Ogólna dyskusja o polityce - Strona 241

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 lip 2012, 19:39

Zdecydowanie wstrzasajacy material.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 lip 2012, 15:03

Nareszcie przestano zajmować się pierdołami w tym sejmie, jakieś taśmy niby nagrali. Dobrze, że nie udało się mediom znów napocząć tematu zastępczego i uciszyć dzisiejsze głosowanie na temat związków partnerskich :roll:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1545
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 27 lip 2012, 14:16

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... caid=1ee16
I tak Marsz Niepodległości się odbędzie :twisted:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 27 lip 2012, 17:40

Obrazek
:lol:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1545
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 27 lip 2012, 17:47

Ambitna prowokacja. Tak dalej lewaczki, tak dalej :roftl3:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 31 lip 2012, 18:33

Reżyser Sylwester Latkowski zarzucił na Twitterze Tomaszowi Machale, współpracownikowi Tomasza Lisa, że razem z byłym naczelnym "Wprost" chcieli „prześwietlić życiorys” Jadwigi Kaczyńskiej, która leżała wówczas w szpitalu.

Spore zamieszanie wywołał wpis Sylwestra Latkowskiego na Twitterze. Oświadczył on, że zdecydował się na odejście z redakcji „Wprost”, ponieważ Tomasz Lis oraz Tomasz Machała (obecnie współpracownik "Newsweeka" oraz redaktor naczelny związanego z Lisem portalu NaTemat.pl) zamierzali żerować na taniej sensacji i szukać haków na leżącą w szpitalu matkę Jarosława Kaczyńskiego.

- Niech Tomek z Tobą przyzna się, dlaczego odszedłem z "Wprost", bo chcieliście prześwietlać życiorys leżącej w szpitalu matki JK – napisał na Twitterze Latkowski.

- Nie mam pojęcia o twoim odejściu z Wprost, nigdy nie rozmawiałem o tym z Tomkiem ani żadną inną osobą. That's it - stwierdził Machała. Potem na portalu NaTemat.pl napisał: Nigdy nie brałem we "Wprost" udziału w żadnej rozmowie z Tomaszem Lisem dotyczącej Jadwigi Kaczyńskiej. Nigdy nie zajmowałem się jej chorobą, leczeniem, ani życiorysem. Nigdy o tym nie pisałem, nigdy o tym nie rozmawiałem. Dla "Wprost" robiłem wywiady jako zewnętrzny autor. Nie uczestniczyłem nawet w kolegiach redakcyjnych. Nie wiem, jakie były plany redakcji, kto jakie teksty przynosił, które były wybierane, kto je realizował. W związku ze sporem z Sylwestrem Latkowskim zadzwoniłem jednak do kilku osób, które w kolegiach uczestniczyły. I usłyszałem, że powody rozstania redaktora Latkowskiego z "Wprost" były zasadniczo inne, niż dziś Latkowski twierdzi na Twitterze. Nie chodziło o tekst o Jadwidze Kaczyńskiej, który chciałem rzekomo ja, ale o tekst o Marcie Kaczyńskiej, który przyniósł Sylwester Latkowski. Temat dotyczył prywatnego życia córki Lecha Kaczyńskiego, Latkowski chciał koniecznie sprawę opisać, redaktor naczelny się nie zgodził. Co to był za temat, nie ma teraz sensu pisać. Na wszystko są świadkowie.

Latkowski odpowiedział wpisem na swojej stronie: W momencie, kiedy chciano napisać lustracyjny życiorys leżącej w szpitalu Jadwigi Kaczyńskiej, jako szef działu społecznego zaprotestowałem, a rano zjawiłem się z wypowiedzeniem, bo nie wyobrażałem sobie dalszej współpracy. Natomiast tekst na temat Marty Kaczyńskiej, o którym piszesz, jak najbardziej ukazał się we Wprost w czerwcu 2010, przy pełnej aprobacie naczelnego, ale nie ja byłem jego autorem, a jeden z dziennikarzy.

Spór pomiędzy Machałą i Latkowskim rozgorzał na dobre po tym, jak portal natemat.pl opublikował zdjęcie jednej z najlepszych tenisistek stołowych w Europie (i startującej na olimpiadach mimo tego, że urodziła się bez przedramienia) z pytaniem, czy „Natalia Partyka to wielki sportowiec czy niepełnosprawna tenisistka stołowa?”.

- Szok! Nie wytrzymałem i napisałem do Toma Machały na Twitter: To k...wo. Wiem ,że klikalność, ale… Ciesz się, że masz ręce – napisał do Machały Latkowski.

Po interwencji oburzonych czytelników tytuł w tekście o Natalii Partyce zmieniono. Obecnie brzmi on: „Natalia Partyka to nie tylko niepełnosprawna tenisistka stołowa. To jest wzór sportowca”.
Taka tam prawicowa propaganda, znanego prawicowego propagandysty Latkowskiego (autora m.in. dzieła "Wszystkie ręce umyte. Sprawa Barbary Blidy"). Ponieważ teraz w dobrym tonie jest wklejanie z komentarzem, to skomentuje. Wybiło kolejne szambo, o którym nigdzie się nie przeczyta.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 31 lip 2012, 19:55

Slaby ten Twoj komentarz piwus.
Lepsze byloby cos w stylu: slowo przeciwko slowu czyli dziennikarze piora publicznie swoje brudy.

Ani to sensacyjne ani ciekawe. Zaloz dzisiaj wczesniej pokoj haxa.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 31 lip 2012, 20:07

Sensacyjny to był wywiad z posłem Armandem Ryfińskim w ostatnim Plusie Minusie :)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 31 lip 2012, 20:20

Nie kazdy czyta Rzeczpospolita Berele. Jezeli to byl jakis zart to niestety dla bardzo waskiego grona.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 31 lip 2012, 21:45

http://www.rp.pl/artykul/61991,919669-R ... ilami.html Tylko musiałbyś przeląć 3 złote na konto Rzepy :|

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 02 sie 2012, 11:03

http://fakty.interia.pl/fakty-dnia/news ... go,1828158

Prawicowa hołota, jak zwykle bez honoru i godności. Niczego nie umieją uszanować. I to mają być patrioci? :rotfl4:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 02 sie 2012, 11:12

Ale mobilizacja :lol:. Już wczoraj Chłopaczek atakował mnie na stopie prywatnej, że jestem cieszącą się hołotą, co oczywiści nie ma nic wspólnego z propagandą :lol:. Widzę, że mocne poruszenie z okazji święta, którego trzeba się wstydzić. I ta Janina Paradowska bolejąca nad tym, że w mediach się nie mówi o rzeczach ważnych, że nikogo nie interesują jawne skandale poza Gazetą Wyborczą. Szok, nie?

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 02 sie 2012, 12:04

Fajnie, że "panowie" prawicowcy potrafią się odnieść do tematu, ale wstydu po prawicy to ja się nie spodziewałem, więc wasza grupa może zlać tego posta. Wasza "wartość" ( :lol: )się ukazała wczoraj, krakowskim przedmieściem, listą samobójców, oskarżaniem Tuska o zdradę, czy 11 listopada.

Bajajcie dalej w komunistycznym kraju rządzonym przez niemiecko-rosyjskie kondominium, gdzie zdradzili was wszyscy którzy nie uważają Tuska za zdrajcę (w tym powstańcy), a opozycjonistów się morduje już praktycznie w biały dzień. A, no i to wszystko wina pederastów, lewaków i liberałów. :boruta:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 sie 2012, 12:13

czarny_samael pisze:Bajajcie dalej w komunistycznym kraju rządzonym przez niemiecko-rosyjskie kondominium, gdzie zdradzili was wszyscy którzy nie uważają Tuska za zdrajcę (w tym powstańcy), a opozycjonistów się morduje już praktycznie w biały dzień. A, no i to wszystko wina pederastów, lewaków i liberałów
Bajaj się dalej w wyznaniowym kraju rządzonym przez księży, gdzie zdradzili Was wszyscy którzy nie uważają transwestytów za normalność, a pedałów prześladuje się już praktycznie w biały dzień. A to wszystko wina kościoła i faszystów.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 02 sie 2012, 12:18

Widzę, że na wczorajsze gwizdy i śpiewy nie ma chętnych odpowiedzieć :lol:

Boli, co? Spoko, następnym razem się zblamujecie dopiero chyba za 3 miesiące, chyba że znów jakiegoś 10 będzie popisówa...

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”