawa Barbary Blidy"). Ponieważ teraz w dobrym tonie jest wklejanie z komentarzem, to skomentuje. Wybiło kolejne szambo, o którym nigdzie się nie przeczyta.Reżyser Sylwester Latkowski zarzucił na Twitterze Tomaszowi Machale, współpracownikowi Tomasza Lisa, że razem z byłym naczelnym "Wprost" chcieli „prześwietlić życiorys” Jadwigi Kaczyńskiej, która leżała wówczas w szpitalu.
Spore zamieszanie wywołał wpis Sylwestra Latkowskiego na Twitterze. Oświadczył on, że zdecydował się na odejście z redakcji „Wprost”, ponieważ Tomasz Lis oraz Tomasz Machała (obecnie współpracownik "Newsweeka" oraz redaktor naczelny związanego z Lisem portalu NaTemat.pl) zamierzali żerować na taniej sensacji i szukać haków na leżącą w szpitalu matkę Jarosława Kaczyńskiego.
- Niech Tomek z Tobą przyzna się, dlaczego odszedłem z "Wprost", bo chcieliście prześwietlać życiorys leżącej w szpitalu matki JK – napisał na Twitterze Latkowski.
- Nie mam pojęcia o twoim odejściu z Wprost, nigdy nie rozmawiałem o tym z Tomkiem ani żadną inną osobą. That's it - stwierdził Machała. Potem na portalu NaTemat.pl napisał: Nigdy nie brałem we "Wprost" udziału w żadnej rozmowie z Tomaszem Lisem dotyczącej Jadwigi Kaczyńskiej. Nigdy nie zajmowałem się jej chorobą, leczeniem, ani życiorysem. Nigdy o tym nie pisałem, nigdy o tym nie rozmawiałem. Dla "Wprost" robiłem wywiady jako zewnętrzny autor. Nie uczestniczyłem nawet w kolegiach redakcyjnych. Nie wiem, jakie były plany redakcji, kto jakie teksty przynosił, które były wybierane, kto je realizował. W związku ze sporem z Sylwestrem Latkowskim zadzwoniłem jednak do kilku osób, które w kolegiach uczestniczyły. I usłyszałem, że powody rozstania redaktora Latkowskiego z "Wprost" były zasadniczo inne, niż dziś Latkowski twierdzi na Twitterze. Nie chodziło o tekst o Jadwidze Kaczyńskiej, który chciałem rzekomo ja, ale o tekst o Marcie Kaczyńskiej, który przyniósł Sylwester Latkowski. Temat dotyczył prywatnego życia córki Lecha Kaczyńskiego, Latkowski chciał koniecznie sprawę opisać, redaktor naczelny się nie zgodził. Co to był za temat, nie ma teraz sensu pisać. Na wszystko są świadkowie.
Latkowski odpowiedział wpisem na swojej stronie: W momencie, kiedy chciano napisać lustracyjny życiorys leżącej w szpitalu Jadwigi Kaczyńskiej, jako szef działu społecznego zaprotestowałem, a rano zjawiłem się z wypowiedzeniem, bo nie wyobrażałem sobie dalszej współpracy. Natomiast tekst na temat Marty Kaczyńskiej, o którym piszesz, jak najbardziej ukazał się we Wprost w czerwcu 2010, przy pełnej aprobacie naczelnego, ale nie ja byłem jego autorem, a jeden z dziennikarzy.
Spór pomiędzy Machałą i Latkowskim rozgorzał na dobre po tym, jak portal natemat.pl opublikował zdjęcie jednej z najlepszych tenisistek stołowych w Europie (i startującej na olimpiadach mimo tego, że urodziła się bez przedramienia) z pytaniem, czy „Natalia Partyka to wielki sportowiec czy niepełnosprawna tenisistka stołowa?”.
- Szok! Nie wytrzymałem i napisałem do Toma Machały na Twitter: To k...wo. Wiem ,że klikalność, ale… Ciesz się, że masz ręce – napisał do Machały Latkowski.
Po interwencji oburzonych czytelników tytuł w tekście o Natalii Partyce zmieniono. Obecnie brzmi on: „Natalia Partyka to nie tylko niepełnosprawna tenisistka stołowa. To jest wzór sportowca”.
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 31 lip 2012, 19:55
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 31 lip 2012, 20:07
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 31 lip 2012, 20:20
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 31 lip 2012, 21:45
Berele Lewartow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 02 sie 2012, 11:03
czarny samael

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 02 sie 2012, 11:12
petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 02 sie 2012, 12:04
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 sie 2012, 12:13
Bajaj się dalej w wyznaniowym kraju rządzonym przez księży, gdzie zdradzili Was wszyscy którzy nie uważają transwestytów za normalność, a pedałów prześladuje się już praktycznie w biały dzień. A to wszystko wina kościoła i faszystów.czarny_samael pisze:Bajajcie dalej w komunistycznym kraju rządzonym przez niemiecko-rosyjskie kondominium, gdzie zdradzili was wszyscy którzy nie uważają Tuska za zdrajcę (w tym powstańcy), a opozycjonistów się morduje już praktycznie w biały dzień. A, no i to wszystko wina pederastów, lewaków i liberałów
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 02 sie 2012, 12:18
czarny samael
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio